Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا، خانه های قدیمی در محله های مختلف شهرها و کلان شهرهایی مانند تهران، هویت ها و شناسنامه های فرهنگی تاریخی این مناطق هستند که در کنار دستگاه های متولی، اهالی و ساکنان این محله ها هم به عنوان میراث بانان اصلی این اماکن، وظایف و رسالت مهمی بر دوش دارند.

یکی از این مکان های کم‌نظیر خانه و موزه دکتر معین و استاد امیرجاهد در محله ۴۰۰ دستگاه در شرق تهران است که علی اصغر مونسان وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با انتشار فیلمی در حساب کاربری خود در اینستاگرام، توجه پایتخت نشینان و علاقه مندان به فرهنگ، ادبیات و هنر را به آن جلب کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مونسان درباره این خانه تاریخی که اکنون به خانه و موزه استاد معین و استاد امیر جاهد شناخته می شود، نوشت: خانه بجا مانده از این استاد بزرگ ادبیات فارسی که سال‌های دور با منزل شاعر و تصنیف‌ساز مشهور ایرانی، محمدعلی امیرجاهد دیواربه‌دیوار بوده است. این خانه‌ها در سال ۱۳۸۳ از خانواده دکتر معین خریداری و با هم ادغام شدند.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به قدمت بناهای محله ۴۰۰دستگاه(محل خانه موزه استاد معین) که عموماً بالغ بر ۷۰ سال است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر در این موزه نشست‌های مولوی خوانی، شاهنامه‌خوانی، و کلاس‌های موسیقی و خوشنویسی به طور مستمر در حال برگزاری است. همچنین یک کتابخانه تخصصی زبان و ادبیات فارسی هم دارد که حدود ۷۰۰ نفر عضو دارد.

مهدی سبحانی مدیر خانه موزه استاد معین و استاد امیرجاهد با بیان اینکه این خانه ها در زمان حیات اساتید، محل رفت و آمد بزرگان موسیقی و ادبیات بوده است، گفت: این مجموعه از سال ۱۳۸۳ افتتاح شد و حدود پنج سال است با حمایت شورای اسلامی شهر تهران و شهرداری تهران، خانه موسیقی ایران و موسسه بین المللی لغت نامه دهخدا به مرکز موسیقی و ادبیات پایتخت تبدیل شده است و اکنون بسیاری از هنرمندان این عرصه، این مرکز را با همین عنوان و برند می شناسند.

وی با اشاره به برگزاری کارگاه های مختلف آموزشی در بخش سازهای ایرانی و سازهای جهانی، و دوره های آموزشی فرهنگ و ادبیات افزود: تا پیش از کرونا مراسم‌ مختلف نکوداشت و یادبود برای اساتید فقید و پیشکسوتان موسیقی ایران به صورت فصلی در خانه استاد معین و استاد امیر جاهد برگزار می شد که مورد استقبال هنرمندان و علاقه مندان به اساتید و هنر موسیقی قرار گرفته است، البته کلاس ها و کارگاه آموزشی با رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی برگزار می شود.

سبحانی درباره برنامه های فرهنگی و هنری خانه و موزه استاد معین و استاد امیر جاهد، گفت: با حمایت خانه موسیقی ایران، سه دوره جشنواره موسیقی امیر جاهد با حضور هنرمندان جوان برنامه ریزی و اجرا شده که با افزایش مشارکت علاقه مندان و جوانان از مناطق مختلف ایران، اکنون این جشنواره به یک رویداد کشوری تبدیل شده است. از طرفی با تلاش اساتید موسیقی این مرکز، گروه موسیقی امیر جاهد هم تشکیل شده و با شرکت در جشنواره موسیقی فجر، تصنیف های استاد امیر جاهد اجرا شد.

مدیر خانه موزه استاد معین و استاد امیرجاهد با بیان اینکه به دلیل بافت و نوع معماری خانه استاد معین و استاد امیر جاهد این محل، مورد توجه سازندگان فیلم ها و سریال های تاریخی است، افزود: محل زندگی شهرزاد و قباد (نقش های اصلی) در سریال شهرزاد در این مکان فیلمبرداری شده است، همچنین این خانه محل تصویربرداری فیلم سرزمین کهن به کارگردانی کمال تبریزی بوده است.

مرحوم استاد محمدمعین اولین فارغ التحصیل در مقطع دکتری (غیرپزشکی) در رشته ادبیات و زبان پارسی در ایران و صاحب لغت نامه معین، داماد مرحوم استاد محمدعلی امیرجاهد موسیقی دان و تصنیف ساز و رییس اولین هنرستان شبانه روزی موسیقی کشور بود.

برچسب‌ها جشنواره موسیقی فجر گردشگری علی‌اصغر مونسان صنایع دستی شهرداری تهران علی ‌اصغر مونسان میراث فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جشنواره موسیقی فجر گردشگری علی اصغر مونسان جشنواره موسیقی فجر گردشگری علی اصغر مونسان صنایع دستی شهرداری تهران علی اصغر مونسان میراث فرهنگی اخبار کنکور موزه استاد معین و استاد امیر خانه موزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۸۱۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عضو هیأت علمی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد

دکتر حسن هاشمی پور متولد ۱۳۵۰ در رفسنجان است که مقطع کارشناسی در رشته مهندسی شیمی در دانشگاه تهران و مقطع کارشناسی ارشد و دکترا در رشته مهندسی شیمی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر را گذرانده است.

وی استاد تمام مهندسی شیمی بوده که دارای سابقه تدریس ۲۳ سال در دانشگاه های شهید باهنر کرمان و ولی عصر (عج) رفسنجان است.

حوزه تخصص وی سینتیک شیمیایی و جداسازی مواد در قالب پژوهش های تجربی و ریاضی با تاکید بر فناوری نانو است که نتایج این تحقیقات چاپ حدود ۱۰۰ مقاله در مجلات معتبر ملی و بین‌المللی، یک ثبت اختراع بین‌المللی، یک کتاب با ناشر بین‌المللی و دو کتاب با ناشر ملی است.

دکتر هاشمی پور در حوزه فناوری دارای یک شرکت دانش بنیان با تولید محصولات آرایشی و بهداشتی است. 

وی دارای فعالیتهای اجرایی متعدد در سطح ملی و استانی است. همچنین در حوزه ارتباط با صنعت پروژه های صنعتی متعددی با صنایع مختلف دارد که نتایج عملی و کاربردی داشته است.

دستاورد مجموعه این فعالیت ها منجر به آن شد که در سال ۱۴۰۱ از سوی وزارت عتف، دانشمند برتر کشور در حوزه ارتباط با صنعت معرفی شود.

گفتنی است: طی مراسمی روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه با حضور مسئولین کشوری در دانشگاه تهران از دکتر هاشمی پور به عنوان استاد نمونه کشوری تقدیر و تجلیل خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • بازدید ۷۰ هزار نفر از موزه‌ های حرم مطهر رضوی
  • تکریم چهره ماندگار فلسفه و عرفان در شیراز
  • ۷۰ هزار نفر از موزه‌های حرم مطهر رضوی دیدن کردند
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • اهمیت ویژه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • پاسداشت ادبیات، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • عضو هیأت علمی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد
  • کارگاه آشنایی با عکاسی فیلم در موزه سینما برگزار می‌شود
  • برگزاری کارگاه آشنایی با عکاسی فیلم در موزه سینما
  • برگزاری ۱۹ عنوان برنامه شاخص«هفته سنه» در سنندج/رونمایی از سردیس استاد عباس کمندی