Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@03:22:05 GMT

تاثیر تغییرات فصلی دما بر شیوع کووید-۱۹

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۸۳۳۱۲

تاثیر تغییرات فصلی دما بر شیوع کووید-۱۹

به گزارش روز یکشنبه پایگاه اینترنتی نیوز مدیکال، شناخت تأثیر تغییرات فصلی دما بر انتقال ویروس کووید-۱۹، عامل مهمی برای کاهش شیوع این ویروس در سال های آینده است.

 کووید-١٩ (SARS-CoV-۲) به خانواده بزرگی از کرونا ویروس های انسانی تعلق دارد که از مشخصه بیشتر آنها افزایش قدرت سرایت در ماه های خنک و کمتر مرطوب و کاهش قدرت انتقال در ماه های گرم و مرطوب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون محققان دانشگاه لوئیزویل دانشکده پزشکی دانشگاه جان هاپکینز و مراکز هوش مصنوعی وزارت دفاع آمریکا با علم بر این موضوع، این نظریه را مطرح کردند که آیا دمای جوی نیز بر قدرت انتقال SARS-CoV-۲ تأثیر دارد.

این محققان در مطالعه ای،  داده های روزانه دمای پایین هوا را با موارد ابتلا به کووید-۱۹ در ۵۰ کشور در نیم کره شمالی زمین در فاصله زمانی میان  ۲۲ ژانویه و ۶ آوریل ۲۰۲۰ مقایسه کردند. تحقیق آنها که هفته گذشته در نشریه PLOS ONE منتشر شد، نشان داد که با افزایش دمای هوا، میزان موارد جدید ابتلا به کووید-۱۹ کاهش می یابد.

تحلیل این داده ها که مرتبط با دمای میان ۳۰ و ۱۰۰ درجه فارنهایت (منفی ۱ تا ۳۷ درجه سانتی گراد) بود، نشان داد که یک درجه فارنهایت افزایش در درجه حرارت پایین روزانه هوا با کاهش یک درصدی در میزان افزایش موارد ابتلا به کووید-۱۹ همراه بود ، و یک درجه کاهش دمای هوا نیز با افزایشی در این میزان تا ۳.۷ درصد ارتباط داشت.

این نتایج از تجزیه و تحلیل داده ها از ابتدای این همه گیری و بدون توجه به تاثیر چشم گیر تدابیر پیشگیرانه مانند قرنطینه، استفاده از ماسک های صورت و رعایت فاصله اجتماعی بدست آمده است.

محققان نتیجه گرفتند که ماه های تابستان با انتقال کند کووید-۱۹ مانند سایر ویروس های فصلی تنفسی همراه است. این تاثیر فصلی می تواند در برنامه ریزی های محلی برای مداخلات اجتماعی و تعیین زمان تجدید فعالیت این ویروس مفید باشد.

داده های این مطالعه همچنین نشان می دهد که ارتباط میان دمای هوا و سرایت کووید-۱۹ نسبت به ارتباط میان دمای هوا و بهبودی و یا مرگ ناشی از آلودگی به این ویروس بسیار بیشتر است.  

آدام کاپلین دکترای پزشکی از دانشگاه جان هاپکینز و نویسنده اول این مطالعه، گفت: شناخت حساسیت دمایی SARS-CoV-۲، پیامدهای مهمی برای پیش بینی روند همه گیری دارد.

وی افزود: در حال حاضر نمی دانیم که واکسن های موجود تا چه مدت مزایای خود را حفظ می کنند و نیز از خطرات بروز گونه های جدید در طول زمان در صورت ادامه تبادل کووید-۱۹ در نیم کره های شمالی و جنوبی زمین با توجه به فصل های مخالف این دو نیم کره، بی خبریم.

اما در عین حال این محقق اظهار داشت: منطقی است که بر اساس این تحقیق نتیجه بگیریم که مانند سایر ویروس های فصلی، مهار SARS-CoV-۲ با گذشت زمان بسیار دشوار می شود مگر اینکه یک تلاش جهانی و هماهنگ برای پایان دادن به این همه گیر وجود داشته باشد.

برچسب‌ها ویروس کرونا ایالات متحده آمریکا واکسن کرونا پروندهٔ خبری واکسن کرونا، از نظریه تا عمل

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا ایالات متحده آمریکا واکسن کرونا ویروس کرونا ایالات متحده آمریکا واکسن کرونا اخبار کنکور دمای هوا کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۸۳۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهران آخر هفته بارانی می‌شود

به گزارش جام جم آنلاین، برپایه بررسی نقشه‌های پیش‌یابی و واکاوی الگوهای همدیدی، وضعیت جوی استان تهران طی روزهای آینده آسمان کمی ابری همراه با افزایش ابر و افزایش سرعت وزش باد و احتمال خیزش گرد و خاک در نواحی مستعد پیش‌بینی می‌شود.

با توجه به فعالیت سامانه بارشی از روز پنجشنبه تا شنبه (۱۳ تا ۱۵ اردیبهشت‌ماه) علاوه بر افزایش ابر، وزش باد شدید، در بعضی ساعات بارش باران، گاهی به‌صورت رگبار و رعد و برق در سطح استان مورد انتظار است.

شایان ذکر است طی روز پنجشنبه کاهش محسوس دما پیش بینی می شود.

بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، ورامین با بیشینه دمای ۳۱ درجه سانتیگراد گرم‌ترین نقطه استان تهران در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده است.

آسمان تهران فردا (۱۲ اردیبهشت‌ماه) قسمتی ابری تا ابری و وزش باد در بعضی ساعت‌ها وزش باد شدید به با حداقل دمای ۲۰  و حداکثر دمای ۲۸ درجه سانتیگراد و طی ‌پنجشنبه (۱۳ اردیبهشت‌ماه) نیمه‌ابری تا ابری، از بعد از ظهر بارش باران، گاهی رگبار و رعد و برق،  در بعضی ساعت‌ها وزش باد با حداقل دمای ۱۷ و حداکثر دمای ۲۵ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

دیگر خبرها

  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • به این دلیل چیپس نخورید!
  • کاهش ۵ درجه‌ای دمای هوا در خراسان شمالی از هفته آینده
  • دمای هوای اصفهان تا ۶ درجه کاهش می‌یابد/بارش رگبارهای بهاری
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • نقش تغییرات آب و هوایی در گسترش ویروس ها
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • گرمایش جهانی چگونه بر وقوع بلایای طبیعی تاثیر می‌گذارد؟
  • تهران آخر هفته بارانی می‌شود