Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به ظرفیت‌های دو دستگاه، بر لزوم هم‌افزایی دستگاه‌های فرهنگی به منظور غنی سازی اوقات فراغت بخش گسترده‌ای از جمعیت کشور با محوریت کتاب تأکید کردند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، آیین امضای تفاهمنامه همکاری نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با حضور ابراهیم صادقی‌فر معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، شهریار احمد بیگی، مدیرکل دفتر فرهنگی وزارت تعاون و علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، امین متولیان، معاون برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد، مهدی رمضانی، معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد، هوتن والی نژاد، معاون اداری و مالی نهاد، هادی آشتیانی، مدیرکل امور فرهنگی نهاد، مهدی توکلیان، مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل نهاد در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی پارک‌شهر برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تلاش برای احیای نیاز به غذای روح در میان مردم
ابراهیم صادقی‌فر، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: امروزه در تلاطم روزگار علاقه به کتاب و کتابخوانی به عنوان غذای روح پایین آمده و آمارهای ارائه شده نیز از پایین بودن سرانه کتابخوانی در کشور نسبت به وضعیت مطلوب حکایت دارد.
وی افزود: تلاش برای اینکه کتاب دوباره به غذای روح مردم ما تبدیل شود یک همدلی و همراهی را می‌طلبد. متاسفانه بودجه فرهنگی کشور بسیار اندک و چیزی حدود نیم درصد است که گاه این مقدار هم اختصاص پیدا نمی‌کند. این اتفاق تلخی است که در سال‌های گذشته گریبانگیر فرهنگ کشور بوده است. اما در این میان همکاری و هم افزایی دستگاه‌های فرهنگی می‌تواند به پیشبرد اهداف فرهنگی کشور کمک کند.
صادقی‌فر ضمن ابراز خرسندی از انعقاد این تفاهمنامه همکاری گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی طیف وسیعی از مخاطبان را دارد که تمام این طیف‌ها می‌توانند به عنوان مخاطبان و گروه‌های هدف نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نیز درنظر گرفته شوند و ما آمادگی این را داریم تا به همراهی هم یک برنامه ریزی دقیق برای رسیدن به اهداف مشترک را انجام دهیم.
گامی موثر برای غنی‌سازی اوقات فراغت با محوریت کتاب
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به برخی از ظرفیت‌های این وزارتخانه گفت: حدود 14 میلیون نیروی کار در حوزه کارگری ذیل این وزارتخانه هستند که با درنظر گرفتن خانواده‌های آنان جمعیت کثیری را تشکیل می‌دهند. همچنین ما چیزی قریب به 3 هزار خانه بهداشت در کشور داریم که با تجهیز منابع فرهنگی در حال توانمندسازی آنها در حوزه کتاب و کتابخوانی هستیم. از سوی دیگر ما طیف وسیعی از بازنشستگان را داریم که می‌توانند به عنوان یکی از گروه‌های فعال مراجعه کننده به کتابخانه‌ها باشند.
وی انعقاد این تفاهمنامه را گامی موثر برای غنی سازی اوقات فراغت طیف گسترده‌ای از مردم عنوان کرد گفت: امروز فضای مطالعه و کتاب دیگر مانند گذشته صرفا کاغذی نیست و ما می‌توانیم از فضای جدید ایجاد شده استفاده شایسته‌ای داشته باشیم تا با پلتفرم‌هایی که در اختیار داریم کتاب‌های الکترونیکی و گویا را مورد بهره‌برداری قرار دهیم. حتی اگر نیاز به تولید محصولی در این زمینه باشد نیز ما آمادگی کامل برای همکاری مشترک داریم.
صادقی‌فر ادامه داد: ما حاضریم برای کارگران و فرزندان کارگران برنامه‌های مشترکی در قالب مسابقات کتابخوانی یا سایر برنامه‌هایی که در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در حال اجرا است برگزار کنیم تا بر غنای فرهنگی کار خودمان بیفزاییم و هدایتگری اشتیاق این عزیزان در مسیر مطالعه باشیم.
شهریار احمد بیگی، مدیرکل دفتر فرهنگی وزارت تعاون نیز در این مراسم طی سخنانی گفت: ما نزدیک به 350 خانه فرهنگ در دل کارخانه‌ها داریم و یکی از اقداماتی که امید داریم ذیل این تفاهمنامه صورت بگیرد، کمک به تجهیز کتابخانه‌های این خانه‌های فرهنگ در یک بازه زمانی کوتاه است. چراکه کارگران این کارخانه‌ها بسیار مشتاق مطالعه هستند و اگر بستر مناسب را در این فضا برای مطالعه این عزیزان ایجاد کنیم، به هدایت و تشویق این روحیه و غنی‌تر کردن اوقات این عزیزان کمک خواهیم کرد. هم‌افزایی با سایر دستگاه‌های فرهنگی ضامن موفقیت فعالیت‌های فرهنگی
علیرضا مختارپور در این مراسم با اشاره به حضور فعال و موثر ابراهیم صادقی‌فر در جلسات شورای فرهنگی عمومی و دغدغه‌مندی وی در این حوزه گفت: نهادهای فرهنگی خصوصا نهادهایی که با فرهنگ عمومی سر و کار دارند، در صورتی می‌توانند موفق باشند که یک پیوند وثیق و عمیق با همه نهادها و دستگاه‌های دولتی و عمومی و حتی دستگاه‌های خصوصی فعال در این حوزه داشته باشند. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مخاطبانی کثیر با ظرفیت‌های گسترده‌ای دارد و هرچه بتوانیم کمک کنیم تا ظرفیت‌های این دو نهاد را به هم متصل کنیم، نتیجه آن کمک به ارتقاء سطح فرهنگی مخاطبان ما خواهد بود.
وی با ابراز خرسندی از انعقاد این تفاهمنامه افزود: اگر جامعه ما و طیف گسترده‌ای که ذیل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار می‌گیرند، هر کدامشان در یک ماه حتی چند صفحه بیشتر کتاب بخوانند، یک رشد تصاعدی هم از نظر سرانه مطالعه و هم از نظر ارتقاء سطح فرهنگی جامعه ایجاد خواهند کرد. امیدوار هستیم این تفاهمنامه نیز مانند سایر تفاهمنامه‌هایی که بر اجرای آن بسیار تأکید داریم، بتواند در یک بازه زمانی 4 یا 6 ماهه گام‌های موثری را طی کند و در جلسه‌ای دیگر میزان پیشرفت، موفقیت‌ها و نقاط ضعف احتمالی را ارزیابی کنیم.
دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به استقبال گسترده عمومی مردم از جشنواره کتابخوانی رضوی، گفت: این جشنواره آمار بسیار ارزشمندی مبنی بر مشارکت بیش از یک میلیون و نیم را به دست آورد و یک زیرساخت برای برگزاری این مسابقه به صورت الکترونیک فراهم کرد که اگر قصد داشته باشیم مسابقات کتابخوانی را در میان اقشار مختلف و طیف‌های ذیل این وزارتخانه برگزار کنیم، می‌توانیم از این زیرساخت ایجاد شده بهره‌برداری لازم را داشته باشیم.
مختارپور با تأکید بر گستره جامعه تحت پوشش این وزارتخانه گفت: بر اساس آماری که ارائه کردید جامعه ذیل این وزارتخانه تقریبا بیش از نیمی از جمعیت کل کشور را دربرمی‌گیرد که این تعداد جمعیت کمی نیست؛ خوشبختانه زیرساخت‌های الکترونیکی نهاد کاملا به روز است و افراد می‌توانند وارد پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد شوند و کتابخانه های نزدیک خود را شناسایی کنند و کتاب‌هایی که در آن کتابخانه وجود دارد را ببینند و سفارش دهند و کتابخانه آن کتاب‌ها را به دست آنها می‌رساند.
وی افزود: در حوزه نابینایان نیز بیش از یک سال و نیم است که با توجه به محدودیت و توقف فعالیت دستگاه‌های مربوط به این حوزه، نهاد برای تأمین و تولید منابع مورد نیاز نابینایان پیشگام شده است. همچنین اخیرا دوستان ما در معاونت توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی به تدریج در تمامی استان‌ها در حال راه اندازی طرح «پیک کتاب» هستند که اغلب مخاطبان آن را بازنشستگانی تشکیل می‌دهند که امکان مراجعه به کتابخانه را ندارند.
وی با اشاره به سابقه حضور فعال بازنشستگان در محافل ادبی کتابخانه‌ها گفت: امروز هم بیش از یکسال است که ما محافل ادبی نهاد را راه اندازی کردیم که از زمان شیوع کرونا به صورت مجازی ادامه پیدا کرده است؛ بر این اساس می‌توان محافل ادبی مختص اقشار و جامعه ذیل این وزارتخانه را تشکیل داد. همچنین زمینه های متعدد دیگری برای همکاری وجود دارد و کار نکرده نیز بسیار است. از سوی دیگر همه این کارها نیز مبتنی بر بودجه نیست و از همین زیرساخت های موجود می‌توان بهره برد.
اتصال ظرفیت‌های دو دستگاه به نفع حوزه فرهنگ
مهدی رمضانی در این مراسم با اشاره به ظرفیت‌های عظیم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای همکاری‌های مشترک با نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: امیدواریم برکات انعقاد این تفاهمنامه برای طرفین موضوع و در نهایت تقویت حوزه فرهنگی و اجتماعی با محوریت کتاب و کتابخوانی مفید و موثر باشد. چراکه اتصال این وزارتخانه با نهاد کتابخانه های عمومی کشور، قطعا برکات بسیاری را درپی خواهد داشت.
معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد افزود: در دوره جدید مدیریت نهاد، تبدیل کتابخانه‌های عمومی به پایگاه‌های فرهنگی و اجتماعی یکی از اولویت‌های مهم بوده که با همت جمعی در نهاد و با مدیریت دبیرکل محترم، این فضا چه در فیزیک و ساختار و چه در نرم افزار و اجرا شکل گرفته و در حال پیشرفت است و این دیدگاه ضرورت همکاری این دو دستگاه در این حوزه را بیش از پیش ضرورت می‌بخشد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون نهاد کتابخانه های عمومی کشور غنی سازی اوقات فراغت کار و رفاه اجتماعی محوریت کتاب گسترده ای صادقی فر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۸۷۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقلال، خودشکوفایی و تعالی در گرو اوقات فراغت

دکترای روان‌شناسی و عضو سازمان روان‌شناسی کشور گفت: اوقات فراغت بستر مناسبی برای شکل‌گیری و ظهور رضایت و انتخاب‌گری هر فرد است و لازمه احساس استقلال، خودشکوفایی و تعالی انسان به شمار می‌رود.

حسین روزبهانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اهمیت اوقات فراغت و تأثیر آن در زندگی افراد اظهار کرد: اوقات فراغت در زندگی افراد حساسیت فوق العاده‌ای دارد و اندکی بی‌تفاوتی و بی‌توجهی نسبت به آن، می‌تواند آسیب‌ها و انحرافات فراوانی به بار آورد.

وی با بیان اینکه اوقات فراغت بستر مناسبی برای شکل‌گیری و ظهور رضایت و انتخاب‌گری هر فرد است و لازمه احساس استقلال، خودشکوفایی و تعالی انسان به شمار می‌رود، افزود: در واقع اوقات فراغت به نوبه خود در پیشرفت و کارکرد هرچه بیشتر اجتماع نیز مؤثر است.

دکترای روان‌شناسی و عضو سازمان روان‌شناسی کشور تصریح کرد: در صورتی که برنامه‌های اوقات فراغت با جهت‌گیری صحیح و سالم انتخاب شود، بسیاری از نابسامانی‌های روحی و جسمی و اجتماعی درمان می‌شود و خلاقیت‌های فردی و اجتماعی بروز می‌کند.

روزبهانی ادامه داد: از جمله کارکردهای مثبت اوقات فراغت می‌توان به فهم مسئولیت‌پذیری و نقش فرد در سازندگی، شناخت نقاط ضعف و محدودیت‌های خود، بهبود سلامت روانی و شکل‌دهی شخصیت سالم اشاره کرد.

وی گفت: افراد خلاق علاوه بر اینکه از هوش سرشار، صداقت، صراحت و انعطاف پذیری برخوردار هستند، از اوقات فراغت خود حداکثر استفاده را می‌کنند و با آزاداندیشی و تفکر، مسائل مختلف را ارزیابی خواهند کرد.

دکترای روان‌شناسی و عضو سازمان روان‌شناسی کشور اضافه کرد: فشارها و خستگی‌های جسمی و روحی ناشی از اشتغال مستمر و بدون وقفه به فعالیت‌های الزامی و اجباری، به تدریج زمینه نشاط، شادابی، سرزندگی و تعادل حیاتی فرد را سلب می‌کند و چه بسا منجر به بروز اختلالات روانی همچون اضطراب، افسردگی و بیماری‌های روان‌تنی خواهد شد.

روزبهانی با بیان اینکه در این میان تفریحات سالم عامل مهم مقابله با اختلالات مذکور به شمار می‌رود، افزود: ساعات فراغت، فرصتی است که انسان می‌تواند به ارزیابی عملکرد گذشته خود بپردازد، عادات ناپسند و زشت گذشته خود را با رضایت و انگیزه باطنی ترک کند و فارغ از فشارهای روانی و خستگی‌های روحی و جسمی که در غیر اوقات فراغت همیشه با آن مواجه بوده است، به کسب عادات خوب و شخصیت سالم بپردازد.

کد خبر 747710

دیگر خبرها

  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • شهرداری میانه از پیشگامان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است
  • میانه ظرفیت ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی را دارد
  • اجرای طرح کتابخانه فرهنگی سیار برای اوقات فراغت زائران حج
  • استقلال، خودشکوفایی و تعالی در گرو اوقات فراغت
  • کتابخانه‌های سیار در کشور توسعه می‌یابد + فیلم
  • کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند
  • توسعه کتابخانه‌های سیار و ایجاد زنگ کتابخوانی در مدارس کشور
  • رشد ۳ برابری فعالیت‌های فرهنگی در کردستان
  • اجرای طرح «وارگه دانایی» در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری