Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، هوانوردی عمومی یکی از مهم‌ترین حوزه‌های فناورانه صنعت هوایی محسوب می‌شود. این حوزه جایگاه ویژه‌ای در دنیا دارد و بخش اعظمی از فعالیت‌های این صنعت را پوشش می‌هد. بخش طراحی، ساخت، پرواز، تعمیر و نگهداری و فعالیت‌های صنعتی وآموزشی، همگی حول محور هوانوردی عمومی توسعه می‌یابند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دنیا بیشتر فرودگاه‌ها، جایگاه ویژه‌ای را برای هوانوردی عمومی در نظر گرفته‌اند. ایران نیز چند سالی است که به این حوزه ورود کرده است و شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در تلاش هستند تا فناوری‌های مرتبط با این حوزه را ارتقا دهند.

ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یکی از نهادهایی است که با حمایت از فعالیت دانش‌بنیان‌های این حوزه، روند توسعه این صنعت رو به رشد جهانی را در کشور هموار کرده است. در حال حاضر 2 شرکت دانش‌بنیان در این حوزه مشغول به فعالیت هستند که در ادامه این گزارش با بخشی از فعالیت آنها آشنا می‌شویم:

1. هواپیمای دو نفره کامپوزیتی پرنده آبی

شرکت هوافضایی درنا در اسفند ماه سال 67 توسط گروهی از مهندسان و تکنسین‌های فعال این حوزه پایه‌گذاری شده است. زمینه اصلی فعالیت این مجموعه فناور، تولید محصولات کامپوزیتی است که به عنوان یک صنعت نوآورانه در هوانوردی تلقی می‌شود. تیم طراحی شرکت درنا از زمان آغاز به کار موفق به طراحی و ساخت دو هواپیمای تمام کامپوزیت شده است که هر دوی این هواپیما‌ها هم‌اکنون در ایران به صورت عملیاتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. هواپیماهای پیکا-1 و پیکا-2 دارای گواهینامه ها و تاییدیه های لازم هستند.

اهداف اصلی این مجموعه فناور، «طراحی و ساخت هواپیماهای سبک در رده JAR-VLA  و JAR23»، «ساخت قطعات فلزی، کامپوزیت و تبدیل قطعات فلزی به کامپوزیت» و «انجام پروژه در زمینه‌ مواد مرکب (کامپوزیت)» است. هواپیمای دو نفره کامپوزیتی پرنده آبی و همچنین هواپیمای دو نفره فوق سبک و اسپورت پرنده آزاد (پیکا ۲) توسط  این شرکت طراحی و ساخته شد.

2. تعمیر موتور هواپیماهای فوق سبک منطبق با استانداردهای بین‌المللی

شرکت مهتابال نیز مجموعه دیگری است که در این حوزه مشغول به فعالیت است. این شرکت سال 93 با سرمایه گذاری مستقیم یک تیم بین‌المللی از ایران، ایتالیا و سوئیس با هدف توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان در حوزه‌های هوایی و هوانوردی و براساس استاندارهای سازمان بین المللی هواپیمایی کشوری (ICAO) و سازمان هواپیمایی کشوری ایران (CAO) تأسیس شد.

این مجموعه فناور، با در اختیار داشتن دو کارگاه مونتاژ هواپیما و تعمیر و نگهداری موتورهای هواپیما و سیستم انبارداری برای پخش قطعات تولیدی خود توانسته است سطح کیفی ارائه خدمات خود را ارتقاء بخشد. این شرکت نماینده انحصاری شرکت روتکس در ایران است و تمام موارد مورد نیاز در زمینه‌ بازرگانی تخصصی از جمله خرید، ترخیص کالا از گمرک و حمل و نقل را در دست دارد.

تامین موتور، اویونیک و کیت انواع هواپیما، تعمیرات سنگین و اساسی موتورهای مورد استفاده در هواپیماهای فوق سبک مطابق با استاندارد Part M سازمان هواپیمایی کشوری، طراحی، ساخت و مونتاژ انواع هواگرد و ارائه مشاوره‌های تخصصی و تامین هلیکوپترهای امداد و نجات از جمله فعالیت‌های این گروه فناورانه است.

مهتابال به عنوان یک تامین کننده، نماینده سازنده و کارگزار، مکان منحصر به فردی را برای ایجاد فرآیندهای خرید، تهیه و تعمیر و نگهداری برای زمینه حمل‌ونقل عمومی فراهم می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هوانوردی شرکت های دانش بنیان خبرخوب هوانوردی عمومی دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۹۲۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها در زمینه جهش تولید و رفع نیاز اساسی کشور

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر محمدصادق خیاطیان در بازدید از ۵ شرکت دانش‌بنیان مستقر در شهرک صنعتی هشتگرد با اشاره به فعالیت بیش از ۲۵۰ واحد صنعتی در شهرک صنعتی هشتگرد، گفت: این مجموعه، فرصت مناسبی برای رشد و شکوفایی واحدهای صنعتی و شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد کرده است و در حال حاضر بیش از ۱۲ هزار نفر در شرکت‌های مستقر در شهرک مشغول فعالیت هستند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: درحال حاضر ۲۰ شرکت دانش‌بنیان در شهرک صنعتی هشتگرد مشغول فعالیت هستند که دستاوردهای بسیار قابل‌توجهی دارند. به عنوان مثال، شرکت‌های دانش‌بنیان این شهرک در راه‌اندازی تصفیه‌خانه شهرک صنعتی هشتگرد که از مطالبات جدی واحدهای صنعتی بوده است، مشارکت داشته‌اند.

وی تصریح کرد: یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان که در حوزه طراحی و تولید انواع کنتورهای دیجیتال پیشرفته برق فعالیت می‌کند، علاوه بر ایفای نقش در زمینه هوشمندسازی و بهینه‌سازی مصرف برق، ۱۱۰۰ فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد کرده و توان تولید ۶ میلیون کنتور در سال را دارد و محصولات تولیدی خود را به کشورهای مختلفی صادر کرده است.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: همچنین شرکت دانش‌بنیان دیگر نیز با طراحی و نصب سیستم کنترل مهار شن روی ۳۵ حلقه چاه نفت در جنوب کشور (طی سال‌های ۲۰۱۶-۲۰۲۴) باعث شده است که بیش از ۷۲ هزار بشکه در روز به ظرفیت تولید نفت کشور اضافه شود که ارزش‌افزوده بسیار بالایی برای کشور به همراه داشته است.

به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، خیاطیان تأکید کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان نقش بسیار مهمی در حوزه اشتغال‌زایی و رفع نیازهای اساسی کشور ایفا می‌کنند و صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»، برنامه‌های متعددی را برای تبدیل شرکت‌های نوپا به شرکت‌‎های نوآور و فناور تدارک دیده است که بزودی اعلام خواهد شد.

کد خبر 6091297 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • توسعه بازار بین المللی محصولات دانش بنیان‌ها
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر محصولی ازشرکتی دانش‌بنیان
  • عزم هیئت الجزایری برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • سرمایه گذاری اوقاف در حوزه دانش بنیان‌ها موجب ایجاد انگیزه می شود
  • عزم هیات تجاری الجزایر برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها در زمینه جهش تولید و رفع نیاز اساسی کشور
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود