Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@16:13:57 GMT

حال‌و‌هوای حرم مطهر امام رضا(ع) در سحرگاه میلاد ابن‌الرضا(ع)+ فیلم

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۹۲۷۹۰

حال‌و‌هوای حرم مطهر امام رضا(ع) در سحرگاه میلاد ابن‌الرضا(ع)+ فیلم

‍‍‍‍‍‍

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، سحرگاه روز میلاد ابن‌الرضا؛ حضرت جوادالائمه(ع) آن هم در صحن و سرای نورانی پدر بزرگوار و غریبش علی‌ابن‌موسی‌الرضا(ع) حال‌و‌هوایی زاید‌الوصف دارد.

امروز از آن روزهایی است که وارد شدن از ورودی باب‌الجواد(ع) برای مشهدی‌ها معنای دیگری دارد؛ هوا هنوز تاریک است؛ نماز صبح را خوانده‌ام و در خلوت باورنکردنی خیابان‌های مشهد، خود را به باب‌الجواد(ع) می‌رسانم، اینجا قطعه‌ای از بهشت است و خوشا به حال زائرینی که لحظه ورود خوشامدگویی فرشتگان مقیم را با گوش دل می‌شنوند، زمزمه‌ای که می‌گوید: ادْخُلُوها بِسَلامٍ آمِنِینَ.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..

زنی میانسال را می‌بینم که به فرزندش در آن‌سوی خط می‌گوید:«من الان جلوی باب‌الجواد(ع) هستم به نیت شفای بیماران به ‌خصوص کرونایی‌ها از این در وارد شدم تا خدا به حرمت جوادالائمه که باب‌الحوائج است حاجتم را روا کند.»

صحن و سرای مولایمان علی‌ابن‌موسی‌الرضا(ع) حتی در این هوای سرد سحرگاهی هم از زائران و مجاوران عاشق خالی نیست؛ همه آمده‌اند تا خدمت حضرت پدر، تبریک بگویند میلاد دردانه‌ای که باب‌الحوائج است، امامی که نگاهش گره‌گشا است، همان‌که که ذکر اسم زیبایش رمز حاجت‌روایی در پیشگاه خداست.

با راهنمایی خادمین که امروز بانشاط‌تر از هر روز با صدایی پرمحبت حضورت را خوشامد می‌گویند و با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی در صف قرار می‌گیرم و همراه با بقیه آرام پیش می‌روم؛ وارد روضه منوره می‌شوم؛ چشمم به ضریح نورانی امام رئوف(ع) که می‌افتد بغضم در گلو می‌ترکد و با قطره‌های درشت اشک، دانه دانه روی گونه‌هایم می‌لغزد؛ دلم عجیب تنگ آن روزهای قبل از کرونا می‌شود، همان‌روزهایی که به در‌ و دیوار این صحن و سرا و گرمای حضور پرمهر زائران هم تبرک می‌جستیم، کوچکتر می‌نشستیم و برای هم جا باز می‌کردیم؛ حالا اما با ماسک و فاصله از هم، سهم‌مان از در آغوش گرفتن ضریح، نگاهی از فاصله چندمتری است.

بعد از زیارت به داخل صحن انقلاب می‌آیم، ساعت ۵ و ۵۵ دقیقه است، نقاره‌ها شروع به نواختن می‌کنند و به استقبال طلوع روزی می‌روند که روز میلاد دردانه صاحب این صحن و سرا؛ علی‌ابن موسی‌الرضا(ع) است.

صدای نقاره‌ها با عرض سلام‌ها، ارادتها و تبریک‌های زائرین و مجاورین خدمت وجود نورانی هشتمین امام در هم می‌آمیزد؛ چشمانم بین این‌همه شکوه و زیبایی، بین تمام ریسه‌های نور، گنبد طلایی آقا را جست‌‌وجو می‌کند؛ نگاهم به گنبد می‌افتد که حالا بعد از عملیات مرمت و پرداخت، درخشان‌تر از همیشه روح‌نوازی می‌کند؛ زائری کنارم زیارت‌نامه می‌خواند و یک فراز را بارها و بارها با ضجه و ناله تکرار می‌کند: «اللَّهُمَّ إِلَیْکَ صَمَدْتُ مِنْ أَرْضِی وَ قَطَعْتُ الْبِلاَدِ رَجَاءَ رَحْمَتِکَ فَلاَ تُخَیِّبْنِی وَ لاَ تَرُدَّنِی بِغَیْرِ قَضَاءِ حَاجَتِی وَ ارْحَمْ تَقَلُّبِی عَلَى قَبْرِ ابْنِ أَخِی رَسُولِکَ صَلَوَاتُکَ عَلَیْهِ وَ آلِه»: خدایا از وطنم آهنگ تو کردم و به امید رحمتت شهرها را پشت سر گذاشتم، پس‏ ناامیدم مکن و بدون برآوردن حاجتم،بازم مگردان...

نمی‌دانم چند بار با او این فراز زیبا را زمزمه کردم، به خودم که می‌آیم صدای نقاره‌ها قطع شده و روز میلاد طلوع کرده است.

لحظه خروج از حرم شمس الشموس، صبح را می‌بینم که آرام آرام بالا می‌آید تا سجده کند بر امامی که روشنایی‌بخش آسمانها و زمین است.

======================

گزارش: معصومه مومنیان

======================

انتهای پیام/۷۰۰۶۸

منبع: فارس

کلیدواژه: مشهد حرم مطهر رضوی باب الجواد زیارت امام رضا ع میلاد امام جواد ع الرضا ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۹۲۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین ساعات زندگی افلاطون فاش شد: افلاطون در آخرین ساعات زندگی‌اش چه می‌کرد؟!

زی‌سان: افلاطون که یکی از تأثیرگذارترین فیلسوفان تاریخ است به دلیل نظریه های‌اش در مورد سیاست، شعر، دانش و اخلاق شهرت داشت.

به گزارش زی‌سان و به نقل از دیلی میل، به لطف طومار تازه کشف شده‌ای که در کنار کوه وزوویوس مدفون شده، اکنون می‌دانیم که متفکر یونان باستان آخرین لحظات زندگی خود را صرف انتقاد شدید از «نداشتن ریتم» یک کنیز فلوت‌زن کرد و این انتقادات تا آخر مهمانی همچنان ادامه داشت..

این متن قدیمی به جزئیات ساعات پایانی زندگی افلاطون می‌پردازد و نشان می‌دهد که فیلسوف باستانی که از تب رنج می‌برد، قبل از مرگ در سن ۸۰ یا ۸۱ سالگی در حدود سال ۳۴۸ قبل از میلاد، به موسیقی گوش می‌داد و از مهمانان پذیرایی می‌کرد.

این طومار که به عنوان تاریخ آکادمی شناخته می‌شود و توسط فیلودموس، فیلسوف و شاعر قرن اول قبل از میلاد نوشته شده، از زمان کشف آن در ویلایی بزرگ در هرکولانیوم (اکنون در ایتالیا به عنوان ارکولانو شناخته می‌شود)، در سال ۱۷۵۰ تاکنون ناخوانا بوده است.

تایمز گزارش داد این پاپیروس که گمان می‌رود متعلق به پدرزن ژولیوس سزار باشد پس از فوران کوه وزوویوس در سال ۷۹ پس از میلاد مسیح در زیر چند متر خاکستر در خانه مدفون شده و محققان ۲۵۰ سال گذشته را با تلاش خستگی‌ناپذیر صرف برای یافتن راهی برای خواندن محتوای آن کرده‌اند.

اکنون پروفسور «گراتزیانو رانوکیا» از دانشگاه پیزا و همکارانش از تکنیک‌هایی از جمله تصویربرداری ابرطیفی مادون قرمز موج کوتاه استفاده کرده‌اند که تغییراتی را در نحوه تابش نور روی جوهر سیاه پاپیروس برای رمزگشایی از سند ایجاد می‌کند.

پروفسور رانوکیا این طومار را «قدیمی‌ترین تاریخ فلسفه یونانی که در اختیار ماست» توصیف کرد. این استاد دانشگاه گفت که استقبال افلاطون از مهمان خود که در نوشته‌ها از آن به عنوان «مهمان کلدانی» یاد می‌شود، نشان می‌دهد که فیلسوف بزرگ «وظایف خود را در قبال این مهمان انجام می‌دهد» و افزود که «میهمان نوازی برای یونانیان مقدس بوده است».

طومار همچنین تأیید می‌کند که افلاطون در آکادمی آتن دفن شده، و این جزئیات را اضافه می‌کند که محل آرامیدن این متفکر باستانی در باغی مشخص در محوطه دانشگاه بوده است.

همچنین این متن باستانی نشان می‌دهد که افلاطون در سال ۴۰۴ قبل از میلاد یا ۳۹۹ قبل از میلاد یعنی قبل از اینکه محبوبیت او افزایش یابد به بردگی فروخته می‌شود، که در تضاد با نظریه رایج است که می‌گوید وی در سال ۳۸۷ قبل از میلاد توسط فرمانروای سیراکوز، دیونیسیوس، فروخته شد تا نفوذی که بر مردم علیه حاکم ظالم می‌کرد، محدود شود.

پروفسور رانوکیا افزود: به لطف پیشرفته‌ترین تکنیک‌های تشخیص تصویربرداری، ما در نهایت قادر به خواندن و رمزگشایی بخش‌های جدیدی از متون هستیم که قبلاً غیرقابل دسترس به نظر می‌رسیدند.

وی می‌گوید: «برای اولین بار، توانستیم دنباله‌هایی از حروف پنهان از پاپیروس‌ها را بخوانیم که در لایه‌های مختلف تا شده بودند و در طول قرن‌ها به یکدیگر چسبیده بودند. این کار از طریق فرآیند باز کردن با استفاده از یک تکنیک مکانیکی انجام شد که کل تکه‌های متن را مختل کرد.» پروفسور همچنین اضافه کرد گفت تاثیر کامل این کار تنها در سال‌های آینده مشخص خواهد شد.

سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند (تصاویر) کشف پرنده‌ عجیبی که سمت راست بدنش نر است و سمت چپش ماده!

دیگر خبرها

  • پایان انتظار ۴۲ساله خانواده شهید در اصفهان
  • از درب طلای حرم امام رضا (ع) در دهه کرامت رونمایی می‌شود
  • اهدای درب طلای حرم امام رضا(ع) از طرف حرم حضرت معصومه(س)
  • آخرین ساعات زندگی افلاطون فاش شد: افلاطون در آخرین ساعات زندگی‌اش چه می‌کرد؟!
  • رونمایی از درب طلای حرم امام رضا (ع) در دهه کرامت
  • رونمایی از درب طلای حرم امام رضا(ع) در دهه کرامت
  • زیارت اماکن مقدس عراق در هوای بارانی + فیلم
  • زد و خورد زکی‌پور قبل از پرسپولیس!(عکس)
  • برگزاری همایش حکمت مطهر در مراغه
  • شهرستان‌های لرستان میزبان برنامه‌های شاخص شب میلاد امام رضا (ع)