Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@20:46:01 GMT

زلزله سی‌سخت و مدیریت بحران در زمستان

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۹۳۱۸۷

زلزله سی‌سخت و مدیریت بحران در زمستان

در ادامه یادداشت چهارم اسفند ۱۳۹۹ روزنامه اعتماد به قلم مهدی زارع می خوانیم:  گسل مسبب به نظر می‌رسد که قطعه فرعی و فشاری گسله سی‌سخت با طول حدود ۹۰ کیلومتر از سامانه گسله کازرون و در شمال دنا با ۱۴۰ طول کیلومتر است. سامانه گسلی مزبور در شمال خودراندگی اصلی زاگرس را در منطقه بروجن قطع می‌کند. گسل دنا یک گسل پی سنگی با سازوکار فشاری و امتداد لغز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی هلال‌احمر روز سی بهمن یک‌هزارو ۸۰۰ تخته چادر امدادی بین مردم زلزله‌زده سی‌سخت و روستاهای شهرستان دنا توزیع شد. مسوولان در فردای حادثه (پنجشنبه ۳۰/۱۱/۹۹) ۲ کمپ اسکان برای زلزله‌زدگان راه‌اندازی کردند، اما این کمپ‌ها با استقبال مردم روبه‌رو نشد و خالی ماند. کسی کشته نشد ولی منازل مردم آسیب جدی و وسایل درون ساختمان‌ها نیز صدمات زیادی دید. ازدحام در کمپ‌ها خطر شیوع ویروس کرونا را افزایش می‌دهد.

چادرهای هلال‌احمر را در یک مکان واحد برپا می‌کنند، اما مردم ترجیح می‌دهند چادر در محل منزل‌شان مستقر باشند تا به اموال‌شان نزدیک باشند. تعطیلی تمامی نانوایی‌ها، سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌ها در روزهای اولیه بعد از زلزله تهیه نیازهای اولیه را مشکل‌تر کرده است. روز دوم برآورد شدکه یک‌هزار تخته چادر دیگر برای مردم زلزله‌زده نیاز است، ولی استقرار در چادر در این هوای سرد زمستان بسیار مشکل است. هلال‌احمر در روز اول بعد از حادثه یک‌هزارو ۲۰۰ بسته غذای نیز بین مردم زلزله‌زده توزیع کرد. ۶ هزار پرس غذای گرم نیز روز شنبه ۲ اسفند ۹۹ توزیع شد. شیوع ویروس کرونا و محدودیت‌های بهداشتی، کار امدادرسانی و توزیع این غذاها را مشکل کرده است.

شهر سی‌سخت در سرشماری سال ۹۵ حدود هشت هزار نفر جمعیت داشت. سی‌سخت در ۳۵ کیلومتری غرب یاسوج قرار دارد. ۷۸ روستای شهرستان دنا در زلزله خسارت جدی دیده‌اند و ۶۳ نفر مصدوم شدند. روستاهای شهرستان سمیرم واقع در شرق پهنه زلزله‌زده و در استان اصفهان نیز در این زلزله آسیب دیدند. این شهرستان نیز منطقه‌ای سردسیر است. استقرار مردم در مکان امن و بهداشتی و بلافاصله ترمیم خانه‌ها و تعمیر ساختمان‌های آسیب دیده اولویت اصلی این روزهای مردم منطقه زلزله‌زده است. در شهرستان سمیرم خسارت‌های وارد به ساختمان‌ها و خانه‌ها در روستاهای مختلف هر ۲ بخش پادنا و پادنای بزرگ طوری بوده که تعدادی از ساختمان‌ها قابل سکونت نیستند.

معاون فرمانداری سمیرم ابراز کرد که برای واحدهای پرورش ماهی در محدوده روستای خفر سمیرم به علت قطع برق مشکل ایجاد شد و تعداد زیادی از ماهی‌ها در این حادثه مردند. با تامین موتورهای برق نسبت به هوادهی مزارع پرورش ماهی اقدام شد و جلوی خسارت به این مزارع را گرفته‌اند. البته لازم به یادآوری است که از بین رفتن ماهی‌ها باید به‌طور دقیق بررسی شود که آیا قبل از رخداد زلزله هم گزارشی از مرگ ماهی‌ها وجود دارد یا خیر. چنین بررسی‌ای‌ می‌تواند به احتمال وجود پی‌نشانگر لرزه‌ای در این زلزله کمک کند. قطع آب شرب برخی محله‌های شهر سمیرم به دلیل قطع برق در محل پمپاژ آب بود که باتوجه به بارش شدید برف در مدت حدود ۸ ساعت(تمام طول شب تا بامداد ۳۰ بهمن ۹۹) مشکل ادامه داشت. ۲۳۰ واحد مسکونی در شهرستان سمیرم نیاز به تعمیر دارد. شهرستان سمیرم در جوار دامنه‌های دنا و زاگرس میانی، با ۹۰ هزار نفر جمعیت، در ۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان و ۱۶۴ کیلومتری شمال یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است.

منبع: روزنامه اعتماد برچسب‌ها ویروس کرونا کمک های مردمی شیراز یاسوج زلزله در سی سخت سازمان امداد و نجات هلال‌ احمر زاگرس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا کمک های مردمی شیراز ویروس کرونا کمک های مردمی شیراز یاسوج زلزله در سی سخت سازمان امداد و نجات هلال احمر زاگرس اخبار کنکور شهرستان سمیرم ساختمان ها زلزله زده سی سخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۹۳۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت‌های تاثیرگذاری برای حل مشکل آب اصفهان در حال انجام است

رئیس شورای اسلامی شهرستان اصفهان گفت: فعالیت‌های بزرگ و تاثیرگذاری در راستای حل معضلات استان، به ویژه مسئله آب صورت گرفته است و اعتباراتی از سمت شهرداری برای حل این مشکل اختصاص داده شده و امیدواریم زودتر از زمان مقرر این مشکل رفع شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مجید نادرالاصلی امروز_ پنج‌شنبه سیزدهم اردیبهشت_ در جلسه همایش شورای اسلامی شهری و روستایی شهرستان اصفهان با بیان اینکه برای برگزاری این همایش و دورهمی بیش از یک‌ماه تلاش شده است، اظهار کرد: در طول سال تلاش اعضای شوراها بر این است که در آن حوزه‌هایی که مربوط به اصفهان است، بتوانیم در خصوص مشکلات و مسائل مختلف، طرح موضوع انجام شده و مصوبه‌ها پیگیری شود.

وی با اشاره به اینکه بزرگترین افتخار اعضای شوراهای شهر و روستا نمایندگی مردم است، افزود: سعی داشتیم با استفاده از حیات طیبه‌ای که خدا اهدا کرده است، با فشار، سختی‌ها و موانع موجود غلبه کرده و به رفع مشکلات و حل مسائل مردم بپردازیم.

رئیس شورای اسلامی شهرستان اصفهان در خصوص چالش آب در اصفهان با بیان اینکه به دنبال پیگیری مسائل مربوط به آب اصفهان هستیم، عنوان کرد: نزدیک ۲۵ سال است که آب اصفهان را به بهانه‌های مختلف از شهرستان خارج کردند و با ارائه طرح تونل سوم قصد جبران آن را داشتند، با این وجود تونل تأسیس شد، ولی سدی برای آن ساخته نشد.

نادرالاصلی با بیان اینکه آب دریاها مناسب استفاده عموم مردم نیست، چرا که بهره‌برداری آن برای صنایع خواهد بود، ادامه داد: ۱۷۰ میلیون متر مکعب آب مورد انتقال قرار گرفت که فاز اول آن، ۷۰ میلیون متر مکعب است، همچنین بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد تومان توسط صنایع برای این آب هزینه شده است.

وی با اشاره به اینکه مشکل آب در اصفهان به حدی رسید که مقام معظم رهبری و رئیس جمهور در سخنان خود مشکل اصلی استان را مشکل آب بیان کردند، خاطرنشان کرد: فعالیت‌های بزرگ و تأثیرگذاری در راستای حل معضلات استان به ویژه مسئله آب صورت گرفته است و اعتباراتی از سمت شهرداری برای حل این مشکل اختصاص داده شده و امیدواریم زودتر از زمان مقرر این مشکل رفع شود.

رئیس شورای اسلامی شهرستان اصفهان با تاکید بر اینکه مردم دغدغه‌مند اصفهان نسبت به مسئله آب نگران هستند، اضافه کرد: زیرساخت‌های سامانه تأمین آب شرب حلقه اصفهان بزرگ که علاوه بر انتقال آب، آن را تصفیه می‌کند، انجام شده است، اما در فاز اول نیمه‌کاره ماند، همچنین لوله‌گذاری ۵۳۰ کیلومتر لوله ۲۰۰۰ از دو مسیر کمشچه و ورزنه به سمت سیرجان در ۱۸ ماه انجام شده که در دنیای فنی بی‌سابقه است.

کد خبر 750159

دیگر خبرها

  • تخریب برخی جاده‌های روستایی ممسنی / لزوم کارهای آبخیزداری در فارس
  • محورهای مواصلاتی شهرستان خوسف آسیب جدی دیده‌اند
  • خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی فارس
  • خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی استان فارس
  • آسیب جدی به راه‌های شهرستان خوسف در پی جاری شدن سیلاب
  • ستاد پیشگیری و فرماندهی عملیات مدیریت بحران در دهلران تشکیل شد
  • فعالیت‌های تاثیرگذاری برای رفع مشکل آب اصفهان در حال انجام است
  • فعالیت‌های تاثیرگذاری برای حل مشکل آب اصفهان در حال انجام است
  • مدیریت بحران زنجان در حالت آماده‌ باش
  • اولویت اصلی مجلس دوازدهم مدیریت بحران گرانی باشد