Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@22:28:48 GMT

هوشمندسازی نظام شالیزاری کشاورزی

تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۰۳۹۰۹

هوشمندسازی نظام شالیزاری کشاورزی

بهمن امیری‌لاریجانی در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در ساری با بیان اینکه دلیل تاسیس مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز که به عنوان یک مرکز ملی و بین‌المللی است این است همکاری بین ایران و ژاپن در سال ۶۳ برقرار شد که آژانس همکاری‌های بین‌المللی ژاپن بازوی اجرای این همکاری بود، اظهار کرد: هدف از این همکاری بر این بوده است که ژاپن در تولید برنج خودکفا شده بود ایران خواستار استفاده از این تجربه شده بود تا در مسیر خودکفایی برنج گام بردارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: برای مکان این پروژه دشت هراز انتخاب شد و این دشت با مساحت ۱۰۰ هزار هکتار نمونه‌ای برای تولید برنج بود که ۹۷ درصد آن اراضی به کشت برنج اختصاص داشت و به همین منظور دست مایه اولیه این مرکز صورت‌بندی طرح توسعه کشاورزی حوزه آبریز هراز بود.

امیری اضافه کرد: مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز به عنوان رفرنس تجهیز، نوسازی و یکپارچه‌سازی اراضی شالیزاری کشور است که با ایجاد شبکه‌های آبیاری و زهکشی، ایجاد جاده بین مزارع، هندسی کردن کرت‌ها به‌ توان مدیریت کشت بهبود بخشیده شود و هم زمینه را برای کشت مکانیزه برنج مهیا کنیم.

رئیس مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز خاطرنشان کرد: نخستین پروژه‌های علمی، آموزشی و اجرایی کشت مکانیزه برنج در این مرکز کلید خورد و مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز صادرکننده تکنولوژی پرورش نشا جعبه‌ای، کشت مکانیزه برنج با ماشین‌های نشاکار و برداشت برنج با کمباین است.

وی با بیان اینکه اولین کمباین‌های برداشت برنج سال ۷۱ در مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز به کشاورزان آموزش داده شد،گفت: پروژه کشت دوم برنج در این مرکز استارت زده شد چرا که با یکپارچه‌سازی اراضی و با احداث زهکش‌ها شرایط برای کشت دوم مهیا می‌شود.

امیری با اشاره به اینکه مطالعات پس از برداشت و اصلاح کارخانه‌های شالیکوبی از دیگر پروژه های این مرکز است که با همکاری ژاپن کلید زدیم، ادامه داد: کارخانه‌های شالیکوبی که اکنون مطرح است مطالعات آن را این مرکز در دهه ۷۰ آغاز کرد.

رئیس مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز با بیان اینکه این مرکز به عنوان مرکز ملی و بین‌المللی وظیفه ترویج و توسعه فناوری‌های نوین با محوریت برنج و شالیزار در بخش کشاورزی است،گفت: بومی‌سازی و توسعه تکنولوژی از وظیفه اصلی این مرکز است و تکنولوژی‌های وارداتی و داخلی را در مرکز بومی، توسعه، آموزش، ترویج، استانداردسازی، مشاوره می‌دهیم و بخش کشاورزی را با تکنولوژی روز دنیا آشنا می‌کنیم.

این مسؤول با بیان اینکه از سال ۲۰۱۱ تفاهم‌ همکاری سه جانبه بین مرکز هراز، کشور ژاپن و وزارت کشاورزی افغانستان در راستای آموزش بین‌الملل برای کارشناسان و مروجان کشور افغانستان برگزار شد، افزود: تا سال ۲۰۱۹ بیش از ۷ هزار نفر روز آموزش ارائه شد که این مرکز در بین تمامی مراکز و موسسات سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در کشور مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز رتبه نخست را دارد و بیشترین دوره‌های آموزشی بین‌المللی را برگزار کردیم.

امیری با اشاره به اینکه هوشمندسازی کشاورزی از مسائل نوین در بخش کشاورزی است و این مرکز به عنوان مرکز نوآور و پشتیبان و ارائه دهنده فناوری‌های نوین است، ادامه داد:  استفاده از فناوری ارتباطات و اطلاعات در کشاورزی مهم‌ترین مسئله در فناوری‌های نوین است و مدیریت زمین و کشت را از طریق بسترهای ارتباطی و اطلاعاتی صورت می‌گیرد.

وی اضافه کرد: مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز به عنوان یک مرکز پیشرو استفاده از فناوری ارتباطات و اطلاعات را در کشاورزی دنبال کرد و دبیرخانه هوشمندسازی نظام شالیزاری کشاورزی در این مرکز تاسیس و عهده‌دار هوشمندسازی شالیزارهای کشور شدیم تا با ایجاد مزارع الگویی هوشمند برنج تکنولوژی بومی، آموزش، ترویج و توسعه داده شود.

انتهای پیام/۸۶۰۳۵/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: کشت مکانیزه برنج بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۰۳۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتصاب جدید مرکز جهاد کشاورزی بالانج

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،با حضور مدیر، معاون اداری و مالی و جمعی از کارکنان جهاد کشاورزی ارومیه، مراسم معارفه رئیس مرکز جهاد کشاورزی بالانج برگزار و خانم فرین افهم به عنوان مسئول مرکز معرفی و از زحمات آقای پاشایی مسئول پیشین این مرکز قدردانی شد.   پرویز امجدی در این مراسم تغییر رویکرد و نگاه اصلاحی برای هزینه کرد منابع مالی را لازم دانست و گفت: با برنامه ریزی اصولی، مراکز جهاد کشاورزی که بعنوان خط مقدم فعالیت‌های تامین امنیت غذایی هستند به لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری تجهیز و با ایجاد امکانات، انگیزش و امید افرینی را برای فعالیت کارشناسان در پهنه‌های تولید ایجاد نمود.   گفتنی است قادر پاشایی مسئول پیشین این مرکز به افتخار بازنشستگی نائل آمده است.

دیگر خبرها

  • انتصاب جدید مرکز جهاد کشاورزی بالانج
  • تخصیص تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی برای سازندگان شهر هوشمند
  • هراز و کندوان تعطیلات آخر هفته یکطرفه می‌شوند
  • تخصیص ۵۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای سدهای مازندران
  • هوشمندسازی ۴۰۰ کلاس درس در بردسکن
  • عزم هیات تجاری الجزایر برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • آسیا با ترویج گفت‌وگو توانمندتر می‌شود
  • لزوم تسریع در استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی
  • دهقانی: نظام مالکیت فکری کلید توسعه عادلانه فناوری است
  • کشت مکانیزه ۷۵ درصد از اراضی شالیزاری شفت