Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر رضا ملک زاده روز سه شنبه در صفحه اینستاگرام خود نوشت: بار سرطان به عنوان یکی از علل اصلی مرگ و مانع مهم امید به زندگی در سراسر جهان به سرعت در حال افزایش است. رشد جمعیت، پیر شدن جمعیت (سرطان ها عمدتا بیماری دوران پیری هستند) و شدت یافتن عوامل خطر سرطان از علل افزایش بروز سرطان در جهان به شمار می روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتایج آخرین برآوردهای حاصل از «ثبت سرطان در جهان» آژانس بین المللی تحقیقات سرطان که نقشه دقیق ۳۶ نوع سرطان در ۱۸۵ کشور از ۲۰ منطقه سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۲۰ میلادی را بر اساس GLOBOCAN ارائه کرده است، موارد جدید ابتلا به سرطان را ۱۹.۳ میلیون نفر، میران مرگ را بیش از ۱۰ میلیون نفر، ابتلا به این بیماری را یک پنجم در مردان و یک پنجم در زنان نشان می دهد که از هر هشت مرد و هر ۱۱ زن، یک نفر بر اثر ابتلا به یکی از ۳۶ نوع سرطان جان خود را از دست می دهند.

همچنین این گزارش پیش بینی می کند که موارد جدید سرطان در جهان تا دو دهه آینده (۲۰۴۰) با ۴۷ درصد افزایش نسبت به سال ۲۰۲۰، به بیش از ۲۸ میلیون نفر می رسد.

بیشترین سرطان‌های بروز یافته در هر جنس (زن و مرد)

سرطان سینه ( ۱۱.۷ درصد)، ریه (۱۱.۴ درصد)، روده بزرگ (۱۰ درصد) ، پروستات (۷.۳ درصد)، معده (۵.۶ درصد)، کبد (۴.۷ درصد)، مری (۳.۱ درصد)، دهانه رحم (۳.۱ درصد)، تیروئید (۳ درصد)، مثانه (۳ درصد)

کشنده‌ترین سرطان‌ها در هر دو جنس 

ریه (۱۸ درصد)، روده بزرگ (۹.۴ درصد) ، کبد (۸.۳ درصد) ، معده (۷.۷ درصد) ، سینه زنان (۶.۹ درصد)، مری (۵.۵ درصد)، پانکراس (۴.۷ درصد)، پروستات (۳.۸ درصد)، دهانه رحم (۳.۴ درصد)، لوکمی (۳.۱ درصد)

بیشترین سرطان‌های بروز یافته در مردان

ریه ( ۱۴.۳ درصد)، پروستات (۱۴.۱ درصد)، روده بزرگ ( ۱۰.۶ درصد) ، معده (۷.۱ درصد)، کبد (۶.۳ درصد)، مثانه (۴.۴ درصد)، مری (۴.۲ درصد)، لنفوم غیرهوچکین (۳ درصد)، کلیه (۲.۷ درصد) لوکمی (۲.۷ درصد)

کشنده‌ترین سرطان‌ها در مردان

ریه (۲۱.۵ درصد)، کبد (۱۰.۵ درصد)، روده بزرگ (۹.۳ درصد)، معده (۹.۱ درصد)، پروستات (۶.۸ درصد)، مری (۶.۸ درصد)، پانکراس (۴.۵ درصد)، لوکمی (۳.۲ درصد) ، مثانه (۲.۹ درصد)، لنفوم غیرهوچکین (۲.۷ درصد)

بیشترین سرطان‌های بروز یافته در زنان

سرطان سینه (۲۴.۵ درصد) روده بزرگ (۹.۴ درصد)، ریه (۸.۴ درصد)، دهانه رحم (۶.۵ درصد)، تیروئید (۴.۹ درصد)، رحم (۴.۵ درصد)، معده (۴ درصد)، تخمدان (۳.۴ درصد)، کبد (۳ درصد)، لنفوم غیرهوچکین (۲.۶ درصد)

کشنده‌ترین سرطان‌ها در زنان

سرطان سینه (۱۵.۵ درصد)، ریه (۱۳.۷ درصد)، روده بزرگ (۹.۵ درصد)، دهانه رحم (۷.۷ درصد)، (معده ۶ درصد)، کبد (۵.۷ درصد)، پانکراس (۴.۹ درصد)، تخمدان (۴.۷ درصد)، مری (۳.۸ درصد) و لوکمی (۳ درصد)

برچسب‌ها کرونا دانشگاه علوم پزشکی تهران سرطان مرگ و میر رضا ملک زاده

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا دانشگاه علوم پزشکی تهران سرطان کرونا دانشگاه علوم پزشکی تهران سرطان مرگ و میر رضا ملک زاده اخبار کنکور میلیون نفر روده بزرگ دهانه رحم سرطان ها ۱ درصد ۶ درصد ۳ درصد ۷ درصد ۹ درصد ۴ درصد ۸ درصد ۵ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۰۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشخیص چند دقیقه‌ای سرطان با یک قطره خون

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینرینگ، دانشمندان چینی آزمایشی طراحی کرده‌اند که برای تشخیص سرطان به کمتر از ۰.۰۵ میلی متر خون خشک شده نیاز دارد. محققان در این روش از فناوری هوش مصنوعی استفاده می‌کنند.

غربالگری برای شناسایی نشانگر‌های خاص خون به عنوان یک روش احتمالی برای تشخیص زودهنگام سرطان شناخته شده است. اما سرطان‌هایی مانند پانکراس، روده بزرگ و معده، آزمایش‌های دقیق خونی برای تشخیص ندارند. در این مطالعه ذکر شده است، بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان با نرخ بالایی از تشخیص اشتباه بیماری روبرو هستند. از این رو نیاز فوری و مبرمی به ابزار‌های تشخیصی با دقت و قیمت مقرون به صرفه وجود دارد. حالا سوالی که مرح می‌شود این است این آزمایش جدید تا چه اندازه می‌تواند کمک کننده باشد؟

بر اساس گفته‌های محققان، این آزمایش می‌تواند حدود ۸۲ تا ۱۰۰ درصد از مواقع سرطان بیمار را تشخیص دهد. این آزمایش در عرض چند دقیقه، تفاوت بین بیماران مبتلا به سرطان و افراد بدون سرطان را نشان داد. تمرکز آنها بر روی سرطان‌های پانکراس، معده یا روده بزرگ بود.

آنها این مدل را مورد آزمایش قرار دادند و میزان تأثیرگذاری آن را در تفاوت قائل شدن بین اهداکنندگان خون افراد مبتلا به سرطان و بدون سرطان تفاوت ایجاد کند. سپس آن را با آزمایش‌های سنتی مبتنی بر خون مایع مقایسه کردند. نتایجی که به دست آوردند به آنها نشان داد که نقاط خون خشک شده نیز در تشخیص بسیار مؤثر هستند. در مورد سرطان پانکراس، آنها توانستند ۸۱.۲ درصد از موارد را تشخیص دهند. در مورد نمونه‌های خون مایع، این میزان ۷۶.۸ درصد بود.

ارزیابی محققان نشان داد که اجرای این ابزار در مناطق کمتر توسعه‌یافته می‌تواند نسبت تخمینی موارد تشخیص نشده سرطان را کاهش دهد. به عنوان مثال، این روش برای غربالگری سرطان در سطح جمعیت مناطق روستایی چین می‌تواند موارد تشخیص داده نشده را ۲۰ تا ۵۰ درصد کاهش دهد. به ویژه زمانی که صحبت از سرطان‌های معده و روده بزرگ است.

چائویوان کوانگ، که در این مطالعه دخیل نبوده است، گفت: این آزمایش سرطان برای مدت زمان طولانی مورد استفاده قرار نخواهد گرفت. به گفته او، ما هنوز سال‌ها فاصله داریم تا بتوانیم این آزمایش را به بیماران ارائه دهیم.

لکه‌های سرم خشک (DSS) نمونه‌های کوچکی از سرم هستند که خشک شده‌اند که معمولاً در آزمایش‌های تشخیصی مختلف استفاده می‌شود. در مورد تشخیص سرطان، استفاده از نقاط خون خشک می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. دلیل آن در تجزیه نشانگر‌های حساس و مقدار خون اغلب ناکافی برای نتایج قابل اعتماد است.

بنابراین، محققان پیشنهاد می‌کنند که از نانوذرات معدنی برای بهبود تشخیص سرطان استفاده کنند. به طور خاص، تمرکز بر روی طیف‌سنجی جرمی پیشرفته (NPELDI MS) است که نتایجی قابل اعتماد و با حساسیت بهتر ارائه می‌دهد. این شامل کاربرد نانوذرات معدنی برای افزایش تمرکز انتخابی و غنی‌سازی ترکیبات متابولیک از نمونه‌ها است. با این حال، سازگاری طیف‌سنجی جرمی پیشرفته با تجزیه و تحلیل نقاط خشک هنوز تأیید نشده است

آنها بر اساس مدل یادگیری ماشینی که ایجاد کردند، دریافتند که نمونه‌های سرم خشک نشانگر‌های بیولوژیکی مهم را حفظ می‌کنند که برای بهبود دقت تشخیصی حیاتی است. این مدل‌های ماشینی نوعی هوش مصنوعی هستند که از الگوریتم‌هایی برای مثال برای تشخیص سرطان استفاده می‌کنند.

کوانگ گفت: این یک شروع عالی است، اما به دلایل زیادی به آزمایش‌های بیشتری نیاز است. به عنوان مثال، آنها فقط چند صد نمونه را آزمایش کردند و همچنین مدل یادگیری ماشینی را روی افرادی که قبلاً به سرطان مبتلا بودند آزمایش کردند. به این معنی که باید تأیید شود که چگونه به عنوان یک ابزار تشخیصی واقعی کار می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • به‌زودی تشخیص سه نوع خطرناک سرطان با یک قطره خون ممکن می‌شود
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند
  • تیراندازی در عروسی دو نفر را به کام مرگ فرستاد
  • تشخیص چند دقیقه‌ای سرطان با یک قطره خون
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • شناسایی ۳ نوع سرطان با یک قطره خون