Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، غلامحسین محسنی اژه‌ای معاون اول رئیس قوه قضاییه در آیین تحلیف مشاوران خانواده قوه قضاییه که ظهر امروز در دیوان عالی کشور برگزار شد، ضمن عرض تبریک به مناسبت تولد حضرت علی علیه السلام اظهار کرد: وقتی انسان به فرمایشات مقام معظم رهبری نگاه می‌کند متوجه می‌شود که تمام آن‌ها حکمت آمیز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: مطابق با بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی باید از نیرو‌های جوان، دلسوز، جهادی استفاده کرد.

محسنی اژه‌ای با اشاره به مسئله اجرای عدالت و قضاوت حق گفت: اگر قضاوت ما حق نباشد بسیار سخت می‌شود، امروزه اگر می‌خواهیم به اجرای عدالت بپردازیم و قضاوت حق داشته باشیم علاوه بر قاضی عادل به همه شرایطی که برای قاضی پیش بینی شده است مانند وکیل و کارشناس عادل هم احتیاج داریم.

معاون اول رئیس قوه قضاییه افزود: اگرچه عدالت برای وکیل و مشاور شرط نیست، اما امانتدار بودن، بی طرف بودن در نظر کارشناسی، حتما در وکیل و کارشناس شرط است. وکیل باید دلسوز و امانتدار باشد و بر اساس حق قدم بردارد و فکر کند کارشناس هم مانند وکیل است و اگر قاضی با وکیل و کارشناس باشد، انشالله عدالت و قضاوت خداوند نمایانگر می‌شود.

وی تصریح کرد: قاضی بدون استفاده از وکیل و نظر مشاور و کارشناس شاید نتواند همه موضوع را بشناسد و تمام جوانب قضیه را در نظر بگیرد.

محسنی اژه‌ای با بیان اینکه همان گونه که برای به کارگیری قاضی و نظارت بر او باید تلاش کنیم، برای انتخاب وکیل و کارشناس هم باید دقت داشته باشیم، گفت: نظارت بر وکیل و کارشناس باید انجام شود.

معاون اول رئیس قوه قضاییه اظهار کرد: یکی از موضوعات مورد اهتمام اسلام بنیان خانواده است و یکی از مسائلی که در قانون اساسی مورد توجه قرار گرفته مسئله خانواده است و از نظر عقلای جهانی اهتمام نسبت به بنیاد خانواده مدنظر قرار گرفته است.

وی با اشاره به بنیاد خانواده گفت: به مقدمات بنیاد خانواده باید توجه شود و بعد از پایه گذاری صحیح باید آموزش‌های لازم توسط زوجین انجام شود، درست است که قانون حاکم بر خانواده است، اما علاوه بر حاکمیت زوجین مسئله اخلاق در خانواده بسیار پر رنگ است.

بیشتر بخوانید

اعتراض کانون وکلای دادگستری مرکز به ظرفیت آزمون وکالت

محسنی اژه‌ای ادامه داد: در قانون مسئولیت‌های متعددی برای زوجه و زوج مشخص شده است و می‌دانیم اگر تکالیف با اخلاق همراه نباشند ممکن است زندگی و بنیان خانواده مطلوب را نداشته با‌شیم.

معاون اول رئیس قوه قضاییه با اشاره به بنیاد خانواده گفت: ممکن است گاهی اوقات خدشه‌ای به این بنیاد وارد شود و اگر تزلزلی به این بنیان وارد شود باید به این فکر کرد که چه کنیم تا به آن خدشه‌ای وارد نشود، اگر خانواده‌ای درحال فروپاشی باشد مسئولان حکومت و مصلحین جامعه تلاش و از فروپاشی آن جلوگیری کنند. اگر یک خانواده سالم باشد جامعه سالم است و اگر خانواده‌ای از همه جدا شود ضرر می‌بیند. فقط به زوج و زوجه نمی‌خورد بلکه به تمام اطرافیان و افرادی که به نحوی از انحا با زوج و زوجه ارتباط دارند هم ضرر وارد می‌شود و مسیر زندگی خانواده‌ای که از هم جدا شده‌اند ممکن است تغییر یابد.

وی با بیان اینکه بنیاد خانواده از مسائل مهم اسلام و قانون اساسی است، گفت: اگر از فروپاشی خانواده جلوگیری کنیم، آسیبی بزرگ را از اجتماع دور کرده‌ایم و خدمتی بزرگ به نسل آینده داشته‌ایم.

محسنی اژه‌ای تصریح کرد: از سعادت‌ انسان‌ها آن است که فرزندش بعد از بلوغ ازدواج کند و با کمال تأسف ارزش یک خانم خانه دار به چشم خفیف نگاه می‌شود، اما به زن شاغل با چشم دیگری نگاه می‌کنیم و ارزش‌ها جا به جا شده است، چه ارزشی بالاتر از اینکه خانم بتواند کدبانو باشد.

معاون اول رئیس قوه قضاییه اظهار کرد: امروز تمام مسئولان نظام باید نسبت به تربیت فرزندان سالم اهتمام داشته باشند، متاسفانه فضای مجازی به بنیان خانواده خدشه وارد می‌کند و ازدواج ها را به تعویق می‌اندازد، اما ما باید به این مسائل توجه داشته باشیم و اجازه ندهیم تا جایی که عسر و حرج نیست، بنیان خانواده بپاشد.

وی با اشاره به سوگند مشاوران خانواده گفت: ما مشاوری برای خانواده می‌خواهیم و پروانه‌ای که داده می‌شود در جای خود است، اما می‌خواهیم برای جامعه و در خارج از دادگاه هم برای تحکیم خانواده تلاش کنیم و اولین کار این است که بر اساس آموزه‌های قرآنی و سنت آشنا شویم و بر آن اساس قدم برداریم، چراکه قرآن برای هدایت ما آمده است.

محسنی اژه‌ای ادامه داد: باید مبنای کار خود را قرآن بگذاریم، اما نباید همیشه به دنبال چیزی برویم که برایمان آورده شده است بلکه خودمان باید به سراغ قرآن برویم، فقط در یک سوره قرآن به موضوع طلاق اشاره شده است و به این آیه قرآن باید توجه داشت.

معاون اول رئیس قوه قضاییه ادامه داد: هر شغلی شرایط خاص خود را دارد و باید به تناسب آن کار نیرو را جذب کنیم و باید فرآیند گزینش و جذب مشاوران خانواده کمتر شود و به صورت سلیقه‌ای نباشد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قوه قضاییه دستگاه قضا خانواده وکالت معاون اول رئیس قوه قضاییه مشاوران خانواده وکیل و کارشناس بنیان خانواده بنیاد خانواده محسنی اژه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۲۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه مربوط به زنان و خانواده کافی نیست

«فاطمه قاسم‌پور» عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به وضعیت بودجه مربوط به زنان و خانواده بر اساس جزییات جداول بخش دوم بودجه ۱۴۰۳ که از دولت ارسال شده است، اظهار کرد: در جداول ارسالی دولت، از اعتبار تجمیعی مربوط به بند (ب) تبصره ۱۳ که ۳۶ هزار میلیارد تومان است، صرفاً ۱,۸۰۰ میلیارد تومان یعنی فقط حدود ۵ درصد از این بودجه به معاونت امور زنان و خانواده اختصاص یافته است، این در حالی است که در بودجه ۱۴۰۲ با تمهید مجلس جمع یک درصد اعتبارات هزینه‌ای دستگاه‌ها به استثنای ردیف‌های مشخص‌شده در قانون چیزی معادل ۴,۸۰۰ میلیارد تومان بود که در بند (ب) تبصره ۱۳ با توجه به اهمیت موضوع، انتظار می‌رفت بیش از این رقم در اختیار حوزه زنان و خانواده قرار گیرد.

وی افزود: رقم تعیین شده برای معاونت امور زنان در موضوع «توانمندسازی زنان و آسیب‌زدایی از زنان و خانواده» است و سایر موضوعاتی که در قانون بودجه ۱۴۰۲ لحاظ شده بود از جمله مشاوره خانواده، ورزش و سلامت زنان، کارآفرینی زنان و … نیز حذف شده است.

نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به سایر بندهای بودجه‌ای مرتبط با حوزه زنان و خانواده از بند (ب) تبصره ۱۳ در جداول ارسالی، گفت: از بودجه مربوط به بند (ب) تبصره ۱۳ بودجه‌های دیگری به حوزه خانواده وارد شده است، برای مثال ذیل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت ورزش و جوانان، سازمان تبلیغات اسلامی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، حوزه هنری انقلاب اسلامی و سازمان سینمایی و امور سمعی و بصری ردیف‌هایی در موضوعات مختلف در نظر گرفته شده است که در برخی از آن‌ها به موضوع تقویت خانواده و ترویج ازدواج البته در کنار سایر موضوعات مرتبط با حوزه فرهنگ اشاره شده است و اگر تمامی بودجه این موضوعات را مربوط به حوزه خانواده بدانیم، چیزی حدود ۳ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان خواهد بود که البته تفکیک این بخش از بودجه از بخش فرهنگ مشخص نشده است و نمی‌توان تخمین زد چه میزان از آن به حوزه زنان و خانواده اختصاص یابد.

رییس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با توجه به ظرفیت بودجه بند (ب) تبصره ۱۳ انتظار می‌رفت بودجه امسال در حوزه زنان و خانواده.... قابل توجهی داشته باشد که این اتفاق رخ نداد.

وی اظهار کرد: تعیین یک درصد بودجه برای حوزه زنان و خانواده در قانون بودجه ۱۴۰۲ جاپای محکمی برای تأمین اعتبارات مربوط به حوزه زنان و خانواده بود که در صورت استمرار می‌توانست به مرور به بندی ثابت در قوانین بودجه سنواتی تبدیل شود و موضوعات حوزه زنان و خانواده ردیفی مستقل، مشخص و نشان‌دار داشته باشند که البته این اقدام مهم نیز دنبال نشد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سنجه‌های عملکردی مربوط به حوزه زنان و خانواده دستگاه‌های سیاست‌گذار در جداول ارسالی، گفت: به جهت اصلاح قانون آیین‌نامه داخلی مجلس، دولت ملزم به تهیه سنجه‌های ارزیابی برنامه دستگاه‌های سیاست‌گذار شده است و این تعیین سنجه نقش مهمی در بودجه‌ریزی برنامه‌محور و بعد نظارت بر هزینه‌کرد اعتبارات و بررسی اثربخشی آن‌ها دارد.

قاسم‌پور اظهار کرد: در حوزه زنان و خانواده ذیل وزارت ورزش و جوانان، سازمان بهزیستی و وزارت تعاون سنجه‌هایی در موضوعاتی نظیر حمایت از مراکز خدمات مشاوره تخصصی ازدواج و خانواده، رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال و… مشخص شده که برخی از این سنجه‌ها جامع و مبتنی بر شرح وظایف تخصصی دستگاه‌ها طراحی نشده‌اند.

نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: در هر صورت مجلس در راستای رفع این مسائل و ارتقای بودجه این بخش پیگیری‌هایی را انجام داده که ان‌شاء الله به نتیجه برسد.

کد خبر 6091843 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • مراقبت از جایگاه وکلا و کارشناسان دادگستری ضروری است
  • از فیلم‌سازی «بدون دیالوگ» تا خندیدن به «قضاوت»
  • از فیلمسازی بدون دیالوگ تا خندیدن به قضاوت
  • بودجه مربوط به زنان و خانواده کافی نیست
  • قرارداد رهن و اجاره برای افغانستانی‌ها در این استان سفت و سخت می‌شود
  • بهادری جهرمی: پرچم بالاست؛ خداقوت و دست مریزاد بچه‌ها
  • خشونت در چهاردیواری‌های بدون شاهد
  • برگزاری خاکریز امنیت ۸ در گیلان
  • برگزاری «خاکریز امنیت ۸» در گیلان
  • حجاب، مسیر مصلحت جامعه