Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/فارس پایگاه میراث جهانی تخت جمشید و آموزش و پرورش فارس با هدف ارتقاء و بهره برداری بهینه فرهنگی و نهادینه سازی فرهنگ و هویت اصیل ایرانی و اسلامی با برنامه ریزی مشترک و تعامل سازنده تفامهم‌نامه منعقد می‌کنند.

مدیرکل آموزش و پرورش فارس در جلسه‌ای با مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید و رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مرودشت، تخت جمشید را یکی از آثار شاخصی دانست که ارائه و اجرای برنامه فرهنگی تعریف شده در آن می‌تواند الگویی برای تمامی آثار باارزش باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی آموزش و پرورش فارس، فرهاد اسماعیلی گفت: بیشتر برنامه‌هایی که در گردشگری در حال اتفاق است، فرآیند تعریف شده مناسبی ندارند که ساختارمند کردن آن لازم است با تدابیری همراه شود که قبلاً هم در شیراز نمونه‌ای تحت عنوان شیراز شناسی تشکیل و مورد بهره‌برداری قرار گرفته که می‌تواند به صورت یک الگو در ادامه مطرح باشد.

او ادامه داد: این مدل مدیریتی می‌تواند آثار شاخصی چون تخت جمشید را در برگیرد و با الگوسازی مناسب و استاندارد زمینه‌های لازم را برای تعمیم دادن آن به کل کشور را  فراهم کند.

اسماعیلی گفت: بر این باوریم که شناسایی و هدایت استعدادهای برتر با طرح‌های مختلف را در دستور کار قرار دهیم  و همچنین در راستای توجه به هویت، که مستند میراث آلبرتا هم این دغدغه‌ها را تا حدودی مطرح کرد،  فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی را در جامعه نهادینه کنیم. 

مدیرکل آموزش و پرورش فارس خاطرنشان کرد: بنا داریم در سند تحول بنیادین به عنوان مهم ترین عامل انتقال، بسط و اعتلای فرهنگ در جامعه اسلامی ایران، این موضوعات را پیگیری کنیم و نگاه تمدنی به این روند داریم.

اسماعیلی عنوان کرد: باید این مهم به صورت هدفمند پیگیری شود تا دانش‌آموزان به خوانش پیشینه و سایر جنبه‌های موجود در این بسترهای تاریخی بیش از گذشته توجه داشته باشند.

او در رابطه با بهره‌برداری فرهنگی بهتر از آثار فرهنگی و تاریخی، گفت: آمادگی را داریم که در این زمینه با پایگاه میراث جهانی تخت جمشید به عنوان یک نهاد شاخص در کشور به صورت پایلوت، تفاهم نامه‌ای را امضاء کنیم که در پیرو آن این فرصت فراهم شود تا با تشکیل کارگروه و تعیین اهداف و تهیه برنامه‌هایی فرهنگی، بتوانیم به شکل درستی، موضوعات مربوط به تاریخ و ارزش‌هایی که اکنون ما میراث دار آن هستیم را مورد تامل و نتیجه گیری بهتری منجر کنیم.
روایت داستان‌های اساطیری در شکل گیری شخصیت دانش آموزان موثر است

مدیرکل آموزش و پرورش فارس بیان کرد:  اعتقاد داریم که روایت داستان‌های اساطیری یا قهرمانان ملی نظیر آریوبرزن از ایران قبل از اسلام و شهدای شاخصی همچون مرتضی جاویدی اسطوره و دلاور مرد دوران دفاع مقدس در بستر های تاریخی و فرهنگی در شکل گیری شخصیت دانش آموزان موثر خواهد بود.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید نیز در این دیدار با تاکید بر اقدامات انجام شده در سطح بین‌الملل و ارزش‌های فراوان میراث فرهنگی که در این منطقه وجود دارد، مطرح کرد: تخت جمشید و منظر فرهنگی طبیعی آن بستر و ظرفیتی مناسب است برای هویت‌سازی که در جوامع بین‌المللی بدان توجه شده و ما کمتر بدان پرداخته‌ایم.

حمید فدایی گفت: در جوامع جهانی موضوع حفاظت، آموزش، پژوهش و معرفی بسیار جدی گرفته می‌شود و ایران نیز جزو معدود کشورهایی است که سال‌هاست به لحاظ غنای میراث فرهنگی و میراث طبیعی که دارد دارای ارزش فراوان شده که تاکنون آن طور که باید از این قابلیت‌ها، بهره برداری نشده است؛ کاوش‌های اخیر تخت جمشید و فعالیت‌های پیرامون آن در دشت مرودشت شواهدی را در اختیار می گذارد که نشان می‌دهد این منطقه مملو از ویژگی‌های منحصر به فرد است.

نقش اجتماعی شهروندان در حفاظت، توسعه و بهره برداری از میراث فرهنگی

او با اهمیت دادن نقش اجتماعی شهروندان در حفاظت، توسعه و بهره برداری از میراث فرهنگی، بیان کرد: ما به عنوان میراث بانان یک دغدغه بسیار جدی داریم که بتوانیم متغیرهای فرسایش و تخریب که زیاد هم هستند را شناسایی و نسبت به کاهش پیامدهای نامطلوب آن تلاش کنیم؛ البته در کشورهای دیگر هم این دغدغه‌ها و نابهنجاری‌ها وجود دارد که با لحاظ کردن نقش بارز مسئولیت اجتماعی، این مهم را به میزان قابل توجهی مدیریت کرده‌اند.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید با اشاره به اینکه سازمان میراث فرهنگی در دوره‌ای بخشی از آموزش و پرورش و همچنین فرهنگ و ارشاد اسلامی و در بعدها با صنعت گردشگری و صنایع دستی ادغام شده است، اظهار کرد: در حال حاضر این مجموعه با تمام تغییرات سازمانی و تشکیلاتی که داشته است، تحت عنوان وزارتخانه ای مستقل فعالیت دارد و چون این مستقل شدن در گذر زمان، عدم پیوستگی و هماهنگی با سایر دستگاه‌های مرتبط را در پی داشته است، با حساسیت‌های که نسبت به مسائل عمومی وجود داشت پیگیر آن هستیم که این ارتباط را با سایر دستگاه‌ها ایجاد کنیم.

او افزود: از ظرفیت‌های منطقه‌ای در زمینه میراث فرهنگی بهره برداریهای بسیار زیادی می توان انجام داد که جدا از دستاوردهای فرهنگی باید این موضوع را یادآور کنم که متاسفانه در ایران، اقتصاد گردشگری به درستی نهادینه نشده است و باید این صنعت را به اتفاق در مسیر درستی جهت دار و هدایت کنیم.

فدایی با ابراز امیدواری، ظرفیت‌های کم نظیر آموزش و پرورش را بسیار قابل دانست و افزود:  به واسطه تخت جمشید و میراث دوران هخامنشی، فارس مقصد طلایی گردشگری ایران تبدیل شود که تحقق آن تاثیرات بسزایی در حوزه‌های سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری گردشگری خواهد داشت که یکی از دستاوردهای عقد تفاهمنامه‌ خواهد بود.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان مرودشت نیز  به اهمیت موضوع فرهنگ سازی پرداخت و در این باره گفت: شهرستان مرودشت به لحاظ جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی، مذهبی و طبیعی که دارد، قطب گردشگری ایران است.

بهمن مردانی، بهره گیری از ظرفیت‌های آموزش و پرورش را فرصتی طلایی در جهت اهداف مدنظر دانست و بیان کرد: تولید، توسعه و ترویج برنامه‌های آموزشی نسبت به اهمیت دادن جامعه هدف آموزش و پرورش در حفاظت و بهره‌برداری از آثار تاریخی، نگاه ویژه خود را می‌طلبد و کارشناسان ما می‌توانند با عقد تفاهم نامه ای در زمینه آموزش ها و برنامه‌های فرهنگی به صورت زیربنایی با ایجاد کارگروه مشترک زمینه های لازم را ارتقاء و توسعه دهند.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید آموزش و پرورش فارس میراث طبیعی میراث فرهنگی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید آموزش و پرورش فارس بهره برداری میراث فرهنگی تخت جمشید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۷۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعددی در محوطه باستانی نقش رستم

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید از استقرار گروه‌های پایش، حفاظت، مرمت و باستان شناسی در مجموعه تاریخی نقش رستم خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس، علیرضا عسکری چاوردی گفت: در اثر بارندگی‌های اخیر، محوطه باستانی نقش رستم دچار آب‌گرفتگی شد و در پی آن فرونشست‌های متعددی در منطقه رخ داده است.

وی افزود: در حال حاضر تیم پایش، حفاظت و مرمت همراه با گروه باستان شناسی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید در این محوطه باستانی مستقر هستند و پس از تهیه گزارش علمی، برنامه ساماندهی محوطه نقش رستم آغاز خواهد شد.

عسکری با بیان اینکه بخشی از فرونشست‌های رخ داده در این محوطه باستانی مربوط به فرونشست عمومی دشت مرودشت است افزود: بخش دیگری از مشکلات مجموعه هم به آوار گسترده بارو‌های خشتی نقش رستم برمی‌گردد که طی این بارندگی‌ها بخش بارو‌ها و آوار‌های رسوب شده باستانی دچار رانش شد.

وی گفت: پایگاه میراث جهانی تخت جمشید بلافاصله پس از اخذ مجوز از پژوهشگاه میراث فرهنگی برنامه ساماندهی، حفاظت و مرمت نقش رستم را آغاز خواهد کرد.

انتهای پیام/424/.

 

دیگر خبرها

  • محوطه جهانی نقش‌رستم به‌دلیل فرونشست تعطیل شد | مدیر پایگاه میراث جهانی تخت‌جمشید: فرونشست نقش رستم بحرانی تر از تخت جمشید است
  • استقرار گروه‌ پایش و مرمت در مجموعه باستانی نقش رستم
  • محوطه باستانی نقش رستم دچار آبگرفتگی شد
  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش رستم
  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش ستم
  • مدیر پایگاه تخت جمشید: آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعدد در محوطه باستانی نقش رستم
  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعدد در نقش رستم
  • استقرار گروه های پایش، مرمت و باستان شناسی در مجموعه باستانی نقش رستم
  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعددی در محوطه باستانی نقش رستم
  • استقرار گروه‌های پایش و مرمت در نقش رستم