Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تفاوت‌های ژنتیکی در مردان و زنان را عامل تفاوت الگوی ابتلا به کرونا در دو جنس عنوان کرد.

عباسعلی درستی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به کرونا و نقش مردان در حفظ سلامت خانواده، اظهار کرد: بر اساس اطلاعات تفکیکی جنسی گزارش شده از ۴۱ کشور، اگرچه تعداد موارد قطعی ابتلا به کووید۱۹ در بین زنان و مردان تفاوت چندانی ندارد، اما مردان بیش از زنان از این عفونت فوت کرده و نسبت کشندگی آن در مردان ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۴ برابر بیشتر از زنان است.

وی افزود: کروموزوم X حاوی ژن‌های متعدد مرتبط با ایمنی بوده و بر تفاوت تاثیر ژن‌ها و هورمون‌های جنسی و پاسخ ایمنی تاثیر گذاشته و از طرف دیگر بالاتر بودن سطح آنزیم مبدل آنژیاتانسین در پلاسمای مردان عامل بیولوژیک دیگری است که بر ابتلا و شدت بیماری تاثیر می‌گذارد.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر تفاوت‌های بیولوژیک، تفاوت‌های رفتاری و روانی و اجتماعی نیز در ابتلا به کووید۱۹ تاثیر دارد؛ مطالعات انجام شده بر روی موج اول همه‌گیری در آمریکا و تفاوت‌های دو جنس نشان داده است که شدت خطر ادراک شده پاندمی کووید در بین مردان کمتر از زنان بوده و بنابراین اقدام به رفتارهای حفاظت نشده نظیر حضور در اجتماع و پرهیز نکردن از تماس فیزیکی در بین مردان بیشتر است.

درستی ادامه داد: در اغلب کشورها رفتارهایی مانند مصرف الکل و دخانیات در آقایان شایع‌تر بوده و همین طور رفتارهایی نظیر دست شستن، فاصله‌گذاری اجتماعی، پوشیدن ماسک و مراجعه برای دریافت خدمات در بین آقایان  رواج کمتری دارد؛ بسیاری از مردان برای این که ترس خود از بیماری را نشان ندهند، از پوشیدن ماسک به سایر رفتارهای حفاظت کننده پرهیز می‌کنند.

وی با بیان اینکه به نظر می‌رسد مسئولیت مردان در حفاظت سلامتی خانواده در همه گیری کرونا بسیار مهم است، ترویج و آموزش مفاهیم خود مراقبتی در مردان برای حفظ سلامت خانواده را بسیار قابل توجه و ضروری‌، عنوان کرد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز متذکر شد: خود مراقبتی در شرایط کنونی با توجه به شیوع ویروس جهش یافته جدید (نوع انگلیسی) که دارای میزان سرایت بیشتر از نوع قبلی و کشندگی بیشتر بوده، دارای اهمیت بسیار است، چرا که مردان همانطور که در بالا به آن اشاره شد، نسبت به رعایت اصول اولیه پیشگیری که توجه هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی کروناویروس کووید 19 دانشگاه علوم پزشکی تبریز سلامت مردان کرونای انگلیسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۷۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمار مرگ و میر‌های سال ۱۴۰۲/ زنان یا مردان کدام بیشتر فوت کردند؟

آفتاب‌‌نیوز :

از تعداد فوت های ثبت شده در سال ۱۴۰۲، ۵۵/۶ درصد مرد و۴۴/۴ درصد زن بوده‌اند.

در سال ۱۴۰۲ مردان ۵۵/۶ درصد و زنان ۴۴/۴ درصد از ثبت فوت‌ها را به خود اختصاص داده‌اند که این میزان در مدت مشابه سال قبل برابر ۵۶/۶ درصد برای مردان و ۴۳/۴ درصد برای زنان بوده است.

همچنین آمارهای ثبت شده در سازمان ثبت احوال کشور نشان می‌دهد در مقابل هر ۱۳۰ مرد فوت شده، ۱۰۰ زن فوت شده‌اند.

بر اساس این گزارش در سال ۱۴۰۲ تعداد ۴۴۲ هزار و ۲۱۳ رویداد فوت به ثبت رسیده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل با تعداد ۴۱۸ هزار و ۷۴۱ رویداد فوت ثبت شده، ۵/۶ درصد افزایش داشته است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • ثبت احوال : مردان سال گذشته بیشتر از زنان فوت کردند
  • اعلام آمار مرگ و میر؛ سال ۱۴۰۲ زنان بیشتر فوت کردند یا مردان؟
  • مردان سال گذشته بیشتر از زنان فوت کردند
  • اعلام آمار مرگ و میر سال ۱۴۰۲ / فوت مردان بیشتر از زنان
  • آمار مرگ و میر در ایران؛ فوت مردان بیشتر از زنان
  • اعلام آمار مرگ و میر‌های سال ۱۴۰۲/ زنان یا مردان کدام بیشتر فوت کردند؟
  • آمار مرگ مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان
  • ثبت فوت مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان در سال ۱۴۰۲ بوده است
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد