Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-03@04:42:01 GMT

چالش‌های حذف دفترچه‌های کاغذی در بیمارستان‌ها

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۱۸۰۸۹

چالش‌های حذف دفترچه‌های کاغذی در بیمارستان‌ها

حذف دفترچه های کاغذی درمانی، به عنوان یک اقدام لازم در نظام سلامت الکترونیک، با چالش هایی در ارائه خدمات به مردم و همچنین ارائه دهندگان خدمات در مراکز درمانی مواجه شده است.

به گزارش مشرق، موضوع حذف دفترچه‌های کاغذی درمانی با هدف توسعه خدمات الکترونیک سلامت در کشور، با چالش‌هایی برای ارائه دهندگان خدمات در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها همراه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که مسئولان سازمان تأمین اجتماعی، به شدت از طرح حذف دفترچه‌های کاغذی حمایت می‌کنند، اما در مقابل، ارائه دهندگان خدمات درمانی، از بروز مشکلات و چالش‌هایی در این مسیر، گلایه مند هستند و معتقدند این اقدام باید به صورت پایلوت در نقطه‌ای از کشور اجرا می‌شد و بعد از اینکه نقاط ضعف و قوت آن نمایان گردید، طرح را سراسری اجرا می‌کردیم.

بیشتر بخوانید: مقاومت برخی پزشکان در برابر نسخه‌نویسی الکترونیک!

در همین حال، مسئولان سازمان تأمین اجتماعی بر این عقیده اند که دفترچه‌های کاغذی حذف نشده است بلکه چاپ مجدد نمی‌شود و تا زمانی که مردم برگه دفترچه بیمه تأمین اجتماعی دارند می‌توانند از آن استفاده کنند.

بر همین اساس، برای احراز هویت بیماران از کد ملی آنها و یا لاشه دفترچه بیمه استفاده خواهد شد و در سامانه استحقاق سنجی هویت آنها که دارای بیمه هستند، استعلام می‌شود.

بیشتر بخوانید: دفترچه‌های درمانی تامین اجتماعی حذف شدند

طبق ادعاهای مسئولان سازمان تأمین اجتماعی، ارجحیت با الکترونیک شدن فرآیندهای جایگزین دفترچه بیمه تأمین اجتماعی است. اما در حال حاضر باید از سر نسخه استفاده شود. بیماران اورژانسی هم نیاز به ارائه کارت ملی نداشته و با کد ملی می‌توانند پذیرش شوند. اگر کد HID بیماری منفی بود باید آزاد حساب شود.

این در حالی است که نسخه الکترونیک علاوه بر اینکه داروخانه‌ها را با مشکلاتی در مسیر اجرا مواجه ساخته است، بیمارستان‌ها را نیز به چالش کشیده است.

مریم رادین منش رئیس اداره اقتصاد درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران، در بیان چالش‌هایی که در بیمارستان‌ها با حذف دفترچه اتفاق می‌افتد، بر اهمیت کسور بیمارستان‌ها، خرید تجهیزات مورد نیاز و اتصال سامانه استحقاق سنجی به بیمارستان‌ها تأکید کرد.

اختر جعفری مسئول بخش مدیریت اطلاعات سلامت مرکز طبی کودکان نیز چالش اجرایی در بیمارستان‌ها از جمله اختلال در سامانه استحقاق سنجی، ازدحام جمعیت در بیمارستان‌ها نیاز به افراد و تجهیزات بیشتر را بیان کرد.

سیامک ارجمند معاون برنامه‌ریزی توسعه داروخانه‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران، مشکلات مربوط به داروخانه‌ها کسورات بیمه‌ای و سامانه‌های دریافت کد بیمار را بیان کرد.

در همین حال، منان حاجی محمودی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: لازم است پزشکان مجبور به ثبت الکترونیک دستورات باشند و استفاده از سیستم سر نسخه کارآمد نیست.

به نظر می‌رسد اجرای چنین پروژه‌ای در ابعاد کشوری، آن هم در روزهای پایانی سال، با چالش‌های زیادی مواجه باشد که ایجاب می‌نمود مسئولان بیمه‌ای، راهکار بهتری را اتخاذ می‌کردند.

با توجه به شرایط کرونایی کشور و اهمیت رعایت پروتکل‌ها، موضوعی است که حذف دفترچه‌های کاغذی می‌تواند آن را تا حدودی تحت الشعاع خود قرار دهد.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا دفترچه بیمه دانشگاه علوم پزشکی تهران سلامت سازمان تامین اجتماعی حذف دفترچه های کاغذی بیمارستان ها تأمین اجتماعی چالش هایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۸۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه خدمات درمانی رایگان برای کودکان زیر هفت سال

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ رئیس اداره اقتصاد درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: بر اساس دستورالعمل ارائه خدمات رایگان به کودکان زیر هفت سال و ابلاغیه وزارت بهداشت در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت همه خدمات بستری و سرپایی کودکان زیر هفت سال در مراکز دولتی دانشگاهی و بیمارستان‌های دولتی رایگان است.
دکتر طباطبایی افزود: وزیر بهداشت اسفند سال گذشته از خدمات درمانی رایگان برای کودکان زیر هفت سال خبرداد که این طرح در استان از اول اردیبهشت به طور کامل در حال اجرا است.
او گفت: در اجرای این طرح بیمارستان‌های دولتی موظفند این خدمات را ارائه دهند و هیچ نوع  ریافتی از بیماران زیر هفت سال نداشته باشند.
رئیس اداره اقتصاد درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک افزود: دارندگان بیمه پایه مشمول این طرح هستند و چنانچه بیماری فاقد بیمه پایه باشد، می‌تواند با مراجعه به سازمان بیمه سلامت برای بیمه خود اقدام کند و از مزایای این طرح بهره‌مند شود.
طباطبایی گفت: والدین کودکان زیر هفت در صورت مشاهده تخلف در روند اجرای این طرح می‌توانند از طریق تماس با سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت موضوع را در میان بگذارند.

دیگر خبرها

  • پیگیری نوبت دهی الکترونیک در بیمارستان‌های تامین اجتماعی
  • خدمات درمانی برای کودکان زیر هفت سال رایگان است
  • ارائه خدمات درمانی رایگان برای کودکان زیر هفت سال
  • اجرای قانون رایگان شدن خدمات تشخیصی و درمانی گروه سنی زیر ۷ سال، در بیمارستان‌های خراسان جنوبی
  • پیگیری ایجاد بیمارستان ویژه چشم در اهواز
  • وضعیت تومورهای مغزی در کودکان/ رویکرد درمان چند تخصصی
  • راه اندازی بخش شیمی درمانی در بیمارستان سجادیه تربت جام
  • درمان رایگان هدیه به کودکان
  • ویدیو/ درمان رایگان زیر ۷ ساله‌ها روی پیشخوان بیمارستان‌ها
  • تجهیزات بیمارستان گچساران خریداری شد