Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@23:15:19 GMT

سایه پدرها بر سر نماها

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۱۹۰۴۰

سایه پدرها بر سر نماها

می‌توانیم یکی‌دو جین از نقش‌های پدر ماندگار در سینما و تلویزیون ایران را فهرست کنیم؛ نقش‌هایی که به یادمان می‌آورند پدر بودن، گاهی چه مسئولیت سنگین و گریزناپذیری است؛ مسئولیتی که در ایفای آن نه می‌توانی ضعفی از خودت بروز بدهی، نه می‌توانی آن را تعطیل کنی.

به گزارش ایمنا، روزنامه همشهری نوشت: نقش‌آفرینان سینما و تلویزیون، همیشه در حال ایفای نقش‌هایی هستند که غالباً در جامعه و زندگی‌های روزمره، نمونه‌هایی از آن را می‌بینیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نقش‌ها را هم سناریست‌ها و کارگردان‌ها شکل می‌دهند. در این میانه نقشی اجتماعی و خانوادگی به نام «پدر»، یکی از الگوها و کلیشه‌های همیشگی نقش‌آفرینی در این آثار است؛ کلیشه‌هایی که حالا یا می‌توانند نقش مثبت باشند یا نقش منفی یا حتی نقش خنثی. بستگی به سناریوها دارد و بستگی به این دارد که کارگردان‌ها چطور فیلم و سریال‌شان را از آب در بیاورند و بستگی به ایفای نقش آکتورها دارد. به همین نسبت است که می‌توانیم یکی‌دو جین از نقش‌های پدر ماندگار در سینما و تلویزیون ایران را فهرست کنیم؛ نقش‌هایی که به یادمان می‌آورند پدر بودن، گاهی چه مسئولیت سنگین و گریزناپذیری است؛ مسئولیتی که در ایفای آن نه می‌توانی ضعفی از خودت بروز بدهی، نه می‌توانی آن را تعطیل کنی. حالا که در آستانه روز پدر قرار گرفته‌ایم، بد نیست به گذشته‌ها برگردیم و چندتایی از این نقش‌های ماندگار پدرانگی‌های تلویزیون و سینما را با هم مرور کنیم؛ نقش‌هایی که گاهی از حیث اثرگذاری بالا، بعد از چند دهه نیز هنوز در ذهن‌مان ماندگارند و به آنها فکر می‌کنیم.

سریال خانه سبز - خسرو شکیبایی

یکی از محبوب‌ترین سریال‌های بعد از انقلاب را، باید «خانه سبز» بدانیم که در سال ۱۳۷۵ از شبکه دوم سیما پخش شد. البته چند وقت پیش هم بازپخش شد. در این سریال، رامبد جوان هنوز یک جوان نورسیده در سینما و تلویزیون ایران بود و به شهرت و ماندگاری امروز نرسیده بود. بازی خسرو شکیبایی در این سریال واقعاً اثرگذار و ماندگار بود؛ یک پدر که به‌موقع سنتی می‌شد و به‌موقع مدرن. البته داریوش اسدزاده هم در این فیلم، نقش یک پدربزرگ خوب را بازی می‌کرد، اما بحثی نیست که پدر اصلی را باید همان خسرو شکیبایی بدانیم؛ پدری که حتی برای عروسش هم یک پدر واقعی بود.

سریال پدر - مهدی سلطانی

سریال «پدر»، دو سال پیش پخش شده و بازخوردهای زیادی هم داشت. مهدی سلطانی در این سریال نقش یک پدر کامل و الگو و ماندگار را خلق کرده. اصلاً وقتی که شما به تیتراژ سریال دقت می‌کنید، دقیقاً این حس پدرانگی را دریافت می‌کنید؛ جایی که مهدی سلطانی در آن، آرام و سنگین، انگار که مسئولیتی بزرگ به دوش می‌کشد، در حال دور شدن از ما و رفتن به سمت نور است. سلطانی در این سریال در نقش حاج‌علی تهرانی، در سر دوراهی‌های مختلفی قرار می‌گیرد و سعی می‌کند که حتی برای عروسش، که حالا شوهرش را از دست داده، پدری کند. دیگران گاهی به او نیش و کنایه می‌زنند، اما او از وظیفه خودش کوتاه نمی‌آید.

سریال پدر سالار - محمدعلی کشاورز

این سریال تماشایی هم در میانه دهه ۷۰ شمسی ساخته و از تلویزیون پخش شد؛ با بازی‌های درخشان محمدعلی کشاورز، حمیده خیرآبادی و جمیله شیخی. کشاورز نقش اسدالله‌خان را بازی می‌کرد که پدری سنتی و مهربان بود که البته سختگیری‌های خاص خودش را هم داشت. او به بچه‌هایش اجازه نمی‌داد که به سبک دیگری زندگی کنند و حتی شغلی دیگری داشته باشند. اما در ادامه مسیر که دچار بیماری قلبی می‌شود، با نصیحت‌های پیرمردی که با او کار می‌کند، از رفتارهایش عقب‌نشینی کرده و هر کدام از پسرانش را مخیر می‌کند که دنبال زندگی خودشان بروند و لزومی ندارد حتماً با او در یک خانه زندگی کنند.

پدر - محمد کاسبی

مهرالله نوجوانی است که برای کار به شهر دیگری می‌رود. پدرش را مدت‌هاست از دست داده. اما وقتی که به شهرش و نزد خانواده‌اش برمی‌گردد، متوجه می‌شود که مادرش ازدواج کرده. از دست مادر و خواهرش ناراحت می‌شود و می‌خواهد که از ناپدری‌اش انتقام بگیرد. ناپدری او یک ژاندارم است با بازی بی‌بدیل محمد کاسبی که برای او سیمرغ بلورین بهترین بازیگر جشنواره فجر را هم به همراه آورد. محمد کاسبی با اینکه یک ناپدری است، اما در نقش پدری واقعی، سعی می‌کند به دنیای مهرالله راه پیدا کند و دست‌آخر نیز موفق به این کار می‌شود و در هیبت پدر واقعی‌اش ظهور پیدا می‌کند.

به نام پدر - پرویز پرستویی

پرویز پرستویی هم از آن آکتورهایی است که نقش‌های پدرانه زیادی بازی کرده. یکی از آن نقش‌های خاص را باید در همین اثر «به نام پدر» جست‌وجو کرد. او رزمنده دوران دفاع‌مقدس بوده. دست بر قضا حبیبه، دخترش به مناطق جنگی می‌رود و درست در همان جایی که پدرش زمانی مین کاشته بود، پایش روی مین می‌رود و…. همین قصه، کافی است تا پرویز پرستویی را در میان تردیدهای زیادی قرار دهد. او نمی‌داند تاوان چه چیزی را پس می‌دهد و چرا زمانه چنین شده است. او یک پدر است و زمانی برای حفاظت از سرزمینش به جنگ رفته بود؛ برای او این وضعیت فعلی قابل هضم نیست و فیلم، درباره هضم این موقعیت جدید است.

ستایش - داریوش ارجمند

مجموعه‌های «ستایش» که در چند فصل تولید و پخش شده‌اند، تصویری از یک پدر سنتی و سختگیر را ارائه می‌کنند؛ پدری به نام حشمت فردوس که نمی‌تواند قبول کند اتفاقی برخلاف نظرش می‌افتد. او در فصل‌های مختلف ستایش با پسر و نوه‌اش، وارد داستان‌های جدیدی می‌شود. در فصل نهایی نیز به واسطه ارتباط با نوه‌اش، درگیر دنیای جدید می‌شود و کمی از آن ابهت همیشگی‌اش ریخته می‌شود. حشمت فردوس از آن پدرهای خیلی پرقدرت و دوست‌داشتنی و… سریال‌های ایرانی است که البته کمی هم خرده شیشه دارد، ولی واقعاً آدم بدی نیست. او بعدها، ثابت می‌کند که قلب صافی دارد و....

کیمیا - خسرو شکیبایی

لابد پیش‌فرض شما این است که پدر، همیشه باید کنار فرزندانش باشد و همیشه سایه‌اش باید بالای سرشان باشد. اما گاهی بخشی از نقش‌های سینمایی چنین نیست. مثل همین فیلم ماندگار «کیمیا»، از احمدرضا درویش. فیلمی با بازی عالی خسرو شکیبایی. او زمان جنگ، همسرش را از دست می‌دهد و خودش هم به اسارت بعثی‌ها در می‌آید؛ درحالی‌که خبری از سرنوشت دخترش که آن موقع نوزادی بیش نبود، ندارد. بعد از جنگ و آزادی از اسارت به مشهد می‌رود تا دخترش را پیدا کند. او یک پدر است و نمی‌تواند از دخترش بگذرد، اما در انتخابی جانکاه، تصمیم می‌گیرد پدرانگی خودش را به پای آینده دخترش فدا کند.

بوی پیراهن یوسف - علی نصیریان

یکی از فیلم‌های ماندگار ابراهیم حاتمی‌کیا را باید همین اثر «بوی پیراهن یوسف» بدانیم. فیلمی که با بازی درخشان علی نصیریان، تبدیل به اثری ماندگار شده است. نصیریان در این فیلم راننده تاکسی فرودگاهی است که پسرش را از دست داده است. البته پیکر پسرش هیچ‌وقت بازنگشته بود، ولی مطمئن بود که به شهادت رسیده. از سوی دیگر نیکی کریمی هم از خارج کشور بازمی‌گردد تا برادر مفقودالاثرش را پیدا کند. زمانه هم‌زمان آزادی اسراست. نصیریان به نوعی برای نیکی کریمی پدری می‌کند و در نهایت نیز متوجه می‌شود که پسرش زنده و در اسارت بوده است.

آواز گنجشک‌ها - رضا ناجی

کریم که نقشش را رضا ناجی بازی می‌کند، در یک مزرعه پرورش شترمرغ کار می‌کند و البته کارش را هم خیلی دوست دارد. اما اتفاقی می‌افتد و یکی از شترمرغ‌ها فرار می‌کند. کریم هر کاری که می‌کند موفق نمی‌شود شترمرغ فراری را پیدا کند. در نتیجه از کار اخراج می‌شود. اما او یک پدر است و باید خانواده‌اش را جمع و جور کند. در نتیجه به شهر می‌رود و به کار با موتور می‌پردازد. در عین حال سنگ صبور خانواده‌اش هم هست. او که برای نخستین بار است که به شهر رفته، در جریان اتفاقات مختلف، رشد و نمو پیدا می‌کند.

حوض نقاشی - شهاب حسینی

یکی از پدرهای خاص سینمای ایران در همین فیلم «حوض نقاشی» است که نمود پیدا کرده است. شهاب حسینی و نگار جواهریان در این اثر مازیار میری، نقش‌آفرینی فوق‌العاده‌ای از خودشان به جا گذاشته‌اند. آنها زوجی دارای معلولیت ذهنی هستند که پسری نوجوان دارند. پسر آنها سالم است، اما نگاه اطرافیان و هم‌کلاسی‌ها باعث می‌شود تا او بداخلاقی کند و از اینکه پدر و مادری این‌چنینی دارد، ناراحت باشد. شهاب حسینی در این اثر در نقش پدری مهربان ظاهر می‌شود که با حرف‌های پسرش نمی‌رنجد. هرچند پسرشان در نهایت متوجه می‌شود که کانون گرم خانواده آنها را نمی‌تواند در جایی دیگر پیدا کند.

کد خبر 477233

منبع: ایمنا

کلیدواژه: پدر روز پدر پدر و سینما خسرو شكيبايي علی نصیریان محمد کاسبی شهاب حسینی داریوش ارجمند رضا ناجی محمدعلی کشاورز پرویز پرستویی مهدی سلطانی پدر سالار خسرو شکیبایی خانه سبز فیلم سینمایی سریال سریال تلویزیونی فیلم سینمایی کیمیا بوی پیراهن یوسف حوض نقاشی سریال خانه سبز به نام پدر سریال ستایش حشمت فردوس پدرانه روزنامه روزنامه همشهری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سینما و تلویزیون خسرو شکیبایی نه می توانی نقش هایی یک پدر پخش شد نقش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۹۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سایه روشن ورود توصیه‌ای بانک‌ها به واگذاری سرخابی‌ها

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، به فاصله دو روز تا پایان مهلت کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) برای حل مشکل مالکیت مشترک استقلال و پرسپولیس برای کسب مجوز حرفه‌ای و حضور در لیگ قهرمانان، روز دوشنبه، ۳ اردیبهشت با برگزاری مزایده رسمی واگذاری ۸۵ درصد از سهام دو باشگاه پرسپولیس و استقلال طلسم خصوصی‌سازی سرخابی‌ها پس از حدود دو دهه شکسته شد.

واگذاری سرخابی‌ها به صورت ۱۰ درصد نقدی و مابقی اقساطی

محمود قامت، معاون سازمان خصوصی‌سازی درباره جزئیات این واگذاری گفته است: براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته ۱۰ درصد از ارزش این معامله به صورت نقد و مابقی با اقساط ۶ ماهه و حداکثر ظرف ۶ سال ازسوی خریداران پرداخت می‌شود.

ورود ۶ بانک غیردولتی برای خرید سهام پرسپولیس

وی درباره مشخصات خریداران سهام توضیح داد: کنسرسیومی متشکل از ۶ بانک غیردولتی شامل بانک‌های شهر، ملت، صادرات، اقتصاد نوین، تجارت و رفاه متقاضی خرید سهام پرسپولیس بودند که دیروز موفق به خریداری آن شدند؛ کارگزار فروشنده سهام به نمایندگی از طرف دولت، بانک ملی بود و این معامله هم مطابق رویه قطعی شد. به گفته وی، قیمت هر سهم پرسپولیس ۳۵۸ تومان به ارزش کل ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است.

کنسرسیوم شرکت‌های پتروشیمی خریداران باشگاه استقلال

معاون سازمان خصوصی‌سازی همچنین در خصوص خریداران باشگاه استقلال گفت: برای خریداری ۸۵ درصد از سهام باشگاه استقلال نیز کنسرسیومی از شرکت‌های پتروشیمی متشکل از خلیج فارس، پارس، بوعلی، شهید تندگویان و بندر امام (ره) موفق به خریداری سهام شدند.

قامت افزود: قیمت هر سهم استقلال نیز ۳ هزار و ۴۰۶ ریال به ارزش کل ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است؛ کارگزار خریدار قیمت خرید هر سهم پایه باشگاه استقلال در سامانه معاملات وارد کرده بود که کارگزاری بانک صنعت و معدن برای فروش سهام این باشگاه از طرف دولت بود و مطابق رویه‌ها و مقررات معاملات فرابورس این معامله در سامانه معاملات قطعی شد.

آنگونه که سیداحسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی گفته است در دولت سیزدهم بورسی شدن دو باشگاه از محل افزایش سرمایه بدون حق‌تقدم انجام و در سال ۱۴۰۱ تلاش شد تا از طریق عرضه به بخش‌های خصوصی و تعاونی، فرایند مالکیت این دو باشگاه حل و فصل شود که از سوی بخش تعاونی و خصوصی اقبال نشد.

وزیر اقتصاد با اشاره به برگزاری مزایده گفت: در پایان سال ۱۴۰۲ تلاش شد تا از طریق کنسرسیومی از بانک‌های غیردولتی و صنایع پتروشیمی این مسئله حل و فصل شود که این اتفاق در فرابورس محقق شد. طبق اطلاعاتی که در فرابورس قرار دادند، ارزش نهایی سهام این دو باشگاه اعلام و با ارزش ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برای استقلال و ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای پرسپولیس نهایی شد.

خاندوزی عنوان کرد: با توجه به اینکه ۱۰ درصد معامله باید به عنوان نقدی و ۹۰ درصد اقساطی صورت می‌گرفت، بخش نقدی قطعی شد و اقساط طی مهلت‌های ۶ماهه به کنسرسیوم‌های بانکی و پتروشیمی اعلام شده است.

در همین رابطه سیاوش غیبی‌پور در مورد مباحث مطرح در مورد واگذاری سرخابی‌ها در گفت‌وگو با آنا اظهار کرد: ورود بانک‌ها به شرکت در مزایده سرخابی‌ها توصیه‌ای است که به دلایل مصالح اجتماعی و اقتصادی صورت گرفته است. اگرچه بخش خصوصی نیز مصالح اقتصادی در این بحث داشته است.

تشریح دلایل عدم استقبال بخش خصوصی و تعاونی از خرید سهام سرخابی‌ها

وی با بیان اینکه اقتصاد به بخش نئوکلاسیک و نهادی تقسیم می‌شود، اظهار کرد: در بخش نئوکلاسیک، درنظرگرفتن درآمد واقعی سهام مورد توجه است، اما در مورد سرخابی‌ها، بخش نهادی مورد نظر بوده است و به دلیل حواشی که طرفداران این باشگا‌ه‌ها ایجاد می‌کنند ملاحظاتی را برای خریداران عمده ایجاد می‌کند، چون می‌تواند موضوعات درآمدی خریدار بخش خصوصی یا تعاونی را تحت‌الشعاع قرار دهد.

غیبی‌پور بیان کرد: به دلیل پررنگ‌بودن بخش نهادی در این واگذاری بخش خصوصی استقبالی از خرید سهام سرخابی‌ها نداشت.

وی در پاسخ به اینکه چرا با وجود منع بانک‌ها از خرید سهام واحد‌های زیان‌ده وارد کنسرسیوم خرید شده‌اند، عنوان کرد: به نظر می‌رسد ورود بانک‌های غیردولتی در بحث خرید سهام سرخابی‌ها نوعی توصیه بوده است و آنگونه که در اخبار دیده می‌شود سهام سرخابی‌ها باید تعیین تکلیف شود تا بتوانند ادامه حیات آسیایی و بین‌المللی داشته و از دولتی‌بودن خارج شوند.

کارشناس مسائل اقتصادی عنوان کرد: سهام سرخابی‌ها به شکل مصلحتی و توصیه‌ای به بانک‌ها واگذار می‌شود تا بتواند از محرومیت‌های بین‌المللی جلوگیری کند، چون ایجاد محرومیت‌های بین‌المللی می‌تواند هزینه‌های اجتماعی توسط طرفداران این دو باشگاه ایجاد کند.

سرخابی‌ها می‌توانند با مدیریت‌های مناسب به سوددهی برسند

وی بیان کرد: بخش عظیمی از این واگذاری توجه به شرایط کشور و در نظر گرفتن شرایط غیراقتصادی است. البته این پرسش مطرح است که آیا این باشگاه‌ها همچنان زیان ده باقی می‌مانند؟. پاسخ این است که این دو باشگاه همانند دوکارخانه هستند که می‌توانند با مدیریت مناسب به سوددهی و بازدهی برسند و در بسیاری از کشور‌ها باشگاه‌های بسیار موفق و سودده اقتصادی نیز وجود دارد.

غیبی‌پور تصریح کرد: بانک‌ها می‌توانند این امید را داشته باشند که با مدیریت‌های مناسبی که با تصمیم‌گیری مشترک کنسرسیوم اتخاذ می‌شود سهام سرخابی‌ها به سود برسد و برای بانک‌های شرکت کننده در این واگذاری منافع اقتصادی نیز به دنبال داشته باشد.

بحث‌های مالی و حسابرسی این دوباشگاه باید از این پس بسیار دقیق و شفاف باشد

وی افزود: بحث‌های مالی و حسابرسی این دوباشگاه باید از این پس بسیار دقیق و شفاف باشد و از ریخت‌وپاش‌های غیرضرور پرهیز شود که با طی‌شدن این مسیر انتظار سوددهی نیز وجود دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راه مبارزه با روانشناس‌نماها ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه است
  • ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه، راهی برای مبارزه با روانشناس‌نماها
  • تمساح خونی و سال گربه زیر سایه مست عشق
  • برکت عمر انسان در سایه عمل حسنه است
  • شهرهای مختلف چگونه با امواج گرمایی مبارزه می‌کنند؟
  • ایستادگی ملت ایران در مقابل ابرقدرت‌های پوشالی در سایه درک قرآن
  • میانگین سن پدرها و مادرها در اولین فرزندآوری ۳۲ و ۲۷ سال
  • جایزه جشنواره ایتالیایی برای «در سایه سرو»
  • «در سایه سرو» جایزه جشنواره فیلم ایتالیا را از آن خود کرد
  • سایه روشن ورود توصیه‌ای بانک‌ها به واگذاری سرخابی‌ها