Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، با گذشت دوماه از تصویب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها در مجلس شورای اسلامی، تمامی نظارت‌های فراپادمانی بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی لغو و رسما لغو پروتکل الحاقی در دستور کار جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت. چند روز پیش نیز «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی با هدف ارزیابی و نحوه اجرای این فرآیند، به ایران سفر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا، مسعود براتی کارشناس روابط بین الملل در گفت‌وگو با خبرنگار ایسکانیوز، با اشاره به اهداف سفر اخیر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران اظهارکرد: اهداف و دلایل سفر مدیرکل آژانس تقریبا روشن است؛ وی در توئیت اخیر خود بر این موضوع تاکید کرد که به دنبال ایجاد راه حلی برای جلوگیری از قطع همکاری ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی است.

وی افزود: جمهوری اسلامی باید تا ۵ اسفندماه براساس قانون مجلس، همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را تا سطح پادمان تقلیل دهد؛ همکاری ایران با آژانس انرژی اتمی تا قبل از برجام، در سطح پادمان یا “NPT” بود. پس از انعقاد برجام، حجم بی سابقه‌ای از نظارت‌ها و بازرسی‌ها به صورت داوطلبانه از سوی ایران پذیرفته شد. انجام پروتکل الحاقی و نظارت‌های فراپروتکلی، از جمله اقداماتی بود که ایران آن‌ها را پذیرفت.

براتی ادامه داد: براساس قانون مجلس شورای اسلامی، مواردی که به صورت داوطلبانه از سوی ایران اجرا می‌شد به دلیل انجام ندادن تعهدات از سوی طرف مقابل، لغو خواهد شد. البته دولت قبل از این قانون مجلس شورای اسلامی، چندین گام را تحت عنوان «گام‌های پنجگانه» برای کاهش تعهدات برداشته بود که بیشتر آن‌ها به حوزه عملیات معطوف می‌شد؛ اما تاکنون در زمینه نظارت و بازرسی‌ها هیچگونه اقدامی از سوی جمهوری اسلامی ایران انجام نشده بود.

این کارشناس تصریح کرد: مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی از سفر به ایران، به دنبال این بود که به هر نحوی ایران را برای انجام قانون مجلس شورای اسلامی منصرف کند.البته نتیجه این سفر کاملا مشخص بود زیرا که او هیچ توفیقی از این سفر پیدا نکرد.

وی با بیان این که مدیرکل آژانس هیچ ابزاری برای فشار به ایران در دست ندارد، عنوان کرد: ابزارهای اصلی برای به فشار به ایران، در دست دولت آمریکا قرار دارد؛ بایدن نیز در این مدت نشان داده است تمایل چندانی برای امتیاز دادن به ایران ندارد.

براتی اضافه کرد: بر خلاف هیاهوی رسانه‌های داخلی و خارجی در چند روز گذشته، رئیس جمهور آمریکا اقدام خاصی را در زمینه لغو تحریم‌ها و بازگشت به برجام انجام نداد بلکه صرفا محدودیت تردد دیپلمات‌های ایرانی در محدوده سازمان ملل را کاهش داد و نامه ترامپ به شورای امنیت برای بازگشت قطعنامه‌های اعاده شده علیه ایران را پس گرفت.

این کارشناس لغو نامه ترامپ به شورای امنیت از سوی بایدن را اقدامی بی فایده دانست و گفت: در همین اقدام نیز دستور اجرایی که دولت آمریکا در راستای اعمال تحریم‌های یکجانبه برای تضمین قطعنامه‌های شورای امنیت صادر کرده بود، لغو نشده است. حتی سخنگوی کاخ سفید به صراحت اعلام کرده است تحریم‌های تسلیحاتی ایران ادامه پیدا خواهد کرد.

وی با بیان این که بایدن به دنبال این است که ایران را به وسیله دیپلماسی درمانی مهار کند، تاکید کرد: آنطور که مقام معظم رهبری بر آن تاکید کرده‌اند، این ابزار نیز بر روی جمهوری اسلامی جواب نخواهد داد زیرا که در طول این سال‌ها وعده و وعید زیاد شنیده‌ایم و آن چیزی که برای ما اهمیت دارد، عمل طرف مقابل است.

براتی افزود: جو بایدن به وسیله انجام اقدامات فریبنده و دیپلماتیک به دنبال تغییر فضای بین المللی علیه ایران است؛ البته در این روند کشورهای اروپایی نیز آمریکا را همراهی خواهند و دستگاه دیپلماسی کشور باید در این زمینه هوشمندانه عمل کند.

براتی درباره احتمال افزایش تنش و اجماع علیه ایران پس از خروج از پروتکل الحاقی، بیان کرد: قطعا پس از اجرای قانون مجلس شورای اسلامی و خروج از پروتکل الحاقی، شاهد افزایش تنش خواهیم بود. اما سوال اصلی این است که آیا منافع ملی کشور از طریق تنش زدایی تامین خواهد شد یا از طریق ایستادگی بر حقوقمان؟ قطعا ایستادگی بر حقوقمان موجب افزایش تنش می‌شود اما تجربه نشان داده است که ایستادگی نکردن بر حقوق با عنوان «صبر راهبردی»، منافع کشور را تامین نکرده است.

این کارشناس گفت: این که برخی ادعا می‌کنند به دلیل افزایش تنش، باید به سمت تنش زدایی حرکت کنیم، به معنی این است که از حقوق اولیه کشور چشم پوشی کنیم. باید توجه داشته باشیم که چشم پوشی از حقوقمان، موجب توقف فشار نخواهد شد و دشمن را در یک نقطه متوقف نخواهد کرد؛ بلکه حرص و طمع او را برای اخذ امتیاز از طریق افزایش فشار، بیشتر خواهد کرد.

وی در ادامه با اشاره به تشکیل پرونده آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه ایران عنوان کرد: موضوعی که بیشتر از اجرای قانون مجلس شورای اسلامی موجب شکل گیری اجماع علیه ایران خواهد شد، تشکیل پرونده از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه ایران است. آژانس انرژی اتمی براساس توطئه‌ای که رژیم صهیونیستی علیه ایران انجام داده بود، بازرسی‌هایی را از برخی مراکز انجام داده است که خبر می‌رسد از طریق این بازرسی‌ها، به مواد رادیو اکتیویته دست پیدا کرده‌اند.

براتی اضافه کرد: تشکیل این پرونده در زمینه اجماع سازی علیه ایران بسیار موثر خواهد بود. متاسفانه دولت حاضر شده است به دلیل اتخاذ سیاست به اصطلاح تنش زدایی، به بازرسان آژانس اجازه دسترسی به برخی مراکز حساس را بدهد که دو مورد آن در شهریورماه سال جاری انجام شد. این موضوع باعث شده است تا پرونده آژانس علیه ایران تکمیل تر شود.

این کارشناس گفت: نقطه‌ای که درحال حاضر در آن قرار گرفته‌ایم و رفتارهای سخیف بایدن علیه ایران، محصول مسیر طی شده در این چندسال است؛ به همین دلیل یک شبه نمی‌توانیم شرایط را تغییر دهیم. در این مسیر نباید از ایجاد تنش ترس داشته باشیم در غیر این صورت بازنده خواهیم بود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ما باید دیپلماسی را به صورت دقیق و مدیریت شده فعال کنیم و اقداماتمان برای احقاق حقوق اولیه کشور، عقب نشینی نکنیم. البته برخی اظهار نظرها مانند صحبت‌های اخیر وزیر اطلاعات، آب ریختن در آسیاب دشمن محسوب می‌شود؛ به همین دلیل باید فضا را به درستی مدیریت کنیم و از فرصت پیش آمده به نحو احسن استفاده کنیم.

انتهای پیام/

شایان دنیادیده کد خبر: 1089797 برچسب‌ها آژانس بین المللی انرژی اتمی وزارت امور خارجه توافق هسته ای بازرسی هسته ای پرونده هسته ای ایران آمریکا جوبایدن طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها مجلس شورای اسلامی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: آژانس بین المللی انرژی اتمی وزارت امور خارجه توافق هسته ای بازرسی هسته ای پرونده هسته ای ایران آمریکا جوبایدن طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها مجلس شورای اسلامی آژانس بین المللی انرژی اتمی قانون مجلس شورای اسلامی پروتکل الحاقی جمهوری اسلامی مدیرکل آژانس افزایش تنش علیه ایران بازرسی ها تحریم ها خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۹۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه‌های ایران اجازه ورود نیرو‌های امنیتی به دانشگاه را نمی‌دهد

محمد علی زلفی گل در اجتماع دانشجویان مقابل دانشگاه تهران در انتقاد به رفتار دولت‌های غربی نسبت به اعتراض دانشگاهیان به جنایت‌های رژیم صهیونیستی تاکید کرد:‌ای دنیا حرمت دانشگاه‌های ما در عین آزاداندیشی را ببینید، قانون جمهوری اسلامی اجازه ورود نیرو‌های امنیتی و انتظامی به داخل دانشگاه‌ها را منع کرده است، قانون جمهوری اسلامی اجازه ورود نیرو‌های نظامی و انتظامی را به داخل دانشگاه‌ها نمی‌دهد.

وی در ادامه تصریح کرد: در حالی که ما دیدیم که چگونه نیرو‌های نظامی و امنیتی کشور‌هایی که ادعای حقوق بشر دارند و خود را مهدی آزادی بیان می‌دانند، دیدید چگونه با دانشجویان معترض، حق گو و حق طلب برخورد می‌کنند.‌ای مردم جهان ببینید و برای قوانین پیشرفته جمهوری اسلامی احترام ویژه قائل شوید.‌ای مردم دنیا و جامعه دانشگاهی دنیا ببینید در جمهوری اسلامی جامعه فهیم و فرهیخته دانشگاهی از چنان حرمتی برخوردار است که محیط دانشگاه‌ها نیرو‌های امنیتی در بدترین شرایط اجازه ورود ندارند و خودتان را با جمهوری اسلامی مقایسه کنید که از چه آزادی‌های برخوردار است.

وزیر علوم تاکید کرد:‌ای مردم جهان ببینید و مقایسه کنید که جمهوری اسلامی برای آزاداندیشی، حق گویی و حق طلبی چه حرمتی قائل است و کشور‌های سلطه گر که ادعای آزادی، دمکراسی و حقوق بشر دارند، چگونه برخورد می‌کنند. ما از وجدان بیدار جامعه جامعه دانشگاهی، استادان و دانشجویان سراسر دنیا به ویژه آمریکا، فرانسه، استرالیا، کشور‌های عربی که حاضر شدند از مظلوم دفاع کردند و با ظلم مقابله می‌کنند سپاسگزاریم و وجدان بیدار شما را تمام قد می‌ستاییم و تمام قد با شما در عرصه حضور داریم.

زلفی گل خاطرنشان کرد:‌ای مردم دنیا و سازمان ملل اعتراض جامعه فرهیخته را ببین و در مقابل ظلم و ستم از خود حساسیت نشان بده از جامعه دانشگاهی بیاموز در مقابل ستم و در حمایت از ستم دیدگان به میدان بیا و در اسرع وقت تصمیماتی بگیر تا در آینده شرمنده نباشی.‌ای مردم آزاده دنیا به میدان بیایید در مقابل ظلم؛ ستم، کودک کشی، کشته شدن غیرنظامیان بایستید اگر دیر تصمیم بگیرید در آینده شرمنده دنیا و مردم ستم دیده غزه خواهید شد.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • گسترش همکاری‌های سازمان ثبت و سازمان انرژی هسته‌ای
  • دانشگاه‌های ایران اجازه ورود نیرو‌های امنیتی به دانشگاه را نمی‌دهد
  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز
  • تعرفه معاینه فنی تنها یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد
  • توسعه تجارت انرژی در کنار پیوستن به بریکس و شانگهای زمینه‌ساز رشد اقتصادی کشور شد
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است/ در دکترین ما دسترسی به سلاح هسته ای وجود ندارد
  • تکرار قصه حساس «گشت ارشاد» در خیابان‌ها | دولت رئیسی مدافع اصلی رویکردهای تند در حجاب | بعد از فوت مهسا امینی چه گفتند؟
  • دستور امام جمعه تهران به وزیر کار دولت رئیسی /نیروهای مسلح اجازه کمترین تعرض به کشور را نمی دهند
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح