Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق برآورد‌های صورت گرفته در بودجه شرکت‌های دولتی در سال ۱۴۰۰، دولت در سال آینده از شرکت‌های دولتی ۲۲.۶ هزار میلیارد تومان درآمد کسب کرده و در مقابل ۲۷.۴ هزار میلیارد تومان به شرکت‌های دولتی کمک خواهد کرد. به طوری که پرداختی دولت به شرکت‌های دولتی ۱.۷۶ درصد از کل منابع و دریافتی دولت از شرکت‌های دولتی ۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۴۴ درصد از مصارف شرکت‌های دولتی را تشکیل می‌دهند.

گروه اقتصاد کلان بازارنیوز- مرتضی عبداللهی؛ در گزارش قبلی با عنوان «مصارف و منابع شرکت‌های دولتی» مورخ ۵ بهمن ۹۹، به موضوع تعداد شرکت‌های دولتی و منابع و مصارف شرکت‌های دولتی، مؤسسات و شرکت‌های انتفاعی وابسته به دولت (با محوریت درآمد‌ها و هزینه‌ها) پرداخته شد؛ و عنوان شد که منابع شرکت‌ها شامل ۷ بخش و مصارف نیز شامل ۱۱ بخش است. عمده منابع شرکت‌های دولتی مربوط به درآمد با ۶۹ درصد ازکل منابع و عمده مصارف مربوط به هزینه‌ها با ۶۳ درصد از کل مصارف است. در این گزارش به دو بخش مهم منابع و مصارف شرکت‌های دولتی، شامل سهم بودجه عمومی در بودجه شرکت‌های دولتی و تسهیلات بانکی در تأمین مالی شرکت‌های دولتی پرداخته می‌شود.  

سهم بودجه عمومی دولت از بودجه شرکت‌های دولتی

عمده منابع و مصارف شرکت‌های دولتی مربوط به فعالیت آن‌ها بوده و بخش کمی از منابع و مصارف آن‌ها در ارتباط با دولت و لایحه بودجه عمومی است. شرکت‌های دولتی سود‌ده به مانند سایر شرکت‌ها (ی خصوصی) مالیات درآمد خود را پرداخت کرده و سود سهام توزیع می‌کنند. با توجه به اینکه سهامدار عمده شرکت‌های دولتی، دولت است، سود حاصل از فعالیت‌های شرکت‌های دولتی به خزانه دولت واریز شده و در بودجه عمومی مورد استفاده قرار می‌گیرد. درآمد دولت از شرکتهای دولتی در قسمت مصارف بودجه شرکت‌های دولتی قرار داشته و شامل 50 درصد سود ویژه، سود سهام و مالیات است.

 از طرفی دیگر، دولت در قالب بودجه عمومی، به شرکت‌هایی که با زیان مواجه هستند کمک می‌کند. کمک‌های دولت به شرکت‌های دولتی در قسمت منابع بودجه شرکت‌های دولتی شامل: اعتبارات هزینه‌ای (صرف تأمین زیان شرکت‌های زیان‌ده) و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای است.     بیشتر بخوانید: جایگاه شرکت‌های دولتی در لایحه بودجه ۱۴۰۰ منابع و مصارف شرکت‌های دولتی در لایحه بودجه ۱۴۰۰
طبق برآوردهای صورت گرفته در بودجه شرکت‌های دولتی در سال 1400 (مطابق نمودار 1)، دولت در سال آینده از شرکت‌های دولتی 22.6 هزار میلیارد تومان درآمد کسب کرده و در مقابل 27.4 هزار میلیارد تومان به شرکت‌های دولتی کمک خواهد کرد. به طوری که پرداختی دولت به شرکت‌های دولتی 1.76 درصد از کل منابع و دریافتی دولت از شرکت‌های دولتی 1.44 درصد از مصارف شرکت‌های دولتی را تشکیل می‌دهند. بر این اساس درآمد دولت از شرکت‌های دولتی در لایحه بودجه کم‌تر از هزینه شرکت‌های دولتی در بودجه عمومی دولت است. بیشترین بخش درآمدی دولت از شرکت‌های دولتی مربوط به 50 درصد سود ویژه با 9.4 هزار میلیارد تومان بوده و بیشترین پرداختی دولت نیز با 23.1 هزار میلیارد تومان مربوط به اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای خواهد بود.  

همچنین بررسی نحوه پرداخت شرکت‌های دولتی به دولت در ردیف بودجه‌ها نشان می‌دهد، 82 درصد از مالیات پرداختی و 77 درصد از 50 درصد سود ویژه توسط 10 شرکت پرداخت شده و 98 درصد از سود سهام نیز مربوط به شرکت ملی نفت ایران (مادر تخصصی) خواهد بود. در خصوص پرداخت‌های دولتی به شرکت‌های دولتی نیز، دولت 4 هزار میلیارد و 300 میلیارد تومان به شرکت‌های زیان‌ده در جهت تأمین زیان پرداخت خواهد کرد. همچنین، از مجموع 23 هزار میلیارد تومان اعتبار تملک دارایی اختصاص داده شده توسط دولت، 15 هزار و 600 میلیارد تومان به شرکت‌های سودده و سربه‌سر و 7 هزار و 480 میلیارد تومان به شرکت‌های زیان‌ده تخصیص می‌یابد.

 

 سهم تسهیلات بانکی در بودجه شرکت‌های دولتی

بخشی از منابع شرکت‌های دولتی به وسیله تسهیلات بانکی تأمین مالی شده و بخشی از مصارف نیز صرف بازپرداخت تسهیلات اخذ شده طی دوره‌های قبلی می‌شود. بررسی تسهیلات بانکی (داخلی و خارجی) در جدول کلان منابع و مصارف شرکت‌های دولتی در نمودار (2) ارائه شده است. بررسی نمودار (2) نشان می‌دهد دریافت تسهیلات بانکی (داخلی و خارجی) برای سال 1400 در مقایسه با سال 1399، 28 درصد افزایش پیدا کرده و از 114 هزار میلیارد تومان به 146 هزار میلیارد تومان افزایش پیدا می‌کند، همچنین، بازپرداخت تسهیلات 21 درصد افزایش داشته و از 71.5 هزار میلیارد تومان به 87 هزار میلیارد میلیارد تومان افزایش پیدا می‌کند. در صورتی که بازپرداخت تسهیلات به وسیله دریافت تسهیلات بانکی تسویه شود، 59 درصد از تسهیلات دریافتی پیش‌بینی شده در سال آینده، صرف بازپرداخت تسهیلات قبلی خواهد بود.

همچنین، بیشترین رشد تسهیلات دریافتی مربوط به به وام‌های خارجی با 56 درصد افزایش و بیشترین رشد بازپرداخت تسهیلات مربوط به وام‌های خارجی با 141 درصد افزایش خواهد بود. رشد دریافت و بازپرداخت تسهیلات خارجی در مقایسه با تسهیلات خارجی می‌تواند ناشی از رشد شدید ارز باشد. با توجه به اینکه تسهیلات خارجی در بودجه به صورت ریالی ثبت می‌شود، حتی در شرایطی که مقدار دریافت تسهیلات ارزی نسبت به سال گذشته ثابت مانده باشد باز هم مقدار دریافت و بازپرداخت تسهیلات خارجی به میزان رشد نرخ ارز، افزایش پیدا می‌کند.

جمع‌بندی

دولت از شرکت‌های دولتی 22.6 هزار میلیارد تومان درآمد کسب کرده و در مقابل 27.4 هزار میلیارد تومان به شرکت‌های زیان‌ده (در قالب اعتبارات هزینه‌‍ای و تمک دارایی) و شرگت‌های سودده (در قالب اعتبارات تملک دارایی) کمک خواهد کرد. بیشترین بخش درآمدی دولت از شرکت‌های دولتی مربوط به 50 درصد سود ویژه با 4/9 هزار میلیارد تومان بوده و بیشترین پرداختی دولت نیز با 23.1 هزار میلیارد تومان مربوط به اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای خواهد بود. دریافت تسهیلات بانکی (داخلی و خارجی) برای سال 1400 در مقایسه با سال 1399، 28 درصد افزایش پیدا کرده و از 114 هزار میلیارد تومان به 146 هزار میلیارد تومان افزایش پیدا می‌کند. بازپرداخت تسهیلات نیز 21 درصد افزایش داشته و از 71.5 هزار میلیارد تومان به 87 هزار میلیارد میلیارد تومان افزایش پیدا می‌کند.

پایان پیام//

برچسب ها: بودجه ، بودجه عمومی ، بودجه شرکت های دولتی ، تسهیلات بانکی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000MxG

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: بودجه بودجه عمومی بودجه شرکت های دولتی تسهیلات بانکی میلیارد تومان افزایش پیدا منابع و مصارف شرکت های دولتی میلیارد تومان به شرکت شرکت های دولتی مربوط بودجه شرکت های دولتی دولت از شرکت های دولتی هزار میلیارد تومان بازپرداخت تسهیلات شرکت های دولتی شرکت های دولتی شرکت های زیان ده دریافت تسهیلات تسهیلات بانکی تسهیلات خارجی درصد سود ویژه منابع شرکت ها پرداختی دولت بودجه عمومی لایحه بودجه درصد افزایش تملک دارایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۰۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش حقوق سربازان اجرایی می‌شود؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، احمد راستینه اظهار داشت: ما احکام را تحویل دولت دادیم و به دولت اجازه دادیم بر اساس احکام جدول مصارف خود را تدوین کند، خب جداول ارتباطی به حقوق و مزایا ندارد؛ حقوق و مزایا از احکام تبعیت می‌کند لذا بهانه‌ای برای دولت وجود ندارد. دولت بر اساس احکامی که تصویب و ابلاغ شده باید نسبت به اعمال افزایش حقوق و مزایای سربازان اقدام کند.

بیشتر بخوانید: جزئیات کاهش مدت سربازی اعلام شد

وی با اشاره به تعیین تکلیف وضعیت تسهیلات در سال جدید و اینکه آیا با وجود عدم تصویب بودجه و نهایی شدن برنامه هفتم افزایش‌ها در آن اعمال می‌شود، گفت: الان هنوز سال مالی ۱۴۰۲ است و ربطی به کامل نشدن بودجه ندارد، براساس قانون کسانی که سال گذشته ثبت‌نام کردند و دریافت تسهیلات آن‌ها بنا به شرایطی به امسال موکول شده خب به نرخ سال گذشته دریافت می‌کنند و کسانی که امسال پرونده تشکیل داده و ثبت‌نام کنند، به نرخ امسال تسهیلات خود را دریافت خواهند کرد.

وی در ادامه اظهار داشت: تسهیلات ازدواج و فرزندآوری باید پرداخت شود و آنچه که در اینجا اهمیت دارد احکام بودجه است که تصویب و ابلاغ شده است، بر این اساس عدم بررسی و تصویب جداول بودجه مانعی برای بحث پرداخت تسهیلات ایجاد نمی‌کند.

راستینه همچنین در رابطه با افزایش حقوق سربازان نیز تصریح کرد: ما احکام را تحویل دولت دادیم و به دولت اجازه دادیم بر اساس احکام جدول مصارف خود را تدوین کند، خب جداول ارتباطی به حقوق و مزایا ندارد؛ حقوق و مزایا از احکام تبعیت می‌کند لذا بهانه‌ای برای دولت وجود ندارد. دولت بر اساس احکامی که تصویب و ابلاغ شده باید نسبت به اعمال افزایش حقوق و مزایای سربازان اقدام کند.

منبع: ایلنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1228905 برچسب‌ها سربازی اجباری

دیگر خبرها

  • وزارت بهداشت تا پایان اردیبهشت باید حساب‌های بانکی خود را مسدود کند
  • چهار دستورکار ضروری دولت برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید
  • تامین ۶۵ درصد اعتبارات شرکت‌های دولتی از محل نفت
  • جدول مربوط به «بودجه شرکت‌های دولتی» تصویب شد
  • موافقت مجلس با جدول مربوط به هزینه‌کرد یک درصد از هزینه‌های شرکت‌های دولتی
  • چرا عمده مردم از دریافت وام بانکی محروم اند؟/سو استفاده بانک ها
  • ۲۳ درصد درآمد بودجه از سودِ سهام روی دوش بانک مرکزی
  • بانک مرکزی بزرگترین مالیات دهنده در بین شرکتهای دولتی
  • افزایش حقوق سربازان به اجرا در می آید؟
  • افزایش حقوق سربازان اجرایی می‌شود؟