Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-30@18:53:24 GMT

فعالیت ۱۰۳۴ مددکار اجتماعی در ۶۴۱ مرکز درمانی کشور

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۲۰۲۵۱

فعالیت ۱۰۳۴ مددکار اجتماعی در ۶۴۱ مرکز درمانی کشور

رییس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت با اشاره به فعالیت ۱۰۳۴ مددکار اجتماعی در ۶۴۱ مرکز درمانی کشور از طراحی و تدوین سند کسب و کار فرم های مددکاری اجتماعی در سامانه های اطلاعات بیمارستانی "HIS" خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان: دکتر رضا گل پیرا رییس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتگو با وبدا به مناسبت روز ملی- جهانی مددکاری با اشاره به جایگاه خدمات مددکاری اجتماعی در نظام سلامت، اظهار کرد: سلامت مقوله ای است که در طول زمان دچار تغییر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در قرن نوزدهم، بر ابعاد جسمانی و فیزیکی تأکید می‌ شد، در حالی که ‌امروزه سلامت عبارت است از تأمین رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی انسان. مددکاران اجتماعی به عنوان نیروهای متخصص و عضو تیم درمان در نظام سلامت کشور هستند که بر روی مولفه های اجتماعی سلامت متمرکز هستند.
 
وی ادامه داد: در حال حاضر 1034 مددکار اجتماعی در 641 مرکز درمانی مشغول به کار هستند که با ارائه حمایت های روانی اجتماعی به بیماران و خانواده آنان موجب کاهش سطح استرس، پیشگیری از بستری های مجدد، افزایش رضایتمندی، افزایش ضریب اشغال تخت در مراکز درمانی می شود. 
 
دکتر گل پیرا به خدمات اداره مددکاری اجتماعی در دوران شیوع کرونا اشاره و خاطرنشان کرد: مددکاران اجتماعی از همان روزهای نخست پاندمی کرونا، با تولید محتواهای آموزشی، تدوین و ابلاغ سه پروتکل (حمایت های روانی اجتماعی در مقابله با ویروس کرونا، دستورالعمل حمایت های روانی اجتماعی در نقاهتگاه ها، پروتکل حمایت های روانی اجتماعی از بازماندگان متوفیان کووید 19 پا به پای پزشکان و پرستاران به بیماران و خانواده آنان، خدمات روانی اجتماعی ارائه کردند.
 
 رییس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت تصریح کرد: هم چنان با جذب و بکار گیری ظرفیت های سازمان های حمایتی و موسسات خیریه و خیرین حوزه سلامت علاوه بر حمایت های روانی اجتماعی، حمایت های اقتصادی از گروه های آسیب پذیر و آسیب دیده در کرونا و بازماندگان متوفیان کووید 19 ارائه کردند. 
 
گام های موثر مددکاری اجتماعی در خدمت رسانی به گروه های آسیب پذیر
 
وی در ادامه مراسم با بیان اینکه مددکاری اجتماعی در عرصه های آموزش، پژوهش و خدمت رسانی به گروه های آسیب پذیر به صورت تخصصی گام های موثری برداشته است، گفت: در زمینه آموزش با  انتخاب و معرفی تسهیلگران آموزشی و برگزاری دوره های آموزشی قطب های ده گانه، دانش و مهارت های مددکاران اجتماعی مراکز درمانی ارتقا یافت.
 
دکتر گل پیرا افزود: در زمینه پژوهش و تولید محتوای کاربردی، چندین پروتکل تخصصی نظیر مداخلات تخصصی مددکاری اجتماعی در حوزه بلایا، پیوندعضو، سالمندآزاری، کودک آزاری و سرطان تدوین شده است. در کنار این موارد با استقرار استانداردهای اعتبار بخشی و تدوین و ابلاغ شناسه شغلی مددکاری اجتماعی سعی بر آن شد همسو با پروتکل های تدوین شده و آموزش های صورت گرفته، نقش مددکاران اجتماعی در مراکز درمانی بازبینی شود.
 
رییس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت ادامه داد: از سوی دیگر با جذب 220 مددکار اجتماعی در سال گذشته و امسال سعی بر آن شده با افزایش مددکاران اجتماعی شاغل در مراکز درمانی، خدمت رسانی عادلانه به گروه های آسیب پذیر و افزایش رضایتمندی بیماران محقق یابد.
 
انجام پروژه کارسنجی خدمات مددکاری اجتماعی در دو مرحله
 
وی همچنین در خصوص برنامه ها و سیاست های پیش روی اداره مددکاری اجتماعی، عنوان کرد: سند کسب و کار فرم های مددکاری اجتماعی در سامانه های اطلاعات بیمارستانی "HIS" در سال 99 طراحی و تدوین شد؛ درصدد هستیم با ابلاغ و اجرای آن در مراکز درمانی، فرایند خدمت رسانی به بیماران را تسریع دهیم و به یک نظام اطلاعاتی یکپارچه در کشور دست یابیم.
 
دکتر گل پیرا در پایان با بیان اینکه پروژه کارسنجی خدمات مددکاری اجتماعی در دو مرحله انجام شده است و امیدواریم با تحلیل یافته ها و آنالیز داده ها با همکاری معاونت توسعه بتوانیم فرایندهای خدمات مددکاری اجتماعی را اصلاح و ارتقا بخشیم و به بازتعریفی از تناسب تعداد مددکار اجتماعی و تخت های بستری برسیم، مطرح کرد: یکی دیگر از برنامه های پیش رو، پیگیری امور مربوط به ثبت خدمات مددکاری اجتماعی در کتاب ارزش نسبی خدمات است که در همین راستا جلسات متعدد کارشناسی با حوزه مربوطه برگزار شده و امیدورایم در سال 1400 ثبت خدمات مددکاری اجتماعی در کتاب ارزش نسبی خدمات محقق یابد.
 

پایان پیام/55

منبع: شبستان

کلیدواژه: روز مددکاران اجتماعی مددکاری اجتماعی مددکار خدمات مددکاری اجتماعی حمایت های روانی اجتماعی گروه های آسیب پذیر مددکار اجتماعی مددکاران اجتماعی مراکز درمانی خدمت رسانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۰۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازش ۶۷ درصد پرونده‌های ارجاعی به مشاوران کلانتری‎های سیستان و بلوچستان

سرهنگ علی رحیمی با حضور در همایش گرامیداشت روز روانشناس به ارائه گزارشی از اقدامات حوزه مشاوره، مددکاری و خدماتی که توسط مشاوران روانشناس در طول یک سال گذشته توسط آنان ارائه شده پرداخت.

معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس استان با اشاره به نقش پر رنگ مراکز مشاوره و مددکاری در حوزه پیشگیری از آسیب ها، بیان کرد: آمار کل مراجعین به مرکز مشاوره و دوایر مددکاری اجتماعی کلانتری‌ها در سال۱۴۰۲ بالغ بر ۳۰ هزار و ۵۲۲ پرونده بوده است.

رحیمی گفت: از این تعداد ۲ هزار و ۵۴۷ پرونده به مرکز مشاوره و ۲۷ هزار و ۹۷۵ پرونده به دوایر مددکاری اجتماعی کلانتری‌ها ارجاع شده است که از پرونده های ارجاعی به کلانتری‌ها تعداد ۶۷ درصد منجر به مصالحه شده است.

معاون سیاسی  اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان نیز گفت: نیاز به نشاط اجتماعی در جامعه با توجه به جغرافیای خاص اجتماعی استان باید یکی از اولویت‌های روانشناسان و مشاوران در سطح استان قرار گیرد.

شریفی افزود: جغرافیای اجتماعی استان دارای گستردگی و تنوع های خاصی است که نیازمند نشاط اجتماعی و حال خوب در جامعه هستیم.

وی خاطرنشان کرد: تمامی دستگاههای اجرایی وظیفه مشارکت و گره گشایی در این زمینه را دارند تا انسجام اجتماعی در جامعه تحقق یابد. این امر با همت و کمک روانشناسان و مشاوران تحقق می‌یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • ارایه خدمات رایگان تخصصی سلامت روان در البرز
  • ارائه خدمات درمانی به حجاج توسط تیم پزشکی هلال احمر / نسخه پزشکی خود را همراه داشته باشید
  • سازش ۶۷ درصد پرونده‌های ارجاعی به مشاوران کلانتری‎های سیستان و بلوچستان
  • خدمات تخصصی درمانی با حمایت خیران سلامت شهرستان نور انجام می‌شود
  • بیش از ۲۳ هزار خدمت روانپزشکی در غرب خراسان رضوی ارائه شد
  • روانشناسان نقش بسیار کلیدی در سلامت فردی و اجتماعی دارند
  • عاقبت پوشش خدمات روانشناسی چه شد؟
  • فعالیت بیش از ۷۰ مرکز خدمات مشاوره‌ای در استان اردبیل
  • راه اندازی دستگاه CT اسکن در بیمارستان ۱۷ شهریور رشت