Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسعود مهدویان فر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه آموزش خودمراقبتی و افزایش آگاهی کودکان و نوجوانان در خصوص روش‌های حفظ سلامت فردی، بهترین شیوه برای کاهش پدیده کودک آزاری است، اظهار داشت: مدارس و مهدهای کودک باید نسبت به این امر توجه ویژه‌ای داشته باشند.

وی با بیان اینکه کودک آزاری و سو استفاده جسمی از کودکان و نوجوانان، پدیده شوم و خطرناکی است، ابراز داشت: این رفتار سلامت و آینده این قشر را به خطر انداخته و مشکلات جسمی و روانی مختلفی همچون سو تغذیه، احساس گناه و ندامت، اضطراب و افسردگی، کاهش اعتماد به نفس، بدگمانی و ناامنی را برای آنها پدید می‌آورد و حتی در مواردی نادر، منجر به سو مصرف دارو، استفاده از مشروبات الکلی، اعتیاد به مواد مخدر و خودکشی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره امور اجتماعی شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه پژوهش‌های روانشناختی نشان داده است، ریشه و منشأ برخی از رفتارهای ضد اجتماعی و جرایم و بزهکاری‌ها به دوران کودکی افراد بازمی گردد، تصریح کرد: افرادی که در کودکی دچار آزار و اذیت می‌شوند، گاه در دوران بزرگسالی درصدد گرفتن انتقام از جامعه برمی‌آیند و با انجام رفتارهای خرابکارانه تلاش می‌کنند نارضایتی و تشویش درونی خود را بروز داده و با گشودن عقده‌های روانی خویش، به آرامشی تصنعی و گذرا دست یابند.

وی آموزش خودمراقبتی را مهمترین ابزار برای پیشگیری از پدیده کودک آزاری و تبعات اجتماعی ناشی از آن، برشمرد و خاطرنشان کرد: والدین باید از زمانی که کودک، قادر به گفت و گو و درک محیط پیرامون خود می‌شود، در خصوص حریم شخصی، اندام خصوصی بدن و رعایت حدود و فاصله اجتماعی، با او گفتگو کرده و موقعیت‌های خطرآفرین و نحوه مقابله با آنها را به او آموزش دهند.

آموزه‌های خودمراقبتی کودکان اصل مشخص و علمی دارد

مهدویان‌فر باورهای غلط و پندارهای نادرستی نظیر بی حیا شدن کودکان یا از میان رفتن حرمت والد و فرزندی را از جمله خطاهای شایعی برشمرد که کودکان و نوجوانان را ناآگاه و آسیب پذیر بار می‌آورد و افزود: آموزه‌های خودمراقبتی چندین اصل مشخص و علمی دارد که والدین باید آنها را از طریق مطالعه کتب تربیتی، تماشای فیلم‌های آموزشی یا شرکت در جلسات مشاوره فراگرفته و با زبانی ساده و قابل درک، به کودکان خود منتقل کنند.

این پژوهشگر سیاست گذاری اجتماعی، جلسات حضوری یا مجازی انجمن اولیا و مربیان مدارس را بهترین فرصت برای آموختن این مسائل به والدین ذکر کرد و اظهار داشت: در این جلسات باید از والدین خواسته شود، مهارت «نه گفتن» را به فرزندان خود بیاموزند و تاکید کنند چنانچه فردی خواست با نقض حریم خصوصی آنها، به لمس جسمانی آنها بپردازد یا انتظارات غیرمعمولی همچون تماشای تصاویر نامناسب از آنها داشته باشد، فوراً خشم خود را ابراز نموده و به فرد آزارگر، نه بگویند.

کودکان باید به والدین اعتماد کنند

وی رازدار دانستن پدر و مادر و عدم اعتماد به غریبه‌ها را از دیگر اصول آموزش خودمراقبتی به کودکان برشمرد و ادامه داد: والدین باید به کودکان خود تاکید کنند، هیچ غریبه ای حق ندارد رفتار نادرستی انجام دهد و پس از آن، از آنها بخواهد آن راز را در سینه خود نگه دارند، بلکه باید به محض وقوع هر پیشامد غیرمعمولی، در اسرع وقت، افشای راز نموده و موضوع را با پدر و مادر و مربیان آموزشی خود در میان بگذارند چراکه آنها تنها افراد امین و رازدار زندگی آنها هستند.

مهدویان فر با بیان اینکه اغلب کودک آزاری‌ها از سوی نزدیکان کودک و افرادی که خانواده به آنها اطمینان داشته، رخ داده است، تصریح کرد: فراهم نمودن شبکه ای امن همچون پدر و مادر و پدربزرگ و مادربزرگ‌ها برای تعاملات کودک و پرهیز از صمیمیت او با افراد نامطئن همچون همسایگان یا افراد ناشناس در محله، تا حد زیادی مانع از بروز کودک آزاری می‌شود.

این مدرس دانشگاه، محدوده ایمن زمانی و مکانی را از دیگر نکات مهم برای آموزش خودمراقبتی به کودکان و نوجوانان دانست و تاکید کرد: کودکان و نوجوانان باید از حضور در فضاهای خلوت و بی دفاع شهری نظیر زمین‌های ورزشی دورافتاده یا ساختمان‌های متروکه، مکان‌های مستتر و نیمه تاریک و فضاهای بسته و نامطمئن پرهیز نموده و حضور بیرون از خانه را صرفاً به ساعات مشخصی از روز که خیابان‌ها و معابر، شلوغ و پر رفت و آمد است، موکول نمایند.

وی شیوه صحیح ابراز عواطف را از دیگر اصول آموزش خودمراقبتی به کودکان عنوان کرد و گفت: بچه‌ها باید بدانند شیوه‌های ابراز عواطف همچون در آغوش گرفتن و بوسیدن یکدیگر، تنها مختص به روابط والد و فرزندی و خویشاوندان بسیار نزدیک همچون خاله، عمه و… است و اگر مایل به انجام این رفتارها نیستند، هیچ کسی حق ندارد آنها را وادار به انجام آن کند.

کودکان باید مهارت حل مساله را بیاموزند

مهدویان فر، موقعیت شناسی و تقویت مهارت حل مساله را از اصول مهم در تربیت کودک و تعلیم خودمراقبتی ذکر کرد و گفت: باید در هنگام آموزش کودکان، شرایط ناایمن و موقعیت‌های حساس و حادثه ساز را به صورت فرضی برای آنها ترسیم نموده و از آنها بخواهیم در خصوص راه حل های درست در چنین موقعیت‌هایی همچون «گزارش دادن رفتار ناشایست دیگران به پدر و مادر، معلم و مربی خود»، «تماس با پلیس به شماره ۱۱۰» یا «تماس با اورژانس اجتماعی به شماره ۱۲۳» تفکر و تمرین نمایند.

وی به تجربه تولید یک فیلم دوربین مخفی با محوریت کودک آزاری در شهر اصفهان اشاره کرد و ابراز داشت: در این برنامه آموزشی، از میان چند ده کودک مورد آزمایش در یکی از پارک‌های شهر اصفهان، تنها درصد محدودی از کودکان، فریب شخص کودک آزار را نخوردند که این امر نشان می‌دهد، وضعیت آموزشی ما در حوزه خودمراقبتی چندان مناسب نیست.

این پژوهشگر و مدرس سیاست گذاری اجتماعی، تألیف و انتشار کتاب‌های تربیتی، تهیه و توزیع فیلم‌های آموزشی و بهره مندی از ابزارهای مفید و مؤثر هنری نظیر داستان و انیمیشن را از جمله عوامل مؤثر در آموزش صحیح کودکان ذکر کرد و یادآور شد: شهرداری اصفهان تاکنون در خصوص تولید محصولات فرهنگی و تشکیل جلسات آموزش و مشاوره، گام‌های مؤثری را به پیش برداشته اما لازم است دغدغه تولید محتوای آموزشی مناسب در متولیان فرهنگی کشور و اصحاب هنر و رسانه شکل گرفته و برای تولید این محصولات مفید آموزشی بیش از پیش، تلاش کنند.

کد خبر 5155402

منبع: مهر

کلیدواژه: کودک آزاری آسیبهای اجتماعی خودمراقبتی ویروس کرونا کرمانشاه بوشهر شیوع کرونا زلزله آمار کرونا خطبه های نماز جمعه شیراز سی سخت کرونای انگلیسی شهرستان کرج مشهد اردبیل گرگان آموزش خودمراقبتی به کودکان کودکان و نوجوانان کودک آزاری مهدویان فر پدر و مادر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۱۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش: با این راهکار ساده دمای گوشی خود را پایین بیاورید!

ایتنا - کارشناسان می‌گوید در صورت داغ شدن بیش از حد گوشی، نباید از آن استفاده کرد زیرا احتمال آتش گرفتن یا حتی انفجار آن وجود دارد. اما چگونه می‌توان در مدت زمانی اندک دمای گوشی را کاهش داد؟
افزایش شدید دمای تلفن‌های همراه هوشمند می‌تواند عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. استفاده طولانی مدت، اجرای نرم‌افزارها یا بازی‌های سنگین، شارژ کردن مداوم دستگاه و حتی قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب از جمله عواملی هستند که می‌توانند منجر به افزایش دمای گوشی شوند.

کارشناسان می‌گویند اگر گوشی بیش از حد داغ شود و کاربر متوجه این موضوع نشود، امکان آتش گرفتن یا حتی انفجار باتری آن وجود خواهد داشت.

افزایش طولانی مدت دمای گوشی می‌تواند به قطعات سخت‌افزاری از جمله پردازنده، باتری و سایر اجزای حساس آسیب جدی وارد کند. در شرایط بحرانی، حتی احتمال ترکیدن یا آتش گرفتن باتری گوشی وجود دارد.

براساس توصیه‌های کارشناسان، کاربران باید برای پیشگیری از درگیر شدن بیش از حد پردازنده، نرم‌افزارهای آنتی‌ویروس را ببندند، گوشی را هنگام اجرای کارهای سنگین از قاب محافظ دربیاورند، و حین شارژ گوشی را به شبکه‌های بی‌سیم یا بلوتوث متصل نکنند.

آنها همچنین توصیه می‌کنند برای شارژ کردن باتری، از شارژرهای اصلی و استاندارد شرکت سازنده گوشی استفاده شود و از محصولات ارزان‌قیمت شرکت‌های ناشناخته که استانداردهای لازم را ندارند، پرهیز شود.

شارژ کردن باتری در بازه ۲۰ تا ۸۰ درصد، بهترین راه برای جلوگیری از گرم شدن گوشی است. در این بازه که بازه سلامت باتری نامیده می‌شود، باتری گرمای کمتری تولید می‌کند.

همچنین توصیه می‌شود کاربران از به‌روزرسانی گوشی‌های خود غافل نشوند، زیرا بسیاری از این به‌روزرسانی‌ها با هدف رفع ایرادات گرمایی دستگاه ارائه می‌شوند.

در نهایت کارشناسان تأکید می‌کنند اگر با وجود رعایت تمام نکات، گوشی همچنان بیش از حد داغ می‌شود، کاربر باید فورا آن را خاموش کرده و از بکارگیری آن خودداری کند تا از وقوع حوادث ناگوار جلوگیری شود.

دیگر خبرها

  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
  • آموزش: با این راهکار ساده دمای گوشی خود را پایین بیاورید!
  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • شرایط اخذ ویزای دبی برای کودکان
  • باید و نباید‌های تعامل با کودکان چاق
  • آموزش‌های مهارتی راهکار رفع بیکاری است
  • برنامه کودکی نداریم که درباره «جیغ و دست و هورایش» صحبت کنیم
  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • جمع‌آوری ۱۱۹۶ کودک کار در طرح مقابله با کلونی‌های آسیب‌پذیر
  • شروع مسیری هیجان‌انگیز با مهدکودک