Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیته علمی اپیدمیولوژی ستاد دانشگاهی مدیریت کرونای علوم پزشکی شیراز با اشاره به انتشار هجدهمین گزارش از وضعیت اپیدمیولوژی کرونا در فارس، اعلام کرد که این بیماری ۱.۹ برابر زمان جنگ از کادر درمان این استان قربانی گرفته است.

دکتر علیرضا میراحمدی‌زاده چهارشنبه ۶ اسفند در ستاد دانشگاهی مدیریت کرونای علوم پزشکی شیراز، با اشاره به یکساله شدن شیوع کرونا در ایران، گفت: هجدهمین گزارش اپیدمیولوژی وضعیت کرونا در فارس، همزمان شد با یک سالگی ورود کرونا به ایران که به همین مناسبت، این گزارش را به این موضوع اختصاص دادیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی نخستین فصل این گزارش را مربوط به تازه های اپیدمیولوژیک کووید ۱۹ دانست و افزود: نخستین مبحث این فصل، واکسیناسیون کرونا در زنان باردار، به عنوان یکی از چالش های مطرح شده کنونی است و در ادامه نیز به موضوع توصیه های سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری های واگیر (CDC) آمریکا به استفاده از دو ماسک در زمان کرونا پرداخته شده است.

این اپیدمیولوژیست با بیان اینکه در ادامه این گزارش، آمار کارکنان مثبت و درگیر بیماری کووید۱۹ در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز تا تاریخ بیست و یکم بهمن امسال ارائه شده است، گفت: در مدت یک سال شیوع این بیماری، بیش از ۶ هزار و پانصد نیروی شاغل در دانشگاه به کرونا مبتلا شدند که در مدت مشابه، کرونا۱.۹ برابر جنگ تحمیلی کشته داده است؛ چنانچه این روند به همین منوال پیش برود، این تعداد تا سال آینده پنج تا شش برابر می شود.

عضو هیئت علمی علوم پزشکی شیراز گفت: در ادامه این گزارش، نموداری از موارد مرگ اضافی که بیش از انتظار بوده، انتشار یافته و همچنین این نکته مورد تاکید قرار گرفته است که با ورود گونه جهش یافته کرونای انگلیسی به کشور، در حال حاضر هر موردی از کرونا را باید کرونای انگلیسی تلقی کرد.

میراحمدی‌زاده گفت: شاخص‌های مرکزی و دامنه تغییرات R در استان فارس و جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز، مقادیر روزانه R به تفکیک استان و جمعیت تحت پوشش دانشگاه، میزان بروز تجمعی موارد جدید بیماری کووید۱۹در ایران و استان فارس، میزان بروز مرگ و میر روزانه بیماری در ایران و استان فارس، میزان بروز تجمعی مرگ بیماران کووید۱۹ در ایران و استان فارس، میزان میرایی از بیماری کووید۱۹ در ایران و استان فارس، تعداد و درصد تست های انجام شده و موارد مثبت در استان فارس، دیگر سرفصل های هجدهمین گزارش اپیدمیولوژی کرونا است.

او با اشاره به طرح پیشنهادات اعضای کمیته علمی اپیدمیولوژی ستاد دانشگاهی مدیریت کرونا در پایان این گزارش، لزوم اعمال محدودیت های برنامه ریزی شده برای پیشگیری از موج بعدی اپیدمی، گسترش غربالگری، افزایش نمونه گیری و بررسی در افراد تماس نزدیک، ممنوعیت برگزاری مراسم ختم، عروسی و هر گونه اجتماع، محدودسازی جدی تماس ها و اطلاع رسانی از طریق رادیو و تلویزیون در مورد وجود خطر کرونا در استان فارس، از جمله این موارد است.

میراحمدی زاده با قدردانی از خدمات مدافعان سلامت در طی یک سال گذشته و همچنین دست اندکاران تهیه این گزارش که به بازه زمانی ابتدای شیوع کرونا تا پایان بهمن امسال اختصاص دارد، ابراز امیدواری کرد دستاورد این تلاش ها، مدیریت بهتر بیماری در استان باشد.

به گزارش ایسنا، براساس هجدهمین گزارش اپیدمیولوژیک کروناویروس، از ابتدای شیوع بیماری تا ۲۱ بهمن، ۶۵۳۷ نفر از کادر درمان استان فارس به این بیماری مبتلا و ۷ نفر از این افراد شهید شده‌اند.

در بین شهدای مدافع سلامت فارس، سه پزشک، یک پرستار، یک ماما، یک رادیولوژیست و یک نفر نیز در سایر گروه‌های شغلی قرار دارند.

براساس این گزارش، از ابتدای اپیدمی بیماری در استان فارس، بروز کمتر از متوسط کشوری بوده، حال آنکه در اواخر فروردین این میزان افزایش یافته و به متوسط کشوری نزدیک شده است.

نهایتاً با اقدامات پیشگیرانه مناسب، این میزان تا تاریخ قبل از ۲۰خرداد ۱۳۹۹به مقداری پائینتر از متوسط کشوری تنزل یافته و مجدداً از تاریخ ۲۰خرداد ۱۳۹۹ افزایش داشته است.

برپایه گزارش کمیته علمی اپیدمیولوژی ستاد کرونای علوم پزشکی شیراز، روند اپیدمی از نیمه مردادتا اواخر شهریور ۱۳۹۹ در فارس رو به کاهش بوده ولی در مهر و آبان ماه ۱۳۹۹ افزایش چشمگیری در میزان بروز روزانه نمود یافته است.

شدت گرفتن محدودیت‌ها و اقدامات مدیریتی ستاد کرونا از ابتدای آذر امسال، منجر به کاهشی شدن این روند از نیمه دوم آذر شده است.

به گزارش ایسنا و بنا به اعلام نظر مسئولان بهداشتی، طی هفته‌های اخیر شاهد افزایش موارد بروز روزانه بیماری با شیبی ملایم، خصوصا در مناطق جنوبی استان فارس هستیم.

تایید سه مورد ابتلا به کرونای جهش یافته یا همان نوع انگلیسی، در استان فارس، این هشدار را صادر کرده که پای این نوع از بیماری کووید-۱۹ به فارس باز شده و با توجه به آلودگی شدید خوزستان و همجواری آن با فارس، احتمال شدت گرفتن بیماری در فارس در صورت اهمال در رعایت پروتکل‌ها، شهروندان این استان را تهدید می‌کند./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: ایران و استان فارس علوم پزشکی شیراز هجدهمین گزارش استان فارس میزان بروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۴۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن سرطان میزان بقا را دو برابر می‌کند

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، مریم اسلامی پزشک و ی تخصصی ژنتیک، فلوشیپ پزشکی بازساختی اظهار کرد: واکسن سرطان، میزان بقا را دو برابر می‌کند و امید جدیدی را برانگیخته می‌کند.

این واکسن سفارشی، امیدی برای درمان دارد و در مرحله نهایی آزمایشات در UCLH قرار دارد.

بیماران بریتانیایی در حال آزمایش واکسن بالقوه درمانی شخصی‌شده mRNA برای ملانوم هستند که نور امیدی را برای بیماران سرطان پوست ارائه می‌کند.

اینواکسن سفارشی ساخته شده توسط Moderna و MSD می‌تواند برای هر بیمار در عرض چند هفته ایجاد شود. به گفته Metro، آزمایشات اولیه کاهش قابل توجهی در عود ملانوم نشان داد.

این واکسن با دستور دادن به سیستم ایمنی بدن برای هدف قرار دادن و از بین بردن سلول‌های سرطانی عمل می‌کند.
این درمان نوآورانه در حال حاضر تحت آزمایشات مرحله نهایی به رهبری UCLH قرار دارد و بالقوه می‌تواند در برابر سرطان‌های ریه، مثانه و کلیه نیز موثر باشد.

Heather Shaw، سرپرست این کارآزمایی، نسبت به توانایی این دارو در درمان ملانوما ابراز خوش بینی کرد و در حال بررسی کاربرد آن در سایر سرطان‌ها است.

او گفت: اینیکی از هیجان‌انگیزترین چیز‌هایی است که در مدت زمان طولانی دیده‌ایم. اینیک ابزار واقعاً دقیق است. چیز‌ها بسیار فنی هستند و به خوبی برایبیمار ایجاد می‌شوند، بیماران واقعاً در مورد آنها هیجان زده هستند.
Steve Young، مردی ۵۲ ساله از استیونیج، که یکی از اولین شرکت کنندگان در UCLH است. برای تقریباً ده سال، Steve Young برآمدگی روی سر خود داشت که هیچ فکری برای آن نمی‌کرد. با این حال، معلوم شد که ملانوما است، تشخیصی که شوک بزرگی به همراه داشت.
پدرم در ۵۷ سالگی بر اثر آمفیزم درگذشت، و من در واقع فکر کردم: "من از پدرم کوچکتر خواهم مرد. "

او افزود: این واقعاً علاقه من را برانگیخت. به محض اینکه آنها به این فناوری mRNA که برای مبارزه با سرطان استفاده می‌شود اشاره کردند، من به نظرم جذاب می‌رسید و هنوز هم همان احساس را دارم. من واقعاً بسیار هیجان زده هستم. این بهترین شانس من برای جلوگیری از مسیر سرطان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • شیراز میزبان رویداد تخصصی بازساختی پزشکی آینده
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • واکسن سرطان میزان بقا را دو برابر می‌کند
  • ‌رویداد تخصصی بازساختی ـ پزشکی آینده در شیراز برگزار می‌شود
  • حضور ۱۹ شبکه خارجی در آیین روز خلیج‌فارس در بوشهر
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • کادر درمان آینده در لباس عروسی و دامادی
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت