Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ از زمانی که شرکت دخانیات ایران به بهانه خصوصی‌سازی، رها شد دودش به چشم کارگران و توتون‌کارانی رفت که بیکار شدند اما سودش برای عده‌ای دلال و واردکننده شد. آنطور که برخی مسئولان می‌گویند ۲۵ هزار کارگر و توتون‌کار بیکار شده‌اند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  گرگان، تا چند سال قبل سالانه حدود 9 هزار تن توتون در کشور تولید می‌شد که در این بین گلستان با تولید حدود 5 هزارتن از این محصول، سهمی 60 درصدی داشت اما از زمانی که به نام خصوصی سازی، شرکت دخانیات ایران، رها شد، فشارها بر تولیدکنندگان بیشتر و بیشتر شد تا جاییکه بسیاری از کشاورزان از کشت این محصول منصرف شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن زمان که شرکت دخانیات در انحصار دولت بود، خرید محصول و پرداخت وجه آن تضمین شده بود اما حالا چند سالی هست که بهره برداران این بخش، نه فقط مطالبات خود را با تأخیر دریافت می‌کنند بلکه با نظر بخش خصوصی، برخی از کشاورزانی که در گذشته توتون کشت می‌کردند، نسبت به کشت آن منع شده‌اند زیرا بخش خصوصی تمایلی به خرید محصول آنان ندارد.

این در حالیست که براساس آمار، سالانه بیش از 70 میلیارد نخ سیگار در کشور دود می‌شود اما کمتر از 10 درصد آن تولید شرکت دخانیات ایران است و بقیه آن به صورت قانونی و بخش زیادی نیز به صورت غیرقانونی و قاچاق وارد کشور می‌شود.

از دیگر سو، بر اساس آمارهای استخراج شده از گمرک در یک بازه زمانی هشت ساله ( 90 تا 97)، 9 میلیون و 294 هزار و 171 تن انواع توتون از کشور صادر و در مقابل 130 میلیون و 601 هزار و 354 تن از این محصول به ایران وارد شده است. به میزان واردات توتون خام باید واردات سیگارت به عنوان محصولی آماده، در قالب واردات رسمی و قاچاق را هم اضافه کرد.

بنابراین از نظر اقتصادی فعالیت در زمینه خرید و فروش و صادرات و واردات توتون بسیار پرسود است و متأسفانه تنها کشاورزان هستند که در این بین متضرر می‌شوند.

با اینکه سطح زیرکشت توتون در استان گلستان به علت سیاست‌های اشتباه و بعضا شبهه‌ناک عده‌ای در شرکت دخانیات به یکهزار و 900 هکتار کاهش یافته اما این استان همچنان حدود 65 درصد توتون ایران را تولید می‌کند. علی‌آبادکتول و مینودشت دارای بیشترین سطح زیر کشت توتون در استان گلستان هستند.

دود کاهش کشت توتون به چشم کشاورزان گلستانی

مشکلات خصوصی سازی شرکت دخانیات، معیشت و درآمد توتون‌کاران را در معرض تهدید قرار داده است. شهرستان علی آبادکتول با تولید 33 درصد توتون کشور، سهم قابل توجهی در این زمینه دارد که بیشتر مشکلات نیز متوجه توتون کاران این منطقه است.

یکی از توتون کاران این شهرستان در این باره اظهار داشت: قبل از به وجود آمدن مشکلات کنونی، سالانه حدود هزار و 500 هکتار توتون در این منطقه کشت می‌شد که رتبه نخست را در کشور داشتیم. اما چند سال است که شرکت دخانیات، محدودیت کشت این محصول را اعمال می‌کند که این مسئله درآمد و اشتغال بهره برداران این بخش را تحت تأثیر قرار داده است.

اصلانی افزود: کشاورزانی که شرکت دخانیات با آنان قرارداد منعقد کرد، محصول آنان خریداری شد اما بهره بردارانی که تا سال‌های گذشته توتون کشت می‌کردند، بنا به خواسته شرکت از این کار منع شدند و محصول‌ روی دست‌شان باقی ماند.

کشف 4 تن توتون و تنباکو قاچاق در تهران + تصاویر‌اختصاصی| واردات توتون، سیگار و لوازم آرایشی با ارز 4200 تومانیگرگان| کشت و تولید توتون در استان گلستان افزایش می‌یابد

وی بیان داشت: هرچند مسئولان قول‌های زیادی برای حل مشکلات کشاورزان توتون کار دادند اما امسال هم برای کشت این محصول، شرکت فقط با تعداد خاصی از بهره برداران قرارداد منعقد کرد.

شرکت دخانیات در چند سال اخیر از برخی کشاورزان خواسته است که دیگر توتون کشت نکنند برای همین سطح زیرکشت در استان گلستان از جمله علی آبادکتول به یک سوم کاهش پیدا کرده است. با توجه به شرایط اجتماعی، بیکاری این حجم از کشاورزان به طور قطع مشکلات اقتصادی و معیشتی زیادی در پی خواهد داشت.

قبضه بازار ایران توسط برندهای خارجی

وضعیت نابه سامان در شرکت دخانیات ایران و بیکاری چند هزار توتون کار در کشور از جمله گلستان سبب شد تا در مجلس یازدهم موضوع تحقیق و تفحص از این شرکت کلید بخورد.

رمضانعلی سنگدوینی، نماینده مردم گرگان و آق قلا که جزو طراحان این موضوع است، بر وجود دست‌های پنهان برای نابودی کشت توتون در کشور و همچنین واگذاری بازار داخلی به برندهای خارجی تأکید دارد.

رمضانعلی سنگدوینی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گرگان با اشاره به مشکلاتی که توتون‌کاران استان گلستان دارند و کاهش سطح زیر کشت این محصول اظهار داشت: سیاست‌های اشتباه در شرکت دخانیات سبب شده تا شاهد کاهش سطح زیرکشت توتون، بیکاری کشاورزان توتون‌کار و کارگران کارخانه‌ها باشیم.

وی با بیان اینکه استان گلستان یکی از تولیدکنندگان بزرگ توتون در کشور به شمار می‌رود، گفت: تا قبل از اعمال سیاست‌های غلط و قبضه بازار از سوی برندهای آمریکایی و انگلیسی، وضعیت کشت توتون در استان خوب بود اما در سال‌های اخیر به علت عدم خرید محصول از سوی شرکت دخانیات و مشکلاتی که برای کشاورزان به وجود آمد، سطح زیر کشت این محصول به شدت افت کرده است.

نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: امروز شرکت دخانیات در وضعیت بسیار بحرانی به سر می‌برد و نتیجه آن بحران بیکاری بیش از 5 هزار کارگر کارخانجات و 20 هزار توتون کار در استان‌های مختلف است.

وی خاطرنشان کرد: سیاست‌های ضد تولید داخلی مدیرعامل شرکت دخانیات و ورود کمپانی‌های خارجی سیگار سبب شده شرکت دخانیات ایران از بازار دخانیات حذف شود و سهم تعدادی سیگار داخلی 10 درصد و سهم ریالی آن 7 درصد از کل بازار کشور است.

سنگدوینی تصریح کرد: کمپانی‌های آمریکایی و انگلیسی به وسیله مدیرعامل دخانیات در ایران مستقر شدند و نتیجه آن بعد از 10 سال تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی دخانیات و کاهش پرسنل این شرکت از 11 هزار به کمتر از 5 هزار نفر است.

وی گفت: کشت توتون از سوی بسیاری از کشاورزان کنار گذاشته شد و 80 درصد بازار مواد دخانی ایران نیز به تصاحب برندهای آمریکایی درآمد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متأسفانه به بهانه مبارزه با قاچاق، بازار سیگار ایران دو دستی تقدیم شرکت‌های آمریکایی و انگلیسی شده است. ضمن اینکه برخی افراد در شرکت دخانیات ایران دارای سمت هستند که محکومیت قضایی دارند و یا بازنشسته دولت هستند و از دو صندوق حقوق دریافت می‌کنند.

وی با اشاره به کلید خوردن تحقیق و تفحص از شرکت دخانیات ایران گفت: نمایندگان درباره این موضوع کوتاه نخواهند آمد چون هم اشتغال و هم تولید داخل را نابود کرده است.

مجلس هم با تفحص از شرکت دخانیات ایران موافقت کرده و باید دید سیاست‌های ضد تولید داخلی برخی مدیران این شرکت چرا و از کجا نشأت می‌گیرد.

انتهای پیام/582/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شرکت دخانیات ایران شرکت دخانیات شرکت دخانیات استان گلستان توتون در استان کشت این محصول کشت توتون توتون کاران خصوصی سازی توتون کار چند سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۴۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل لو رفت!

بر اساس شنیده‌ها شرکت بهمن دیزل برای تولید و عرضه یک کامیونت 3.8 تنی برنامه‌ریزی کرده و بنا دارد این بار به سراغ تولید و عرضه کامیونت 3.8 تن برود و با این اقدام عملا سبد محصولات تجاری نسبتا سبک، سنگین و کشنده در اختیار بهمن دیزل خواهد بود و چنانچه این پروژه با موفقیت انجام شود، بهمن دیزل قطعه‌ دیگری از پازل تناژ باربری ایران را کامل کرده است. این محصول می‌توان پاسخ مناسبی برای بازار بارهایی با تناژ سبک باشد.

اکنون قالب حمل‌و نقل تجاری نسبتا سبک با وانت‌های شهری که حداکثر توانایی حمل کمتر از 900 کیلو را دارند، انجام می‌شود و در مرتبه بعدی کامیونت های 6تن و 8 تن و کامیون‌های فورس F210 (بهمن دیزل) با توانایی حمل حدود 10 تن هستند که نیازهای این حوزه را برطرف می‌کنند اما در فاصله وانت‌های 1.8 تنی با بارهایی در محدوده 4 تن تمهیدی اندیشیده نشده که خلا موجود خسارات هنگفتی به منابع محیط زیست، سوخت کشور وارد می‌کند چرا که در شرایط فعلی مصرف کننده ناچار است کامیون‌های بازه‌ی 10 تن را ناقص بارگیری شود. به همین دلایل می‌تواند ورود بخش خصوصی به تولید کامیونتی 3.8 تنی هوشمندانه و متناسب با نیاز بازار است. مدیران بهمن دیزل با ورود به این قسمت از بازار، قدرت‌نمایی خوبی خواهند داشت و تا سالیان سال یکه تاز این حوزه خواهند بود. 

دلایل زیادی برای استقبال بازار این محصول وجود دارد که مهمترین آن فرسودگی در این رده باربری است. محصولاتی که به عنوان وانت شناخته می‌شوند اغلب از نظر شاخص‌های فناورانه عقب افتاده‌ هستند و ایمنی بسیار پایینی نسبت به سلامت راننده و حفظ بار دارند. لذا تولید محصولی در این رده با ایمنی بالا و تکنولوژی روز، می‌تواند تحول خوبی در حوزه تجاری ایران باشد.

کشورهای توسعه یافته نیز با تمرکز بر تولید کامیونت‌های 3.5 تا 4 تن تلاش کردند حمل و نقل بارهای کم حجم و سبک را مقرون به صرفه کنند. به واقع در کشورهای پیشرفته، خودروهای پرمصرفی مانند وانت‌های کنونی کشور ما اجازه تردد ندارند و برای شرکت‌ها و بنگاه‌های تجاری تردد این خودروها غیراقتصادی است.

شرکت بهمن دیزل با تمرکز بر خلا بازار حمل و نقل ایران نقش قابل توجهی در حفظ منابع سوختی، بهینه کردن اقتصاد حمل و نقل باری شرکت‌های تولید و رانندگان و همین‌طور حفاظت از محیط زیست برداشته است؛ محاسبات دقیق کارشناسان گواهی می‌دهد که خلاهای موجود در باربری ایران و همینطور عقب افتادگی فناورانه خسارات زیادی به اقتصاد، سلامت و محیط‌زیست وارد می‌کند و ورود بخش خصوصی برای جبران این خلاها می‌تواند در کاهش این زیان‌ موثر باشد.

در خصوص کامیونت 3.8 تن و با توجه به اهتمام بهمن دیزل در به بکارگیری فناوری‌های روز می‌توان انتظار داشت این خودروی تجاری نیز از فناوری هشدار دهنده‌ حرکت بین خطوط LDWS و ESC و هشدار برخورد از جلو FCWS و ترمز اضطراری هوشمند AEBS و... بهره ببرند.

همچنین اگر اطلاعات این پروژه دقیق باشد، رانندگان و خریداران این کامیون 3.8 تنی می‌توانند امیدوار باشند این محصول نیز همچون F210 از تهویه و امکانات رفاهی مولتی مدیا برای راننده بهره‌ ببرد.

طبق شنیده‌ها، بهمن دیزل تا نیمه اول سال 1403 محصول 3.8 تنی خود را معرفی خواهد کرد و این محصول عضو دیگری از خانواده فورس خواهد بود. این شرکت سال قبل کامیون 12 تن با نام F210 را تولید کرد که از نظر فناوری، ایمنی و امکانات رفاهی تحولی در این رده باری بود.

دیگر خبرها

  • اعلام نحوه واگذاری سهام پرسپولیس ترجیحی به پیشکسوتان
  • اعلام نحوه واگذاری سهام ترجیحی به اعضای باشگاه و پیشکسوتان پرسپولیس
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • پتانسیل بازار آفریقا برای خودروهای اقتصادی سایپا
  • تولید سالانه ۷۰ میلیارد نخ سیگار در کشور
  • ویپ های ۲ میلیون تومانی در کشور/ چرا سیگارهای الکترونیک در ایران ممنوع نمی شود؟!
  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل لو رفت!
  • خرید شکلات تلخ بهتر است یا  شکلات شیرین؟
  • زخم کاری سیگارهای الکترونیک
  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل