Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-05-07@10:37:43 GMT

میکروارگانیسم‌های زمینی در مریخ وجود دارند

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۲۵۱۹۶

میکروارگانیسم‌های زمینی در مریخ وجود دارند

ایتنا- ناسا به تازگی اعلام کرده است که احتمال این که انسان‌ها مریخ و سایر سیاره هایی که در آینده قصد مطالعه آن را دارند، با میکروارگانیسم‌های زمینی آلوده کنند بسیار زیاد است. ناسا به تازگی اعلام کرده است که احتمال این که انسان‌ها مریخ و سایر سیاره هایی که در آینده قصد مطالعه آن را دارند، با میکروارگانیسم‌های زمینی آلوده کنند بسیار زیاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
به گزارش ایتنا و به نقل از  engadget، محققان ناسا و مرکز هوافضای آلمان در طی روند آزمایشی تحت عنوان MARSBOx در سال 2019، شماری از قارچ‌ها ومیکروارگانیستم‌های باکتریایی را به استراتوسفر فرستادند. شرایط استراتوسفر که دومین لایه بزرگ جو زمین بوده و بالا‌تر از لایه اوزون واقع شده است، شباهت زیادی به مریخ دارد و مکانی عادی برای ارسال نمونه‌ها به منظور تشخیص چگونگی دوام آنها در مریخ است.
 
هم اکنون دانشمندان مقاله‌‌ای را در رابطه با یافته این تحقیقات به چاپ رسانده و در آن نحوه زنده ماندن هاگ کپک سیاه در این لایه را به تفصیل شرح داده‌اند. میکروارگانیسم‌ها تنها مدت کوتاهی در سطح مریخ دوام می‌آورند اما محققان دریافتند که هاگ‌ها پس از بازگشت به زمین می‌توانند احیا شوند.
     
این تیم تحقیقاتی هاگ‌های قارچی و سلول‌های باکتریایی ویژه‌‌ای را درون محفظه‌های آلومینیومی قرار دادند. در داخل محفظه دو لایه نمونه وجود داشت و لایه زیرین در برابر تشعشعات محافظت می‌شد تا ناسا بتواند اثرات تابش را از سایر شرایط محیطی جدا کند. در نهایت ناسا با استفاده از یک بالون محفظه را به استراتوسفر منتقل کرد و نمونه‌ها در آنجا تحت شرایط مریخی و با تابش‌های ماورا نبفشی که قدرت آنها بیش از هزار برابر بیشتر از میزان آفتاب سوختگی است، قرار گرفتند.
 
کاتارینا سیمز به عنوان یکی از اعضای تیم مرکز هوافضای آلمان در این رابطه اظهار داشت که:«با مأموریت‌های طولانی مدت انسانی به مریخ، باید بدانیم که چگونه میکروارگانیسم‌های مرتبط با انسان در سیاره سرخ زنده می‌مانند زیرا برخی ممکن است خطر سلامتی برای فضانوردان باشد. بعلاوه ، برخی از میکروب‌ها برای اکتشافات فضایی بسیار ارزشمند هستند.»
 
سال گذشته ناسا سیاست‌های خود را به منظور افزایش تعهد در رابطه با جلوگیری از شیوع آلودگی انسانی به ماه و مریخ به روز کرد. این آژانس با انجام این کار می‌خواهد اطمینان حاصل کند که ارگانیسم‌ها یا سایر آلودگی‌ها را از زمین به جهان‌های دیگر انتقال داده نمی شوند زیرا این امر می‌تواند جستجو برای حیات فرازمینی را به خطر بیندازد.
 
علاوه بر این حمل ناخواسته این ارگانیسم‌ها از سیارات دیگر به زمین نیز می‌تواند بسیار مخرب باشد. سیمز در این رابطه توضیح داده است که آزمایش هایی نظیر ماموریت MARSBOx از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است زیر با کمک آن می‌توانیم تمامی پیامدهای‌های سفر‌های فضایی روی زندگی میکروبی را مطالعه کرده و روش استفاده از این دانش در اکتشافات فضایی را بیابیم.

منبع: ايتنا

کلیدواژه: ناسا زمین مریخ فضا میکروارگانیسم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۵۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«بویینگ» و «ناسا» فضاپیمایی جدید پرتاب خواهند کرد

به گزارش صدای ایران از از «سی‌اِن‌اِن»، این ماموریت به شروع تاریخی خود نزدیک شده و مقامات سازمان فضایی «ناسا» موافقت خود را با پرواز این فضاپیما در ساعت ۱۰ و ۳۴ دقیقه شب دوشنبه (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) به وقت شرق آمریکا اعلام کردند.

فضاپیمای «استارلاینر» دو فضانورد ناسا با نام‌های «سانی ویلیامز» و «باچ ویلمور» را به ایستگاه فضایی بین‌المللی منتقل خواهد کرد و این اقدام قرار است یک پیروزی مهم برای شرکت بویینگ باشد که از مدت‌ها پیش در انتظارش بودند.

استارلاینر در صورت موفقیت در این کار در زمینه سفر‌های معمول (روتین) به ایستگاه فضایی، به فضاپیمای «کرو دراگون» شرکت «اسپیس ایکس» خواهد پیوست. چنین سناریویی که ضمن آن دو فضاپیمای یاد شده بطور منظم پرواز کنند، امری است که سازمان فضایی آمریکا از مدت‌ها پیش در انتظار آن بوده است.

«بیل نلسون» مدیر ناسا پیش از این در یک کنفرانس خبری در روز ۲۲ مارس گفته بود: این یک رویداد تاریخی در حال روی دادن است و ما اکنون در دوره طلایی کاوش‌های فضایی هستیم.

شرکت‌های اسپیس‌ایکس و بویینگ فضاپیما‌های خود را در چهارچوب مشارکت «برنامه خدمه تجاری» (Commercial Crew Program) ناسا با پیمانکاران خصوصی ساخته‌اند، اما ناسا در ابتدا پیش بینی نکرده بود که فضاپیمای «کرو دراگون» اسپس‌ایکس مجبور باشد نزدیک به چهار سال به تنهایی کار کند تا استارلاینر شرکت بویینگ به اولین پرواز آزمایشی با خدمه خود برسد.

در حالی که شرکت بویینگ دچار مشکلات فنی در اجرای کار شده بود، شرکت اسپیس‌ایکس در ماه مه ۲۰۲۰ با پرتاب پرواز آزمایشی «دمو-۲» تاریخ‌ساز شد و دو فضانورد با نام‌های «باب بینکن» و «دوگ هرلی» را در ماموریتی دو ماهه به ایستگاه فضایی بین‌المللی منتقل کرد.

فضاپیمای «کرو دراگون» اسپیس‌ایکس از آن زمان تاکنون در حال انجام سفر‌های معمول بوده و فضانوردان ناسا و حتی مشتریان پولدار و گردشگران را به فضا برده است. این فضاپیما ۱۳ پرواز با خدمه به مدار انجام داده است.

دیگر خبرها

  • گوشته زمین آنقدر داغ است که صفحات پوسته زمین بر آن شناورند!
  • پنج نشانه‌ای که شاید وجود موجودات فرازمینی را ثابت کند
  • استفاده از آبرسان چگونه پوست را روشن می‌کند؟
  • امید برای یافتن حیات در زیر مریخ زنده شد 
  • «بویینگ» و «ناسا» فضاپیمایی جدید پرتاب خواهند کرد
  • هر آنچه که باید در مورد استفاده از «وازلین» بدانید
  • وازلین برای پوست؛ خوب است یا بد؟
  • ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی
  • آیا وازلین پوست را سفید میکند؟
  • ماه و سیاره مریخ به یکدیگر نزدیک می‌شوند