Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا به نقل از اداره‌کل اطلاع‌رسانی و امور سخنگویی وزارت امور سخنگویی وزارت امور خارجه، «سعید خطیب‌زاده» در واکنش به اظهارات «اگنس کالامار» گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در قتل‌های فراقانونی درباره سانحه هواپیمای اوکراینی گفت: طبق ماموریت گزارشگر ویژه قتل‌های فراقضایی و خودسرانه که در قطعنامه ۵/۴۴ شورای حقوق‌بشر به آن اشاره شده است، موضوع سانحه هواپیمای اوکراینی اصولا در حیطه صلاحیت و ماموریت ایشان نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در حقوق بین‌الملل برای پرداختن به این موضوع چارچوب‌های مشخص و دقیق حقوقی و فنی وجود دارد و حوزه عمل گزارشگر ارتباطی به این‌ چارچوب‌ها و مقررات ندارد و بلکه ورود ناپخته و بی‌دلیل گزارشگر ممکن است بر فرآیندهای قانونی تاثیر غیرسازنده نیز داشته باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه موارد و مباحث متعددی از سوی کالامار مطرح شده که نشان می‌دهد اطلاعاتی که در اختیار وی قرار گرفته و مبنای تهیه این متن بوده، اطلاعاتی مخدوش، آمیخته به اشتباهات متعدد، جهت‌دار و نامرتبط بوده است، اظهار داشت: بدون . ارائه هر گونه ادله و شواهد معتبر اتهاماتی به جمهوری اسلامی ایران نسبت داده شده است به نظر می‌رسد ایشان با شتابزدگی نسبت به ورود به این موضوع اقدام کرده‌اند که نتیجه این شتابزدگی، یک متن غیرحرفه‌ای و فاقد اعتبار و استناد شده که موجب ایجاد سوالات و ابهاماتی درخصوص انگیزه این اقدام می‌شود. 

خطیب‌زاده با تاکید بر اینکه حتی اگر کالامار ورود به این موضوع را در حیطه صلاحیت خود می‌دانست، می‌توانست مدت محدودی صبر کند تا گزارش فنی سانحه و نیز کیفرخواست متهمین صادر شود، تصریح کرد: گزارش فنی سانحه منطبق با استانداردهای بین‌المللی در تاریخ ۲۹ دسامبر ۲۰۲۰ تهیه و به کشورهای مرتبط ارسال شده است و تاکنون سه کشور هم نظرات فنی خود نسبت به این گزارش را به مقام مربوطه ارسال کرده‌اند که عمدتا موید گزارش فنی بوده است. همچنین طبق اظهارات مقام مسئول مربوطه، گزارش نهایی تا قبل از پایان سال ۱۳۹۹ به صورت عمومی منتشر می‌شود. این گزارش چند صد صفحه‌ای به صورت دقیق، حرفه‌ای و جامع به عوامل موثر در رخداد سانحه و کلیه مسائل پرداخته است.

وی با اعلام اینکه کیفرخواست متهمان پرونده نیز در مراجع قضایی ایران در آستانه صدور است و به زودی با تکمیل پرونده در دادسرای نظامی، دادگاه رسیدگی به اتهامات متهمین را آغاز می‌کند، خاطرنشان کرد: شاید یک علت این عجله بی‌جا، استعفای ایشان از سمت گزارشگری ویژه است و ایشان خواسته، با انتشار متنی نارس و شتابزده، جانشین خود را در برابر عمل انجام شده قرار دهد یا در برابر اقدام ایشان به انتشار این متن سیاست‌زده، وعده‌هایی درخصوص موقعیت شغلی جدید در برخی سازمان‌های غیردولتی دریافت کرده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه با توجه به اقدام خارج از وظایف گزارشگر و نادیده گرفتن مکانیسم فنی و حقوقی بین‌المللی برای رسیدگی بر سوانح هوایی هیچ گونه اثری بر این متن مترتب نیست، ابراز داشت: فارغ از انگیزه‌های ایشان و جدا از مساله اصلی یعنی عدم صلاحیت وی برای ورود به این حوزه، جمهوری اسلامی ایران براساس اصل حسن نیت، پاسخ‌های تفصیلی به سوالات و ابهامات مطرح شده را تهیه کرده است که به زودی از طریق مقتضی ارائه خواهد شد.

به گزارش ایرنا، «اگنس کالامار» گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در قتل‌های فراقانونی، دیروز سه‌شنبه گزارشی درباره سرنگونی هواپیمای اوکراینی منتشر کرد که براساس این گزارش ۴۵ صفحه‌ای، اتهاماتی علیه ایران مطرح شده بود. 

برچسب‌ها جمهوری اسلامی ایران سازمان ملل متحد سعید خطیب زاده ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جمهوری اسلامی ایران سازمان ملل متحد سعید خطیب زاده جمهوری اسلامی ایران سازمان ملل متحد سعید خطیب زاده ایران اخبار کنکور هواپیمای اوکراینی سازمان ملل وزارت امور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۵۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف کیهان: فقط ۱۶۵ نامزد اعتدالی و اصلاح طلب برای انتخابات مجلس دوازدهم تایید صلاحیت شده بودند

به گزارش خبرآنلاین، این روزنامه که پیش از این مکررا ادعا می کرد رقابت فراگیر بین احزاب و سلیقه های مختلف وجود دارد، نوشت: ۱۶۵ نامزد آنها تایید صلاحیت شدند که ۴۵ نفرشان در دور اول انتخابات به مجلس راه یافتند.اگر انتخابات مهندسی شده و غیررقابتی بود، چگونه ۱۶۵ نفر اصلاح‌طلب و اعتدالی تایید شدند؟

بار دیگر باید از امتداد داخلی دشمن و مدعیان اصلاحات پرسید؛ اگر انتخابات مهندسی شده و غیر رقابتی بود، چگونه آن ۱۶۵ نفر تایید شدند و این عده به مجلس راه یافتند؟

کیهان که از راه یافته های این جریان به مجلس، علیرغم ایجاد تنگناهای شدید، ناراضی به نظر می رسد، ادامه داد:
در حالی‌که بسیاری از رسانه‌های مدعی اصلاحات مدعی عدم امکان رقابت در انتخابات بودند، در گزارش‌های خود گفتند «نامزدهای میانه‌رو» رأی آورده‌اند. خبر آنلاین گزارشی با عنوان «۴۵ صندلی مجلس دوازدهم؛ سهم لیست صدای ملت از انتخابات» منتشر کرد، سایت انتخاب نیز یکی از منتخبان در تهران را به عنوان میانه‌رو و گزینه مناسب برای تصدی ریاست مجلس معرفی کرد.

۲۳۳۰۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903290

دیگر خبرها

  • استقرار اولین گروه از نیرو‌های رزمی فرانسه در اوکراین
  • چرا چشم مردم به دیدن ۵۰ فروند هواپیمایی که دولت می‌گوید وارد کشور کرده، روشن نمی‌شود؟
  • اعتراف کیهان: فقط ۱۶۵ نامزد اعتدالی و اصلاح طلب برای مجلس دوازدهم تایید صلاحیت شدند
  • استقرار اولین گروه از نیروهای رزمی فرانسه در اوکراین
  • اعتراف کیهان: فقط ۱۶۵ نامزد اعتدالی و اصلاح طلب برای انتخابات مجلس دوازدهم تایید صلاحیت شده بودند
  • دعوای زنان هواپیمای کویتی را وادار به فرود اضطراری کرد
  • روایت اوکراینی‌ها از آموزش خلبان‌های ایران برای هدایت 24 سوخو 35
  • چهره‌هایی که برای بدرقه گزارشگر سرشناس ورزشی آمدند | از حمید استیلی تا مهدی تاج و...|‌ تصاویر
  • اولین خلبان بازرگانی ایرانی؛ کاپیتان داریوش تیمسار
  • انهدام انبار پهپادی اوکراین در خارکوف به دست روسها