Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-04@03:42:56 GMT

دل‌ نگران خانواده

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۲۵۸۴۵

دل‌ نگران خانواده

این وصف حال مردان و پدرانی است که در روزگار اوضاع نابه‌سامان اقتصادی و بحران کرونا با مشاوران و روان‌شناسان همکلام شده‌اند و از دغدغه‌هایی که برای مدت زیادی است ذهن‌شان را مشغول کرده می‌گویند؛ پدرانی که مسؤولیت مدیریت یک خانواده را با همه وجود پذیرفته‌اند اما انگار درجایی و در نقطه‌ای نیاز دارند کسی باشد تا حرف‌هایشان را با دقت‌تر از همیشه بشنود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



روان‌شناسان می‌گویند برخلاف تصور عموم در بین مراجعه‌کنندگان دفتر روان‌شناسان و مشاوران خانواده، مردان و پدران زیادی هم حضور دارند.

مردانی که انگار آشفتگی و مشغولیات ذهنی‌شان به نقطه‌ای فراتر از حد تحمل‌شان رسیده که خودشان را به دفتر مشاوران رسانده‌اند و از آنها کمک می‌خواهند اما در بین همه حرف‌های مختلف مردان و پدران یک کلمه مشترک و اساسی وجود دارد؛ «خانواده».

پدر بودن، اصلی‌ترین ویژگی مردانی است که این روزها بیشتر به دفاتر مشاوره مراجعه می‌کنند. حجت‌الاسلام رضا مهکام که روان‌شناس بالینی است، از دغدغه پدرانی می‌گوید که درباره آینده نوجوان‌هایشان نگرانند، آن‌طور که او می‌گوید شرایط نامناسب اقتصادی و مجازی شدن بحث آموزش و تربیت در دوران کرونا به دغدغه‌های بیشتر پدران دامن زده است: «بیشتر پدرهایی که به ما مراجعه می‌کنند، کسانی هستند که نگران فرزندان‌شان هستند.» و این بیشترین مسائلی است که پدران خانواده را آن‌قدر نگران کرده که به مشاور مراجعه کنند تا شاید راه‌حلی پیش پایشان قرار بگیرد: «این روزها، درست زمانی که پدرهای خانواده، متوجه کوچک‌ترین انحرافات ذهنی فرزندان‌شان می‌شوند از مشاور کمک می‌گیرند تا بتوانند خیلی زود مانعی برای ادامه‌دار شدن مشکلات فرزندان‌شان از اضطراب تا افسردگی شوند.»

پدرهایی که ممکن است دیرتر از مادرها متوجه این مشکلات شوند اما معطل نمی‌کنند و به‌محض این‌که چیزی خارج از دایره امن‌شان احساس کنند، دیگر بی‌قرار می‌شوند و به هر راهی برای حل کردن آن روی می‌آورند.

برخی پدرها از غم ازدواج ناموفق فرزندان‌شان خواب راحت ندارند و سفیدی موهایشان در هر بار مراجعه، بیشتر از دفعه قبل شده است: «برخی از آنها گاهی به‌تنهایی به ما مراجعه می‌کنند تا آنجا که از جریان باخبرند، تعریف می‌کنند و به‌دنبال راه‌حلی هستند که بتوانند در کوتاه‌ترین زمان ممکن، دوباره با فرزند شاد روزهای گذشته‌شان روبه‌رو شوند.»

به نظر می‌رسد برخی پدران امروز فاصله کمتری با بچه‌هایشان دارند و همین است که در احساسات و عاطفه آنها، بیشتر از همیشه شریک هستند.

پدران خسته و کم‌حوصله

این روزها با چه پدرهایی روبه‌رو هستیم؟ سؤالی که مریم افضلی به‌عنوان مشاور خانواده، پاسخی تند و تیزتر از همیشه برای آن دارد: «با چه پدرهایی؟ پدرهایی خسته و بی‌حوصله؛ پدرهایی که از صبح زود تا دقایق پایانی شب سرکار هستند و دیگر وقتی برای رسیدگی به خانواده ندارند.» و می‌گوید این اوضاعی است که جامعه امروز برای مردان و پدران خانواده فراهم کرده است.



او از خانواده‌هایی می‌گوید که فرزند کودک یا نوجوان خانواده حال خوبی ندارد و هرچه جلوتر می‌روند، متوجه می‌شوند رابطه فرزند و پدر به‌هم‌ریخته است: «وقتی پدر در طول هفته خانه نیست و صبح که سرکار می‌رود کودک خواب است و شب که برمی‌گردد، کودک بازهم خواب است، آن‌وقت چطور می‌توانیم رابطه او را با پدرش سامان بدهیم؟» او از نیازهای هرم مازلو می‌گوید؛ نیازهای اولیه‌ای که از خوردوخوراک آغاز می‌شود و از امنیت می‌گذرد و به خودشکوفایی می‌رسد: «اما امروز که خانواده‌ها، در شرایط کرونا و در تأمین ابتدایی‌ترین نیازها و پله‌های اولیه مانده‌اند، چطور می‌توانند خودشان را به خودشکوفایی و پله‌های بالاتر این هرم برسانند؟» سؤالی که به نظر او، پاسخش در روان‌شناسی وجود ندارد و طبیعتا باید از پله‌های اولیه گذر کرد تا به‌جایی برسیم که بگوییم پدر و فرزند باید زمان بیشتری را باهم بگذرانند.

او از پدرهایی می‌گوید که فشار اقتصادی و از رونق افتادن کسب‌وکارها به‌واسطه کرونا، کاری با آنها کرده است که زمانی برای در خانه ماندن و در کنار خانواده بودن ندارند و اگر هم داشته باشند، بودن‌شان باکیفیت نیست: «پدرها از ترسی که از آینده پیش‌رویشان دارند برای ما می‌گویند، از این‌که نکند هرلحظه کارشان را از دست بدهند و آن‌وقت چه بر سر خانواده‌شان می‌آید؟ و خب فکر می‌کنید این استرس‌های درونی پدر خانواده، بر همسر و فرزندانش تاثیری ندارد؟» فشارهایی که آن‌قدر تبعات دارد که گاهی به جایی می‌رسد که بچه‌ها با خودشان فکر می‌کنند، بابا من را نمی‌بیند، بابا من را دوست ندارد؛ ذهنیت‌هایی که نباید در وجود کودک شکل بگیرد اما روان‌شناسان می‌گویند که این اتفاق افتاده است.

البته لیلا کریمی فرشی نگاهی خوشبینانه‌تر به ماجرا دارد و پدرانی را که دل به روان‌شناسان و مشاوران می‌دهند را یک قدم جلوتر از دیگران پدران می‌دانند: «گاهی پیش آمده است که مادر از زندگی و از همسرش گله دارد اما وقتی ما از او می‌خواهیم که از پدر خانواده دعوت کند تا به مشاوره بیاید، پدر به‌راحتی قبول می‌کند و از کارش، زمانش و دغدغه‌های دیگرش می‌زند و در دفتر حضور پیدا می‌کند.



اتفاقی که شاید ظاهرش نشان ندهد اما بسیار با‌ارزش است و ما از آن استفاده می‌کنیم و به خانواده‌اش می‌گوییم، شما که می‌گفتی پدر برای خانواده‌اش وقت نمی‌گذارد، دیدی که چطور از کارش زد و به اینجا آمد؟ قدر این را بدان.»

او پدران این روزها را خسته‌تر از همیشه توصیف می‌کند اما تنها راه چاره حال خوب پدران را درک کردن شرایطی که در آن گیر افتاده‌اند می‌داند.

دو کوله سنگین بر یک دوش

لیلا کریمی فرشی، روان‌شناس از نقش پدر در زندگی کودک می‌گوید تا بعد از آن، به حال دل و دغدغه‌های پدرهای امروزی‌ برسد: «در رشد یک کودک، هم پدر سهیم است و هم مادر. بچه‌ها احساس امنیت و عشق را از مادرشان و احساس قدرت و شجاعت و اعتماد به نفس را از پدرشان می‌گیرند.» اما تفاوت نقش پدر و مادرها در گذشته و امروز این است که در گذشته نقش‌های پدر و مادر کاملا براساس جنسیت تفکیک شده بود و حد و مرز مشخصی داشت؛ پدر کار بیرون و امرار معاش را به‌عهده داشت و مادران در تربیت کودکان و برآورده کردن نیازهای داخلی خانواده، ایفای نقش می‌کردند.

اتفاقی که در دنیای امروز و با پیچیده شدن جامعه و رویکرد زندگی‌ها، کاملا دگرگون شده است: «در روزگاری که خانم‌ها پابه‌پای مردان کار می‌کنند و نقش بزرگی در امرار معاش دارند، پس طبیعی است که نقش پدرها هم به همین اندازه تغییر کرده باشد و در احساسات و عاطفه فرزندشان بیشتر از همیشه شریک باشند.» و برای همین سهیم بودن بیشتر پدران امروز است که در دفتر مشاوران، با پدرانی روبه‌رو می‌شویم که با دختر یا پسرشان راهی مراکز مشاوره شده‌اند: «موضوعی که پیش از آن وجود نداشت و کمتری پدری خودش را در احساسات و عاطفه فرزندانش شریک می‌دانست اما امروز خودش را در چنین مسائلی سهیم می‌داند.»

او معتقد است که ترکیب وظیفه اصلی پدر که همان تامین هزینه خانواده است با حال و روز امروزش که در حال خوب و بد فرزندش سهم بیشتری دارد، کار را برای او سخت‌تر کرده است: «در حال حاضر فشار اجتماعی و اقتصادی روی همه افراد هست، اما به هر حال این مردها هستند که نقش پررنگ‌تری در کسب درآمد و هزینه‌های خانواده دارند و خب در زمانی که دغدغه فرزندان و خانواده را هم دارند، بی‌شک فشار زیادی را هم از نظر اقتصادی و هم خانوادگی تحمل می‌کنند. پدری که باید مخارج تحصیل، ازدواج و خواسته‌های فرزندانش را تامین کند.» و این بار روی دوش آنها را سنگین و سنگین‌تر می‌کند؛ اتفاقی که راه چاره‌اش به دست اعضای خانواده است و آنها هستند که می‌توانند کمی از سنگینی بار را از روی شانه‌های پدر بردارند: «در حالی که اوضاع اقتصادی امروز موجب شده است که پدر بیشتر وقتش را سرکار باشد، دور شدن او از اعضای خانواده، به همه آنها آسیب می‌زند. پس شاید کمی مراعات در هزینه‌های زندگی و حذف مخارج اضافی خانواده، بتواند کمی حضور پدر را در جمع خانواده پررنگ‌تر کند.»

درک‌شان کنیم

مهری موسوی، مشاور خانواده است و از اولین روزهای کرونا و مردانی که در این روزها فکر و خیالات زیادی، آرامش‌شان را بر هم زده بود و استرس در چهره‌شان مشخص بود، می‌گوید: «آنها ترس و خیالات زیادی داشتند؛ از این‌که نکند کرونا ادامه‌دار شود و کسب و کارشان همین‌طور معلق بماند و از فکر این مسائل، خواب آرام نداشتند.»

اما کم‌کم آرام گرفتند و توانستند اوضاع را مدیریت کنند اما این نشان می‌دهد که پدران و مردان، آن قشری هستند که بیشترین فشار در این دوران بحران روی آنها بوده و البته همچنان هم هست.

موسوی آنها را مردان شجاعی می‌داند که در اولین روزهای سخت کرونا، خودشان را سپر بلای خانواده کرده بودند: «آنها با دل و جراتی که انگار به جنگ می‌روند، خودشان از خانه بیرون رفتند و همسر و فرزندانشان را ایمن نگه داشتند.»

پدرانی که با فرزندانی روبه‌رو بودند که خواسته‌ها و نیازهایی داشتند و در عین حال، درکی از کرونا نداشتند؛ کرونایی که فقط به موضوع سلامتی محدود نشد و اوضاع نابسامان اقتصادی را برای خانواده به همراه داشت.

ضمن این‌که کرونا، برخی از تفاوت‌های غریزی مرد و زن را بیشتر نمایان کرد؛ آن‌قدر که مشاوران می‌گویند در روزهای ابتدایی کرونا، خانم‌ها که همیشه بیشتر به مسائل بهداشتی مقید هستند، از رعایت نکردن مردان خانه گله داشتند.

موضوعی که شاید می‌توانستیم با کمی آسان‌گیری، از کوتاهی مردان در برخی مسائل چشم‌پوشی کنیم و اجازه ندهیم فشاری مضاعف بر تمام سختی‌هایی که این روزها با گوشت و پوست‌مان آن را درک می‌کنیم داشته باشند؛ و چنان‌که می‌بینیم این سازگاری بالاخره شکل گرفت و دیگر درباره رعایت کردن مسائل بهداشتی در دوران کرونا، تفاوتی بین زنان و مردان وجود ندارد.

مشاوران خانواده حتی از پیامدهای ناخوشایندتر کرونا می‌گویند: «تعطیلی برخی مشاغل باعث شده بود مردان زمان بیشتری را در خانه بمانند و با آنها شبیه به فرد اضافه‌ای برخورد شود که در ساعتی که نباید خانه باشد، در خانه حضور دارد.» و چه اتفاقی بدتر از چنین نگاهی برای یک پدر؟

نرگس خانعلی زاده - جامعه / روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کرونا مشاغل پدران روز پدر مردان و پدران فرزندان شان روان شناسان تر از همیشه روبه رو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۵۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موج بالای مهاجرت پرستاران؛ عمانی‌ها ۶ برابر ایران حقوق می‌دهند | مقاومت عجیب با وجود کمبود پرستار!

سید محمد علوی، پرستار بالین و فعال صنفی حوزه پرستاران گفت: مشکلات معیشتی پرستاران و عدم اجرای تبدیل وضعیت آن‌ها باعث شده که خیلی از آن‌ها اقدام به مهاجرت کنند. حقوق و مزایای پرستارانی که به عمان مهاجرت کرده‌اند، ۶ برابر حقوق یک پرستار فعال در ایران است.

با آن که کشور با کمبود ۱۰۰ هزار پرستار مواجه است، وزارت بهداشت حاضر نیست حدود ۲۰ هزار پرستارِ طرحی را که طرح خود را گذرانده‌اند و در دوره کرونا نیز سنگ تمام گذاشتند، به کار گیرد.

همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: پرستاری، یکی از مهم‌ترین مشاغل است که مستقیما با سلامت و جان مردم سر و کار دارد اما مشکلات شغلی و معیشتی این گروه که هر سال تنها وعده بهبود آن از سوی مسئولان داده می‌شود، طاقت پرستاران را بریده است.

ساعت‌های کاری زیاد، حجم سنگین کار، شیفت‌ها و اضافه‌کاری‌های اجباری‌ و با دستمزد اندک، فرسایشی بودن این شغل، اجرا نشدن قوانین اصلاح حقوق و مزایا، تاخیرهای همیشگی در پرداخت معوقه‌ها، کارانه های زیر یک میلیون تومان و حقوق‌های ناچیز ۱۲ تا ۱۴ میلیون تومانی موجب شده که خیلی از پرستاران با وجود علاقه به حرفه‌شان و با این که در این زمینه تحصیلات و دانش دارند، عطای این شغل را به لقایش ببخشند.

طی سال‌های اخیر شاهد چندین موج مهاجرت پرستاران از کشور و یا تغییر شغل آنها بوده‌ایم. مشکلات شغلی پرستاران تا حدی طاقت‌فرسا شده که این روزها مدام خبر استعفای دسته جمعی آنها از مراکز درمانی را می‌خوانیم و می‌شنویم. هفته گذشته بود که ۴۳ نفر از پرستاران اتاق عمل و بیهوشی بیمارستان شهدای تجریش تهران استعفای دسته‌جمعی دادند. اواخر فروردین هم ۲۲ پرستار بیمارستان تخصصی طالقانی چالوس به صورت گروهی استعفا دادند. به این لیست باید پرستاران بیمارستان طالقانی آبادان و چند مرکز درمانی یزد را هم اضافه کرد که استعفای دسته‌جمعی‌شان در ماه‌های گذشته خبرساز شد. اتفاقی که در یک‌ سال گذشته بارها در مراکز درمانی مختلف رخ داد.

۲۰ هزار پرستار طرحیِ بلاتکلیف

سوی دیگر این ماجرا پرستارانی هستند که دوره طرح خود را در دوران پاندمی کرونا گذراندند و وزارت بهداشت نیز قول جذب و استخدام آنها را داد، اما بعد از فروکش کردن کرونا به وعده‌های خود عمل نکرد و آنها را به حال خود رها کرد. پرستارانی که جان خود را کف دست گرفتند و حتی تعداد زیادی از آنها به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

سید محمد علوی، پرستار بالین و فعال صنفی حوزه پرستاران در گفتگویی به این موضوع اشاره می‌کند که با وجودِ کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور، وزارت بهداشت حاضر نیست ۲۰ هزار پرستار را که طرح خود را در دوره کرونا گذرانده‌اند و به پرستاران طرحی شناخته می‌شوند، جذب کند.

علوی می‌گوید: این پرستاران در دوره مخوف کرونا ایثار کردند و به جامعه خدمت کردند. آنها می‌توانستند طرح‌شان را به تعویق بیندازند اما ازخودگذشتگی کردند و طرح خود را زودهنگام شروع کردند که کارها روی زمین نماند. ما تعداد زیادی دانشجوی ترم ۸ داشتیم که درس‌شان تمام‌نشده، طرح‌شان را شروع کردند و در دل کرونا رفتند.

پرستارانی که با سابقه ۲۰ ساله، شرکتی هستند

در دوره کرونا تعدادی از پرستاران به تازگی طرح خود را به اتمام رسانده بودند، اما مسئولان با دادن فراخوان و بستن قرادادهای کوتاه‌مدت ۶ ماهه و وعده استخدام و تامین امنیت شغلی، آنها را هم نگه داشتند. چون بیمارستان‌ها به شدت دچار کمبود نیرو بود. این را علوی می‌گوید و ادامه می‌دهد: وعده‌ها باعث شد که خیلی از پرستارها با وجود اتمام طرح‌شان ماندند و کار کردند. اما بعد از پاندمی کرونا با کم‌لطفی و بی‌مهری مسئولان مواجه شدند.

این فعال صنفی پرستاران می‌گوید: ما الان حدود ۲۰ هزار نیروی پرستار کارکشته داریم که ۴ سال درس خوانده‌اند و برادری خود را هم در بحران کرونا ثابت کردند، اما وزارت بهداشت آنها را به کار نمی‌گیرد. در این میان پرستارانی هم داریم که بیش از ۲۰ سال سابقه کار دارند، اما هنوز شرکتی هستند و تبدیل وضعیت نشده‌اند.

از تغییر شغل تا مهاجرت به کشورهای عربی

میانگین حقوق پرستاران با در نظر گرفتن سابقه فعالیت آنها بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان است. این را فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید و ادامه می‌دهد: پرستاران باید چند جا کار کنند تا بتوانند زندگی خود را بگذرانند. خیلی از آنها هم تغییر شغل داده‌اند؛ در تاکسی اینترنتی کار می‌کنند، آنلاین‌شاپ زده‌اند و ... . فقط هم معیشت پرستاران مشکل ندارد. ما همکار پزشک داریم که هنوز پروانه مطب خود را نگرفته و بعد از شیفت درمانگاه مسافرکشی می‌کند.

علوی می‌گوید: مشکلات معیشتی پرستاران و عدم اجرای تبدیل وضعیت آنها باعث شده که خیلی از آنها اقدام به مهاجرت کنند. حقوق و مزایای پرستارانی که به عمان مهاجرت کرده‌اند، ۶ برابر حقوق یک پرستارِ فعال در ایران است.

او می‌گوید: متاسفانه پرستارانِ کشورهای حاشیه خلیج فارس را ایران دارد تامین می‌کند. چون الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشورهای حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آنها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم و خودمان دچار کمبود باشیم. مساله این است که کمبود پرستار در نهایت به سلامت مردم آسیب می‌زند. نه به کس دیگری.

هر ساعت اضافه‌کاری ۱۵ هزار تومان!

قانون تعرفه خدمات پرستاری، یکی از قوانین اصلاح حقوق پرستاران بود که در سال ۱۳۸۶ به تصویب رسید اما هرگز عملیاتی نشد. تا این که در سال ۱۴۰۰ خود مقام معظم رهبری ورود کردند. با این حال این قانون هرگز به سرانجام نرسید. فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: این قانون که گفته می‌شود اجرایی شده، با چیزی که در شیوه‌نامه آن آمده است، خیلی تفاوت دارد. درواقع فقط دارند کارانه ادوار قبل را به اسم تعرفه خدمات پرستاری پرداخت می‌کنند. الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشورهای حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آنها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم

علوی توضیح می‌دهد: تعرفه خدمات پرستاری، یک قانون است که ده‌ها بار از سوی خود حاکمیت ضمانت اجرایی گرفته است. مقام معظم رهبری بارها در روزهای پرستارِ سال‌های مختلف به مسئولان تاکید کردند که این قانون را اجرا کنند. با این حال این قانون هنوز اجرا نشده است. یکی از تاکیدهای رهبری این بود که: «با کادر سلامت ایام کرونا نباید مانند کارگر فصلی رفتار شود.» اما متاسفانه وزارت بهداشت دقیقا فصلی برخورد کرد و بعد رفع نیازش در دوره کرونا به آنها گفت: «به سلامت»!

به گفته علوی، هر پرستار علاوه بر ۱۷۰ تا ۱۸۰ ساعت کار موظفی در ماه، باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ ساعت هم اضافه‌کاری داشته باشد. اما مبنای پرداخت هر ساعت اضافه‌کاری آنها فقط ۱۵ هزار تومان است! آیا این مبلغ با این حجم از فشار کار و فرسایشی بودن این شغل عادلانه است؟ این نشان می‌دهد که نظام پرداخت وزارت بهداشت نیاز به بازنگری جدی دارد.

لزوم احیای قانون حمایت از مدافعان سلامتِ ایام کرونا

وزارت بهداشت به تازگی اعلام کرده که در سال ۱۴۰۳ قصد استخدام ۲۵ هزار نیرو را دارد. در این میان، تعدادی از فعالان صنفی پرستاری در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری از او خواسته‌اند که برای حل مشکل شغلی پرستاران، طرح استفساریه‌ای به مجلس ارائه دهد و این استفساریه پس از دریافت موافقت مجلس، به وزرات بهداشت ابلاغ شود و دستور دهد که وزارت بهداشت از منابع مالی خود، پرستاران طرحی را به کارگیری کند. هر پرستار علاوه بر ۱۷۰ تا ۱۸۰ ساعت کار موظفی، ماهانه باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ ساعت هم اضافه‌کاری داشته باشد. اما مبنای پرداخت هر ساعت اضافه‌کاری فقط ۱۵ هزار تومان است!

علوی می‌گوید: وزارت بهداشت هم توان اجرایی این کار را دارد و هم پولش را. حتی اصرار داریم که این استفساریه در لایحه بودجه سالانه هم گنجانده شود. اگر این اتفاق رخ دهد، گام بزرگی در جهت کاهش مشکلات جامعه پرستاری برداشته خواهد شد.

این فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: درضمن ما قانونی داریم که در دوران کرونا به نام قانون "حمایت از ایثارگران و مدافعان سلامت در ایام کرونا" که در ستاد ملی کرونا وضع شد. خواسته ما احیای این قانون است. البته بدون برگزاری هیچ آزمونی برای پرستاران. آزمون این نیروها همان کرونا بود و نیاز نیست دوباره در آزمونی شرکت کنند. حتی اگر مهارت نداشتند، در دوره کرونا کاملا کارآزموده و کارشناس شدند و اتفاقا الان به درد دسیستم می‌خورند.

دیگر خبرها

  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • موج بالای مهاجرت پرستاران؛ عمانی‌ها ۶ برابر ایران حقوق می‌دهند | مقاومت عجیب با وجود کمبود پرستار!
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس