Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@23:36:06 GMT

تفاوت امیرالمومنین و پیامبر از نگاه حضرت محمد(ص)

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۲۹۰۰۱

تفاوت امیرالمومنین و پیامبر از نگاه حضرت محمد(ص)

ایسنا/کرمان استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان گفت: از زمانی که وحی بر پیامبر اسلام نازل شد، حضرت علی علیه السلام در کنار ایشان در غار حرا بود و ناله شیطان را از نزول وحی شنید و از پیامبر سوال کرد که حضرت پاسخ دادند ناله شیطان است و فرمودند" یا علی هرچه من می بینیم و می شنوم تو می بینی و می شنوی الّا اینکه تو پیامبر نیستی".

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام و المسلمین"احمد شیخ بهایی" در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با تبریک سالروز ولادت حضرت علی علیه السلام اظهار کرد: صحبت کردن درباره فضائل امیرالمومنین کار ساده ای نیست و سخن گفتن در این باره مصداق این بیت شعر است؛

"کتاب فضل تو را آب بحر کافی نیست

که تر کنم سر انگشت و صفحه بشمارم".

وی با اشاره به گوشه ای از فضائل حضرت علی علیه السلام افزود: علم فضیلت است و هر که علمش بیشتر باشد، دارای جایگاه برتر است؛ از زمانی که وحی بر پیامبر اسلام نازل شد، حضرت علی علیه السلام در کنار ایشان در غار حرا بود و ناله شیطان را از نزول وحی شنید و از پیامبر سوال کرد که حضرت پاسخ دادند ناله شیطان است و فرمودند" یا علی هرچه من می بینیم و می شنوم تو می بینی و می شنوی الّا اینکه تو پیامبر نیستی".

شیخ بهایی تصریح کرد: امیرمومنان در هر شبانه روز دو ساعت اختصاصی با پیامبر صلی الله علیه و آله داشت و تمام آیات قرآن، تفاسیر، شان نزول و همه آنچه برای سعادت بشر لازم بود را پیامبر به علی علیه السلام فرمود و حضرت همه را نوشت و این به عنوان "کتاب علی" دست معصومان و امام زمان است و در برخی روایات نقل شده که امام صادق علیه السلام مطالب را از کتاب علی نقل می کردند.

وی با اشاره به اینکه پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله فرمودند" من شهر علم هستم و علی در این شهر است" گفت: علی علیه السلام فرمود" من راه های آسمان را از راه های زمین بهتر می شناسم و راه سعادت بشر را از راه های کسب درآمد بهتر می شناسم" و در زمان خلفاء که حضرت 25 سال خانه نشین بودند، در همه امور ایشان را کنار زده بودند الّا جنبه علمی و هر جار گیر می کردند سراغ حضرت می فرستادند و ایشان مشکل را حل می کردند.

استاد حوزه علمیه با اشاره به زهد امیرالمومنین بیان کرد: غذای ایشان غالبا دو قرص نان جو و لباسشان دو پارچه کرباس بی ارزش بود در حالی که ثروت فراوان و نخلستان داشت که با بازوی خود آنها را ایجاد کره و تولیدکننده واقعی بود؛ امام علی علیه السلام یکسری 100 هزار نخل خرما کاشت و به ثمر نشست و سالیانه هزاران سکه طلا درآمد آن بود که به فقرا و مستمدان می رسید.

وی با بیان اینکه در عبادت کسی نمی تواند مانند حضرت علی علیه السلام باشد، تصریح کرد: برای پیامبر اسلام 12 هزار صحابه نام برده اند که از آنها 12 جمله حکمت آمیز نقل نشده و تنها از امام علی علیه السلام قریب به 12 هزار جمله حکمت آمیز در نهج البلاغه و کتاب "غرر و دُرر" در دست ماست که این ویژگی حکمت حضرت را نشان می دهد.

شیخ بهایی با اشاره به شجاعت امیرالمومنین بیان کرد: هیچ کس در جهاد به پای آن حضرت نرسید و در جنگ ها همیشه پیشتاز بود و کسی در مقابل وی دوام نمی آورد و در جنگ اُحد وقتی همه به سمت کوه فرار کردند، امیرمومنان ایستاد و دور پیامبر می چرخید و قریب به 90 زخم به بدنش وارد شد.

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان گفت: امام علی علیه السلام بعد از پیامبر سخت ترین شرایط را گذراند اما دست به شمشیر نبرد و این صبر علی است.

وی با اشاره به اینکه آن حضرت در کمک به دیگران، هر شب برای فقرا غذا می برد و حتی به خانواده خوارج که علیه ایشان شوریدند و در جنگ کشته شدند، شبانه کمک می کرد، افزود: آیاتی از قرآن کریم در شان امام علی علیه السلام نازل شده که می توان به سوره "هل اتی(انسان)، آیه مباهله و ... اشاره کرد.

شیخ بهایی تصریح کرد: پایه گذار همه رشته های علوم اسلامی از جمله ادبیات عرب، فقه، عرفان و ... امیرالمومنین است و بزرگترین خطبه های فلسفی متعلق به ایشان است؛ قضاوت های حضرت علی علیه السلام باب وسیعی است و پیامبر فرمودند" از همه شما به قضاوت آشناتر، علی است".

وی بیان کرد: همه سخنرانی های امام علی علیه السلام بعد از پیامبر است و در زمان حضور پیامبر، امیرالمومنین سکوت محض و فقط شنونده است و اینقدر مرید و مطیع پیامبر است و احترام می گذارد.

این استاد حوزه اظهار کرد: امام علی علیه السلام در نماز به قدری محو خدا می شود که معروف است تیر را از پای ایشان در آوردند و ملتفت نشد و محو جمال خدا بود و از سوی دیگر جایی که خدا راضی است، توجه می کند و در نماز انگشتر خود را به فقیر می دهد.

وی در پایان با اشاره به اینکه فضائل امام علی علیه السلام بیشمار است، گفت: زیارت امیرالمومنین در روز عید غدیر که هر روز می شود آن را خواند بخشی از فضائل ایشان را در خود جای داده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی امیرالمومنین حضرت علی علیه السلام امام علی علیه السلام ناله شیطان شیخ بهایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۹۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس‌جمهور: تفاوت معناداری در نگاه ایران و کشورهای غربی به قاره آفریقا وجود دارد / لزوم توسعه روابط ایران و آفریقا

سیدابراهیم رئیسی صبح امروز جمعه در «دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا» ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این اجلاس بین جمهوری اسلامی ایران و قاره پرظرفیت آفریقا و نیز تشکر از گزارش وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره اقدامات انجام شده برای برگزاری این اجلاس و نمایشگاه مرتبط با آن، بر اهمیت برنامه‌ریزی دقیق با زمان‌بندی مشخص برای تحقق اهداف اجلاس تاکید کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه گام اول برای موفقیت و تحقق اهداف این اجلاس وجود اراده میان طرفین است که نفس برگزاری اجلاس نماد و نمودی از وجود این اراده است، گفت: گام دوم شناخت ظرفیت‌های متقابل است که اقدام وزارت صمت برای برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در کنار این اجلاس، قدم مهمی برای معرفی این ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها به کشورهای آفریقایی است.

رئیسی همچنین با بیان اینکه به رغم تحریم‌ها و فشارها، جمهوری اسلامی ایران پیشرفت‌های بسیاری داشته و امروز می‌توان ایران را کشوری پیشرفته و فناور نامید، افزود: کسب شناخت از پیشرفت‌ها و دستیابی ایران به فناوری‌های نوین بسیار مهم است.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه تقویت همکاری‌ها با کشورهای قاره آفریقا از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی مورد تأکید امام راحل بوده و در این سال‌ها نیز رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره بر این مسئله تأکید داشته‌اند، اظهار داشت: تفاوت معناداری در نگاه جمهوری اسلامی ایران و کشورهای غربی به قاره آفریقا وجود دارد، ما به دنبال همکاری با کشورهای آفریقایی برای این کشورها و پیشرفت آنها هستیم، اما کشورهای غربی به گواهی تاریخ صرفاً به دنبال چپاول منابع و ثروت‌های کشورهای آفریقایی بوده و هستند.

رئیسی با بیان اینکه به باور ما در صورت فراهم بودن بسترهای لازم، مردم کشورهای آفریقایی همانند کشورهای غربی دارای استعداد و زمینه‌های فراوانی برای پیشرفت و دستیابی به جایگاه‌های رفیع علمی و فناوری هستند، تصریح کرد: اگر چه کشورهای غربی اینگونه تبلیغ می‌کنند که فقط خودشان توانایی دستیابی به فناوری‌های نوین را دارند، اما باور داریم که استعدادها و توانمندی‌های کشورهای آفریقایی در این زمینه به هیچ وجه کمتر از کشورهای غربی نیست.

رئیس جمهور با اشاره به ضرورت شناخت دقیق ظرفیت‌ها و استعدادهای موجود در کشورهای آفریقایی، وجود معادن و منابع گسترده در این کشورها و فناوری و دانش لازم برای بهره‌برداری و فرآوری این معادن در جمهوری اسلامی ایران را ظرفیت‌های متقابل و مکمل توصیف و اضافه کرد: کشت فراسرزمینی و تامین منابع اولیه برای مراکز تولیدی و صنعتی با قیمت مناسب از دیگر زمینه‌های همکاری با آفریقا هستند.

رئیسی با بیان اینکه خدمات فنی-مهندسی در جمهوری اسلامی ایران به برکت انقلاب اسلامی بسیار پیشرفت داشته است، به بهره‌برداری از سد ساخته شده در کشور سریلانکا توسط متخصصان ایرانی در روزهای گذشته اشاره کرد که با بالاترین سطح تکنولوژی‌های نوین احداث شده بود و تصریح کرد: امروز متخصصان ایرانی توانمندی ساخت پالایشگاه و نیروگاه‌های پیشرفته را دارند و این ظرفیت مهمی برای گسترش همکاری‌های فیمابین ایران و کشورهای آفریقایی است.

رئیس جمهور گام بعدی در زمینه گسترش روابط دو طرف را شناخت موانع پیش‌رو و تلاش برای رفع آنها دانست و خاطرنشان کرد: تمهید زیرساخت‌های لازم برای گسترش روابط از جمله توسعه و تقویت خطوط کشیرانی، خطوط هوایی و رفع مشکلات نقل و انتقالات مالی و پولی از زمینه‌های ضروری برای گسترش روابط و همکاری‌ها میان دو طرف است.

رئیسی ادامه داد: طبیعتاً هر کدام از کشورهای آفریقایی شرایط خاص خود را دارند و لذا برای توسعه روابط با این کشورها لازم است برنامه متناسب با وضعیت هر کدام از کشورها تهیه و عملیاتی شود.

رئیس جمهور ضمن تشکر از گزارش ارائه شده در زمینه برنامه وزارت صمت برای رفع موانع موجود در مسیر گسترش روابط تا اجلاس سال آینده، گفت: یک‌سال زمان برای رفع این مشکلات زمان بسیار طولانی است و باید تلاش کنید موانع موجود نهایتاً در مدت ۳ ماه برطرف شود؛ وزیر و دست‌اندرکاران وزارت صمت نشان داده‌اند که توانمندی این کار را دارند و رفع این موانع نباید یکسال به طول بینجامد.

ادامه دارد...

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • پیامبر منطقه محروم بشاگرد کیست؟! + فیلم
  • جشن بزرگ «خدا قوت کارگر» در ورزشگاه امام رضا علیه السلام برگزار می‌شود
  • اکسيري که قهرمانان را جاويدان مي کند
  • سلامتی و طولانی عمر در حکومت امام زمان(عج)
  • امت اسلام در کنار همدیگر به یک دشمن واحد توجه کنند
  • فضیلت زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)
  • رئیس‌جمهور: تفاوت معناداری در نگاه ایران و کشورهای غربی به قاره آفریقا وجود دارد / لزوم توسعه روابط ایران و آفریقا
  • حضرت نجمه خاتون علیهاالسلام، مصداقی برای آیه شریفه تطهیر است
  • اجتماع بزرگ صادقیون با میزبانی از شهید گمنام برگزار می‌شود
  • چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟