Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، در نظرسنجی جدید دانشگاه مریلند و موسسه کانادایی «ایران پُل» اکثریت مردم ایران اعلام کردند که به ازسرگیری کامل تعهدات برجامی ایران تمایل دارند اما اعلام کردند که این کار باید بعد از بازگشت آمریکا به تعهدات کامل برجامی خود یا همزمان با این کار انجام شود.

نتایج نظرسنجی دانشگاه مریلند و «ایران پُل» شامگاه چهارشنبه (شب گذشته)  منتشر شد و در آن نظر ایرانی‌های شرکت‌کننده در نظرسنجی در خصوص موضوعات مختلف مرتبط با برجام و آمریکا مورد پرسش قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا بر اعلام دانشگاه مریلند، حدود ۹۰ درصد ایرانی‌های شرکت‌کننده در نظرسنجی گفتند که انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را دنبال کردند و از پیروزی جو بایدن مطلع هستند.

طبق این نظرسنجی، برای اولین بار از زمان اقدام دونالد ترامپ در خارج کردن آمریکا از برجام، ۵۱ درصد از ایرانی‌های شرکت‌کننده در نظرسنجی حمایت خود را از این توافق اعلام کردند.

۵۸ درصد از ایرانی‌ها گفتند که آنها احتمال می‌دهند آمریکا به برجام برگردد و  ۶۰ درصد هم اعلام کردند که تردید دارند وعده واشنگتن برای برداشتن تحریم‌ها اجرا شود.

۴۳ درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی دانشگاه مریلند تاکید کردند که به پایبندی چین، روسیه، فرانسه، انگلیس و آلمان (دیگر طرف‌های برجام) به تعهداتشان اعتماد دارند. در نظرسنجی سال ۲۰۱۹ این دانشگاه، ۳۰ درصد از ایرانی‌ها به این موضوع باور داشتند.

اکثر شرکت‌دهندگان در این نظرسنجی گفتند که آنها انتظار دارند سیاست‌های بایدن در قبال ایران در قیاس با ترامپ کمتر خصمانه باشد اما تفاوت زیادی بین آنها قائل نیستند.

طبق این نظرسنجی، از بین صفر تا ۱۰ (از خصمانه‌ترین حالت تا کمترین خصومت) اکثریت ایرانی‌ها به ترامپ عدد یک را اختصاص دادند و بایدن به عدد سه رسیده است.

از منظر سیاست داخلی و با توجه به انتخابات آتی ریاست جمهوری در ایران، ۶۰ درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی دانشگاه مریلند گفتند که آنها خواهان یک رئیس‌جمهوری هستند که برای حقوق ایران ایستادگی و از پذیرش سازش امتناع کند.

۳۵ درصد شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی گفتند، خواهان یک رئیس‌جمهور هستند که روی مذاکرات و زمینه مشترک با دیگر کشورها تمرکز کند.

بخش دیگری از این نظرسنجی به موضوع تحریم‌های آمریکا علیه ایران و تاثیر آن اختصاص داشته است.

از نظر ۸۶ درصد ایرانی‌های شرکت‌کننده در این نظرسنجی، این تحریم‌ها تاثیری منفی روی زندگی مردم عادی دارد. ۶۸ درصد اعلام کردند، وضعیت اقتصادی ایران در حال بدتر شدن است در حالی که در نظرسنجی ماه اکتبر، ۷۲ درصد گفته بودند وضع اقتصادی ایران در حال بدتر شدن است.

از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی سوال شد که از نظر آنها از میان تحریم‌های خارجی یا سوء مدیریت و فساد، کدام عامل تاثیرات منفی بیشتری در ایران دارد. ۳۵ درصد از بین این گزینه‌ها، عامل تحریم‌ها را بیشتر از دیگر عوامل تاثیرگذار دانستند. با اضافه شدن عامل همه گیری ویروس کرونا به عوامل اثرگذار، نظر شرکت کنندگان در نظرسنجی دانشگاه مریلند نشان می‌دهد که تنها ۲۵ درصد معتقدند تحریم‌ها منفی‌ترین تاثیر را بر کشور داشته است.

نزدیک به دو سوم از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی اعلام کردند، هم اکنون و در قیاس با سال قبل، دسترسی به تجهیزات پزشکی و دارویی ساخت خارج از کشور کمتر شده است.

به باور ۷۷ درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی دانشگاه مریلند، حکومت ایران در زمینه مدیریت همه گیری ویروس کرونا عملکرد خوبی داشته و از نظر ۲۸ درصد، عملکرد حکومت «خیلی خوب» بوده است.

از جمله دیگر سوالات این نظرسنجی، پرسش درباره کاهش تعهدات برجامی و افزایش فعالیت‌ها در برنامه هسته‌ای ایران است. ۷۳ درصد از شرکت‌کنندگان اعلام کردند، آنها از قانونی که خواستار افزایش فعالیت‌های برنامه هسته‌ای ایران هستند حمایت می‌کنند.

مرکز مطالعات بین‌المللی و امنیتی دور اول این نظرسنجی را به صورت مصاحبه تلفنی از حدود یک هزار ایرانی در دو نوبت زمانی اول سپتامبر تا دوم اکتبر (۱۱ شهریور تا ۱۱ مهر) و ۲۶ ژانویه تا ۶ فوریه (هفت تا ۱۸ بهمن) انجام داده است.

انتهای پیام/ص

منبع: فارس

کلیدواژه: ایران برجام تحریم نظرسنجی دانشگاه مریلند شرکت کنندگان در نظرسنجی ایرانی های شرکت کننده درصد از شرکت کنندگان اعلام کردند ایرانی ها تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۳۱۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انصارالله یمن سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا را محکوم کرد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از شبکه المسیره یمن، دفتر سیاسی انصارالله یمن با صدور بیانیه‌ای تاکید کرد که سرکوب ناموجه تظاهرکنندگان، نادرست بودن ادعای دولت آمریکا مبنی بر دفاع از آزادی، حمایت از حقوق بشر و گسترش دموکراسی را آشکار کرد.

دفتر سیاسی انصارالله یمن با تاکید بر حق شهروندان آمریکایی برای تظاهرات مسالمت آمیز از مواضع اخلاقی آنها که بیانگر افزایش سطح آگاهی جامعه نسبت به مساله فلسطین و مخالفت با اقدامات وحشیانه رژیم اسرائیل در غزه است، قدردانی کرد.

انصارالله از سازمان‌های بین‌المللی مرتبط با حقوق بشر خواست تا اقدامات سرکوبگرانه علیه تظاهرکنندگان صلح‌جو در ایالات متحده را محکوم کنند و دولت آمریکا را برای توقف نقض حقوق بشر تحت فشار قرار دهند.

این بیانیه اشاره کرد که جنایات نسل‌کشی رژیم اسرائیل در غزه مستلزم اتخاذ یک موضع قاطع بین المللی برای توقف این جنایات است و تظاهرات مسالمت آمیز در ایالات متحده نشان دهنده مخالفت با این جنایات و همبستگی مردم آمریکا با مردم فلسطین است.

دفتر سیاسی انصارالله یمن تاکید کرد که فلسطین یک مساله محوری برای امت عربی و اسلامی باقی خواهد ماند و انصارالله به حمایت همه جانبه از مردم فلسطین تا رسیدن به حقوق مشروع خود، ادامه خواهد داد.

همزمان با گذشت بیش از ۲۰۰ روز از جنگ رژیم اسرائیل علیه ساکنان غزه و تداوم جنایات بی مجازات این رژیم علیه مردم بیگناه فلسطین به پشتوانه حمایت‌های مالی، نظامی و سیاسی دولت جو بایدن، دانشگاه‌های آمریکا صحنه سرکوب دانشجویان از سوی پلیس است.

پلیس نیویورک روز سه شنبه به وقت محلی اعلام کرد که ۱۳۳ دانشجوی بازداشت شده دانشگاه نیویورک پس از صدور احضاریه دادگاه، آزاد شده اند.

این در حالی است که در «تحصن همبستگی با غزه» در دانشگاه کلمبیا واقع در نیویورک آمریکا نیز، پس از تماس مسئولان این دانشگاه با پلیس برای ورود به محوطه دانشگاه در روز پنجشنبه، بیش از ۱۰۰ دانشجو دستگیر شدند که این اقدام دانشگاه کلمبیا و پلیس آمریکا به تشدید تنش‌ها و ایجاد فضای امنیتی شدید در محیط دانشگاه منجر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تجمع اساتید و کارکنان دانشگاه ایلام در محکومیت آمریکا در سرکوب اساتید و دانشجویان حامی فلسطین
  • موافقت اکثر صهیونیست‌ها با استعفای فرماندهی ارتش رژیم صهیونیستی
  • سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه «تگزاس» (فیلم)
  • اکثر آمریکایی‌ها به نتانیاهو اعتماد ندارند
  • کنعانی: آمریکا شایستگی اخلاقی اظهارنظر در خصوص حقوق بشر، حقوق زنان و آزادی بیان را ندارند
  • انصارالله یمن سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا را محکوم کرد
  • هراس صهیونیست‌ها از دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین
  • تحریم‌های مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران
  • عکس/ سرکوب دانشجویان حامی غزه در دانشگاه‌های آمریکا
  • اکثر آمریکایی‌ها معتقدند حمایت بیش از حد واشنگتن از تل‌آویو هدر دادن دلارهایشان است