Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@20:32:05 GMT

کودتای نظامی یا تهدید شفاهی/ در ارمنستان چه می‌گذرد؟

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۳۲۶۳۴

کودتای نظامی یا تهدید شفاهی/ در ارمنستان چه می‌گذرد؟

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: ارمنستان از صبح امروز شاهد تحولات شتابزده ای است که به دنبال درخواست ارتش از دولت این کشور برای کناره گیری شروع شد و متعاقب آن نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان آنرا کودتای نظامی توصیف کرد.

ماجرا از این قرار است که ارتش ارمنستان به دنبال تشدید روزافزون بحران سیاسی در این کشور  از «نیکول پاشینیان»، نخست‌وزیر و دولت وی خواست که استعفا دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

ستاد کل ارتش ارمنستان با انتشار بیانیه‌ای که بیش از ۴۰ مقام نظامی برجسته از جمله «اونیک گاسپاریان» فرمانده ستاد کل و کلیه معاونان، روسای ادارات و فرماندهان یگان‌های بزرگ نظامی آن را امضا کرده اند، درخواست خود برای استعفای دولت را اعلام کرد. مقام‌های نظامی در بیانیه خود به اقدامات کوته‌بینانه و غیرموجه دولت از جمله برکناری «تیران خاچاتوریان» معاون اول فرمانده ستاد به شدت اعتراض کردند. 

در این بیانیه برکناری معاون فرمانده ستاد تصمیمی غیر مسئولانه و مخالف با منافع کشور توصیف و تاکید شده است که پاشینیان دیگر قادر به اتخاذ تصمیم‌های مناسب در شرایط سخت و سرنوشت‌ساز کنونی نیست. 

در این بیانیه آمده است: با توجه به اوضاع پیش آمده، نیروهای مسلح ارمنستان استعفای نخست‌وزیر و دولت را خواستار هستند و هشدار می‌دهند از به‌کار بردن زور در برابر مردمی که فرزندانشان در حفظ میهن و آرتساخ کشته شدند، خودداری شود. ارتش همواره در کنار مردم است، همانطور که مردم همواره در کنار ارتش بوده‌اند.

به دنبال آن نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان با برکناری رئیس ستادکل نیروهای مسلح این کشور، ارتش را به تلاش برای انجام کودتا علیه خود متهم کرد و از طرفدارانش خواست تا با هدف خنثی کردن کودتا به خیابان‌ها بیایندبه دنبال آن نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان با برکناری رئیس ستادکل نیروهای مسلح این کشور، ارتش را به تلاش برای انجام کودتا علیه خود متهم کرد و از طرفدارانش خواست تا با هدف خنثی کردن کودتا به خیابان‌ها بیایند.

او همچنین خطاب به مردم اعلام کرد که نیروهای مسلح کشور در تلاش برای یک کودتای نظامی هستند و از هوادارانش خواست تا با حضور در ایروان، پایتخت، آنها را از رسیدن به خواستشان ناکام بگذارند.

«نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان روز پنجشنبه در تجمع هوادارانش گفت: «امیدوارم به این ایجاد وحشت از طریق اطلاعات عادت کرده باشید. آن ها به شایعه پراکنی ادامه می دهند و ادعا می کنند ما یک هواپیما آماده کرده ایم تا فرار کنیم. ما اینجا هستیم و صرف نظر از اینکه چه اتفاقی رخ دهد، مهین خود را ترک نمی کنیم. خانواده من اینجا هستند».

پاشینیان به یکی از خبرنگاران حاضر در این تجمع گفت، اوضاع ارمنستان قابل کنترل است و عدم افزایش تنش و درگیری در این کشور را خواستار شده و تأکید کرد «ارتش تابع مردم و نخست وزیر است».

او در پاسخ به خبرنگاری درخصوص درگیری داخلی گفت: «این تهدید همواره وجود دارد اما باید تأیید کنیم که چنین اتفاقی نمی افتد. هیچ دشمنی در داخل ارمنستان وجود ندارد. مشکلاتی وجود دارد که قطعاً باید مورد بحث قرار گیرند».

نخست وزیر ارمنستان همچنین در پاسخ به سوالی درباره احتمال وقوع کودتا در این کشور گفت، اوضاع «قابل مدیریت» است و اقدام امروز ارتش را واکنشی احساسی توصیف کرد.

پاشینیان در این خصوص گفت: «حتی کسانی که اخراج کرده ام برادران من هستند. آن ها سرباز میهن هستند».

مخالفان پاشینیان ساعاتی پس از انتشار بیانیه ستادکل ارتش ارمنستان از آن حمایت کرده و بیان داشتند: «بیانیه نیروهای مسلح و فرمانده ستادکل و دعوت به ایستادن شانه به شانه با مردم و کشور، بازی را تغییر می‌دهد. از نیکول پاشینیان می‌خواهیم به سمت جنگ داخلی حرکت نکند و در داخل کشور خون ارمنی‌ها را به زمین نریزد و به دنبال تفرقه میان آن‌ها نباشد. نیکول پاشینیان آخرین فرصت را دارد که بدون بروز تنش از قدرت کناره‌گیری کند».

تاکنون مشخص نشده است که ارتش ارمنستان به طور عملی بر بیانیه خود اصرار خواهد ورزید یا این صرفا تهدید لفظی بوده استتاکنون مشخص نشده است که ارتش ارمنستان به طور عملی بر بیانیه خود اصرار خواهد ورزید یا این صرفا تهدید لفظی بوده است. این موضع گیری ارتش ارمنستان اولین موضع گیری در ارمسنتان نیست و فشارهای گسترده ای از سوی مخالفان نخست وزیر ارمنستان وجود دارد.

علیرغم فشارهای چند ماهه، پاشینیان در مقابل درخواست‌ها برای کناره‌گیری مقاومت کرده و از توافق با جمهوری آذربایجان بر سر منطقه قره‌باغ کوهستانی به عنوان حرکتی دردناک اما ضروری دفاع کرده است.

بعد از شکست ارمنستان در جنگ ۴۴ روزه با جمهوری آذربایجان در منطقه قره‌باغ کوهستانی که با توافق سه‌جانبه ایروان، باکو و مسکو به آتش‌بس منجر شد، انتقادها و تظاهرات علیه نخست‌وزیر ارمنستان بیشتر شده است.

ارمنستان در این جنگ بعد از پیشروی نیروهای آذربایجان، مجبور شد هفت منطقه اشغالی این کشور را در منطقه قره‌باغ کوهستانی تخلیه کرده و به مرزهای بین‌المللی عقب‌نشینی کند. مخالفان پاشینیان او را به خیانت و کشتار نیروهای ارمنی در جنگ متهم کرده و خواستار برکناری او از قدرت هستند.

واکنش مسکو

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی دولت روسیه روز پنجشنبه نسبت به تحولات اخیر ارمنستان ابراز نگرانی کرد.

سخنگوی کاخ کرملین در نشستی خبری گفت: «با نگرانی تحولات در ارمنستان را نظاره‌گر هستیم. متعتقدیم که این موضوع داخلی محسوب می شود. ما[ارمنستان را کشوری بسیار مهم و متحد نزدیک خود در قفقاز می‌دانیم. تمام طرف‌ها را به خویشتن‌داری دعوت می‌کنیم. باور داریم که اوضاع نباید از چارچوب قانون اساسی خارج شود».

کد خبر 5156148

منبع: مهر

کلیدواژه: ارمنستان نیکول پاشینیان ایالات متحده امریکا عراق ایران برجام فلسطین سوریه روسیه جو بایدن رژیم صهیونیستی عربستان سعودی افغانستان داعش ویروس کرونا اتحادیه اروپا نخست وزیر ارمنستان نیکول پاشینیان ارتش ارمنستان نیروهای مسلح فرمانده ستاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۳۲۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرکنسولگری ارمنستان در تبریز افتتاح می‌شود

دولت ارمنستان بر تصمیم خود مبنی بر افتتاح سرکنسولگری در تبریز تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، دولت ارمنستان در جلسه روی پنجشنبه خود بر تصمیم خود درباره افتتاح کنسولگری این کشور در تبریز تاکید کرد.

«حسین امیر عبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در روزهای نخستین زمستان گذشته و در نشست خبری مشترک با «آرارات میرزویان» همتای ارمنستانی خود در ایروان گفته بود: «ارمنستان کشور دوست و همسایه خوب ماست. در دیدار با وزیر خارجه ارمنستان موافقت تهران را برای افتتاح سرکنسولگری جمهوری ارمنستان در شهر تبریز اعلام کردیم و امیدواریم در هفته‌های آغازین سال جدید میلادی با حضور وزیر خارجه ارمنستان شاهد افتتاح رسمی این سرکنسولگری در تبریز باشیم».

در سال ۲۰۲۲ و در دیدار «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان و «سید ابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهوری اسلامی ایران نیز ۲ طرف درباره ارتقای سطح همکاری‌های تجاری بین ۲ کشور و همچنین این موضوع که افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز می‌تواند بر ارتقای سطح همکاری‌های اقتصادی تاثیر مثبتی داشته باشد، به توافق رسیدند.

رسانه‌های ارمنستان نوشته‌اند که در اکتبر سال ۲۰۲۲ سرکنسولگری ایران در قاپان ارمنستان افتتاح شد و افتتاح سرکنسولگری این کشور در تبریز، این اقدام دوجانبه را تکمیل می‌کند.

آن‌ها همچنین با اشاره به اینکه استان آذربایجان شرقی ایران با استان سیونیک ارمنستان هم‌مرز است، گفته‌اند افتتاح کنسولگری در تبریز باعث توسعه بیش از پیش روابط تجاری و گردشگری خواهد شد.

امیرعبداللهیان در دیدار میرزویان همچنین گفته بود: موافقت دولت ارمنستان در ایجاد سرکنسولگری ایران در منطقه قاپان باعث شده که تردد ایرانیان و همکاری‌های ترانزیتی ۲ کشور تسهیل شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اسرای اسرائیلی خطاب به نتانیاهو: هر چه زودتر برای آزادی ما توافق کن!
  • بازداشت معترضان به تصمیم پاشینیان برای «واگذاری روستاها» به باکو
  • کشمکش وزارت‌های دارایی و دفاع آلمان بر سر افزایش بودجه نظامی
  • دستاوردهای جهاد افغانستان را حفظ می کنیم
  • ۲ ژنرال صهیونیست: حمله به رفح خطرناک‌تر از تمام عملیات‌های ارتش در نوار غزه است
  • وزیر دفاع روسیه: مسکو هرگز ناتو را تهدید نکرده است
  • ناآرامی‌ها در ارمنستان به دنبال واگذاری ۴ روستا به جمهوری آذربایجان
  • سرکنسولگری ارمنستان در تبریز افتتاح می شود
  • سرکنسولگری ارمنستان در تبریز افتتاح می‌شود
  • اولین سنگ مرزی در مرز آذربایجان و ارمنستان گذاشته شد / عکس