Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-28@10:29:26 GMT

خوراکی‌های مناسب برای افراد دیابتی چیست؟

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۳۶۱۰۰

این خوراکی‌های بسیار سالم مناسب سلامت عمومی همه افراد هستند و نه تنها فوق‌العاده مغذی‌اند، بلکه خطر بروز عوارض ناشی از بیماری دیابت را همانند بیماری‌های قلبی به خوبی کاهش می‌دهند.

غذاهای فرآوری نشده مثل انواع میوه‌ها و سبزی‌ها، بهترین خوراکی برای افراد دیابتی هستند.

این خوراکی‌های بسیار سالم نه تنها فوق‌العاده مغذی‌اند، بلکه خطر بروز عوارض ناشی از بیماری دیابت همانند بیماری‌های قلبی را به خوبی کاهش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نوع خوراکی‌ها مناسب سلامت عمومی همه است اما افراد دیابتی باید برای کنترل قند خون از این خوراکی‌ها مصرف کنند.

سیب

روزانه مصرف یک سیب، خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف از جمله نارسایی‌های قلبی را کاهش می‌دهد. بررسی‌ها نشان داده است که مصرف روزانه یک عدد سیب به مدت چهار هفته کلسترول بد یعنی LDL را تا حدود ۴۰ درصد کاهش می‌دهد. براساس این تحقیقات، با توجه به اینکه سیب سرشار از آنتی اکسیدان و فیبرهای حل شدنی و غیر حل شدنی است، علاوه بر کاهش کلسترول، نقش بسیار موثری در محافظت در مقابل ابتلا به دیابت، ایفا می‌کند.

مارچوبه

اگر بخواهیم فقط مزه مارچوبه را در نظر بگیریم، این ماده یکی از بهترین ادویه‌ها برای خوش طعم کردن غذاست. اما نکته جالب این است که در هر ۵ گرم از این ادویه، ۲۰ کالری انرژی و حدود ۲ گرم فیبر نهفته است. علاوه بر این، مارچوبه حاوی آنتی اکسیدانی به نام گلوتاتیون بوده که نقش موثری در کند کردن روند پیری و ابتلا به امراضی مثل دیابت، نارسایی‌های قلبی و سرطان، ایفا می‌کند.

آووکادو

به دلیل وجود چربی‌های غیر اشباع شده، مصرف آووکادو برای سلامت قلب بسیار مفید و موثر است. در واقع، با جایگزینی این نوع چربی‌ها به جای چربی‌ها اشباع شده، سطح کلسترول خون پایین آمده و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی کاهش می‌یابد. علاوه بر این، مطالعات نشان می‌دهد که ارتباط مستقیم و مثبتی بین مصرف آووکادو و جلوگیری از وقوع دیابت و یا کاهش قند خون در بیماران دیابتی وجود دارد. این میوه سودمند علاوه بر چربی شامل مقادیری فیبر و کربوهیدرات نیز بوده و می‌توانید آن را در سالاد نیز مصرف کنید. 

حبوبات

حبوبات، خوراکی‌های سحرآمیزی هستندکه نه تنها حاوی فیبر و منابع پروتئینی غنی می‌باشند، بلکه طبق تحقیقات و شواهد محکم، در مقابله با بیماری دیابت، نقش بسیار مهمی دارند. مطالعات نشات می‌دهد که روزانه مصرف تنها یک فنجان از حبوبات سطح قند خون و همچنین فشارخون را به طور محسوسی کاهش می‌دهد.

قره قاط

قره قاط‌ها از میوه‌ها بوده و حاوی فلاونوئیدها هستند. این ترکیبات نقش مهمی در سلامتی بازی کرده و برای مقابله با انواع بیماری مثل بیماری‌ها قلبی، موثرند. محققان ثابت کرده‌اند که این میوه‌داری مقادیر زیادی فیبر بوده و از خطر بروز دیابت و همچنین کاهش قدرت شناخت در افراد کاسته و سطح قندخون را در حالت متعادل نگه می‌دارد. رنگ قره قاط از ترکیبات آنتی اکسیدانی به نام آنتوسیانین ناشی می‌شود که نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را بازی می‌کند.

کلم بروکلی

هر شخصی به ویژه افراد مبتلا به دیابت باید این ابرغذا را در سبد غذای روزانه خود بگنجاند. کلم بروکلی حاوی مقادیر زیادی ویتامین C بوده که مقدار آن در هر ۱۰۰ گرم، به مراتب از پرتقال بیشتر می‌باشد. علاوه بر این، کلم بروکلی حاوی آنتی اکسیدانی به نام بتاکاروتن بوده که بدن، آن را برای تولید ویتامین A، به کار می‌برد. این ویتامین برای سلامت چشم‌ها، دندان‌ها و همچنین استخوان‌ها ضروری است. کلم بروکلی همچنین دارای فیبر و فولات نیز می‌باشد که مقدار کمی کربوهیدرات و انرژی فراهم می‌کند.

هویج

هویج پخته و یا خام هر دو برای سلامتی بدن مفید هستند. هویج پخته با اینکه جزو سبزیجات نشاسته دار محسوب می‌شوند، اما به علت اینکه حاوی کربوهیدرات زیادی نیستند؛ در کل، مثل سیب زمینی جزو دسته سبزیجات غیر نشاسته ای قرار می‌گیرند. در ضمن، هویج دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی به نام بتاکاروتن و همچنین ویتامین A می‌باشد که همگی در تقویت سیستم ایمنی بدن و قدرت بینایی و البته مقابله با بیماری دیابت، نقش اساسی بازی می‌کنند.

کرنبری

میوه کرنبری را می‌توان در معالجه عفونت‌های مجرای ادراری استفاده کرد. علاوه بر این، این میوه سرشار از ترکیبات دارویی مثل آنتوسیانین‌ها می‌باشد که به خصوص برای بیماران دیابتی بسیار سودمند بوده و باید در رژیم غذایی آنها گنجانده شود. مدارک زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف منظم این میوه باعث کاهش سطح کلسترول بد یعنی LDL و همچنین فشارخون می‌گردد. یک فنجان کرنبری حاوی ۵۱ کالری انرژی، ۱۳ گرم کربوهیدارت و مقدار قابل توجهی ویتامین C می‌باشد.

ماهی

متخصصان تغذیه صرف دو وعده ماهی در هفته را توصیه می‌کنند. به طور کلی، غذاهای دریایی در مقایسه با گوشت‌های دیگر، چربی‌های اشباع شده و کلسترول کمتری دارند؛ علاوه بر این، حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ نیز می‌باشند. این ترکیبات برای سلامتی و جلوگیری از بی نظمی ضربان قلب که درنهایت منجربه مرگ و میر می‌شود، به کار می‌روند. در ضمن، اسیدهای چرب امگا ۳ باعث کاهش سطح تری گلیسرید خون می‌شود، فشارخون را کاهش می‌دهد و همچنین التهابات بدن را التیام می‌بخشد.

تخم کتان

تخم کتان حاوی اسید آلفا لینولنیک (به اختصار ALA) می‌باشد که در بدن به اسیدهای چرب امگا ۳ تبدیل می‌شود؛ بنابراین، خواص مشابهی با خواص ماهی دارد. تخم کتان منبع غنی از آنتی اکسیدان‌هایی به نام لیگناهاست که بدن را در مقابل بیماری‌های قلبی و سرطان مجهز می‌کند. یک قاشق سوپ خوری تخم کتان حاوی ۳ گرم فیبر حل شدنی و غیرحل شدنی،۳ گرم کربوهیدرات و همچنین ۵۵ کالری انرژی می‌باشد.

سیر

سیر علاوه بر اینکه به عنوان یک چاشنی در پخت و پز به کار می‌رود، هزاران سال است که به عنوان یک دارو نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. سیر برای درمان بیماری‌های قلبی، کاهش کلسترول، درمان فشارخون و حتی مقابله با سرطان نیز استفاده می‌شود.

برگ چغندر

نصف فنجان برگ چغندر حاوی ۱۸ کالری انرژی و ۴ گرم کربوهیدرات می‌باشد. این سبزی غیرنشاسته ای شامل تمام ریزمغذی‌های مهم از قبیل روی و انواع ویتامین‌هاست و همچنین در مقابله با دیابت نوع ۲، بسیار موثر است.

آجیل

آجیل یکی از سالم ترین مواد غذایی موجود می‌باشد. این خوراکی‌های با ارزش حاوی چربی‌های اشباع نشده، اسیدهای چرب امگا ۳، فیبر، ویتامین E، استرول گیاهی و همچنین ال-آرژینین می‌باشند که خطر ابتلا به نارسایی‌های قلبی را کاهش داده و باعث بهبود عملکر عروق می‌شود.

در ضمن، تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف منظم آجیل باعث تنظیم سطح قند خون شده و در کنترل دیابت نوع ۲، موثر است.

جوی دوسر

جوی دوسر یک صبحانه عالی برای شما می‌باشد. در هر نصف فنجان جوی دوسر حدود ۲ گرم فیبر است که باعث کاهش سطح کلسترول خون شده و خطر بروز نارسایی‌های قلبی را کاهش می‌دهد. این خوراکی به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت مناسب است.

توت فرنگی

مصرف یک فنجان توت فرنگی در روز نیاز شما به ویتامین C را برطرف می‌کند. این میوه پرخاصیت همچنین حاوی یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که برای مقابله با سرطان و بیماری‌های قلبی موثر است.

گریپ فروت قرمز

گریپ فروت قرمز سطح کلسترول بد یعنی LDL را کاسته و باعث افزایش میزان کلسترول خوب یعنی HDL می‌شود. این میوه در ضمن منبع غنی از ویتامین C نیز می‌باشد و برای کنترل فشارخون بالا و  میزان تری گلیسرید و البته بهبود عوارض دیابت و همچنین ضربان قلب، بسیار موثر است.

پیاز قرمز

این نوع پیاز سرشار از فیبر، پتاسیم و فولات بوده و در سلامت قلب و عروق اثربخش است. پیاز قرمز حاوی مقادیر زیادی فلاونوئید می‌باشد. فلاونوئیدها نقش موثری برای مقابله با سلول‌های سرطانی ایفا می‌کنند.

فلفل قرمز

فلفل قرمز حاوی ویتامین C و بتاکاروتین است. این فلفل مانند هر میوه قرمز دیگری سرشار از لیکوپن بوده و همچنین منبع غنی از ویتامین A نیز می‌باشد. مصرف فلفل قرمز احتمال بروز بیماری‌های قلبی، دیابت و سرطان را کاهش می‌دهد.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: بیماری های قلبی خطر ابتلا به بیماری سلامت دیابت اسیدهای چرب امگا ۳ نارسایی های قلبی بیماری های قلبی کاهش می دهد خوراکی ها بیماری دیابت خطر ابتلا سطح کلسترول کالری انرژی برای سلامت کلم بروکلی بیماری ها ویتامین C تخم کتان خطر بروز چربی ها قند خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۳۶۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند

به گزارش خبرنگار مهر، حسن ذبیحی شامگاه جمعه در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: شعار هفته سلامت به‌عنوان سلامت خانواده با مشارکت مردم نامیده شده و اهمیت این شعار این است که مردم در امر سلامت، مشارکت داشته باشند تا سلامت جامعه و یک شهرستان تأمین شود.

وی افزود: سطح سواد سلامت مردم در جامعه باید افزایش یابد و از منابع جدید و معتبر شبکه بهداشت استفاده کنند که اگر این امر مهم محقق شود، در پیشگیری از بیماری مؤثر خواهد بود.

مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان تصریح کرد: پرونده سلامت الکترونیک مهم است، شهروندان می‌توانند با مراجعه به شبکه بهداشت از خدمات رایگان این عنوان استفاده کنند و به سلامت خود اهمیت دهند.

ذبیحی بیان کرد: ۹ هزار سالمند در شهرستان اردستان وجود دارد و از این حیث به عنوان شهرهای پیر استان محسوب می‌شود، در سال گذشته سالمندان شهرستان بیش از ۳۶۰ هزار قرص کلیسم دریافت کردند.

وی ادامه داد: سال گذشته حدود ۲۰ هزار نفر در شهرستان اردستان آزمایش قند خون انجام دادند و نزدیک به چهار هزار نفر در این شهرستان مبتلا به بیماری دیابت هستند که ضرورت دارد به این مهم توجه شود.

مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان خاطرنشان کرد: در سال گذشته بیش از ۳۳ هزار نفر بالای ۱۸ سال از نظر بیماری‌های فشارخون و قندخون بررسی شدند که از این مجموع ۳۰ هزار نفر از شهر اردستان بودند و ۹۱ درصد مردم بالای ۱۸ سال در این زمینه بررسی شدند.

ذبیحی اضافه کرد: در این بررسی‌ها، حدود ۱۸۲ نفر مشکوک به بیماری دیابت و ۹۹۶ نفر نیز مشکوک به بیماری فشارخون شناسایی شدند همچنین بیش از دوهزار نفر بیماری پیش‌دیابت دارند.

وی تصریح کرد: بیش از چهار هزار خانم میانسال در اردستان از نظر سرطان سینه غربالگری شدند و حدود یک‌هزار نفر از این‌ها حداقل یک مشکل در سینه داشتند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان ادامه داد: بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ مورد بازرسی توسط کارشناسان بهداشت محیط شهرستان از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی صورت گرفته که ۲۵۸ مورد اخطاریه دریافت کرده، ۶۱ مورد ارجاع به مراجع قضائی و در ۱۱ مورد نیز پلمب انجام شد.

ذبیحی یادآور شد: سال گذشته بیش از دوهزار کیلوگرم موادغذایی تاریخ گذشته در شهرستان جمع‌آوری شد.

وی با بیان اینکه شدت بیماری سالک در شهرستان اردستان نسبت به گذشته کاهش یافته، گفت: عملیات مبارزه با مخزن بیماری سالک در مناطق آلوده انجام می‌شود، شهر زواره و مهاباد همراه با روستاهای اطراف آن‌ها کانون بیشتر بیماری سالک هستند که عملیات مبارزه در این مناطق نیز انجام شده است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان تاکید کرد: گزارشاتی به شبکه بهداشت شهرستان رسیده است که متأسفانه عده‌ای واکسن گریز هستند و خانواده‌ها را به عدم واکسیناسیون فرزندان ترغیب می‌کنند که این بسیار خطرناک بوده و موجب شیوع مجدد بیماری‌هایی می‌شود که صدها سال قبل کنترل شدند.

کد خبر 6089374

دیگر خبرها

  • مراقب باشید؛ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند
  • آستر نازکی که داخل روده قرار می‌گیرد؛ روش جدید برای کاهش وزن و درمان دیابت نوع ۲
  • ببینید | لحظه منفجر شدن سربازان روسی هنگام خنثی کردن مین؛ حاوی تصاویری که برای کودکان مناسب نیست
  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟