Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@15:01:50 GMT

«چهار مضراب برای سنتور» خواندنی شد/ توضیحات آقای مولف

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۳۶۲۰۳

«چهار مضراب برای سنتور» خواندنی شد/ توضیحات آقای مولف

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «چهارمضراب برای سنتور» به پژوهش، آهنگسازی و اجرای پژمان طاهری به همراه یک لوح فشرده در اختیار شنوندگان و علاقه مندان موسیقی ایرانی قرار گرفت.

پژمان طاهری درباره این اثر نوشته است:

«چهارمضراب‌های پیشِ رو در حدفاصل سال‌های ۱۳۷۶ تا ۱۳۹۸ ساخته شده و ترتیب آنها در این کتاب بر مبنای زمان ساخت آنهاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکثر این چهارمضراب‌ها به‌صورت گروهی اجرا یا ضبط شده که شماری از آن‌ها در آلبوم‌هایی مانند امیرکبیر و سوگواران خموش و نیز برنامه «بار دیگر شهری که دوست می‌داشتم»، منتشر شده و تعدادی دیگر، با وجود ضبط استودیویی، تاکنون انتشار نیافته است.

نت‌نویسی قطعات این کتاب با توجه به اجرای آنها با ساز سنتور صورت گرفته است، بنابراین برای اجرای این قطعات با دیگر سازها یا گروه‌نوازی، تغییرات متناسب با امکانات اجرایی آن سازها اجتناب‌ناپذیر است. پیداست که موسیقی به‌طور کامل و با تمام جزئیات و حالات به خط نت درنمی‌آید، بنابراین هنرجویان، برای اجرای دقیق و صحیح این قطعات، بی‌نیاز از راهنمایی معلمان خود نخواهند بود»

پژمان طاهری از جمله هنرمندانی است که از هفت سالگی نوازندگی سنتور را نزد جواد داوری آغاز کرده است. این هنرمند از سال ۱۳۶۸ تا سال ۱۳۷۷ نزد مجید کیانی به فراگیری ردیف میرزا عبدالله پرداخت. طاهری پس از فارغ‌التحصیلی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران، به فعالیت حرفه‌ای در عرصه آهنگسازی و گروه‌نوازی روی آورد و گروه ایرانی را که در همان سال‌های دانشجویی به همراه برادر خود، اردوان طاهری بنیان نهاده بود تا به امروز، هدایت کرده است.

وی تحصیلات خود را در سال ۲۰۰۳ در شهر وین در رشته آهنگسازی الکتروآکوستیک ادامه داد و پس از آن از سال ۲۰۰۴ در مقطع دکتری اتنوموزیکولوژی، تحت نظر پروفسور گرلینده هاید و رودیگر لولکر به نگارش رساله دکتری خود پرداخت. در سال ۱۳۷۵ پژمان طاهری به عضویت گروه شیدا درآمد و حاصل آن کنسرت‌های متعدد به همراه مرحوم محمدرضا لطفی در شهرهای پاریس، لندن، زوریخ، مونیخ، ونیز و فلورانس بود.

از پژمان طاهری آلبوم‌های «ریشه در خاک»، «اشعار مولانا»، «سوگواران خموش» با صدای علیرضا قربانی و «امیرکبیر» به خوانندگی شهرام ناظری تاکنون به بازار آمده است.

«یک الف ناقابل» نیز یکی از فیلم‌هایی است که با آهنگسازی پژمان طاهری در سال‌های دور برنده موسیقی جشنواره سینمای مستند شده بود.

آوانگاری آثار حبیب سماعی به همراهی اردوان طاهری، تنظیم و آوانگاری هشت تصنیف قدیمی در دستگاه شور به روایت محمدرضا شجریان، آوانگاری آثار سید حسین طاهر زاده و به چهارده روایت، از جمله کتاب‌های منتشر شده پژمان است. او همچنین در ژانر موسیقی الکترو اکوستیک دست به تجربه نوینی در سال ۱۳۸۱ زد که با نام «طرحی نو» با تکنوازی جمشید عندلیبی و شادی فتحی به مدت چهار شب در تالار وحدت تهران روی صحنه رفت.

کد خبر 5156061 علیرضا سعیدی

منبع: مهر

کلیدواژه: موسیقی ایرانی معرفی کتاب موسیقی کلاسیک سی و ششمین جشنواره موسیقی فجر فیلم کوتاه موسیقی ایرانی جشنواره موسیقی فجر فیلم سینمایی تئاتر ایران جشنواره فیلم رضوی حوزه هنری عکاسی برنامه تلویزیونی کنسرت آنلاین کنسرت اینترنتی شبکه پنج سیما تئاتر شهر پژمان طاهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۳۶۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه کرد ۲۰۰۰ میلیارد تومانی برای مددجویان استان کرمانشاه

رضا طاهری مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان کرمانشاه با اشاره به جمعیت ۱۵۲ هزار نفری خانواده کمیته امداد در استان گفت : این تعداد مددجو در قالب ۷۶ هزار خانوار تحت حمایت کمیته امداد قرار دارند.

وی با اشاره به گسترگی خدمات امداد، گفت: برخی تصور دارند که تنها خدمت کمیته امداد پرداخت مستمری است، درحالی که ۱۲۱ نوع خدمت شامل خدمات درمانی، تحصیلی، آموزشی، اشتغال، مسکن و ... به مددجویان ارائه می‌شود.

وی افزود: یکی از تصورات دیگری که در جامعه وجود دارد این است که عمده این هزینه‌ها از محل مشارکت‌های مردمی و خیرین تامین می‌شود، خیرین سهم تقریبا ۱۵ درصدی در این زمینه دارند.

وی افزود: سال گذشته ۳۳۰ میلیارد تومان از محل مشارکت‌های مردمی و خیرین جمع‌آوری شده و مابقی هزینه‌های صورت گرفته برای مددجویان از محل منابع دولتی، منابع کمیته امداد و تسهیلات قرض الحسنه و... تامین شده است.

طاهری خاطرنشان کرد: سهم مردم و خیرین از هزینه کرد برای مددجویان شاید خیلی باشد، اما همین کمک‌های اندک برکت داشته و گره گشای بسیاری از مشکلات مددجویان است.

به گفته مدیرکل کمیته امداد استان کرمانشاه در حال حاضر ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار خیر بصورت ثابت درحوزه‌های مختلف با کمیته امداد همکاری کرده و یاری‌رسان مددجویان هستند.

وی در خصوص مبلغ مستمری مددجویان هم گفت: این مبلغ بر حسب جمعیت برای هر خانوار متفاوت است و در حال حاضر خانوار یک نفره یک میلیون تومان و خانواره پنج نفره و بیشتر ۳.۵ میلیون تومان در ماه مستمری دریافت می‌کند.

طاهری گفت: این مبلغ مستمری در کنار کمک‌های بسیار دیگری است که به مددجویان ارائه می‌شود، بطور مثال سال گذشته ۱۲ میلیارد تومان فرانشیز درمانی به ۴۱ هزار مددجو پرداخت کردیم. در بحث مسکن مددجویان هم ۳۳۰ واحد مسکونی اخیرا افتتاح کرده و امسال هم ساخت ۳۰۰ واحد دیگر را در دستور کار داریم. در بحث ودیعه مسکن سال گذشته ۹۹ میلیارد تومان به ۲۲۰۰ نفر و در بحث کمک هزینه اجاره مسکن ۱۲ میلیارد تومان به ۲۸۰۰ نفر پرداخت شده است.

مدیرکل کمیته امداد استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: در حوزه تحصیل هم سال گذشته ۱۴ میلیارد تومان کمک هزینه تحصیلی پرداخت شده و از دانشجویان تحت پوشش امداد حتی در مقطع دکترا هم حمایت می‌کنیم.

وی افزود: در بحث تهیه اقلام ضروری مانند یخچال، تلویزیون و... هم خانوار‌ها کمک دریافت می‌کنند و در این زمینه سال گذشته ۱۹۵۰ قلم کالا به ارزش هشت میلیارد تومان خریداری و در اختیار مددجویان قرار داده شد.

طاهری گفت: وام گره‌گشایی هم خدمت دیگر امداد است که مددجویان می‌توانند در مواقع اضطرار از آن استفاده کنند و در این زمینه هم سال گذشته ۱۲۵ میلیارد تومان تسهیلات به ۱۴ هزار مددجو پرداخت شده است.

طاهری گفت: در بحث جهیزیه هم خانوار‌های مددجو حمایت می‌شوند و سال گذشته ۲۱۰۰ سری جهیزیه شامل یخچال، تلویزیون، لباسشویی، جاروبرقی و اجاق گاز به ارزش ۷۷ میلیارد تومان برای نوعروسان امداد خریداری و به آنها تحویل شد.

مدیرکل کمیته امداد استان کرمانشاه از اهدای بسته‌های حمایتی معیشت‌ی به مادران باردار و شیرده که احتمال سوءتغذیه آنها وجود دارد خبر داد و افزود: در این زمینه سال گذشته ۱۲۰۰ مادر از این خدمات به ارزش چهار میلیارد تومان برخوردار شدند.

طاهری گفت: خدمت دیگر امداد برای مادران سرپرست خانوار است، بطوری که حق بیمه آنها پرداخت شده تا آنها بتوانند بعد از چندسال بازنشسته شده و حقوق دریافت کنند. در این زمینه تاکنون ۱۷۵۰ مادر سرپرست خانوار بیمه شده‌اند و سال گذشته ۹ میلیارد تومان حق بیمه آنها پرداخت شد تا بتوانند در آینده مستمری بگیر شوند.

طاهری درباره طرح اکرام ایتام با اشاره به حمایت خیرین از ایتام و فرزندان محسنین، گفت: هر یتیم ماهانه بطور میانگین یک میلیون تومان از محل کمک حامیان دریافت می‌کند. این مبلغ برای هر فرزند محسنین ماهانه ۳۰۰ هزار تومان است.

مدیرکل کمیته امداد استان کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه «پشت نوبتی» در کمیته امداد استان نداریم، گفت: خوشبختانه تمام افراد واجد شرایط تحت حمایت امداد درآمده‌اند و در این زمینه پشت نوبتی نداریم.

وی افزود: امسال دو هزار خانوار جدید سهمیه گرفته‌ایم و هر خانواری که واقعا واجد شرایط باشد، تحت حمایت درآمده و محدودیتی در این زمینه نداریم.

طاهری در خصوص شرایط خانوار‌ها برای برخورداری از حمایت‌های امداد نیز گفت: افرادی که جزو سه دهک پایین جامعه باشند، یا زن سرپرست خانوار بوده و یا توانایی اشتغال نداشته باشند و یا بیماری صعب‌العلاج داشته باشند و ... می‌توانند از حمایت‌های امداد برخوردار شوند.

وی خاطرنشان کرد: همه ما افرادی را در سطح جامعه مشاهده می‌کنیم که به ظاهر خیلی فقیر بوده و مشغول تکدی‌گری هستند و بعضا مردم این موضوع را مطرح می‌کنند که چرا کمیته امداد این افراد را تحت پوشش نمی‌برد. واقعیت امر این است که برخی از این افراد به دلیل درآمد بالای تکدی‌گری به این کار روی آورده‌اند و حاضر نیستند این کار را کنار گذاشته و تحت پوشش قرار گیرند.

طاهری افزود: غالب این افراد درآمد بسیار بالایی از تکدی گری کسب می‌کنند و برای همین نمی‌خواهند آن را کنار بگذارند. اگر مردم به جای کمک به این افراد سودجو، از طریق نهاد‌هایی مانند کمیته امداد اقدام کنند، قطعا کمک‌های آنها دست نیازمندان واقعی و آبرومند می‌رسد .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • توضیحات شهردار منطقه 22 درباره زمان بازگشایی بزرگراه خرازی
  • توضیحات شهردار منطقه درباره زمان بازگشایی بزرگراه خرازی
  • توضیحات فولاد ازنا در مورد یک خبر
  • واکنش باشگاه سپاهان به حواشی مرد حاشیه‌ساز
  • توضیحات پیرامون پیدا شدن یسنا ۴ ساله
  • «سلمان فارسی» پروژه‌ای جریان‌ساز
  • ببینید | اولین توضیحات مادر یسنا درباره مفقود شدن دخترش
  • عکس| جدیدترین عکس حسین طاهری در کنار پدرش
  • هزینه کرد ۲۰۰۰ میلیارد تومانی برای مددجویان استان کرمانشاه
  • بهره مندی ۱۷ هزار نفر از خدمات مشاوره مراکز بهزیستی در گلستان