Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - شهر: شیوع کرونا بر حدود 20.9 هزار میلیارد تومان از منابع 30.6 هزارمیلیارد تومانی بودجە 1399 شهرداری تهران تأثیر خواهد گذاشت.
به گزارش شهر، یکسال از نبرد تن به تن با ویروسی که تبعات زیادی از خود به جای گذاشته و هنوز هم ادامه دارد، گذشته است. تکلیف آثار کرونا بر سلامت و جانباختن میلیون‌ها نفر در سراسر دنیا مشخص است اما؛ شیوع کرونا از دو کانال کاهش تقاضا و کاهش عرضه به صورت همزمان اقتصاد جهانی را با رکودی بی سابقه مواجه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شوک آثار شیوع این ویروس بر اقتصاد ایران به دلیل تاب‌آوری شکنندە آن به واسطە تحریم های بین المللی به مراتب بیشتر خواهد بود. اقتصادهای منطقه ای و شهری و به تبع آن، مالیە شهرداری‌ها نیز در همین چارچوب با ضرر مواجه خواهند شد.
فصلنامه اقتصاد و برنامه‌ریزی شهری که به همت مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهرداری تهران منتشر میشود به تازگی پژوهشی از آثار شیوع ویروس کرونا بر بودجه شهرداری تهران منتشر کرده است. برآوردهای این تحقیق بیانگر آن است که شیوع کرونا بر حدود 20.9 هزار میلیارد تومان از منابع 30.6 هزارمیلیارد تومانی بودجە 1399 شهرداری تهران تأثیر خواهد گذاشت. این تأثیر در دو سناریوی حداکثری با فرض از بین نرفتن ویروس طی سال و سناریوی حداقلی با فرض تعدیل 50 درصدی بررسی شده است. بر همین مبنا، در سناریوی حداکثری کرونا 4.608 هزار میلیارد تومان و در سناریوی تعدیل شده حدود 2.304 هزار میلیارد تومان کسری، مازاد بر کسری بودجە سالیانە شهرداری تهران به منابع درآمدی این سازمان تحمیل خواهد کرد. این در حالی است که مصارف بودجە شهرداری تهران فقط در بخش هزینه ها از شیوع کرونا اثر مستقیم می پذیرد و از این ناحیه نیز مصارف بودجه فقط 93 میلیون تومان افزایش خواهد یافت.
آثار شیوع کرونا بر اقتصاد شهر تهران
بر اساس گزارش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی حدود 40 درصد ارزش افزوده تولیدی در استان تهران، تحت تأثیر ویروس کرونا قرار گرفته است. بنابراین، با توجه به سهم 26 درصد این استان از تولید کشور، اندازە اقتصاد فقط به واسطە تغییرات اقتصادی استان تهران 10 درصد کوچکتر خواهد شد. همچنین، 21.5 درصد از اشتغال استان تهران متأثر از ویروس کرونا خواهد بود که به طور متوسط و با ادامە روند موجود استان تهران ماهانه 1.8 درصد از اشتغال خود را از دست میدهد. آثار شیوع کرونا بر منابع بودجە شهرداری تهران منابع بودجە عمومی شهرداری تهران در سال 1399 ، حدود 306 هزار میلیارد ریال با ترکیب درآمدها 159.5 هزار میلیارد ریال، واگذاری دارایی های سرمایه‌ای 121.9 هزار میلیارد ریال و واگذاری داراییهای مالی 2/24 هزار میلیارد ریال در نظر گرفته شده است.
تاثیرپذیری 61 کد درآمدی از کرونا
بر اساس بررسی به عمل آمده در این پژوهش، 61 ریز کد درآمدی از کرونا تأثیر میپذیرند. برای تخمین آثار شیوع کرونا بر منابع درآمدی شهرداری تهران، محاسبات در دو سناریوی حداکثری، با فرض شیوع کرونا در تمام طول سال و سناریوی حداقلی با فرض تعدیل 50 درصدی اثر یادشده، انجام شده است. بر اساس مفروضات سناریوی نخست، در یک بخش از دست رفتن 33 درصد درآمدها با توجه به توقف و یا گردش، اقتصادی ناچیز فعالیت ها در کدهای درآمدی مانند عوارض گذرنامه، عوارض بلیت هوایی و... پیش‌بینی شده است. در بخش دوم پیش‌بینی شده که 25 درصد از درآمدها به واسطە بخشودگی احتمالی دولت و یا کاهش گردش مالی مبادلات در کدهای درآمدی سایر موارد عوارض حاصل از مالیات بر ارزش افزوده کاهش پیدا خواهد کرد.
در این پژوهش همچنین از دست رفتن حدود 25 درصد درآمدهای مرتبط با حوزە شهرسازی به علت توقف فعالیتهای ساختمانی؛ در کدهای درآمدی عوارض بر پروانه های ساختمانی (زیربنا و پذیره)، عوارض نوسازی، جریمە کمیسیون مادە 100 ، عوارض بر مازاد تراکم، عوارض افزایش ارزش قانونی ناشی از طرح‌های توسعە شهری، عوارض بر بالکن و پیش‌آمدگی، عوارض تأمین پارکینگ و عوارض بر تفکیک اراضی و ساختمانی بر اساس نسبت تحقق (به ترتیب 25 درصد و 5/24 درصد(. پیش‌بینی شده است. از دست رفتن 22 درصد از درآمدها؛ در کدهای درآمدی تمدید پروانه های ساختمان‌های نیمه کاره به واسطە تعطیل فعالیت‌های ساختمانی و ... و از دست رفتن 13.5 درصد از درآمدها به دلیل تمدید مهلت قانونی و کاهش گردش فعالیت‌های اقتصادی؛ در کد درآمدی عوارض بر پروانە کسب و پیشه و حق صدور پروانه بخش دیگری از این سناریو است.
آنطور که در این پژوهش آمده است، در سناریوی دوم هم محاسبات با فرض تعدیل 50 درصدی آثار یادشده انجام شده است. نتیجە محاسبات بیانگر اثرگذاری مستقیم کرونا بر حدود 20.9 هزار میلیارد تومان از منابع شهرداری تهران در سال 1399 است که در سناریوی حداکثری 4.608 هزار میلیارد تومان و در سناریوی تعدیل شده حدود 304.4 هزار میلیارد تومان کسری، مازاد بر کسری بودجۀ سالیانۀ شهرداری تهران به منابع درآمدی این سازمان تحمیل خواهد کرد. 
میزان از دست رفتن درآمدکدهای درآمدیاز دست رفتن 33درصد درآمدها عوارض گذرنامه، عوارض بلیت هوایی، عوارض شماره گذاری سالیانە موتورسیکلت و سایر وسایل نقلیه، عوارض، ثبت نام آزمایش رانندگی، عوارض بلیت مسافربری و باربری، درآمدهای حاصل از تابلوهای معرف کاربری تبلیغاتی، درآمد مراکز فرهنگی، درآمد حاصل از سرمایه گذاری در بخش خصوصی، درآمد حاصل از سود سهام سازمانها و شرکتهای تابعه، درآمد حاصل از پارکینگ و پارکومترها، درآمد حاصل از بازارهای روز هفتگی ، جریمۀ سد معبر و خسارت واردشده به اموال شهرداری.از دست رفتن 25 درصد از درآمدها به واسطە بخشودگی احتمالی دولت و یا کاهش گردش مالی مبادلات کدهای درآمدی سایر موارد عوارض حاصل از مالیات بر ارزش افزوده 
از دست رفتن حدود 25 درصد درآمدهای مرتبط با حوزە شهرسازی به علت توقف فعالیتهای ساختمانیکدهای درآمدی عوارض بر پروانه های ساختمانی (زیربنا و پذیره)، عوارض نوسازی، جریمە کمیسیون مادە 100 ،عوارض بر مازاد تراکم، عوارض افزایش ارزش قانونی ناشی از طرحهای توسعە شهری، عوارض بر بالکن و پیش آمدگی، عوارض تأمین پارکینگ و عوارض بر تفکیک اراضی و ساختمانی بر اساس نسبت تحقق (به ترتیب 25 درصد و 24.5 درصد)از دست رفتن 22 درصد از درآمدها کدهای درآمدی تمدید پروانه های ساختمانهای نیمه کاره به واسطە تعطیل فعالیتهای ساختمانی و فرجە قانونی در نظر گرفته شده و همچنین، در کدهای درآمدی عوارض تردد وسایل نقلیه در محدوده های مرکزی. 
خبرنگار: فریبا رحمانی

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: هزار میلیارد تومان از منابع هزار میلیارد ریال کدهای درآمدی درصد از درآمدها شهرداری تهران شیوع کرونا درآمد حاصل درصد درآمدها درآمدی عوارض استان تهران دست رفتن آثار شیوع بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۳۶۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات طرح «یسنا» یارانه ویژه مادران باردار + مبلغ و نحوه استعلام

طرح یسنا به منظور تامین امنیت غذایی مادران و نوزادان سراسر کشور اجرایی شد و در مرحله جدید آن، مادران دارای فرزند زیر دو سال در سه دهک اول درآمدی که جمعیت آن‌ها به یک میلیون نفر می‌رسید، مشمول این طرح شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بر اساس اعلام معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کاهش میزان کالری مصرفی مردم در طی سال‌های ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۹ باعث شد دولت بسته کلانی در حوزه امنیت غذایی تدوین کند و یکی از بخش‌های مهم آن به حمایت از مادران شیرده و دارای کودکان زیر دو سال اختصاص یابد.

این طرح یارانه مضاعف ۶۰۰ هزار تومانی برای مادران با فرزند زیر دو سال است که برای سه دهک اول کم‌درآمد به اجرا درآمده است و در مرحله نخست این طرح، ۲۷ هزار مادر شناسایی شدند که از این میان ۲۲ هزار نفر مشمول دریافت این یارانه مضاعف بودند.

طرح یسنا به شکل پایلوت (آزمایشی) در هشت استان ایلام، لرستان، هرمزگان، گلستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و شمالی، در راستای اجرای ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به مرحله اجرا درآمده است.

در مرحله جدید مادران دارای فرزند زیر دو سال در سه دهک اول درآمدی در سراسر کشور که جمعیت آن‌ها به یک میلیون نفر می‌رسید، مشمول این طرح شده‌اند.

مادران سه دهک اول درآمدی برای اطلاع از اینکه مشمول طرح هستند یا نه می‌توانند با ورود به برنامه کاربردی «شما» مراجعه کنند و پس از واردکردن کد ملی سرپرست خانوار از وضعیت خود مطلع شوند.

یارانه ۴۰۰ هزار تومانی مادران در مرحله دوم طرح، به ۶۰۰ هزار تومان افزایش یافته است و مادران مشمول طرح یسنا، می‌توانند از بسته‌های حمایتی پیش‌بینی‌شده که شامل لبنیات، پروتئین، حبوبات، روغن، غلات، مغزی‌جات، میوه‌جات و سبزی‌ها و بسته بهداشتی شامل پوشک، شامپو، صابون و شوینده‌های بهداشتی برای کودک و مادر است تا مبلغ حدود ۶۰۰ هزار تومان به صورت رایگان خرید کنند.

طرح یسنا از سال گذشته به شکل پایلوت (آزمایشی) در هشت استان ایلام، لرستان، هرمزگان، گلستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و شمالی به مرحله اجرا درآمد و تا الان نیز ادامه دارد.

طرح یسنا که با زیرپوشش قراردادن مادران دهک اول درآمدی جامعه آغاز به کار کرده بود، در طرح جدید قرار است مادران سه دهک اول درآمده جامعه را تحت پوشش قرار دهد تا امنیت غذایی تعداد بیشتری از مادران و نوزادان تأمین شود؛ وزیر رفاه در این باره گفت: اعتبار خرید بسته‌های غذایی و بهداشتی به ۶۰۰ هزار تومان برای مادران دارای فرزند شیرخوار در سه دهک اول درآمدی در تمام استان‌های کشور تأمین شده است و افراد شامل این طرح می‌توانند اقدام به خرید کنند، این طرح برای مادران دارای فرزند زیر دو سال در سه دهک اول درآمدی که جمعیتی حدود یک میلیون (۹۳۵ هزار و ۷۲۴) نفر هستند در تمام استان‌های کشور اجرایی می‌شود.

کد خبر 749105

دیگر خبرها

  • ۶۰ درصد ساکنان محله جوادیه تهران افغانستانی هستند
  • امانی، عضو شورای شهر: ۶۰ درصد ساکنان محله جوادیه تهران افغانستانی هستند
  • بیش از ۱۲۲ میلیارد تومان عوارض آلایندگی در اراک پرداخت شد
  • واریز تسهیم عوارض ارزش افزوده به شهرداری ها و دهیاری ها
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • نرخ عوارض آزادراه‌های کشور ۳۰ درصد افزایش یافت
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • تغییرات بودجه شهرداری تهران در این دو سال | اعتبارات نسبت به دو سال گذشته ۵۰ درصد افزایش یافته است
  • جزئیات طرح «یسنا» یارانه ویژه مادران باردار + مبلغ و نحوه استعلام
  • منافع شخصی دلیل عدم عمل به قانون در شهرداری ها / استمرار کاهش کیفیت زندگی در کلانشهرها و شهرها /نتایج وخیم عدم مشارکت در انتخابات شوراها