Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-28@05:22:36 GMT

علت اصلی چاقی کودکان چیست؟

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۳۸۳۷۳

علت اصلی چاقی کودکان چیست؟

به گزارش صدا و سیما، نتایج به دست آمده از یک تحقیق جامع بین المللی نشان می دهد که مصرف یک رژیم غذایی با کیفیت پایین در دوران بارداری که سرشار از مواد غذایی ایجادکننده التهاب مزمن است، می تواند منجر به افزایش خطر چاقی و ایجاد چربی اضافه در بدن کودکان، به ویژه در اواخر دوران کودکی گردد.
محققان دریافتند که کودکان متولدشد از مادرانی که در دوران بارداری رژیم غذایی با کیفیت بالاتر و محتوی غذاهای سالم تر داشته اند، در اواخر دوره کودکی خود، کمتر به چاقی و سطوح چربی بالا در بافت های بدن مبتلا می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
به گفته این محققان، «چاقی در دوران کودکی اغلب به بزرگسالی نیز کشیده می شود و با خطر بیشتری برای بروز بیماری های مزمن بالاخص دیابت نوع دو همراه است. شواهد موجود نشان می دهند که رژیم غذایی مادر بر نتایج بارداری و زایمان تأثیر می گذارد. در این رابطه به یک هزار روز اول زندگی کودک، یعنی از زمان بارداری تا دو سالگی به عنوان یک دوره حساس برای جلوگیری از چاقی کودکان اشاره می شود».
آنها افزوده اند: «تحقیقات ما نشان می دهند کودکان متولدشده از مادرانی که رژیم دارای کیفیت پایین و غذاهای مرتبط با التهاب در دوران بارداری مصرف می کنند، در اواخر دوران کودکی خود بیشتر به چاقی و چربی اضافی بدن گرفتار می گردند».
دانشمندان کالج دانشگاهی دوبلین در ایرلند برای بررسی تأثیر رژیم غذایی مادر بر احتمال چاقی کودکان و چربی اضافی بدن، داده های جمع آوری شده از 16295 جفت مادر و کودک را از نقاط مختلف اروپا شامل ایرلند، فرانسه، انگلستان، هلند و لهستان تجزیه و تحلیل کردند.  
این محققان کیفیت رژیم غذایی و این که آیا رژیم های غذایی دارای غذاها و اجزای غذایی مرتبط با التهاب مزمن مانند چربی اشباع شده، کربوهیدرات های تصفیه شده و گوشت قرمز و فرآوری شده هستند یا خیر را ارزیابی کردند.به گزارش سیناپرس، آن ها همچنین BMI کودکان را در اوایل، اواسط و اواخر دوره کودکی محاسبه کرده و سایر داده های اضافی در مورد ترکیب بدن کودکان را جمع آوری نمودند.
مجریان این پژوهش دریافتند کودکان متولدشده از مادرانی که غذای ایجادکننده التهاب را در طول بارداری مصرف می کنند، در اواخر کودکی دارای مقادیر کمتری از توده بدن بدون چربی هستند که نشان دهنده میزان توده عضلانی پایین تر است. تحقیقات قبلی نشان داده اند که سطح پایین توده عضلانی می تواند با خطر دیابت، فشار خون بالا و چاقی در ارتباط باشد.
آن ها اظهار داشته اند: «یافته های ما نشان می دهند که ارتقای رژیم غذایی به وضعیت سالم، با واردکردن مقدار زیادی میوه و سبزیجات و کم کردن کربوهیدرات تصفیه شده و گوشت های قرمز و فرآوری شده در طول بارداری، می تواند از چاقی کودکان جلوگیری کند».       

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: چاقی کودکان رژیم غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۳۸۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟

آفتاب‌‌نیوز :

مؤسسه ملی دیابت و بیماری‌های گوارشی و کلیوی به افراد مبتلا به دیابت توصیه می‌کند که میوه‌ها را در یک رژیم غذایی متعادل بگنجانند. با این حال، برخی از محصولات میوه مانند آب میوه‌ها و میوه‌های خشک دارای محتوای قند بالایی هستند. اجتناب از این میوه‌ها می‌تواند به کاهش خطر افزایش قندخون کمک کند.

ویتامین‌ها، فیبر، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های ضروری در بسیاری از میوه‌ها می‌توانند به بهبود سلامت کمک کنند و خوردن میوه‌ها و سبزیجات ممکن است فرد را کمتر در معرض خطر کمتر ابتلاء به بیماری قلبی و سرطان قرار دهد.

نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که خوردن میوه می‌تواند به پیشگیری از دیابت کمک کند. با این حال، مهم است که از محتوای غذایی کامل میوه‌ها آگاه باشید و رژیم غذایی را بر اساس آن برنامه ریزی کنید.

میزان قند موجود در همه میوه‌ها یکسان نیست و برخی از آن‌ها به طور قابل‌توجهی محتوای قند بیشتری نسبت به بقیه دارند.

میوه‌های پُر قند

هندوانه

موز بیش از حد رسیده

آناناس

خوردن این میوه‌ها برای افراد دیابتی هنوز بی خطر است و نیازی به حذف آن‌ها از رژیم غذایی نیست. با این حال، مهم است که از محتوای قند آن‌ها آگاه باشید و بر اساس آن برنامه‌ریزی کنید.

در حالی که این میوه‌ها سرشار از کربوهیدرات هستند، سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی نیز هستند. اولویت دادن به میوه‌ها به عنوان منبع کربوهیدرات می‌تواند به شکل بخشی جدایی ناپذیر از یک رژیم غذایی مناسب دیابت کمک کند.

منبع معتبر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) بیان می‌کند که نوشیدن آب میوه در طول وعده غذایی یا به تنهایی به سرعت سطح قند خون فرد را افزایش می‌دهد.

برخلاف خوردن میوه‌های تازه که حاوی فیبر هستند، آب میوه منبع غلیظی از قند است که می‌تواند به سرعت قند خون فرد را افزایش دهد.

یک مطالعه دیگر در سال ۲۰۱۷ نشان داد که مصرف میوه‌های تازه خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ را در افراد کاهش می‌دهد. محققان همچنین دریافتند افراد مبتلا به دیابت که به طور منظم میوه‌های تازه می‌خورند کمتر در معرض خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی هستند.

افراد همچنین می‌توانند میوه‌های خشک را در رژیم غذایی خود بگنجانند، البته به شرطی که با شکر اضافه خشک نشده باشند.

ترکیب میوه‌های خشک با آجیل نیز می‌تواند به مدیریت قند خون کمک کند. آجیل سرشار از چربی، فیبر و پروتئین است. این سه ماده مغذی هضم را کند می‌کنند و می‌توانند از افزایش قند خون جلوگیری کنند.

در مطالعه‌ای محققان ارتباط مثبتی بین مصرف آجیل و میوه‌های خشک و پیشگیری از دیابت نوع ۲ پیدا کردند. با توجه به حذف آب در فرآیند خشک کردن، میوه‌های خشک از نظر حجم نسبت به میوه‌های تازه غلظت قند بسیار بالاتری دارند و انجمن دیابت آمریکا (ADA) تأیید می‌کند که خوردن میوه‌های خشک در حد متعادل می‌تواند گزینه خوبی برای افراد مبتلا به دیابت باشد.

این میوه‌های خشک قند بالایی دارند

زردآلو

آناناس

کشمش

نتایج مطالعات نشان می‌دهد افراد باید به دنبال کاهش سایر کربوهیدرات‌ها از رژیم غذایی خود باشند و میوه‌ها را به عنوان بخشی از برنامه غذایی عادی خود قرار دهند.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • ۵ ماده غذایی که می توانند اثری مشابه داروهای لاغری داشته باشند
  • چربی مهمی که در هنگام لاغر کردن نباید بسوزانید
  • این پنیر چربی‌های شکم را آب می‌کند! | تاثیر لبنیات در چربی سوزی شکم ؛ روزانه سه وعده لبنیات بخورید
  • عوارض مصرف بیش از اندازه برنج سفید
  • لاغری در یک هفته ؛ نکات مهم برای کاهش وزن در یک هفته
  • نودل برای کودکان؛ ممنوع!
  • هفت نکته برای کاهش وزن اگر فکر می‌کنید «ژن چربی» را دارید
  • سینمای سیار کودک و کارگاه آموزش رایانه در خاش افتتاح شد
  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟
  • غذا‌هایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد