Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

اولین رادیو وبینار علمی کشور با همکاری رادیو سلامت، مرکز تحقیقات سلامت دفاعی و دانشگاه بقیه الله الاعظم با موضوع حملات شیمیایی، تجربیات و چالشها برگزار شد. در این وبینار علمی اساتید رشته های مختلف علوم پزشکی به ارائه اطلاعات علمی درخصوص مهمترین سرفصلهای مطرح در موضوع حملات شیمیایی پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این وبینار از ساعت 8:30 صبح 8 اسفند ماه با سخنرانی دکتر حسن ابوالقاسمی ریاست دانشگاه بقیه الله الاعظم افتتاح شد.

دکتر عرب خردمند، رئیس مرکز تحقیقات سلامت دفاعی درخصوص این وبینار گفت: امروز 8 اسفند ماه، سالگرد و بزرگداشت هشتم اسفند سال 1364 است که بیمارستان حضرت فاطمه الزهرا (س) چوئبده آبادان مورد حمله شیمیایی قرار گرفت.

وی در ادامه افزود: در جنگ جهانی اول سابقه حملات شیمیایی به نیروهای نظامی در تاریخ جنگها ثبت شد و در جنگ های دیگر افراد غیر نظامی و مناطق غیر جنگی و مسکونی مورد حمله شیمیایی قرار گرفتند، مانند: جنگ آمریکا و ویتنام، اما برای اولین بار در تاریخ جنگهای دنیا، حمله شیمیایی به بیمارستانها در جنگ تحمیلی ایران و عراق صورت گرفت که مکرراً هم انجام شد. از جمله حمله به بیمارستان ارتش در سومار که منجر به شهادت شهید همتی و شهید رستم پور شد و حمله به بیمارستان حضرت فاطمه الزهرا (س) چوئبده که نمونه بارزی از این حملات بود. دکتر عرب خردمند گفت: در زمان جنگ تحمیلی پزشکان و متخصصین ما اطلاعات چندانی از اثرات حملات شیمیایی و نیز شیوه های درمانی نداشتند و در دنیا هم مراجع معتبری در این مورد وجود نداشت و اگر هم اطلاعاتی بود در اختیار پزشکان ما قرار نمی گرفت، در نتیجه سالهای جنگ، سالهای سختی از جهت تحقیق و پژوهش یافتن روشهای درمانی و کنترل صدمات این حملات برای دانشمندان و متخصصان و پزشکان کشور بود، اما به لطف تلاش ها و همت متخصصان ما در این حوزه به جایی رسیدیم که امروز با کمال قدرت و افتخار اعلام می کنیم که کشور ما در تنظیم پروتکلهای بهداشتی و درمانی درخصوص حملات شیمیایی مرجعیت دارد و پیشتاز است و این گواه روشنی بر توانمندی پژوهشگران و متخصصان ایرانی است که در کلیه رشته ها و پژوهش های پزشکی و درمانی حرف برای گفتن دارند، همانگونه که امروز محققان همگام با پیشروترین کشورها در زمینه های پژوهش سم شناسی و ساخت واکسن مشغول به کار هستند.

دکتر عراقی زاده دبیر علمی این رادیو وبینار درخصوص این وبینار علمی گفت: این وبینار در 4 بخش با موضوعات: پیامدهای حوزه سلامت ناشی از حملات شیمیایی، دستاوردهای درمان در ارتقاء سطح سلامت جانبازان شیمیایی، مبانی حقوقی و چالشهای آینده در مجروحان شیمیایی و اهمیت مطالعات در حوزه سلامت مصدومان شیمیایی برگزار می شود و در هر موضوع متخصصان همان حوزه توضیحات مبسوطی در این خصوص ارائه می کنند که هم برای عموم قابل استفاده است و هم جهت استفاده متخصصین و اعضای هئیت علمی، دانشجویان و جامعه دانشگاهی کشور در دسترس است.

وی در ادامه گفت: بخش پایانی این رادیو وبینار به افتخار دکتر فقیه زاده به اهمیت مطالعات کوهورت در حوزه سلامت و مصدومین حوادث شیمیایی می پردازد، دکتر فقیه زاده اولین طراح متودولوژی کوهورت مطالعات مجروحان شیمیایی، در دنیا به عنوان مرجع شناخته می شود و تاکنون مقالات مختلفی از ایشان در مجلات معتبر سم شناسی دنیا به چاپ رسیده است.

یکی از موضوعات مهم مطرح شده در این وبینار صحبتهای دکتر قانعی متخصص ریه و رئیس پنل دوم وبینار بود که درخصوص مراقبتهای ویژه جانبازان شیمیایی در برابر کووید 19 صحبت کردند و اعلام کردند در هفته پیش رو واکسیناسیون جانبازان شیمیایی در برابر کرونا آغاز خواهد شد.

منبع: خبرگزاری ایلنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: واکسیناسیون رادیو سلامت حملات شیمیایی دانشگاه بقیه ا الاعظم حملات شیمیایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۳۹۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«پلن بی» آمریکا در برابر انصارالله چیست؟

به گزارش قدس آنلاین، سخنگوی نظامی دولت نجات ملی یمن  در ادامه اعلام کرد نیروهای پدافند هوایی یمن یک پهپاد تهاجمی ام‌کیو۹ ریپر ارتش آمریکا را با موشک در حریم هوایی استان صعده در حالی که در حال انجام مأموریت‌های خصمانه بود، سرنگون کردند.

ارتش آمریکا نیز ضمن تأیید این خبر اعلام کرد انصارالله سه موشک بالستیک ضدکشتی در دریای سرخ به سمت چندین هدف شلیک کرد که بر اثر آن، نفتکش انگلیسی آسیب دیده است. ارتش آمریکا اما درباره هدف قرار گرفتن پهپاد اظهارنظری نکرد، اما شبکه خبری سی‌بی‌اس آمریکا تأیید کرد یک فروند ام‌کیو۹ که حدود ۳۰میلیون دلار قیمت دارد، اوایل روز جمعه در داخل یمن سقوط کرد و تحقیقات در این زمینه در حال انجام است.

انصارالله یمن همچنین روز جمعه از هدف قرار دادن یک کشتی اسرائیلی به نام «ام‌اس‌سی داروین» در خلیج عدن و شلیک تعدادی موشک و پهپاد به سمت اهدافی در شهر بندری ایلات در جنوب سرزمین‌های اشغالی خبر داد.

تشدید تحرکات دوباره انصارالله یمن در هدف قرار دادن اهداف دریایی مرتبط با اسرائیل، آمریکا و انگلیس پس از هفته‌ها آرامش نسبی و کاهش محسوس حملات، در حالی صورت می‌گیرد که عبدالملک الحوثی، رهبر انصارالله در سخنرانی روز جمعه، این تصور را که کاهش حملات مربوط به تضعیف توان نظامی این گروه است، رد کرد و وعده داد حملات بیشتری در راه است.

حملات انصارالله و خروج ناوهای آمریکایی از دریای سرخ
تشدید تحرکات انصارالله در دریای سرخ در حالی صورت گرفته که اوایل روز جمعه نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد ناو هواپیمابر یواس‌اس دوایت دی آیزنهاور و ناوشکن یواس‌اس گریولی، پس از حدود چهار ماه حضور در دریای سرخ، از کانال سوئز به سمت شرق مدیترانه عبور کرده‌اند.

مسئله‌ای که واکنش مقامات انصارالله را در پی داشت و محمدعلی الحوثی، یکی از اعضای شورای عالی سیاسی یمن و از رهبران انصارالله با اشاره به خروج ناو آمریکایی از دریای سرخ گفت اگر آمریکا مدعی کاهش عملیات نیروهای مسلح یمن برای حفظ وجهه خود، عقب‌نشینی از نظامی‌سازی دریا و رساندن پیامی به شرکت‌های بیمه است،  این یک خودفریبی مثبت است و اگر آمریکایی‌ها مدعی امن شدن دریای سرخ هستند، می‌توانند کشتی‌های خود را بفرستند تا هدف دلچسبی برای انصارالله شوند.

قدرت موشکی انصارالله، عامل فرار ناوهای آمریکایی
سید هادی سید افقهی، کارشناس مسائل منطقه در گفت‌وگو با قدس درباره افزایش دوباره تنش‌ها در دریای سرخ، با عجولانه خواندن واکنش آمریکایی‌ها به حملات حوثی‌ها علیه کشتی‌های اسرائیلی تصریح کرد: آمریکایی‌ها به دلیلی نداشتن شناخت از روحیه سلحشوری مردم یمن تصور می‌کردند با هدف قرار دادن چند مکان و چند بندر یمن، انصارالله را وادار به عقب‌نشینی و متوقف کردن حملاتشان خواهند کرد، غافل از اینکه توان مقاومت و قدرت بازدارندگی انصارالله بیش از تصورات و برآوردهای آمریکایی‌ها بود.

سید افقهی با اشاره با خروج ناوهای آمریکایی از دریای سرخ، علت این تصمیم آمریکایی‌ها را آگاهی و هراس از بُرد موشکی و پهپادی انصارالله دانست و افزود: درواقع آمریکایی‌ها از هدف قرار گرفتن احتمالی ناوها نگران بودند، چرا که حضور آن‌ها در دریای سرخ و آسیب‌پذیر بودنشان، آن‌ها را به یک هدف آسان در برابر انصارالله تبدیل کرده بود و در صورت هدف قرار گرفتن آن‌ها یک بی‌آبرویی بزرگ متوجه آمریکایی‌ها می‌شد. از طرفی به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها برنامه‌های دیگری را برای مواجهه با انصارالله در یمن دنبال می‌کنند؛ احتمالاً تحریک و استفاده از گروه‌های نیابتی و تسلیح گروه‌های مخالف برای درگیر کردن انصارالله به یک جنگ داخلی ازجمله این اقدامات خواهد بود.

وی با اشاره به نزدیک بودن انتخابات آمریکا، یکی دیگر از دلایل خروج ناوهای آمریکایی را تلاش آمریکا برای کاهش تنش در منطقه و نگرانی از ادامه بحران انرژی در جهان دانست و عنوان کرد: به واسطه بسته شدن دریای سرخ، آسیب‌های جدی به حوزه اقتصادی و انرژی جهانی وارد آمده که می‌تواند در انتخابات پیش رو تأثیرگذار باشد.

پلن بی واشنگتن در مقابله با صنعا
جعفر قنادباشی، کارشناس مسائل منطقه نیز با مشروع دانستن اقدامات یمن که در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و کشتار صهیونیست‌ها در غزه آغاز شد، اظهار کرد: پس از آنکه تهدیدات آمریکایی‌ها علیه یمن، نتیجه‌ای برای توقف حملات علیه کشتی‌های اسرائیلی و در ادامه آمریکایی و انگلیسی نداشت به نظر می‌رسد واشنگتن برنامه دیگری را در دستور کار رویارویی با یمن قرار داده است.

قنادباشی با بیان اینکه آمریکایی‌ها افزایش قدرت انصارالله و تسلط آن‌ها بر دریای سرخ را برای منافع اسرائیل و خودشان خطری جدی می‌دانند، تصریح کرد: به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها ناوهای خود را به دلیل آسیب‌پذیر بودن از منطقه خارج کردند و در ادامه با تسلیح گروه‌ها و قبایلی که در یمن با انصارالله مخالف هستند، تلاش می‌کنند یمن را وارد یک بحران داخلی کنند تا به این شکل انصارالله را تضعیف کنند.

وی با اشاره به توییت حسین العزی، معاون وزیر خارجه دولت نجات ملی یمن مبنی بر آگاه بودن یمن از طرح‌های متجاوزانه آمریکا علیه این کشور، تأکید کرد: البته در حال حاضر آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند با ارسال پیام‌هایی برای انصارالله و کشاندن آن‌ها پای میز مذاکره، به نوعی شرایط حاکم بر منطقه و دریای سرخ را هم برای رژیم صهیونیستی هم برای خودشان در آستانه انتخابات پیش رو در آمریکا تعدیل کنند. اما از آنجایی که بعید است آمریکا تسلط یمن و انصارالله که بخشی از نیروی مقاومت در منطقه است را بر شاهراهی حیاتی همچون دریای سرخ تحمل کند، قطعاً در پشت پرده اقداماتی را علیه انصارالله انجام خواهد داد.

سیداحمد موسوی

دیگر خبرها

  • محقق حوزه سلامت در خوی با بیش از ۶۰ مقاله بین‌المللی مجری طرح شهر سالم 
  • دیدار معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با آیت الله حسینی بوشهری
  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست
  • «پلن بی» آمریکا در برابر انصارالله چیست؟
  • قدردانی وزیر علوم از دست‌اندرکاران حفظ سلامت کنکور
  • عضو هیأت علمی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد