Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@03:38:15 GMT

رویکرد کاربران فضای مجازی درباره انتخابات 1400 چیست ؟

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۴۲۰۰۱

رویکرد کاربران فضای مجازی درباره انتخابات 1400 چیست ؟

به گزارش خبرنگار گروه سواد رسانه خبرگزاری فارس، برگزاری انتخابات و مشارکت فعالانه شهروندان از تاثیرگذارترین عوامل تایید مشروعیت نظام و حفظ تمامیت ارضی است. انتخابات ریاست جمهوری از جمله انتخاباتی است که تاثیر مستقیم بر سرنوشت شهروندان یک کشور می‌گذارد. در زمان انتخابات، احزاب و جناح‌های سیاسی مختلف خط مشی  برنامه‌های خود را ارائه می‌دهند و شهروندان از میان  نحله‌های فکری گوناگون، کاندید مورد نظر خود را انتخاب می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با گسترش رسانه‌ها و بسترهای شبکه‌های اجتماعی، شاهد تاثیرگذاری گسترده این رسانه‌ها در تصمیم‌گیری‌های سیاسی مردم از جمله انتخابات هستیم. فضای مجازی می‌تواند بر میزان مشارکت مردم در انتخابات، ترغیب و تهییج مردم  و یا در مقابل تحذیر و اجتناب از رای دادن آنان تاثیرگذار باشند.

همچنین امروزه شیوه‌های تبلیغ سنتی جای خود را به شیوه های جدید داده است. مردم به وسیله فضای مجازی از کاندیداها و برنامه‌های آنان مطلع می‌شوند. شبکه‌های مجازی تبدیل محلی برای تضارب آرا سیاسی می‌شوند و کاربران به طور آزادانه از خطوط قرمزی که در رسانه های رسمی حکومت وجود دارد عبور می‌کنند و با ایجاد موج‌های حمایتی و یا انتقادی به فعالیت می‌پردازند. 

با نزدیک شدن به سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰ و آغاز کارزار انتخاباتی نامزدها فعالیت کاربران شبکه های اجتماعی نیز در این خصوص افزایش می‌یابد و هر چه به زمان برگزاری انتخابات نزدیک‌تر می شویم، میزان تبادل نظر و کنشگری سیاسی کاربران نیز افزایش می‌یابد.

طبق رصد مرکز پژوهشی «بتا»، با رصد فعالیت کاربران در دو بستر توییتر و اینستاگرام در پاییز امسال می‌توان به اطلاعات قابل توجهی دست یافت. همچنین با توجه به ماهیت این بسترها شاهد هستیم که در بستر اینستاگرام کاربران کمتری درباره انتخابات پستی منتشر کرده‌اند. کاربران اینستاگرام بیشتر ذیل پست‌های صفحات رسانه‌های رسمی داخلی و خارجی که به اخبار انتخابات پرداخته‌اند نظر خود را ابراز کرده اند. این درحالی است که فضای تبادل نظر درباره انتخابات در بستر توییتر از مدت‌ها قبل آغاز شده است.

رویکرد کاربران درباره مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰

داده های منتشر شده نشان می‌دهد که حدود ۵۴ درصد از داده ها شامل رویکرد مثبت کاربران به انتخابات است. ۲۹ درصد نیز رویکرد منفی به انتخابات دارند. ۱۷ درصد از کاربران نیز رویکرد خنثی داشته‌اند.

 

 رویکرد مثبت نشان دهنده این موضوع است که کاربران خواهان شرکت در انتخابات هستند. رویکرد منفی نشان دهنده تحریم انتخابات و اعلام عدم مشارکت است. رویکرد خنثی نیز مربوط به اخبار منتشر شده پیرامون انتخابات آتی است که موضع گیری مشخصی را مطرح نکرده اند.

به طور کلی هشتگ #انتخابات_1400 هشتگ مربوط به نظرات کاربران درباره انتخابات آتی است. اما کاربران با رویکرد منفی با هشتگ‌هایی نظیر #رای_نمیدهم و #رای_بی_رای و #تحریم_انتخابات نظرات خود را منتشر کرده‌اند.

موضوعات مطرح شده درباره انتخابات ۱۴۰۰

از موضوعات پر تکرار اظهار نظر در رابطه با کاندیداهاست. چه کاندیداهایی که اعلام حضور کرده اند چه آنان که گمانه زنی درباره حضور آنان وجود دارد. برخی نیز فراتر از نامزدها به جریانات و جناح های سیاسی و نحوه عملکرد آنان پرداخته اند.

موضوع بعدی که در میان داده ها از فراوانی بیشتری برخوردار است. موضوع اعلام عدم مشارکت در انتخابات و بیان چرایی آن است. کاربرانی که رویکرد منفی نسبت به انتخابات داشته‌اند به چند دسته تقسیم می‌شوند. عده ای از آنان که رویکرد سیاسی مخالف با جمهوری اسلامی و معاندین نظام و ضد انقلاب هستند که رای دادن را مساوی مشروعیت دادن به نظام جمهوری اسلامی می‌دانند و کاربران را از شرکت در انتخابات برحذر می دارند و خواهان تحریم انتخابات هستند.

عده ی دیگری از کاربران امید نداشتن به اصلاح امور کشور و مشکلات عدیده اقتصادی و معیشتی را دلیل تصمیم بر عدم مشارکت خود اعلام کرده‌اند. این کاربران بیان می‌کنند که اعتماد خود را نسبت به رجال سیاسی از دست داده‌اند و تغییر دولت تاثیری در وضعیت مردم نخواهد داشت. همچنین کاربران دیگری نیز بحث عدم تاثیر رای مردم در نتیجه انتخابات را مطرح کرده ند و با بیان عدم اطمینان به سلامت انتخبات در ایران معتقدند کاندید منتخب از روش دیگری غیر از رای مردم انتخاب می‌شود.

کاندید شدن زنان در انتخابات نیز از موضوعاتی است که مورد توجه کاربران توییتر قرار گرفته است. این کاربران بیان می کنند که اخبار مبنی بر احتمال کاندید شدن زنان از جمله موضوعاتی است که برای گرم شدن تنور انتخابات مطرح شده است و اهمیت چندانی ندارد.

موضوع پرتکرار بعدی بحث تایید صلاحیت نامزدها و انتقاد به عملکرد شورای نگهبان است. برخی از کاربران با احتمال دادن رد صلاحیت شدن کاندید مورد نظر خود نظارت استصوابی را مورد انتقاد قرار داده اند. همچنین شائبه سلیقه ورزی از سوی مجریان و ناظران انتخابات برای پیروزی یک جریان یا فرد به خصوص را مطرح کرده‌اند.

همچنین کاربران مطرح کرده‌اند حکومت باید برای جلب نظر مردم و مشارکت در انتخابات که از مهم ترین عوامل مشروعیت حکومت است، باید الزامات آن را نیز فراهم کند.

از موضوعات دیگر مطرح شده می توان به ایجاد نظرسنجی ها و یا پرداختن به چگونگی برگزاری انتخابات در کرونا اشاره کرد که از فراوانی کمتری برخوردار بوده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فضای مجازی انتخابات مشارکت شبکه های اجتماعی درباره انتخابات رویکرد منفی رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۴۲۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلیس علیه تبلیغ‌کنندگان سلاح در فضای مجازی

رییس پلیس فتا فراجا از آغاز طرح عملیات پلیس فتا بر علیه تبلیغ کنندگان فروش سلاح و مهمات و ترویج کنندگان خشونت در فضای مجازی طی سال جاری خبر داد.

به گزارش مهر، سردار وحید مجید رئیس پلیس فتا فراجا گفت: در جهت پاکسازی و ارتقای امنیت فضای مجازی دو طرح عملیاتی ویژه پلیس فتا بر علیه تبلیغ کنندگان و فروشندگان سلاح، مهمات و اقلام ممنوعه و همچنین مقابله با پدیده ترویج خشونت و اراذل و اوباش در فضای سایبر در حال اجرا است.

این مقام ارشد سایبری خبر داد: در این راستا ۳۴ کار گروه ویژه عملیاتی و اطلاعاتی در خصوص رصد تارنما‌های مجرمانه و شناسایی مجرمان این دو حوزه که همواره پاکسازی و امنیت آن مورد درخواست هموطنان است، شروع به اجرای طرح کرده‌اند.

وی ادامه داد: بر اساس تجزیه، تحلیل و رصد‌های صورت گرفته در فضای مجازی بیش از ۹۰ درصد تبلیغات فروش و واگذاری سلاح، مهمات، افشانه و شوکر الکتریکی صرفاً یک ترفند کلاهبردارانه از سوی مجرمان سایبری به جهت کلاهبرداری مالی از متقاضیان محسوب می‌گردد و در حقیقت این افراد کلاهبردار هیچ گونه اقلامی نظیر سلاح، مهمات و ... به درخواست کنندگان واگذار نخواهند کرد.

رئیس پلیس فتا فراجا با تاکید بر عزم جدی پلیس فتا در برخورد با این دو پدیده مخل امنیت و آرامش هموطنان در فضای مجازی؛ از کاربران خواست: ضمن مشارکت با پلیس فتا در پاکسازی فضای مجازی در صورت مشاهده موارد مشکوک و مجرمانه موضوع را از طریق شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ به پلیس فتا گزارش کنند.

دیگر خبرها

  • شعری که در فضای مجازی ۱۰ میلیون بازدیدکننده داشت
  • انفصال از خدمت شهردار گلستان صحت ندارد
  • فیلم پربـازدید فضای مجازی؛ سخنرانی اقتصادی رئیسی در جنوب تهـران!
  • فیلم پربـازدید فضای مجازی؛ سخنرانی اقتصادی رئیسی در جمع تهرانی‌هـا!
  • سامانه دهک ریاست جمهوری فعال نشده است | مردم از باز کردن لینک ارسالی خودداری کنند
  • حمله سگ ولگرد به پسر بچه ۱۲ ساله در کرج
  • فیلم| واکنش کاربران مجازی به برخورد پلیس آمریکا با دانشجویان
  • پلیس علیه تبلیغ‌کنندگان سلاح در فضای مجازی
  • حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌های کاربران؛ از ایران تا آمریکا
  • عضو کانال‌های فضای مجازی صداوسیمای گلستان شوید