Web Analytics Made Easy - Statcounter

زمینه‌های همکاری‌ مشترک فرهنگی ایران و هند در ارائه متون و منابع آموزشی و کمک آموزشی زبان فارسی، تربیت و بازآموزی اساتید زبان فارسی در مدارس و اراده محتوا در معرفی دو کشور در متون درسی بررسی شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نخستین نشست کاری مشترک سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران و شورای ملی پژوهش‌های آموزشی و تربیتی هند وابسته به وزارت توسعه منابع انسانی دولت هند و رایزنی فرهنگی ایران در دهلی‌نو و بنیاد سعدی با موضوع بررسی ساز و کارهای همکاری مشترک در خصوص اجرای بندهای مربوط به گسترش زبان فارسی در مدارس هند براساس سند ملی آموزش 2020 هند و همکاری در تولید و ارائه محتوا در معرفی دو کشور در کتاب‌های درسی در بستر فضای مجازی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست کاری که با هدف تبادل نظر پیرامون سه دستور کار مربوط به  همکاری در توسعه آموزش زبان فارسی در مدارس هند بر اساس سند ملی آموزش 2020 هند، ارائه محتوا در متون درسی در معرفی دو کشور و برپایی المپیادهای مشترک زبان فارسی و اردو برگزار شده بود، طرفین ضمن معرفی ظرفیت‌های موجود در نهادهای مربوطه به بررسی ساز و کارهای همکاری مشترک در زمینه همکاری مشترک در ارائه متون و منابع آموزشی و کمک آموزشی زبان فارسی، تربیت و بازآموزی اساتید زبان فارسی در مدارس و اراده محتوا در معرفی دو کشور در متون درسی پرداختند.

سریواستاوا، مدیرکل  شورای ملی پژوهش‌های آموزشی و تربیتی وزارت توسعه منابع هند در سخنانی، گفت: آموزش زبان فارسی به عنوان زبان کلاسیک مورد توجه دولت هند است، چون بخشی از میراث تاریخی و ادبی هند به زبان فارسی است.

وی ادامه داد: در سیاست آموزشی جدید هند، افزایش مهارت زبانی دانش‌آموزان و فراگیری یک زبان خارجی مورد تأکید است.

سریواستاوا همچنین، با اشاره به توجه جدی دولت و سیاست‌های آموزشی این کشور به تربیت نسل جوان و تربیت نیروی انسانی، درک درست دانش آموزان از سایر ملل و تجربه‌های آنان را یکی از اولویت‌های تربیتی در این سند خواند.

وی در ادامه سخنانش، خواستار همکاری دو کشور در ارائه محتواهای مناسب در متون درسی این دو کشور با هدف آشنایی هرچه بیشتر جوانان شد.

سوزنچی، مدیرکل دفتر تألیف کتاب‌های درسی وزارت آموزش و پرورش کشورمان نیز در سخنانش ضمن معرفی ظرفیت‌های موجود در سازمان پژوهش  و برنامه ریزی آموزشی، خواستار تبادل تجربیات ایران و هند در زمینه مسائل آموزش و پرورش، برنامه ریزی کتاب‌های درسی و کمک آموزشی شد.

وی با اشاره به تجربه و فعالیت‌های این مرکز در همکاری‌های بین المللی از جمله با اسیسکو و کشورهای افغانستان و عراق در زمینه منابع و کتب درسی، اظهار کرد: امید است در خصوص تدوین منابع آموزشی و کمک آموزشی زبان فارسی برای مدارس هند همکاری مشترکی شکل گیرد.

محمدعلی ربانی، رایزن فرهنگی ایران در دهلی‌نو دیگر سخنران افتتاحیه این برنامه بود که ضمن تشریح اهمیت و کارکرد زبان فارسی و تأثیرات مثبت و سازنده آن، گفت: دولت هند با درک درست این ضرورت‌ها و سودمندی‌ها، همواره به موضوع آموزش زبان فارسی و حفظ میراث ادبی و عرفانی آن اهتمام داشته و علاوه بر حمایت از دپارتمان‌های زبان فارسی در سند آموزش ملی 2020 نیز فرصت‌ها و بسترهای جدیدی را به ویژه در مدارس و دبیرستان‌ها پیش بینی کرده است.

وی پیشنهاد داد: یک کمیته کاری تخصصی مشترک برای تدوین متون آموزش زبان فارسی در مدارس هند تشکیل گردد و این کمیته متن‌های پیشنهادی را با توجه به شرایط و اقتضائات نظام آموزشی و مدارس هند  بازبینی و تدوین کند.

ربانی همکاری در تربیت مربیان زبان فارسی مدارس، معرفی استاد، برپایی دوره‌های آموزشی و بازآموزی زبان فارسی برای مربیان را از دیگر فرصت‌های همکاری برشمرد و خواستار آن شد تا برای عملیاتی و اجرایی کردن همکاری‌ها از ده مدرسه به عنوان نمونه شروع و نسبت به برپایی یک دوره کوتاه مدت مربی گری و آموزش زبان فارسی مربیان این مدارس نیز با همکاری مشترک رایزنی فرهنگی و ان سی ار اتی اقدام شود.

صحرایی، معاون پژوهشی بنیاد سعدی با تشریح فعالیت‌های بنیاد سعدی به عنوان متولی امر آموزش زبان فارسی در خارج از کشور، ظرفیت‌های موجود در این بنیاد جهت همکاری در اجرای سند 2020 در زمینه فارسی در هند، برپایی دوره‌های بازآموزی مربیان زبان فارسی، همکاری در تهیه متون و منابع آموزشی و کمک آموزشی و بسترهای موجود جهت آموزش انلاین و مجازی در این بنیاد را برشمرد.

در بخش پایانی نخستین دور از این نشست آموزشی، شرکت کنندگان به پرسش‌های مطرح شده پاسخ دادند و مقرر شد بخش بین‌الملل شورای ملی پژوهش‌های آموزشی و تربیتی وزارت توسعه منابع هند که مدیریت و میزبانی این دور از نشست را بر عهده داشت، جمع بندی و صورت جلسه آن را تهیه و موارد مورد توافق را جهت برنامه ریزی به طرف ایرانی منعکس و پی گیری کند.

پایان پیام/14

منبع: شبستان

کلیدواژه: هند رایزنی فرهنگی ايران ایران منابع آموزشی و کمک آموزشی زبان فارسی در مدارس آموزش زبان فارسی معرفی دو کشور همکاری مشترک فرهنگی ایران متون درسی برنامه ریزی دو کشور مدارس هند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۴۳۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود/ جزئیات اجرای نظارت آنلاین

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به ابلاغ آیین‌نامه جدید مدارس غیردولتی وضعیت نظارت بر شهریه، ساعت کار و بیمه معلمان را شرح داد. - اخبار اجتماعی -

بهنام نیک‌نژاد؛ مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره ابلاغ آیین‌نامه جدید مدارس غیردولتی و ساماندهی وضعیت شهریه این مدارس گفت: طبق این قانون سامانه نظارت بر مدارس غیردولتی با هدف شفاف سازی ایجاد می‌شود البته این در گذشته ایجاد شده بود اما چون پشتوانه قانونی نداشت، عمدتاً مورد اعتراض مدارس قرار می‌گرفت.

وی در پاسخ به این پرسش که سازمان مدارس غیردولتی چگونه در سامانه نظارت بر وضعیت مدارس میزان شهریه دریافتی، تعداد کارکنان و وضعیت فضای آموزشی را نظارت می‌کند؟ عنوان کرد: وزارت آموزش و پرورش مکلف است حداقل 6 ماه بعد از ابلاغ قانون، سامانه الکترونیکی مدیریت، نظارت و ارزیابی مدارس و مراکز غیردولتی را ایجاد کند و تمام اطلاعات از جمله آمار کارکنان و دانش‌آموزان مدارس غیردولتی، فضا و نوع مالکیت، تجهیزات آموزشی، مجوزهای تاسیس و راه اندازی، شاخص‌های ارزیابی، میزان شهریه دریافتی، درآمد و هزینه‌ها را ثبت کند.

امکان نظارت مجلس

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در گذشته مدارس برای اعلام درآمد و هزینه‌ها همراهی نمی‌کردند، افزود: مجلس و سازمان مدارس غیردولتی به عنوان ناظر می‌تواند سامانه نظارت را رصد کنند؛ در گذشته معلمان مدارس غیردولتی همواره اعتراض داشتند که حقوق آنها اندک است هم اکنون سامانه نظارت می‌تواند درباره شفاف سازی مبالغ پرداختی به کارکنان مدارس شفافیت ایجاد کند.

پیش‌ثبت‌نام در مدارس غیردولتی با شهریه سال گذشته

وی ادامه داد: امکان ارزیابی و رصد سامانه شفافیت برای مدیران آموزش و پرورش و اعضای کمیسیون آموزش مجلس فراهم است همچنین اولیای دانش‌آموزان مدرسه می‌توانند به اطلاعات مربوط به فضا، نوع مالکیت، تجهیزات آموزشی، شاخص‌های ارزیابی و میزان شهریه دریافتی دسترسی داشته باشند، دریافت این اطلاعات جامع می‌تواند به اجرای رتبه بندی مدارس غیردولتی کمک کند.

نیک نژاد بیان کرد: والدین نسبت به شهریه بالای مدارس غیردولتی معترض هستند از سوی دیگر موسسان می‌گویند که چرا شهریه مدرسه را پایین تعیین می‌کنید، در گذشته چون نمی‌توانستیم اطلاعات مربوط به درآمد و هزینه مدارس را به صورت سامانه‌‌ای و آنلاین مشاهده کنیم در نهایت شهریه برخی مدارس بسیار زیاد و برخی پایین می‌شد.

حساب‌های مختلف مدارس باید ساماندهی شود

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه باید به وضعیت مدارس غیردولتی نظم داد، افزود: حساب‌های مختلف مدارس باید ساماندهی شوند و شفاف سازی به نفع موسسان و مردم است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان برداشت شهریه دریافتی اضافه از حساب مدرسه وجود دارد، بیان کرد: طبق قانون جدید امکان جریمه نقدی موسس تا 100 درصد شهریه ابلاغی کل دانش آموزان مدرسه در همان سال متناسب با مبلغ تخلف مالی وجود دارد، در گذشته جریمه نقدی وجود نداشت.

برگرداندن شهریه به مردم و جریمه مدارس

نیک نژاد ادامه داد: به مدرسه‌ای که بیشتر از شهریه مصوب دریافت کند فرصت می‌دهیم شهریه اضافه را به خانواده‌ها بازگرداند و بعد از آن برای مدرسه جریمه تعیین می‌کنیم روند کار بدین صورت است، وقتی در استان رای صادر شد که موسس مدرسه باید جریمه پرداخت کند 20 روز فرصت برای اعتراض دارد پس از آن پرونده در شورای سیاست‌گذاری و نظارت بر مدارس غیردولتی بررسی می‌شود، وقتی آنها جریمه مدرسه را تایید کردند، قطعیت یافته و از مدرسه دریافت می‌شود.

وی افزود: جریمه نقدی به حساب درآمدهای عمومی نزد خزانه داری کل کشور واریز و به طور کامل در اختیار صندوق حمایت از مدارس غیردولتی قرار می‌گیرد تا در راستای ارتقای کیفیت و عدالت آموزشی و پرورشی در مدارس غیردولتی مناطق محروم هزینه شود.

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش تأکید کرد: شهریه باید به حساب مدرسه واریز بشود و پس از در پایان سال تحصیلی اگر مبلغی باقی ماند، موسس می‌تواند به عنوان سود برداشت کند.

ساماندهی ساعت کار و بیمه معلمان

نیک نژاد درباره ساماندهی حقوق و بیمه معلمان مدارس غیردولتی عنوان کرد: در قانون جدید آمده است، ساعات فعالیت تمام وقت معلمان و کارکنان آموزشی غیر رسمی مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیر دولتی شامل برنامه درسی ملی و فوق برنامه درسی مصوب شورای عالی آموزش و پرورش و آمادگی برای حضور در کلاس درس، 30 ساعت در هفته و ساعات کار مدیران، معاونان و کارکنان اداری دفتری و خدماتی این مدارس و مراکز 36 ساعت در هفته با احتساب حضور در جلسات و شوراهای آموزشی، پرورشی و اداری مدرسه تعیین می‌شود.

وی ادامه داد: در گذشته قانون کار مبنا بود و با استناد به آن معلمان مدارس غیردولتی برای دریافت حقوق و بیمه کامل باید 44 ساعت در هفته تدریس می‌کردند اما اکنون در قانون جدید ساعت تمام وقت معلمان 30 ساعت است و موسسان مدارس غیردولتی و مهدکودک‌ها باید با رعایت این موضوع کارکنان خود را بیمه کنند و امکان رصد به صورت آنلاین برای سازمان مدارس غیردولتی وجود دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد آذربایجان‌شرقی و شرکت مهندسی معدنی نوآوران مس 
  • شهریه مدارس غیردولتی، شفاف می‌شود؟!
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • اهمیت ویژه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • «مقرأة الحرمین»؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا
  • شاعری که مایه افتخار ایرانیان است
  • عزم جدی مقامات ایران و ازبکستان برای توسعه همکاری‌های فرهنگی
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود/ جزئیات اجرای نظارت آنلاین
  • «شیخ اجلّ» یکی از چهار عنصر ادبی ایران است