Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- دبیر انجمن برنج ایران با تاکید بر اینکه با توجه به حجم تولید و واردات، برنج در کشور بیش از نیاز است، اظهار کرد: فاصله قیمتی خرید هر کیلوگرم برنج از کشاورز تا مصرف کننده 12 تا 14 هزار تومان است. این موضوع به دلیل سوء استفاده واسطه‌ها از پاسکاری مسئولیت بین وزارت جهادکشاورزی و صمت اتفاق افتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جمیل علیزاده شایق  با بیان اینکه میزان مصرف برنج در کشور 3 میلیون تن است، اظهار کرد: با توجه به شرایط مناسب آب و هوایی در سالجاری زراعی حدود 2 میلیون و 500 هزار تن از نیاز کشور در داخل تولید شده است.

وی ادامه داد: همچنین آمار نشان می‌دهد حدود 1 میلیون تن برنج وارد کشور شده است که تنها 50 هزار تن آن ترخیص نشده است.

به گفته علیزاده شایق؛ به این ترتیب نه تنها کسری برنج در کشور نداریم بلکه میزان این کالا به ویژه واردتی آن مازاد بر نیاز کشور است.

وی درباره وضعیت بازار و قیمت برنج نیز اظهار کرد: با حذف ارز ترجیحی از واردات برنج، فاصله قیمتی برنج واردتی و داخلی بسیار کم شده است، به نحوی که در شرایط معمول بازار قیمت هر کیلوگرم برنج کیفی داخلی حداکثر 28 هزار و 500 تومان و هر کیلوگرم برنج وارداتی 24 هزار تومان بود.

علیزاده شایق معتقد است؛ در شرایطی که فاصله قیمت برنج وارداتی و داخلی به این میزان اندک است استقبال از برنج داخلی افزایش یافته است.

وی با تائید اینکه در حال حاضر در بازار برنج گران فروشی می‌شود، یکی از مهمترین دلایل گران فروشی برنج را مربوط به پاسکاری وظایف بین وزارت جهادکشاورزی و صمت دانست که موجب سوء استفاده فرصت طلبان و گران فروشی در بازار می‌شود.

علیزاده شایق یادآور شد: حدود دو سال پیش مجلس تصویب کرد و وظایف بازرگانی محصولات کشاورزی از وزارت جهادکشاورزی به وزارت صمت منتقل شود، سال گذشته رئیس جمهور بدون توجه به مصوبه مجلس دستور داد وظایف مذکور از وزارت جهادکشاورزی گرفته به صمت داده شود.

به گفته وی؛ این دست به دست شدن وظایف موجب شده که مسئولیت تنظیم بازار بین دو وزارتخانه پاسکاری شود و در زمان مشکلات وزارتخانه‌ها مسئولیت را بر گردن در دیگری بیندازند.

علیزاده شایق نتایج شرایط پیش آمده را ایجاد سرگردانی عجیب برای تولیدکنندگان عنوان کرد و افزود: به طور مثال وزارت صمت اجازه ترخیص برنج وارداتی بیش از نیاز را می‌دهد و مسئولیت زیان تولیدکننده را در بازار بر گردن وزارت جهاد می‌اندازد!

وی بازنده شرایط پیش آمده و پاسکاری مسئولیت بین وزارتخانه جهادکشاورزی و صمت را کشاورزان دانست.

علیزاده شایق معتقد است؛ نتیجه فرار از مسئولیت وزارتخانه‌های مذکور فاصله قیمتی 12 تا 14 هزار تومان خرید هر کیلوگرم برنج از کشاورز تا بازار مصرف و سود قابل توجه برای دلالان است.

وی یادآور شد: کیفی‌ترین برنج از کشاورز با حداکثر قیمت 16 تا 18 هزار تومان خریداری شده و اکنون تا 30 هزار تومان به فروش می‌رسد.

ایلنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: وزارت جهادکشاورزی کیلوگرم برنج برنج از کشاورز علیزاده شایق فاصله قیمتی هزار تومان فاصله قیمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۴۷۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهشی شدن قیمت سکه و طلا

به گزارش حوزه جامعه خبرگزاری تقریب،قیمت هر قطعه سکه طرح جدید تا لحظه درج این خبر در معاملات امروز دوشنبه (۱۰ اردیبهشت) در بازار طلای تهران نسبت به قیمت پایانی روز کاری گذشته یک‌شنبه (۹ اردیبهشت)، افت ۳۸۶ هزار تومانی داشت و به ۴۰ میلیون و ۲۰۴ هزار تومان رسید.

سکه بهار آزادی طرح قدیم نیز با کاهش ۴۱۰ هزار تومانی نسبت به قیمت پایانی روز کاری گذشته، ۳۶ میلیون و ۸۰۵ هزار تومان معامله شد.

امروز نیم سکه با کاهش ۶۰. هزار تومانی نسبت به روز کاری گذشته یک‌شنبه (۹ اردیبهشت)، ۲۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و ربع سکه بدون تغییر، ۱۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به فروش رسید.

قیمت سکه گرمی با کاهش ۲۰۰ هزار تومانی به نرخ ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان دادوستد شد.

هر گرم طلای ۱۸ عیار امروز در بازار طلای تهران سه میلیون و ۳۸۱ هزار تومان بدون تغییر در بازار فروخته شد.

بهای هر اونس طلا در بازارهای جهانی به ۲ هزار و ۳۳۶ دلار رسیده است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاهشی شدن قیمت سکه و طلا
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۱۰ ارديبهشت
  • علت افزایش قیمت برنج ایرانی مشخص شد
  • با بودجه ۳میلیارد تومانی در کجای پایتخت می‌توان خرید؟/ جدول قیمت‌ها
  • افزایش اعتبارات مسئولیت اجتماعی در حوزه فرهنگی استان بوشهر
  • قبض برق ۲ میلیون تومانی در صورت استفاده از کولر گازی
  • تعهدات وزارت نفت در بخش درمان بوشهر نیازمند بازنگری جدی است
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان/ سقوط سودآوری بیت‌کوین
  • بازار دلار سرد‌تر می‌شود؟
  • دوراهی سخت دولت سیزدهم در بازار ارز