Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیپور بیان کرد: چین در سال ۲۰۲۰ به شریک نخست اقتصادی اتحادیه اروپا تبدیل شد و خیزش بسیار بی‌سابقه‌ای را تجربه کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، برنامه «گفتگوی سیاسی » رادیو گفت‌وگو با موضوع بررسی لزوم سیاست نگاه به شرق و کشورهای همسایه در سیاست خارجی ایران و با حضور مهرداد علیپور، دبیر میز چین مجمع تشخیص مصلحت نظام به روی آنتن رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهرداد علیپور با بیان اینکه در حال حاضر با سه تغییر و زایش راهبردی در عرصه سیاست بین الملل روبرو هستیم، گفت: هر سه این زایش ها متعلق به خانواده ای با خواستگاه ملی گرایی هستند و موتور پیشران آن‌ها شرق و شمال شرق آسیا است.

وی اشاره کرد: در حالت کلی باید توجه داشت محیط امنیتی شرق و به طور مشخص شرق آسیا در فضای پساشوروی در حال تحول است. یقیناً تحولات این منطقه در آینده محصور در این منطقه نخواهد بود و می تواند کل فضای بین الملل را در بر بگیرد. تغییر شرایط امنیتی این منطقه به حدی است که می تواند در یک دهه آینده و حتی کمتر، اهمیت حوزه راهبردی غرب آسیا که تا پیش از این مدنظر قدرت های جهانی بود را تا حدود زیادی کاهش دهد.

دبیر میز چین مجمع تشخیص مصلحت نظام از گرایش به شرق در آمریکا از سال 2011 و زمان باراک اوباما گفت و بیان کرد: با وجود خیزش ها و تحولاتی که رخ داد، به نظر می رسد تیم اوباما نتوانست راهبردهایی که در سیاست گرایش به شرق داشت را اجرایی کند. پس از آنکه تیم ترامپ روی کار آمد، آمریکا تمرکز خود را بر منطقه شرق آسیا قرار داد و با راهبردهایی که در نظر گرفت، سعی در کنترل چین داشت.

وی با بیان اینکه بایدن به صورت تلویحی رویکردهای روسای پیشین کاخ سفید را در نظر گرفته است، اظهار کرد: این رویکرد با راهبردهایی که مد نظر تیم خود است صورت می گیرد.

علیپور از تکامل و بلوغ ژئوپلتیک کره شمالی گفت و عنوان کرد: کره شمالی از مسیر رقابت راهبردی می تواند جهان بین الملل را در فضای پسا جنگ سرد دستخوش دگیردیسی های بی سابقه کند. این مسئله از آن جهت که می تواند منجر به بقا و تضمین کره شمالی شود و در بعدی کلان تر، ظرفیت منطقه ای خانواده کمونیست را در ترکیب با چین به نحوی کامل متحول کند، دارای اهمیت است.

وی افزایش احتمال رسیدن چین به نقطه گریز و هژمونی منطقه ای «ایندوپاسفیک» است، یادآور شد: جمهوری خلق چین از سال 2008 به بعد تلاش های فزاینده ای انجام داد تا نیازهای راهبردی کنش گران منطقه ای در شرق و شرق آسیا را در حوزه های اقتصادی به خود افزایش دهد و از این طریق، ماهیت روابط و اقتصاد کشورهای منطقه ای را به نوعی تحت تأثیر قرار دهد و به نفع خود مهندسی کند.

دبیر میز چین مجمع تشخیص مصلحت نظام اشاره کرد: چین در سال 2020 به شریک نخست اقتصادی اتحادیه اروپا تبدیل شد و خیزش بسیار بی سابقه ای را تجربه کرد و در این راستا از سال 2012 تا سال 2019 حدود 850 میلیون نفر را از فقر گسترده نجات دادند که رقم واقعاً بزرگی است.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: مهرداد علیپور ایران و چین چین شرق آسیا منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۴۷۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریاست دور‌ه‌ای مجارستان بر اتحادیه اروپا چالشی برای بروکسل

مجارستان در حالی در نیمه دوم سال جاری میلادی ریاست دوره‌ای بر اتحادیه اروپا را بر عهده می‌گیرد که روابط آن با بروکسل به شدت به تیرگی گراییده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "اشتوتگارتر ناخریشتن" آلمان در مطلبی نوشت: مجارستان به عنوان منتقد سرسخت اتحادیه اروپا با حکومت به زعم بروکسل دیکتاتوری به زودی ریاست دوره ای اتحادیه اروپا در نیمه دوم سال جاری میلادی را بر عهده خواهد گرفت.

بر اساس قواعد این اتحادیه در ماه جولای، مجارستان ریاست دوره ای شورای اتحادیه اروپا را بر عهده می گیرد. این بدان معناست که برای اولین بار یک دولت مستبد در رأس یک نهاد مهم اتحادیه اروپا قرار می گیرد . البته پارلمان اتحادیه اروپا در سال 2023 به قطعنامه‌ای رأی مثبت داد که توانایی مجارستان برای داشتن ریاست معتبر شورا را مورد تردید قرار داد.

نویسنده در ادامه این پرسش را مطرح کرد که چه انتظاری از ریاست مجارستان در اتحادیه اروپا می رود؟

وزرای متخصص کشورهای عضو در شورای اتحادیه اروپا حضور دارند. این شورا مسئول قانون گذاری است. هر شش ماه یک کشور عضو این اتحادیه مسئولیت ریاست این شورا را برعهده می گیرد و جلساتی را ریاست و آماده می کند. سونیا پریبوس، که در دانشگاه اروپایی در فرانکفورت-اودر درباره نظام سیاسی مجارستان تحقیق می‌کند، می‌گوید: «این بدان معناست که ریاست این شورا نمی‌تواند درباره موضوعات تصمیم‌گیری کند، اما می‌تواند آنها را به تأخیر بیندازد یا اولویت‌بندی کند». در نهایت، هدف آن میانجیگری در مناقشات بین کشورهای عضو است. بنابراین ریاست شورا چیزی بیش از نمادگرایی است. در عین حال، قدرت آن محدود است: شورا نه می تواند قوانینی را پیشنهاد کند و نه اولویت های اتحادیه اروپا را تعیین کند. ریاست دوره ای مجارستان در ماه ژوئیه پس از انتخابات اروپا آغاز می شود، زمانی که انتظار می رود پیشنهادهای قانونی کمی ارائه شود.

بهر حال در حال حاضر عصر یخبندان بین بروکسل و مجارستان وجود دارد. اتخاذ مواضع علیه اتحادیه اروپا بخشی از استراتژی سیاسی ویکتور اوربان، نخست وزیر این کشور است. به زعم بروکسل دولت او به طور سیستماتیک در حال از بین بردن دموکراسی در مجارستان است. کمیسیون اروپا میلیاردها بودجه را برای این کشور مسدود کرده و علیه این کشور به دلیل نقض ارزش‌های بنیادی اتحادیه اروپا اقدام کرده است. اوربان، که به روسیه نزدیک است، بارها پروژه های اتحادیه اروپا - به ویژه حمایت از اوکراین را مسدود کرده است.

به گفته سونیا پریبوس "با مجارستان، برای اولین بار، یک خودکامگی اتحادیه ای را رهبری می کند که خود را یک جامعه دموکراتیک می بیند. پریبوس می گوید: «این اعتبار اتحادیه اروپا را کاهش می دهد. مشخص نیست مجارستان چگونه می خواهد وظایف خود را انجام دهد: مجارستان به عنوان یک میانجی باید منافع خود را کنار بگذارد. اما این کشور خود را متخاصم نشان می‌دهد و تا حد زیادی در میان اعضای این اتحادیه منزوی شده است.

در اینجا این پرسش مطرح است که آیا ممکن است مجارستان از عهده داری ریاست دوره ای بر شورای اروپاییی منع شود؟

پریبوس گفت: شورای اروپا، یعنی سران دولت‌های عضو، می‌توانستند مداخله کنند و با اکثریت واجد شرایط، می‌توانستند دستور این ریاست را تغییر دهند. به گفته وی اما هیچ‌گاه بحثی رسمی از سوی شورا در این مورد صورت نگرفت.

در ادامه این مطلب آمده است: مجارستان تا کنون چهار موضوع را در اولویت این دوره ریاست قرار داده است: رقابت، چالش های جمعیتی ،گسترش اتحادیه اروپا در بالکان غربی و تامین امنیت مرزهای خارجی.

نمایندگان پارلمان اروپا سال گذشته در یک رای گیری به طرح تعلیق مجارستان برای ریاست دوره‌ای بر اتحادیه اروپا به بهانه منطبق نبودن ارزش‌های این کشور با ارزش‌های اروپایی رای مثبت دادند.

مجارستان از کشورهای عضو اتحادیه اروپا است که بروکسل در مناسبات با آن چالش‌های زیادی دارد. این کشور معمولا به پیشبرد سیاست‌های مستقل در امور داخلی و بین المللی تاکید دارد و همچنین در موضع گیری در قبال جنگ اوکراین هم با اتحادیه اروپا هماهنگ نبوده و تلاش می‌کند سیاست‌های خود را پیش ببرد.

قرارداد میلیاردی اتحادیه اروپا با لبنان برای مهار مهاجرانتلاش ماکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته‌ای مستقل

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ریاست دور‌ه‌ای مجارستان بر اتحادیه اروپا چالشی برای بروکسل
  • اذعان بورل به از دست رفتن قدرت آمریکا
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا
  • بورل: موجودیت اوکراین به غرب وابسته است
  • ترینیداد و توباگو هم کشور فلسطین را به رسمیت شناخت
  • چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه چیست؟/ نگاه بروکسل به پرونده هسته ای ایران با اسرائیل متفاوت است/ اتحادیه اروپا می تواند با ایران در مقابله با تهدیدهای مشترک همکاری کند
  • کمک ۲۰ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به افغانستان
  • کمیسیون اتحادیه اروپا علیه فیس‌بوک و اینستاگرام اقدام می‌کند
  • آلمان: اروپا باید به یک اتحادیه امنیتی تبدیل شود
  • انتقاد از زیاده خواهی برخی طرف های مقابل در مذاکرات | جزئیات گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با بورل پیش از سفر گروسی