Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران گفت: متاسفانه باوجود همه تعهد و تلاش شورای شهرپنجم در برخورد با فساد، روند فساد زدایی و پیگیری فساد گذشته در شهرداری تهران نه فقط رضایت بخش نیست بلکه عملا معطل و بلا اقدام مانده است.

به گزارش برنا؛ محمد جواد حق شناس، رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران حق شناس در دویست و هفتاد و ششمین جلسه شورا در تذکری به شهرداری تهران گفت: مردم و بویژه آگاهان جامعه به درستی از شورای شهر و شهردار منتخب آن انتظار دارند که در برابر فساد اقتصادی و تخلفات مربوط به دوره گذشته و نیز حال مدیریت شهری به وظایف قانونى خود عمل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازداشت هایی که اخیرا رخ داد، اخباری که از پرونده گروه یاس و محکومیت قائم مقام١٢ ساله شهردار دوره گذشته منتشر شد، مکاتبه ای که با ستاد کل نیروهای مسلح در خصوص وضعیت رسیدگی به پرونده گروه یاس انجام شد، نتایج برخی بررسی های اخیر و در نهایت بررسی عملکرد و وظایف و مسئولیتهای قانونی شهردار در مقابله با فساد و تخلفات نشان می دهد که باوجود همه تعهد و تلاش شورای شهرپنجم  در برخورد با فساد، روند فساد زدایی و پیگیری فساد گذشته در شهرداری تهران نه فقط رضایت بخش نیست بلکه عملا معطل و بلا اقدام مانده است.

بنابر این  ضمن تذکر بندهاى زیرین ، ضرورت اصلاح و جبران کاستى و کم کارى ها،  در مهلت باقیمانده را اکیدا خواستارم.

١- شهردار محترم تهران برابر ماده ٣ "قانون ارتقاء سلامت نظام اداری و مقابله با فساد" ، مکلف است فهرست مفصلی از اطلاعات مربوط به فعالیتهای شهرداری را از راه دیدارگاه الکترونیک به آگاهى همگان برساند. اگرچه پیش از این با پیگیری های شورای شهر نسبت به ایجاد سامانه شفافیت اقدام شده است اما این سامانه و اطلاعات بارگزاری شده درآن و سطح دسترسی ایجاد شده تناسبی با تکلیف مقرر در این قانون ندارد. مقتضی است گزارشی از اقدامات به عمل آمده و برنامه زمانبندی مشخص برای انجام موارد معطل مانده به شورای شهر ارائه گردد.

٢- با وجود درخواستهای مکرری که تاکنون برخی از اعضای شورا برای دسترسی به برخی سامانه­ها از جمله فاینانس، قراردادها، منابع انسانی و غیره داشته­اند تاکنون از ایجاد دسترسی لازم خودداری شده است، مقتضی است بلافاصله دسترسی های مورد نظر برای کلیه اعضای شورای شهر  ایجاد گردد.

٣- برابر ماده ١٣ همان قانون، شهرداری مکلف بوده است بدون درنگ از آغاز یا وقوع جرایم مرتبط با مفاسد اقتصادی در حوزه ماموریت خود بلافاصله مراتب را به مقامات قضایی یا اداری رسیدگی کننده گزارش نماید و در غیر اینصورت مشمول مجازات مقرر در قانون می شود.

بنابراین بایسته است بى درنگ در خصوص موارد معطل مانده اقدام و به همراه فهرست و نتایج اقدامات قبلی به شورای شهر گزارش گردد.

٤- در بررسی اخیر مشخص شد که موضوع تضییع هزاران میلیارد تومان از اموال شهرداری تهران توسط عوامل مرتبط با گروه یاس مطرح است و در حالیکه دیگر نهاد شریک برای احقاق حقوق خود پیگیری و اقدام لازم را به عمل آورده است اما شهرداری تاکنون از تقدیم دادخواست و شکایت جهت احقاق حقوق شهر و شهرداری خودداری نموده است. این در حالیست که حجم تضییع حقوق شهرداری دستکم مبالغی در حدود بیش از شش هزار میلیارد تومان با قیمت سالهاى ٩٤-٩٥  بوده است.

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا افزود: بر اساس اظهارات معاون محترم دادستانى سازمان قضایى نیروهاى مسلح شکایتی که از طرف شهردارى به سازمان مزبور تحویل داده شده است بمنزله دادخواست تلقی نشده و حتی به ثبت نیز نرسیده است. مقتضی است بلافاصله نسبت به ثبت قانونی شکایت شهرداری متضمن درخواست احقاق حقوق تضییع شده شهر تهران در مراجع قضایی اقدام و گزارش آن را به شورای شهر ارائه نمایند.لازم به ذکر آنکه از حیث قوانین راجع به فروش اموال شهرداری ، قراردادهای فاینانس یک و دو باطل می باشد و لازم است شهرداری تهران در خصوص مورد به مورد اموال به غارت رفته طرح دعوی به عمل آورده و گزارش اقدام را به شورا ارائه نماید.

٥- اخیرا دو نفر از شهرداران مناطق منصوب و سپس مورد ارزیابی و به عنوان مدیر نمونه مورد معرفی و مشمول ارتقاء و متعاقباً توسط مراجع ذی صلاح تحت پیگرد و بازداشت قرار گرفته و تعدادى از مدیران شرکت فروشگاه هاى شهروند نیز مورد پیگرد واقع شده اند، لذا به نظر می رسد کوتاهی و یا عدم اشراف مدیریتی و نظارت و ارزیابی لازم محرز است. اطلاع و چشم پوشی یا بی خبری، در هر دو حالت، موجد مسئولیت است. لازم است علاوه بر توضیح در خصوص قصور پیش آمده و برخورد با مقصرین و اقدام قانونی لازم در خصوص پیشگیری در موارد مشابه احتمالی، گزارش اقدام به شورای شهر ارائه گردد.

٦- در ابتدای این دوره مدیریت شهری تعداد 12 پرونده شکایت مربوط به مفاسد اقتصادی توسط شهردار وقت تنظیم و تحویل مراجع قضایی شده است، به نظر می رسد پس از آن هیچگونه اقدام موثری در پیگیری پرونده های مذکور بعمل نیامده است . مقتضی است ضمن گزارش اقدامات بعمل آمده در خصوص هر یک از این پرونده ها ، نسبت به انجام پیگیری و گزارش به شورای شهر اقدام گردد.

٧- با وجود مصوبات و پیگیری­های اکید این شورا در خصوص ساماندهی املاک شهرداری و برخورد با تخلفات و مفاسد مربوط به آن، تاکنون شهرداری تهران بجز مواردی که جهت تخلیه املاک به مراجع قضایی مراجعه نموده است هیچگونه شکایتی جهت احقاق حقوق تضییع شده شهرداری در حوزه واگذاری املاک و برخورد با متخلفین واگذار کننده یا استفاده کننده نداشته است. بایسته است موارد قابل پیگرد قانونی را در دستور کار خود قرار داده و گزارش آن را به شورای شهر ارائه نمایند.

٨-در خصوص وضعیت املاک، حواله های کارگزاری و هولوگرام ها، بویژه موارد مربوط به شرکت رسا تجارت و شرکت های هلدینگ یاس، نسبت به گزارش اقدامات قضایی به عمل امده و اقدام قضایی قوری در موارد معطل مانده از جمله ده ها ملک و حواله کارگزاری ارزشمند و 3200 هولوگرام به مبلغ 3000 میلیارد تومان به قیمت سالهای 93 تا 95 دلایل عدم تعیین تکلیف و عند اللزوم ابطال هولوگرام ها اعلام گردد.

حق شناس در پایان گفت: با توجه به اهمیت و حساسیت موارد مذکور، انتظار می رود شهردار محترم تهران اهتمام ویژه خود را جهت اصلاح ایرادات و تحقق موارد درخواستی و گزارش اقدام، ظرف مهلت یک هفته مبذول نماید در غیر این صورت پیگیری موضوع، بنا به اقتضای قانون و مسئولیت ناشى از وظایف نمایندگى مردم، در قالب سوال و استیضاح و اقدام قضایی در دستور کار خواهد بود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: شهرداری تهران فساد زدایی شورای شهر ارائه شهرداری تهران میلیارد تومان گزارش اقدام احقاق حقوق گروه یاس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۵۶۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیری مهم‌ترین خواسته تهرانی ها | آن ۷۹۲ واگن چینی کی به متروی تهران می رسد؟

همشهری آنلاین-فرناز محمدزاده: این روزها حمل‌ونقل ریلی تهران حال‌وروز خوبی ندارد. متروی پایتخت در فرسوده‌ترین شرایط ممکن قرار دارد و قطارهای قدیمی این ناوگان کج‌دار و مریز درحال عبور و مرور در خطوط هستند. برهمین اساس، مدیریت ششم شهر تهران برای نجات ناوگان ریلی از وضع موجود، قرارداد خرید ۶۳۰دستگاه واگن از چین که از سال۹۵ با غفلت مواجه شده بود را به جریان انداخت و پس از انعقاد رسمی قرارداد میان تهران و پکن، نه‌تنها تعداد واگن‌ها به ۷۹۱دستگاه رسید بلکه موضوع انتقال تکنولوژی نیز به تأیید طرف چینی رسید تا تکنولوژی ساخت بوژی را به شرکت واگن‌سازی تهران منتقل کند.

ببینید: سوغاتی چینی کی به تهران میرسه؟

تحول در حمل‌ونقل عمومی

آنطور که به‌نظر می‌رسد، قرارداد خرید واگن از چین، در کنار سایر قراردادهایی که در رابطه با خرید ناوگان برقی با آنان منعقد شده، می‌تواند انقلابی را در حمل‌ونقل تهران ایجاد کند تا غفلت چندسال اخیر در این حوزه جبران شود، با این وجود طی روزهای اخیر مواردی مطرح شد مبنی بر اینکه قرارداد واگن‌ها ازسوی وزارت کشور با تأخیر روبه‌رو شده است.

انتقاد جدی چمران برای توقف در عملیاتی شدن قراردادها

به تازگی رئیس شورای شهر تهران اعلام کرده، عدم‌تأیید فنی سفارش‌های تهران از پکن توسط وزارت کشور، عملیاتی‌شدن قراردادها را با تأخیر مواجه کرده است. مهدی چمران مدتی پیش در جلسه شورای شهر برای نخستین بار به موضوع اشاره کرد و گفت: «مایه تأسف است که ماه‌ها از انعقاد قراردادها گذشته اما در داخل کشور موانع زیادی وجود دارد و موضوع هنوز به نتیجه نرسیده است. تا امروز تأیید فنی برعهده مترو بوده؛ لذا امیدواریم وزیر کشور قاطعانه تصمیم بگیرد و جلوی این توقف گرفته شود. اینکه از این موضوع چه‌کسی نفع می‌برد نمی‌دانم اما اینکه چه‌کسی ضرر می‌کند باید بگویم همه ضرر خواهند کرد. به جای اینکه قدر بدانند و کمک کنند اینگونه کار را متوقف می‌کنند، لذا باید پاسخگو باشند.»

شهرداری تهران باید مشخصات فنی را تأیید کند

چمران تأکید داشت که در واردات واگن از چین ایرادی وجود ندارد ولی انتظار مدیریت شهری این است که موضوع سریع‌تر عملیاتی شود، چراکه برنامه‌ریزی‌ها صورت گرفته و فقط وزارت کشور تأیید نهایی را باید انجام دهد. همچنین چمران بعد از آنکه موضوع تأخیر در تأییدیه نهایی قراردادها را به میان کشید و انتقاد زیادی نسبت به توقف در به نتیجه رساندن قراردادها داشت، در مصاحبه بعدی خود اعلام کرد که شهرداری تهران و شرکت مترو باید به‌عنوان کارفرما مشخصات فنی واگن‌ها را تأیید کند و این اختیار باید از سوی وزارت کشور به مترو تفویض شود، چراکه این تخصص در مدیریت شهری وجود دارد.

ورود رئیس‌جمهور به موضوع واردات واگن‌ها

اختلاف نظر میان شهرداری تهران و وزارت کشور طوری ادامه‌دار شده که رئیس شورای شهر عنوان کرد: رئیس‌جمهور به این موضوع ورود کرده و از وزارت کشور خواسته تا تأیید قراردادهای چین سریع‌تر حل‌وفصل شود. پس از آن، سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور به اظهارات رئیس شورای شهر تهران پاسخ داد و در جوابیه خود اعلام کرد که انجام چنین قرارداد بزرگی طبیعتا پیچیدگی‌های فنی و مالی خاص خود و در عین حال زمان‌بر بودن فرایند را به همراه دارد که بدون مشکل در حال انجام است.

برگزاری جلسات کارشناسی و بررسی مشخصات فنی واگن‌ها

جلسات میان شهرداری تهران و وزارت کشور برای رفع این دغدغه رئیس شورای شهر و درواقع مطالبه اصلی پایتخت‌نشینان ادامه داشت و معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران به خبرنگار همشهری از جزئیات این جلسات گفت. محسن هرمزی می‌گوید: در ۲هفته گذشته با سازمان دهیاری‌ها و شهرداری‌ها تعاملاتی داشتیم و جلسات کارشناسی فنی قطارها در حال برگزاری است. او با اشاره به اینکه ۲مدل جلسه پیرامون بررسی وکارشناسی قراردادهای چین برای خرید واگن برگزار شده است، ادامه می‌دهد: یک جلسه برای بررسی مشخصات فنی مکانیکی و جلسه دیگر برای بررسی مشخصات فنی الکتریکی بوده است. معاون شهردار تهران در ادامه می‌افزاید: در هفته گذشته بحث مکانیکی و طراحی بدنه را با همکاری سازمان دهیاری‌ها و شهرداری‌ها تمام کردیم و این امر به طرف چینی اعلام شد.

همکاری همه‌جانبه شهرداری و وزارت کشور

هرمزی تأکید می‌کند که سعی کردیم هم‌افزایی خوبی با سازمان دهیاری‌ها و شهرداری‌ها داشته باشیم؛ چراکه هر تنشی که بین ما و این سازمان ایجاد شود باعث متضرر شدن مردم خواهد بود. به‌گفته او، بین شهرداری تهران و وزارت کشور یک هم‌افزایی ایجاد شده و به کمک همکاران در سازمان دهیاری‌ها و شهرداری‌ها آمدیم تا هرچه سریع‌تر بررسی فنی قراردادها به نتیجه برسد. درحال حاضر بحث مکانیکی بسته شده و برای بحث‌های دیگر (بحث الکتریکی) وجلسات همچنان ادامه دارد.

آغاز سفارش‌گذاری قطعات توسط طرف چینی

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران بیان کرد: بعد از بررسی فنی الکتریکی واگن‌ها بسته شود، طرف چینی وارد فاز اجرایی سفارش‌گذاری قطعات خواهد شد. بنابراین از هفته آینده چینی‌ها سفارش‌گذاری‌ها را شروع می‌کنند و احتمالا هفته آینده تیمی از همکاران ما به چین برای پیگیری این موضوع اعزام خواهند شد؛ هرچند که هفته گذشته از سوی جمهوری اسلامی تیمی به چین اعزام شده بود و همکاران ما در شرکت بهره‌برداری در این سفر حضور داشتند.

هرمزی: به قول خود سر موعد عمل می‌کنیم

هرمزی ادامه می‌دهد: موضوع انتقال تکنولوژی و طراحی سایت ساخت قطارها نهایی شده است، چراکه سالن‌های تولید باید در کارخانه واگن‌سازی توسعه پیدا کند. به این روندی که درحال حاضر دنبال می‌کنیم و امیدوار هستیم طبق قولی که به شهروندان تهرانی داده‌ بودیم سر موعد عمل می‌کنیم و نخستین رام قطار که شامل ۷واگن‌ است تا پایان امسال وارد تهران خواهد شد. او با اشاره به اینکه قول‌های ما برای ورود نخستین واگن‌ها به تهران دچار تأخیر شده بود، افزود: با پیگیری‌های ویژه‌ای که در شهرداری تهران داشتیم و با کمک شهردار تهران و وزیر کشور توانستیم به یک هم‌افزایی خوبی برای تعیین تکلیف قراردادها با سازمان دهیاری‌ها برسیم و درحال حاضر جای نگرانی نیست، چراکه مشکلات و موانع مرتفع شده است.

وجود تخصص لازم برای بررسی مشخصات فنی در متروی تهران

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران درباره وجود تخصص‌های لازم برای بررسی کارشناسی مشخصات فنی واگن‌ها در شهرداری تهران، می‌گوید: رئیس شورای شهر به این موضوع به درستی اشاره کردند، چراکه متروی تهران تا به امروز هرآنچه که واگن وارد کرده توسط همکاران در مترو بوده و تمامی فرایندهای کارشناسی توسط مترو انجام شده است و ناظر بر این موضوع ما به کمک دوستان در سازمان دهیاری‌ها رفتیم و جلسات با حضور همکاران ما شکل گرفت، بنابراین با کمک تجربه همکاران متروی تهران، جلسات دنبال می‌شود.

اختصاص ارز در ‌ماه جاری برای خرید ناوگان برقی

هرمزی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه قراردادهای خرید ناوگان‌های برقی از چین در چه شرایطی قرار دارد، گفت: موضوع ناوگان برقی درحال انجام است و طرف چینی ضمانت‌نامه را صادر کرده است. امیدوار هستم با کمکی که از دولت دریافت می‌کنیم و همکاری بانک مرکزی، اختصاص ارز را در ماه جاری داشته باشیم. وزارت کشور مشخصات فنی این ناوگان را تأیید کرده است و مشکلی که برای واردات واگن‌ها وجود داشت را در این بخش شاهد نخواهیم بود.

آنطور که به‌نظر می‌رسد، جمع‌بندی جلسات برای کارشناسی مشخصات فنی واگن‌های چینی به نتایج مثبتی رسیده و این روند با سرعت درحال انجام است. بنابراین نگرانی تهرانی‌ها و دلسوزی رئیس شورای شهر به‌زودی حل‌وفصل خواهد شد.

کد خبر 846822 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها شهردارى تهران حمل و نقل شهری مترو تهران

دیگر خبرها

  • حفاری بیل مکانیکی شهرداری در گورستان باستانی ری/ضرب و جرح مالک
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد | دیه قطع درختان شهر کجا هزینه شد؟
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد | توسعه فضای سبز با عوارض قطع درختان
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد
  • اتمام حجت معاون قضایی دادگستری کرمان پیرامون اجرای مصوبات بلا اقدام و ترک فعل‌های مدیران
  • تدابیر شهرداری شیراز در احداث بند‌های کنترل سیلاب مسیل سعدی/ اقدام به موقع گروه‌های جهادی
  • نشست شورای امنیت سازمان ملل برای تحولات افغانستان
  • استقرار شهرداری ویژه بافت تاریخی بوشهر در حال پیگیری است
  • صدور حکم قطعی پرونده فساد در مدیریت اسبق شهرداری و شورای شهر تکاب
  • پیگیری مهم‌ترین خواسته تهرانی ها | آن ۷۹۲ واگن چینی کی به متروی تهران می رسد؟