Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-27@00:18:44 GMT

المالکی: تحولات ذیقار مقدمه تشکیل یک اقلیم است

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۵۸۲۶۱

به گزارش پایگاه خبری «المستقله» عراق، «نوری المالکی» رئیس ائتلاف دولت قانون و نخست وزیر پیشین عراق در سخنانی تلویزیونی گفت: این نقشه از سوی طرف های خارجی طراحی شده است؛ بدون اینکه تظاهرکنندگان از آن آگاهی داشته باشند و از آنها می خواهم که به این امر توجه کنند.
وی افزود: به مرحله ای رسیده ایم که نه اعتباری برای نظام مانده است و نه خواسته های تظاهرکنندگان تامین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شهر ناصریه دیروز برای هفتمین روز متوالی صحنه اعتراضات و تظاهرات بود که در جریان چند نفر کشته و دهها نفر دیگر زخمی شده اند.
دور جدید تظاهرات در ناصریه روز دوشنبه گذشته در مقابل ساختمان استانداری ناصریه آغاز شد و آنها خواستار برکناری «ناظم الوائلی» استاندار شدند.
برخی رسانه های عراقی به نقل از منابع نزدیک به تظاهرکنندگان گفتند که آنها همچنین خواهان آزادی فعالانی شده اند که قبلا دستگیر شده بودند و بازخواست عاملان قتل تظاهرکنندگان در جریان تظاهرات های گذشته را نیز خواستار شده اند.
در نهایت، ناظم الوائلی برکنار و «عبدالغنی الاسدی» رئیس دستگاه امنیتی ملی عراق به عنوان سرپرست استانداری ذیقار از سوی مصطفی الکاظمی نخست وزیر این کشور تعیین شد. 
شهر ناصریه به عنوان یکی از کانون های اعتراضات یکسال اخیر موسوم به "اعتراضات اکتبر" هر از چند گاهی شاهد تظاهرات مجدد است که در برخی موارد به درگیری های شدید و کشته و زخمی شدن شماری از معترضان و نیروهای امنیتی می انجامد.
آخرین تظاهرات گسترده در شهر ناصریه دو هفته پیش روی داده بود.
اعتراضات اکتبر ابتدا در اعتراض به وضعیت اقتصادی و بیکاری شروع شد اما سپس از مسیر خود منحرف شد که در این زمینه، افزون بر دلایل داخلی، تحرکات خارجی نیز نقش داشت و برخی احزاب سیاسی نیز در راستای بهره برداری سیاسی با آن همراه شدند.
این اعتراضات خشونت های بسیاری به دنبال داشت و در جریان آن تعدادی کشته و زخمی شدند.
اعتراضات در نهایت با اعلام «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر وقت به استعفا و تشکیل دولت «مصطفی الکاظمی» به آرامش رسید و این آرامش در طول ماه های بعدی بر فضای عمومی عراق حکفرما شد.
سالگرد اعتراضات نیز با وجود فراخوان های گسترده کمرنگ برگزار شد و به دنبال آن چادرهای تحصن معترضان در شهرها از جمله در میدان الحبوبی شهر ناصریه برچیده شد.
گفته می شود که آمریکا و برخی کشورهای عربی مانند عربستان و امارات عربی متحده به علاوه رژیم صهیونیستی در این اعتراضات و تحریک عمومی مردم عراق نقش داشتند و از طریق فضای مجازی از آن حمایت کردند.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: شهر ناصریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۵۸۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عفو بین‌الملل: دانشگاه‌های آمریکا باید از سرکوب اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین دست بردارند

عفو بین‌الملل در بیانیه‌ای مطبوعاتی از ادارات دانشگاه‌ها در سراسر ایالات متحده خواست تا از حقوق تمامی دانشجویان برای تظاهرات مسالمت‌آمیز و ایمن در محوطه‌های خود محافظت و آن را تسهیل کنند.

در این بیانیه آمده است: «مدیریت دانشگاه‌ها در سراسر ایالات متحده تمام تلاش خود را برای جلوگیری از حق اعتراض دانشجویان بکار بسته اندو دانشجویانی را که در تظاهرات مسالمت‌آمیز شرکت می‌کنند از تحصیل تعلیق کرده‌اند». 

پل اوبراین، مدیر اجرایی عفو بین‌الملل ایالات متحده، گفت: هرگونه اقدامی برای ساکت کردن، آزار، تهدید یا ارعاب کسانی که به طور مسالمت‌آمیز برای اعتراض و صحبت کردن جمع می‌شوند، نقض حقوق آنهاست.

این نهاد ناظر حقوق گفت که آزادی آکادمیک جزء لاینفک حق تحصیل بر اساس قوانین بین المللی است و تاکید کرد که مدیریت دانشگاه موظف است فضایی را ایجاد کند که دیدگاه‌های گوناگون را فراهم کند، اما همچنین اطمینان حاصل کند که همه دانشجویان قادر به شرکت در چنین بحث‌هایی هستند. 

در این بیانیه آمده است: «با توجه به خطرات واقعی و شناخته شده خشونت پلیس که دانشجویان ممکن است با آن مواجه شوند، ادارات باید مجریان قانون را برای متفرق کردن تظاهرات دانشگاه تنها به عنوان آخرین راه حل، مانند مواجهه با خشونت گسترده یا تحریک به خشونت و تبعیض، احضار کنند.»

اوبراین ادامه داد: حق اعتراض برای اظهار نظر آزادانه علیه آنچه در حال حاضر در غزه اتفاق می‌افتد بسیار مهم است.

این امر به ویژه در شرایطی صادق است که دولت ایالات متحده همچنان به ارائه سلاح به ارتش اسرائیل ادامه می‌دهد و هر روز به طور فزاینده‌ای در جنایاتی که علیه فلسطینیان انجام می‌شود شریک است.

دانشجویان چندین دانشگاه در شهر واشنگتن آمریکا به دیگر معترضان ملحق شده و ضمن درخواست قطع روابط با رژیم صهیونیستی، خواستار آتش‌بس دائم در غزه شدند.

در روز‌های اخیر صد‌ها دانشجوی آمریکایی در اعتراضات سراسری دستگیر شده‌اند، از جمله بیش از ۱۰۰ نفر در دانشگاه کلمبیا، بیش از ۱۰۰ نفر در دانشگاه امرسون، بیش از ۵۰ نفر در دانشگاه تگزاس در آستین، بیش از ۴۰ نفر در دانشگاه ییل و ده‌ها نفر دیگر در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی.

ده‌ها نفر از جمله اساتید دانشگاه که تلاش کرده‌اند جلوی دستگیری معترضان غیرمسلح را بگیرند، دستگیر شده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • حمله پهپادی به میدان گازی کورمور در شمال عراق
  • دانشجویان فرانسه به دنبال گسترش تظاهرات ضد صهیونیست
  • دانشگاه‌های آمریکا باید از سرکوب اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین دست بردارند
  • عفو بین‌الملل: دانشگاه‌های آمریکا باید از سرکوب اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین دست بردارند
  • آخرین اخبار از اعتراضات دانشجویان در آمریکا علیه جنگ غزه
  • گسترش اعتراضات دانشجویی در پایتخت آمریکا
  • واکنش ایران به اعتراضات دانشجویان آمریکا در حمایت از فلسطین
  • بازداشت بیش از ۱۰۰ دانشجوی معترض در آمریکا؛ آزادی بیان به سبک غربی
  • دانشگاه‌های آمریکا در تسخیر معترضان
  • اولین نتایج سفر اردوغان به عراق/ تشکیل ستاد عملیات مشترک بین آنکارا و بغداد