Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-26@03:30:32 GMT

گردشگری دریایی و ساحلی کشور توسعه می‌یابد

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۶۳۵۸۰

گردشگری دریایی و ساحلی کشور توسعه می‌یابد

آیین امضای تفاهم‌نامه مشترک میان وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و وزارت راه و شهرسازی در راستای توسعه گردشگری دریایی و ساحلی با حضور وزرای دو وزارتخانه برگزار شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ در آیین امضای تفاهم‌نامه مشترک میان وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و وزارت راه و شهرسازی که  علی‌اصغر مونسان وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی، ولی تیموری معاون گردشگری و محمد راستاد مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی حضور داشتند، مسائل مربوط به همکاری‌های دو جانبه در راستای تحقق اهداف سند راهبردی توسعه گردشگری و توسعه فعالیت‌های گردشگری ساحلی و دریایی  مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مونسان با خوشامدگویی به حضار ابراز امیدواری کرد که این تفاهمنامه به پیشبرد ماموریت‌های دو ‌وزارتخانه در حوزه دریایی و ساحلی کمک کند.

او با بیان این‌که در هر سه حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نقاط تلاقی زیادی با وزارت راه و شهرسازی وجود دارد، افزود: «به طور حتم کمک‌های وزارت راه و شهرسازی می‌تواند به انجام هر چه بهتر ماموریت‌ها در این سه حوزه کمک کند. در گذشته همکاری‌های خوبی بین این دو وزارتخانه وجود داشته که امیدوارم در آینده بیشتر شود.»

مونسان تنوع بخشیدن به محصولات گردشگری و خروج از گردشگری تک محصولی را از جمله اهداف مورد پیگیری در دولت دوازدهم عنوان کرد و گفت: «در گذشته بیشتر گردشگری تاریخی و فرهنگی مورد توجه بود و با قاطعیت می‌توان گردشگری اکوتوریسم و طبیعت‌گردی را محصول تلاش‌ها و اقدامات دولت تدبیر و امید دانست.»

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تصریح کرد: «استفاده از ظرفیت‌های طبیعی کشور را در کنار ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی مورد توجه قرار دادیم که مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفت و موجب ایجاد حجم بالای اشتغال در سراسر کشور و ایجاد نشاط در مناطق محروم شد.»

افزایش تجهیزات دریایی‌تفریحی مورد توجه سازمان بنادر و دریانوردی قرار گیرد

اقدامات انجام‌شده در حوزه گردشگری کشاورزی و معدن از دیگر نکاتی بود که دکتر مونسان در ادامه به آن‌ها اشاره کرد و گفت: «این تنوع‌بخشی در گردشگری از دغدغه‌های اصلی و اولویت‌هایی بود که تحقق پیدا کرده و با توجه به ظرفیت بی‌نظیر کشور در حوزه گردشگری دریا نیز توسعه آن در اولویت ماموریت‌های وزارتخانه قرار گرفته است.»

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با تاکید بر اهمیت افزایش تجهیزات دریایی‌تفریحی، بیان کرد: «اقدامات خوبی در حوزه گردشگری دریایی در سازمان بنادر و دریانوردی انجام شده است. با توجه به پتانسیل‌های دریایی در شمال و جنوب کشور همچنین امکانات خوبی که در وزارت راه و شهرسازی وجود دارد، می‌توان موضوع تجهیزات دریایی‌تفریحی را به‌طور جدی پیگیری و مورد توجه قرار داد.»

راه‌اندازی خطوط دریایی بین ساحل و جزایر و بین جزایر

او راه‌اندازی خطوط دریایی بین ساحل و جزایر و بین جزایر را از دیگر نکات با اهمیت در توسعه گردشگری دریایی دانست و افزود: «آمادگی داریم که پکیج‌هایی را هم برای اقامت‌های شبانه و هم ترددهای روزانه تعریف کنیم. اگر بتوانیم این خطوط را راه‌اندازی و شناوری‌های مورد نیاز را تامین کنیم علاوه بر موضوع گردشگری بر کاهش ترافیکی شهرها در ایام پیک کمک زیادی می‌شود.»

حمایت از ساخت هتل‌های دریایی در شمال و جنوب و آمدن کروزهای بین‌المللی از دیگر نکات مورد اشاره دکتر مونسان در این جلسه بود که می‌تواند مورد استقبال گردشگران قرار گیرد و موجب جلوگیری خروج ارز از کشور شود.

حفظ هنر لنج‌سازی

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مغفول نماندن هنر لنج‌سازی را نیز به‌عنوان یکی از دغدغه‌های وزارت متبوعش مطرح کرد و گفت: «هنر لنج‌سازی در سطح ملی ثبت شده است و این نگرانی وجود دارد که مصوبه دولت درباره نوسازی ناوگان دریایی موجب از بین رفتن هنر لنج‌سازی شود. ز این هنر و میراث ملی باید پشتیبانی شود و اگر نیاز به اصلاحی در آیین‌نامه است این کار صورت گیرد.»

مونسان در پایان ابراز امیدواری کرد که با این توافقنامه و همکاری دو وزارتخانه شاهد رونق و توسعه گردشگری دریایی در کشور باشیم و استفاده از سواحل به‌عنوان یکی از جذاب‌ترین بخش‌های گردشگری مورد توجه قرار بگیرد.

گردشگری دریایی به یک جریان پایدار منجر شود

در ادامه اسلامی با بیان اینکه آن‌طور که بایسته بوده زمینه برای استفاده سازماندهی شده مردم از ظرفیت دریا و سواحل مهیا نشده است، افزود: «مردم می‌توانند با رعایت شئونات از موهبت دریا و زیبایی‌های طبیعی استفاده دلچسبی داشته باشند. ما زیرساخت‌ها را به گونه‌ای فراهم نکردیم که این شرایط محیا شود.»

او کارآمدسازی بنادر و حرکت به سمت بنادر نسل سوم را به عنوان اولیت‌های وزارت راه و شهرسازی در این دوره نام برد و افزود: «نقشه راهی برای توسعه بنادر کوچک و بنادر گردشگری همچنین استفاده از ظرفیت دریا هم در اشتغالزایی و هم تفریحی آماده کرده‌ایم. داشتن یک برنامه مدون و سازمان یافته برای پیشرفت و توسعه سواحل و استفاده از تفریحات دریایی موضوعی است که در این مقطع مورد توجه ما قرار دارد.»

او با اشاره به اهمیت برنامه مدون برای توسعه سواحل و استفاده از دریا، افزود: «در این راستا باید انضباط همراه با مسئولیت وجود داشته باشد و گردشگری دریایی به یک جریان پایدار منجر شود. با سازوکارهایی مورد نیاز باید مسافرت دریایی به عنوان یک وسیله ایمن وپابرجا مورد توجه قرار بگیرد و همواره سفر دریایی برقرار باشد.»

او با اشاره به دستور کار قرار گرفتن طرح نوسازی ناوگان دریایی برای ارتقای  وضعیت کشتی‌ها و شناورهای کوچک، بیان کرد: «مصوبه این موضوع دو ماه قبل در هیئت دولت مطرح شد اما نباید با تبدیل شناورهای چوبی به فلزی صنعت لنج‌سازی از مدار خارج شود. این هنر که یک سبقه تاریخی دارد باید در یک چاچوب و الگوی جدید تعریف شود و در صنعت گردشگری مورد استفاده قرار گیرد که این موضوع در دستور کار ما قرار دارد.»

وزیر راه و شهرسازی، کنترل و سامان‌دهی رفت وآمد شناورهای بدون مجوز و شناسنامه، ایجاد مارینا، ایجاد و سامان‌دهی محیط‌ها و پلاژهای ویژه بر اساس الگوهای سازمان بنادر، طرح جامع پیوند شهر و بندر، را از جمله رویکردهای دارای اولویت سازمان بنادر و دریانوردی نام برد و ابراز امیدواری کرد با این اقدامت اقتصاد دریا و اشتغال دریا  رونق بگیرد.

ارتباط تنگاتنگ بین دو وزارتخانه

تیموری نیز به گستردگی همکاری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با وزارت راه و شهرسازی اشاره کرد و گفت: «در ایجاد و احداث زیرساخت‌ها ارتباط تنگاتنگی بین این دو وزارتخانه وجود دارد. ماموریت‌ها و خدمات یکی است و آن رضایت مسافران و گردشگران است.»

او با اشاره به اهمیت تنوع‌بخشی به محصولات گردشگری افزود: «خارج شدن از تک محصولی بودن گردشگری همواره مورد تاکید دکتر مونسان بوده است بر همین اساس در حوزه گردشگری دریایی برنامه‌ریزی‌ها، راهکارها و آسیب‌شناسی‌ها انجام شده و کمیته‌ای در این ارتباط شکل گرفته است.»

معاون گردشگری تصریح کرد: «در گذشته صرفا روی گردشگری تاریخی و فرهنگی و نقاط خاصی برای گردشگران ورودی تمرکز شده بود و گردشگری دریایی که یکی از ظرفیت‌های مهم کشور است مغفول مانده بود.»

او با اشاره به برنامه هفتم و منویات مقام معظم رهبری در خصوص ارتقای ظرفیت گردشگری دریایی بیان کرد: «کمیته فنی مشترکی در این راستا تشکیل شده است و  شیوه‌نامه، نحوه صدور مجوزهای گردشگری دریایی، آموزش،تبادل تجربه، مجوز ساخت و سازها از جمله اهداف تعریف شده برای این کمیته است.»

تیموری همچنین به محول شدن محوریت همکاری‌های گردشگری پنج کشور ساحلی دریای خزر به وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: «در حال نهایی کردن توافقنامه مشترک با وزارت امور خارجه هستیم. قرار است اولین اجلاس وزرای گرشگری این پنج کشور ساحلی در استان گلستان برگزار شود.»

معاون گردشگری در پایان یادآور شد: «اگر هماهنگ و با اتکا با ظرفیت‌های موجود حرکت کنیم در بعد بین‌المللی هم می‌توانیم موفق عمل کنیم.»

پتانسیل بالای کشور در گردشگری دریایی

راستاد نیز با ابراز امیدواری که امضای این تفاهمنامه به تقویت گردشگری دریایی منتهی شود، افزود: «داشتن 5800 کیلومتر نوار ساحلی در شمال و جنوب کشور نشانگر پتانسیل بالای کشور در حوزه گردشگری طبیعی‌دریایی است. امیدواریم که با همکاری‌های دو طرفه در زیرساخت‌ها، تجهیزات و امکانات گردشگری دریایی کمبودی دراین حوزه نداشته باشیم.»

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ظرفیت مسافری دریایی در بنادر شمال و جنوب کشور را 24,8میلیون نفر در سال عنوان کرد و گفت: « بر اساس اهداف و توسعه‌هایی که در حال انجام است این میزان در سال آینده به 25 میلیون نفر خواهد رسید. همچنین در حال حاضر 57 کشتی مسافربری با 7500 صندلی در کشور فعالیت دارد و عمدتا در مسیر بندرعباس به جزیره قشم تردد دارند.»

در ادامه راستاد به برخی دیگر از ظرفیت‌ها و اقدامات انجام شده اشاره و ابراز امیدواری کرد به واسطه این تفاهم‌نامه و تعاملی که شکل می‌گیرد کشور در حوزه گردشگری دریایی نقیصه‌ای نداشته باشد.

توسعه فعالیت‏‌های گردشگری ساحلی و دریایی در قالب طرح‏‌ها و برنامه‌‏های سازگار با محیط زیست، ایجاد زمینه‌های لازم برای همکاری و تبادل دانش و اطلاعات و نیز کمک به تولید محتوا به‌منظور توسعه منابع گردشگری ساحلی و دریایی کشور و همکاری در راستای ارتقای فرهنگ استفاده گردشگری از دریا به‌عنوان ابزاری برای افزایش نشاط اجتماعی، تنوع‌بخشی به درآمد ساحل‌نشینان و معرفی ظرفیت‌‏های بالقوه و بالفعل دریا از موضوعات این تفاهم‌نامه بود.

نمایشگاهی که به نفع غرفه‌دارانش نخواهد بود/ مجالی برای شنیدن درددل فعالان گردشگری و صنایع دستی در یکسالگی کرونا+تصاویرتأثیر واقعیت افزوده بر گردشگری در دنیای کرونایی

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی سازمان بنادر و دریانوردی حوزه گردشگری دریا گردشگری و صنایع دستی وزارت راه و شهرسازی ابراز امیدواری وزیر میراث فرهنگی گردشگری دریایی مورد توجه قرار شمال و جنوب او با اشاره توسعه گردشگری دو وزارتخانه هنر لنج سازی وزارت میراث ماموریت ها تفاهم نامه انجام شده ظرفیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۳۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت اقتصاد پیشتاز رفع آفت تمرکززدایی باشد/ سرمایه ۴۳۵ هزار میلیاردی حبس شده در اصفهان

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی اس آمار سپرده‌های بانکی مردم اصفهان در بانک‌ها را بیش از ۴۳۵ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: که با در نظر گرفتن سرمایه‌هایی مانند زمین، طلا و دلار میزان سرمایه‌های حبس شده به رقمی بسیار بیشتر از بودجه حدود ۵ هزار همتی کشور می‌رسد که برای توسعه قابل استفاده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مصطفی خضری پیش از ظهر امروز _پنجشنبه ششم اردیبهشت_ در آئین معارفه مدیر کل امور اقتصاد و دارایی استان اصفهان اظهار کرد: به این نشست مهم باید خاص‌تر نگاه کرد زیرا تکریم و معارفه ابعاد و آثار مهمی دارد، نخست تشکر و تقدیر از مدیری که مدتی تصدی مسئولیتی را برعهده داشته و خدماتی را ارائه کرده است همچنین معرفی مدیر جدیدی که در سنگر جدید اراده خدمت دارد.

وی بر این اساس برگزاری آئین تکریم و معارفه را مبتنی بر اخلاق ایرانی اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: از دیگر ابعاد این مراسم هشدار به همه ما است که فرصت‌ها زود می‌گذرد و باید جوابگوی اقدامات خود باشیم، خدمت در نظام جمهوری اسلامی که با این همه مجاهدت سر کار آمده، بسیار دشوار است و امروز نیز همه جبهه کفر در پی شکست آن هستند.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری اصفهان عملیات اخیر و غرورآفرین وعده صادق را دستاورد جدی گرفتن کار از سوی افرادی دانست که معادلات جهانی را به هم زد و ایران را در چشم دوست و دشمن عزیز کرد و گفت: در اوج تحریم و کارشکنی مطلق توانستیم کاری کنیم که با همه تجهیزاتشان نتوانستند در برابر آن مقاومت کنند، امروز در حوزه اقتصادی فرهنگی اجتماعی نیز باید اینگونه کار کنیم بنابراین یکی از درس‌های این جلسه آن است که در هر وظیفه‌ای که بر عهده داریم، کار را جدی بگیریم، گاهی در مقام نقد گاهی خوب کار می‌کنیم اما در مسیولیت‌ها جدیت لازم را نداریم.

خضری با اشاره به نقش جدی اقتصاد و دارایی در سیاست‌گذاری‌های دولت ادامه داد: این نهاد یکی از ارکان تصمیم‌گیر در حوزه بانک‌ها، بیمه‌ها، خصوصی‌سازی و اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ به شمار می‌آید همچنین مولدسازی از موارد مغفولی بود که جدی گرفته شد البته نقدهایی از باب سیاست گذاری به آن وارد است.

وی یکی از وظایف مهم اقتصاد و دارایی را نظارت مالی عنوان کرد و یادآور شد: در استان‌ها این وظیفه پررنگ‌تر از بخش اول است و ادارات امور اقتصاد و دارایی در حوزه نظارت‌های مالی در کنار نظارت‌های بیرونی به عنوان چشمان آئین دولت مشغول نظارت بر هزینه‌کردها هستند و با وجود همه محدودیت‌ها، شاهد تلاش شبانه‌روزی و دلسوزانه هستیم‌.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری اصفهان یکی از نقدهای استانی را بر نظام بودجه‌ریزی کشور وارد دانست و گفت: این موضوع را به عنوان پیام اصفهان با وزیر مطرح کنید که عدالت در نظام بودجه‌ریزی وجود ندارد همچنین نقش استان‌ها و دستگاه‌ها در اقتصاد کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد و در توزیع بودجه استانی نیز عدالت وجود ندارد.

خضری خاطر نشان کرد: یک کارمند در استان اصفهان حداقل ۲۰ میلیون تومان کمتر از کارمند مشابه در همان دستگاه دریافت می‌کند و در تمام دستگاه‌های استان اصفهان این تفاوت بین دستگاهی درباره حقوق و مزایای زیرمجموعه وزارتخانه‌ها در استان‌های مختلف دیده می‌شود که قابل تحمل نیست و بی‌انگیزگی کارکنان را به دنبال دارد.

وی تصریح کرد: درست است که باید محرومیت‌ها نیز مدنظر قرار گیرد اما آنچه مغفول واقع شده توجه به نقش استان‌ها در اقتصاد کشور است، اصفهان پس از تهران در رتبه دوم تأمین درآمدهای مالیاتی قرار دارد اما در توزیع اعتبارات از رتبه هفتم برخوردار است.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری اصفهان سهم راه‌های استان و در کشور را ۷ درصد برشمرد و گفت: این مشکل را بخاطر ادامه نقش ملی اصفهان در اقتصاد کشور در وزارتخانه مطرح کنید، پیشنهاد دیگر ما به مدیران ارشد برای افزایش کارآمدی نظام حکمرانی و رضایتمندی مردم با همین بودجه، امکانات و سازوکارهای کنونی تمرکززدایی و اعطای اختیارات به استان‌ها است.

خضری با استناد به آمار بانک مرکزی اعلام کرد: آمار سپرده‌های بانکی مردم اصفهان در بانک‌ها در دی‌ماه سال گذشته بیش از ۴۳۵ هزار میلیارد تومان بود که با در نظر گرفتن سرمایه‌هایی مانند زمین، طلا و دلار میزان سرمایه‌های حبس شده به رقمی بسیار بیشتر از بودجه حدود ۵ هزار همتی کشور می‌رسد که برای توسعه، اجرای پروژه‌های نیمه‌تمام و حتی اجرای ایده‌های جدید قابل استفاده خواهد بود.

وی با اشاره به مشکلات مالی بخش گردشگری و بازسازی خانه‌های تاریخی گفت: با استفاده از ۱۰ درصد سرمایه بی‌استفاده استان در صورت اجرای روش‌های جدید تأمین مالی ۴۰ هزار میلیارد تومان به دنبال دارد به همین دلیل از وزارت اقتصاد درخواست داریم که پیشتاز رفع آفت تمرکز در تهران باشد تا شاهد افزایش کارآمدی باشیم.

کد خبر 747809

دیگر خبرها

  • توریسم درمانی در سیستان و بلوچستان باید توسعه یابد
  • وزارت اقتصاد پیشتاز رفع آفت تمرکززدایی باشد/ سرمایه ۴۳۵ هزار میلیاردی حبس شده در اصفهان
  • سهم همدان از اقتصاد گردشگری افزایش یابد
  • مسئولیت‌های اجتماعی نفت در استان بوشهر افزایش یابد
  • کتابخانه‌های سیار در کشور توسعه می‌یابد + فیلم
  • وزش باد شدید و افزایش ارتفاع موج در خلیج‌فارس
  • تهدیدهای ترانزیت دریایی در ۱۴۰۳
  • وزش باد شدید و افزایش ارتقاع موج در خلیج‌فارس
  • وزارت ارتباطات به زودی از ماهواره‌های جدید رونمایی می‌کند/ گردشگری در ایران رشد کرده است/ بدهی های ایران به بانک توسعه اسلامی صفر شد
  • صنایع کوچک روستایی در استان همدان توسعه می‌یابد