Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@16:42:33 GMT

سیاست‌گذاری بد، آفت اکوسیستم خدماتی است

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۶۴۴۵۳

سیاست‌گذاری بد، آفت اکوسیستم خدماتی است

به گزارش عصر یکشنبه ایرنا، رویداد آینده نگاری ملی فناوری اطلاعات ایران در عمارت کلاه فرنگی وزارت ارتباطات برگزار شد و نخستین نشست این رویداد به بررسی نتایج پیمایش ملی آینده نگاری دلفی فناوری اطلاعات پرداخت. این پژوهش که با روش «دلفی» انجام شده از اردیبهشت ماه امسال آغاز شده و بخشی از نتایج آن امروز مود بررسی قرار ‌گرفت و مهم‌ترین سوال این پیمایش لزوم یا الزام نداشتن حضور دولت برای توسعه فناوری‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«امیر ناظمی» معاون وزیر ارتباطات گفت: هر برنامه‌ریزی دو وجه اصلی دارید یک وجه آن آرزوهای ما است که به آینده مربوط می شود و وجه دیگر تجربیاتی است که متعلق به گذشته است. اکوسیستم خدماتی ما دقیقا منطبق‌ترین بخش با توازنی است که بین این دو وجه گذشته و آینده دارد.

رییس سازمان فناوری اطلاعات تاکید کرد: واقعیت اینکه در اکوسیستم خدماتی، لازم نیست به سمت فناوری ‌های جدیدی برویم و کافیست بتوانیم کیفیت زندگی را بوسیله الگوهایی که در کشورهای دیگر وجود دارد، بالا ببریم. الگوهایی که می‌توان آنها را در خارج از کشور شناسایی و آن را در داخل طراحی کرد. چنانچه بخواهیم سیاستگذار خوبی باشیم نیاز به این نداریم که حتما سیاست‌های خوب وضع کنیم، مهم‌ترین مساله اینکه سیاست‌گذاری بدی انجام ندهیم.

 همگی مداخله‌جو هستیم

ناظمی تاکید کرد: برخی در اکوسیستم خدماتی حوزه مالی و بانکی فعالیت می‌کنند، برای گذر از فیشینگ و کلاهبرداری نیاز به سیاست گذاری خوب در این زمینه داریم. اسم مداخله بد است، اما زمانی که وارد مصادیق آن می‌شویم در حقیقت مردم دنبال این هستند که دولت مساله را حل کند. این سبک از مداخله چیزی است که باید به سمت رگولاتوری‌ها و نهادها برود. نفس مداخله شاید منفی باشد اما واقعیت این است که هم دولت و هم مردم مداخله‌جو هستند.

 معاون وزیر ارتباطات تاکید کرد: چنانچه میخواهیم توسعه پیدا کنیم آیا می‌توان از لایه‌های پایین شروع کرد؟ من فکر می‌کنم باید دولتی با ظرفیت حکمرانی مناسب داشته باشیم. این دولت باید چه مشخصاتی داشته باشد؟ مهم ترین ویژگی دولت باظرفیت این است که آیا می‌تواند تنظیم‌گری مناسب داشته باشد و آن را اعمال کند یا نه؟ اگر این دو خصیصه را داشته باشد قطعا می‌توان به آن دولت با ظرفیت خواند و به سمت توسعه حرکت کرد. به محض این‌که مراجع اعمال حاکمیت را دوگانه یا چندگانه کنیم از توسعه فاصله می‌گیریم و به همین دلیل است که ما از توسعه فاصله پیدا کرده‌ایم.

همچنین در پنل فناوری‌های پشتیبان اکوسیستم خدماتی «مهران محرمیان» معاون فناوری های نوین بانک مرکزی، «سیاوش ملکی‌فر» معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی و «علی ملکی» رییس پژوهشکده سیاست گذاری‌های دانشگاه صنعتی شریف نیز شرکت داشتند.

برچسب‌ها امیر ناظمی ایرنا ارتباطات سازمان فناوری اطلاعات

منبع: ایرنا

کلیدواژه: امیر ناظمی ایرنا ارتباطات امیر ناظمی ایرنا ارتباطات سازمان فناوری اطلاعات اخبار کنکور فناوری اطلاعات سیاست گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۴۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تولید نیمه هادی‌ها با استفاده از دوقلو‌های دیجیتال

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از تک کرانچ، دولت جو بایدن به دنبال تأمین بودجه‌ای است که با استفاده از دوقلو‌های دیجیتالی، تولید نیمه هادی‌ها را بهبود می‌بخشد.

دوقلو‌های دیجیتال مدل‌های مجازی هستند که برای آزمایش و بهینه سازی اشیاء و سیستم‌های فیزیکی استفاده می‌شوند. به عنوان مثال، خودروسازان به دنبال استفاده از دوقلو‌های دیجیتالی کارخانه‌های خود هستند تا فرآیند‌های جدید تولید را بدون ایجاد اختلال در تولید آزمایش کنند.

دولت بایدن اعلام کرد درخواست‌هایی را برای آنچه که پیش بینی می‌کند در مجموع ۲۸۵ میلیون دلار هزینه ببرد برای کار‌هایی که شامل تحقیق در زمینه توسعه دوقلو دیجیتال نیمه هادی، ساخت و پشتیبانی از امکانات ترکیبی فیزیکی/دیجیتالی، پروژه‌های نمایشی صنعت، آموزش نیروی کار و بهره برداری از مؤسسه جدید ساخت تراشه آمریکا است، بپذیرد.

لوری ای. لوکاسیو، معاون وزیر بازرگانی برای استاندارد‌ها و فناوری و مدیر مؤسسه ملی استاندارد و فناوری روز یکشنبه در یک نشست مطبوعاتی گفت که دوقلو‌های دیجیتال می‌توانند هزینه‌های توسعه و ساخت تراشه را کاهش دهند، در حالی که فرآیند‌های مشارکتی بیشتری را در مورد طراحی و توسعه تراشه ممکن می‌سازند.

لوکاسیو گفت: در حال حاضر، هیچ کشوری در مقیاس مورد نیاز سرمایه‌گذاری نکرده به موفقیت توانسته است صنعت را به گونه‌ای یکپارچه کند که پتانسیل عظیم فناوری دوقلو‌های دیجیتال را برای کشف‌های نوآورانه آزاد کند.

این تأمین مالی بخشی از قانون تراشه و علم ۲۰۲۲ (CHIPS and Science Act of ۲۰۲۲) است. این قانون یک لایحه ۲۸۰ میلیارد دلاری دارد که شامل ۵۲.۷ میلیارد دلار برای افزایش تولید داخلی نیمه‌رسانا‌هاست. در آن زمان، بایدن
خاطرنشان کرد که ایالات متحده از تولید ۴۰ درصد نیمه هادی‌ها در سراسر جهان به کمتر از ۱۰ درصد رسیده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش تولید نیمه هادی‌ها با استفاده از دوقلو‌های دیجیتال
  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • مارکسیسم چه نگاهی به سیاست بین‌الملل دارد؟
  • اکوسیستم فناوری کشور زیر سقف «اینوتکس ۲۰۲۴»
  • (ویدئو) چرا دولت سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی را اجرا نکرد؟
  • کدام ‌حوزه‌های فناورانه در کیش به توسعه می‌رسند
  • انتصاب رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه
  • لزوم بهره‌مندی از ظرفیت‌های گیلان برای توسعه صنایع دریا محور
  • داده‌های آموزشی هوش مصنوعی عرصه جدید رقابت شرکت‌های بزرگ فناوری
  • راه‌اندازی اکوسیستم تاکسی هوایی الکتریکی در ابوظبی