Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از space.com پرتاب این ماهواره‌ها شامل ماهواره برزیل «آمازونیا-۱» بوسیله «سازمان پژوهش فضایی هند» (ISIRO) در ساعت ۱۰:۲۴ روز یکشنبه به وقت محلی از مرکز فضایی ساتیش دهاوان در جزیره «سریهاریکوتا» در خلیج بنگال در جنوب شرق این کشور انجام شد.

یک  موشک «ناقل پرتاب ماهواره قطبی» (PSLV) از گونه DL (که دو بوستر یا موشک تقویتی جانبی با سوخت جامد دارد) ماهواره آمازونیا-۱ و ۱۸ ماهواره دیگر را به مدار کره زمین انتقال داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کی سیوان، رئیس ISRO پس از پرتاب گفت: «ماهواره در وضعیت خوبی قرار دارد. صفحه‌های خورشیدی آن باز شده‌اند و کاملا خوب کار می‌کنند.»

آمازونیا-۱ با داشتن دوربین‌های مادون قرمز یا فروسرخ می‌تواند مناطق پوشیده از ابر در جنگل‌های آمازون را بدون توجه به وضع آب‌وهوایی رصد کند. برزیل قصد دارد از این ماهواره به عنوان وسیله «هشدار جنگل‌زدایی» در این منطقه استفاده کند.

این ماهواره همچنین نخستین ماهواره برزیل است که به طور مستقل در این کشور طراحی، ساخته و به کار انداخته شده است و مقامات این کشور از رسیدن آن به مدار کره زمین ابراز شادی کردند.

مارکوس پونتس، وزیر علم، فناوری و ابداع در دولت برزیل که نخستین فضانورد این کشور هم هست (او در سال ۲۰۰۶ به ایستگاه فضایی بین‌المللی رفت) گفت: «پرتاب این ماهواره بیانگر شروع عصر جدیدی در صنعت تولید ماهواره در برزیل است.»

هند ماهواره برزیلی رصدکننده زمین را به فضا می‌فرستد

جنگل‌زدایی در منطقه آماوزن نه تنها از لحاظ از دست رفتن پوشش گیاهی و جانوری یگانه این منطقه - که در صورت انقراض جایگزین‌ناپذیر هستند- باعث نگرانی است، بلکه پیامدهای بهداشتی آن برای ساکنان انسانی هم اهمیت دارند. دود ناشی از آتش‌سوزی‌های جنگلی در ماه اوت سال ۲۰۱۹ در آمازون باعث شد مه‌دود متراکم روشنایی روز در شهر سائو پائولوی برزیل را به تاریکی غروب بدل کند و در ایالت آمازوناس برزیل وضعیت فوق‌العاده اعلام شود.

رشد ۸۳ درصدی جنگل‌زدایی در برزیل | آمازون رو به نابودی می‌رود

۱۸ ماهواره دیگر پرتاب‌شده شامل مجموعه‌ای ماهواره‌های هندی و آمریکایی هستن. ماهواره‌های ساخت هند شامل ماهواره «ساتیش دهاوان» (که پرتوتابی، آب‌وهوای فضا و ارتباطات را بررسی می‌کند)، ماهواره‌های سه‌گانه UNITYsat (برای رله رادیویی) و یک ماهواره نمایشگر فناوری به نام «سیندهوناترا» است.

ماهواره‌های آمریکایی نیز شامل یک نمایشگر فناوری دیگر به نام 2-SAI-1 NanoConnect و ۱۲ «زنبور فضایی» ساخت شرکت «سوارم تکنولوجیز» هستند که بخشی از مجموعه بزرگتری از ماهواره‌ها هستند که این شرکت دارد برای ارتباطات «اینترنت چیزها» (IOT) در مدار پایینی کره زمین قرار می‌دهد.

کد خبر 587864 برچسب‌ها هند برزیل ماهواره

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: هند برزیل ماهواره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۶۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟+ فیلم

یکی از جذاب‌ترین و پرمخاطب‌ترین موضوعات روز دنیا به با توجه به پیشرفت سریع علم و فناوری، حوزه فضایی است و کشور‌های زیادی با سرمایه گذاری‌های هنگفت در این عرصه فعالیت و با یکدیگر رقابت می‌کنند.

یکی از مهم‌ترین و حتی می‌توان گفت دشوارترین فعالیت‌های فضایی مربوط به پرتاب انسان است که البته کشور‌هایی که در این حوزه فعالیت دارند تعدادشان از انگشتان یک دست کمتر بوده و محدود به چین و آمریکا و روسیه می‌شود. کشورهایی چون ایران و هند نیز در جهت بومی سازی این اقدام و به نتیجه رساندن آن گام بر می‌دارند.

ایران نیز ۱۳ سال پیش با اعزام کاوشگر۴ نخستین گام عملی در اجرای پروژه ملی اعزام فضانورد ایرانی به فضا را برداشت، اما بعد از سال ۹۲ پروژه زیست فضای ایران تا پایان دولت دوازدهم متوقف شد.

پیرو همین موضوع و کسب اطلاعات بیشتر درباره عملکرد ایران در حوزه پرتاب انسان به فضا، گفت‌وگویی با حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی کشور داشته‌ایم.

سالاریه در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد: در سال ۱۴۰۲ برنامه زیست فضا را با پرتاب اولین کپسول که کپسول ۵۰۰ کیلوگرمی بود آغاز کردیم. متعاقب این پرتاب، قراردادی را برای ساخت یک کپسول با جرم بالاتر و قابلیت‌های بهتر نظیر سیستم کنترل، ناوبری و هدایت پذیری که جزو لاینفک کپسول‌های زیستی می‌شود، منعقد کردیم که ان‌شاءالله ساخت و پرتاب موفقیت آمیز آن، مسیر را برای ساخت کپسول‌های پیشرفته‌تر باز می‌کند.

او ادامه داد: اگر برنامه ما بدون مشکل پیش برود ظرف چهار، پنج سال اینده می‌توانیم به کپسول‌هایی برسیم که قابلیت حمل انسان را هم دارد. قابلیت حمل انسان یعنی کپسول به لحاظ جرمی و شرایط زیستی که داخل آن فراهم است، مورد تایید باشد. همچنین قابلیت‌های معمول که همان هدایت و کنترل و ناوبری است را دارا باشد.

او با اشاره به پیچیدگی‌های کپسول زیستی با قابلیت پرتاب انسان و ویژگی‌هایی چون قابل برگشت بودن که باید دارا باشد، بیان کرد: اگر طبق برنامه پیش رویم و منابع لازم برای این کار به موقع تخصیص پیدا کند و دچار مشکلات و پیچیدگی‌های فنی که به طور طبیعی در چنین مسائلی ممکن است پیش بیاید، نشویم؛ به نظر می‌رسد ظرف  ۴، ۵ سال آینده موشک هایی با قابلیت حمل انسان خواهیم داشت. اما این مسیری است که فراز و نشیب‌های زیادی دارد و ممکن است مسائلی پیش بیاید که برنامه ما یکی دو سال با توجه به موانعی که ممکن است پیش بیاید به لحاظ فنی یا تکنولوژی عقب بیفتد یا حتی ممکن است توفیقات خوبی حاصل شود و در برنامه جلو بیفتیم.

او در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره  اینکه آیا در حال حاضر نیروی انسانی برای پرتاب به فضا وجود دارد یا آموزش داده می‌شود یا خیر، بیان کرد: در حال حاضر خیر  اما در برنامه هست که این هم اتفاق بیفتد. ان‌شاءالله به محض اینکه به جمع بندی برسیم اطلاعات خوبی را در این باره در اختیار مردم قرار می‌دهیم.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی علوم فضایی و نجوم

دیگر خبرها

  • تمرینات روماریو برای بازگشت به فوتبال در 58 سالگی؛ هم تیمی شدن اسطوره برزیلی با پسرش! / فیلم
  • آسیب ریزسیارک ها به آزمایشگاه فضایی چین در مدار زمین
  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • ناسا ۲ ماموریت رصد زمین را پس از ۱۸ سال متوقف کرد
  • ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟+ فیلم
  • بادبان خورشیدی ناسا به مدار زمین رفت
  • کره جنوبی نانوماهواره پرتاب کرد
  • توافق با فلومیننزه: ستاره چلسی در راه برزیل
  • زباله‌های فضایی ماهواره ناسا را در آستانه نابودی قرار داد!
  • ایلان ماسک: شواهدی از بیگانگان ندیده‌ایم