Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزاش اقتصادآنلاین، مذاکرات رسمی هیات‌های جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق به ریاست عبدالحلیم فاهم الفرهود مشاور عالی وزیر کشور عراق و حسین ذوالفقاری معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور با حضور مدیران ارشد وزارت کشور و پلیس طرفین صبح امروز یکشنبه در محل وزارت کشور برگزار شد.

حسین ذوالفقاری در ابتدای این نشست ضمن خیرمقدم به هیات عراقی گفت: در کنار نشست امروز، تیم کارشناسی وزارت کشور ایران و عراق به بررسی پیش نویس تفاهم نامه همکاری دو کشور خواهند پرداخت تا در دیدار آتی وزرای دو کشور در آینده نزدیک به امضا برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: امیدواریم از دستاوردهای این سفر به ایران، این باشد که همه موضوعات مهم و ضروری بین دو کشور تدقیق و در تفاهم نامه همکاری لحاظ شود تا با کمک کارشناسان، نتایج مدنظر مقامات دو کشور حاصل شود.

ذوالفقاری گفت: در هیچ دوره‌ای مردم ایران و عراق از هم جدا نبوده‌اند و پیوند عمیقی میان آنها بوده است. بعد از شکست داعش، دشمنان دو کشور ایران و عراق، به دنبال ایجاد تفرقه و جدایی میان دو کشور بودند که با هوشیاری طرفین، دشمنان به اهداف خود نرسیدند و اتحاد و همراهی مردم و دولت‌های ما مستحکم‌تر شده است.  

ذوالفقاری ضمن یادآوری رشادت‌ها و تلاش‌های شهدای دو کشور در مبارزه با تروریسم و در راس آنها شهید سردار سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس گفت: آن‌ها برای جلوگیری از بروز اختلافات در عراق تلاش‌های بسیاری کردند و شهادت فرماندهان مقاومت و همراهانشان که به نوعی نماد هماهنگی و همدلی بین دو کشور بودند، به دست عوامل آمریکایی، اثبات کرد که دشمنان دو کشور به فکر امنیت منطقه نیستند و با شعار مبارزه با تروریسم، فرماندهان خط مقدم مبارزه با تروریسم را به شهادت می‌رسانند.

معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران ضمن تجلیل از مجاهدت‌های کم‌ نظیر مردم عراق در مقابله با عوامل تروریستی اظهار امیدواری کرد که دولت و مردم عراق با هوشیاری و انسجام داخلی از شکل گیری و سازماندهی مجدد عوامل تروریستی که به دنبال ایجاد ناامنی مجدد در عراق هستند، جلوگیری کنند.  

ذوالفقاری با بیان اینکه آمریکایی‌ها پس از ترک عراق به دنبال تقویت تروریست‌ها هستند، تصریح کرد: بر اساس تجربه و شواهد موجود می‌گوییم که حضور آمریکایی‌ها را در هیچ منطقه‌ای موجب ثبات و آرامش آن منطقه نمی‌دانیم. برای آمریکایی‌ها عادی است که صبح با گروهی بجنگند و عصر به همان گروه اسلحه بفروشند و حمایت کنند.  

معاون وزیر کشور ایران تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران، اقتدار و آزادی عراق را اقتدار و آزادی خود می‌داند. همان میزان که اقتدار، امنیت و ثبات ایران برای رهبر معظم انقلاب اهمیت دارد، اقتدار و ثبات کشورهای اسلامی نیز مهم است.

رییس ستاد اربعین همچنین از زحمات دولت و ملت عراق در میزبانی از زائران اربعین حسینی قدردانی کرد و گفت: خدمات ملت و دولت عراق به زوار اربعین بر هیچ کس پوشیده نیست، گرچه امسال به دلیل شیوع کرونا، امکان برگزاری مراسم اربعین چون سنوات گذشته نبود. امیدواریم که هرچه زودتر شر این بیماری از جهان و خصوصا مردم ایران و عراق دور شود تا روابط و مناسبات دو کشور بهتر و بیشتر از گذشته دنبال شود.

در ادامه عبدالحلیم فاهم الفرهود مشاور عالی وزیر کشور عراق نیز ضمن ابلاغ سلام عثمان الغانمی وزیر کشور عراق به دولت و وزیر کشور ایران، گفت: امیدواریم همکاری‌ها و مذاکرات هیات‌ها در راستای تحقق اهداف مشترک به نتایج پربار برسد.  

الفرهود ضمن قدردانی از مهمان نوازی ایران با بیان اینکه دو کشور ایران و عراق روابط دیرینه دارند، گفت: نشست‌ها و رفت وآمد مقامات دو کشور، در جهت تقویت مناسبات و توسعه روابط و دوستی میان دو کشور است.

مشاور عالی وزیر کشور عراق تصریح کرد: هیات همراه وی، از حوزه‌ها و مسئولیت‌های گوناگون وزارت کشور عراق هستند تا زمینه گفت وگوها و همکاری‌های همه جانبه فراهم شود تا در نهایت منشور پرباری در قالب پیش نویس تفاهم نامه همکاری دو کشور داشته باشیم. با توجه به پیوندهای غنی میان دو کشور ایران و عراق، این تفاهم نامه، نمادی از پیوندهای دوستی دو کشور خواهد بود.

الفرهود در همین راستا تاکید کرد: مواضع ایران در قبال کشور عراق همواره قابل تقدیر بوده است و این ناشی از درک درست خطرات و اهداف مشترکی است که دو کشور ایران و عراق برای پیشرفت و امنیت شهروندان دو کشور دارند.

وی اشاره کرد: در دوران جنگ با داعش، عراق و ایران از تمام جهان دفاع کردند و خونهای پاک شهیدان و تلاشهای جمهوری اسلامی ایران تاثیر شگرفی برای شکست تروریسم داشت.

 وی در همین راستا تصریح کرد: مبارزه و جنگ با دشمنان بشریت از تاریخ دو کشور جدا نیست، چراکه خط مشی و سیره پیامبر اعظم(ص) و امامان معصوم در همین راستا بوده است و قیام امام حسین علیه السلام نیز جز برای متمرکز شدن بر این موضوع نبوده است.

پربیننده ترین بایدن به ایران: مراقب رفتارت باش! احضار سفیر ترکیه به وزارت امور خارجه رد پیشنهاد مذاکره مستقیم با آمریکا از سوی ایران رفیق قدیمی بایدن همچنان در رأس برترین تصاویر خبری ۲۴ ساعت گذشته

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ایران و عراق ایران و عراق برجام دو کشور ایران و عراق جمهوری اسلامی ایران وزیر کشور عراق تفاهم نامه وزارت کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۶۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق | مسیر ترانزیت جدید بدون ایران

تین نیوز

4 کشور منطقه (ترکیه، عراق، امارات و قطر) برای ساخت مسیر جدید ترانزیتی اتصال اروپا به خاورمیانه توافق کردند.

به گزارش تین نیوز به نقل از عصرایران، مقامات عراق، ترکیه، قطر و امارات، یادداشت توافق برای ساخت مسیر ترانزیتی "راه توسعه" امضا کردند. این مسیر، اروپا را از طریق خاک ترکیه و عراق، به خلیج فارس متصل می کند. این مسیر از ایران عبور نمی کند.

امضای این یادداشت توافق روز دوشنبه توسط وزیران 4 کشور ترکیه، عراق، امارات و قطر در حضور سران ترکیه (اردوغان) و عراق (السودانی) در بغداد انجام شد.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در سفر رسمی دیروز دوشنبه به بغداد و اربیل سفر کرد. این اولین سفر رئیس جمهوری ترکیه به عراق بعد از 13 سال بود.

این یادداشت توافق از طرف عراق توسط وزیر حمل و نقل (رزاق محیبس)، از طرف ترکیه توسط وزیر حمل و نقل و زیرساخت ( عبدالقادر اورال اوغلو)، از طرف قطر توسط وزیر حمل و نقل ( جاسم بن سیف السلیتی ) و از طرف امارات توسط وزیر انرژی و زیرساخت (سهیل محمد المزروعی) امضا شد.

دفتر نخست وزیر عراق اعلام کرد این پروژه به دستیابی به یکپارچگی اقتصادی و تلاش برای اقتصاد پایدار بین شرق و غرب، به تحریک رشد اقتصادی و تقویت روابط همکاری های منطقه ای و بین المللی کمک خواهد کرد. همچنین این طرح در مسیر افزایش تجارت بین المللی، تسهیل تحرک و فعالیت های اقتصادی، تجارت و ایجاد یک مسیر جدید حمل و نقل رقابتی و افزایش رونق اقتصادی بازرگانی کمک می کند.

امضای یادداشت توافق میان وزیران 4 کشور برای طرح راه توسعه - قصر جمهوری - بغداد

نخست وزیر عراق هم گفت: راه توسعه تنها کوتاه کردن فاصله نیست، بلکه به پل ارتباطی میان مردم و فرهنگ‌های منطقه تبدیل می‌شود و از امنیت و ثبات در منطقه حمایت می‌کند. وی افزود: این یادداشت تفاهم شامل اقدام کشورهای امضا کننده برای تعیین چارچوب های لازم برای اجرای طرح راه توسعه است.

راه توسعه

"راه توسعه" شامل دو مسیر زمینی خودرویی و راه آهن است که جنوب ترکیه را از نقطه مرزی فیشخاپور کردستان عراق به جنوب این کشور (بصره - بندر فاو) به خلیج فارس متصل می کند. این نزدیک ترین و سریع ترین مسیر اتصال اروپا به خلیج فارس است که از خاک ترکیه و عراق می گذرد.

فیشخاپور مرز کردستان عراق و جنوب ترکیه و در نزدیکی مرز سوریه است.

وزیر حمل و نقل و زیرساخت های ترکیه ( عبدالقادر اورالوغلو) روز یکشنبه گفت: با تکمیل پروژه "راه توسعه" که از ترکیه و عراق می گذرد، روند حمل و نقل کالا را 25 روز کاهش می یابد.
وی توضیح داد: حرکت کشتی‌های عبوری از کانال سوئز 35 روز و از جنوب افریقا بیش از 45 روز طول می‌کشد اما اگر راه توسعه تکمیل شود، این زمان به 25 روز کاهش می‌یابد.

عراق سال گذشته هزینه این طرح را  17 میلیارد دلار اعلام کرد.

امضای یادداشت توافق میان وزیران 4 کشور برای طرح راه توسعه - قصر جمهوری - بغداد

این مسیر ترانزیتی برای انتقال کالا میان ترکیه و کشورهای جنوب خلیج فارس است اما می تواند بخشی از مسیر اتصال شرق - غرب جهان نیز باشد. این مسیر همچنین می تواند به عنوان جایگزینی برای مسیر کنونی کانال سوئز و دریای سرخ مطرح شود.

با درگیری های ارتش امریکا و حوثی های یمن (انصارالله) در دریای سرخ و تنگه باب المندب، راه توسعه، از اهمیت بیشتری برخوردار می شود.

این مسیر از طریق جاده زمینی و راه آهن، جنوب ترکیه را به جنوب عراق و خلیج فارس متصل می کند.
 طول جاده زمینی و راه آهن در داخل عراق 1200 کیلومتر است.
 هزینه پروژه حدود 17 میلیارد دلار است. 10.5 میلیارد دلار برای ساخت راه آهن برقی و 6.5 میلیارد دلار برای جاده زمینی است.
این پروژه در 3 مرحله تکمیل می شود که مرحله اول در سال 2028، مرحله دوم در سال 2033 و مرحله سوم در سال 2050 به پایان می رسد.
این پروژه در مرحله اول 100 هزار فرصت شغلی و پس از اتمام، یک میلیون شغل ایجاد می کند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • کابل: هیچ گروه تروریستی در افغانستان فعال نیست
  • اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق | مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • تکذیب کشف خودروی بمب‌گذاری شده در موصل
  • درخواست این کشور از پاکستان و سریلانکا برای بازداشت وزیر کشور ایران!
  • درخواست آرژانتین علیه وزیر کشور ایران بعد از سفر خارجی
  • وزیر ورزش: امروز بهترین روز تاریخ ورزش ایران است
  • پنتاگون: از طرح حمله اسرائیل به رفح خبر نداریم
  • نتانیاهو هیتلر زمان، نمی‌تواند فرار کند | ترکیه در عراق عملیات نظامی انجام می دهد؟
  • اردوغان: نتانیاهوی هیتلر نمی‌تواند فرار کند
  • اردوغان: به مبارزه علیه تروریست‌ها ادامه می‌دهیم/ نتانیاهوی هیتلر نمی‌تواند فرار کند