Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، رئیس‌جمهور اوکراین پس از اینکه با حمایت تمام قد رئیس‌جمهور جدید آمریکا روبرو شد، از بایدن تشکر و ابراز امیدواری کرد که ریاست جمهوری بایدن همکاری استراتژیک آمریکا و اوکراین را احیا کند.

شورای آتلانتیک نوشت بنظر بعضی کارشناسان جو بایدن در مورد اوکراین بسیار با تجربه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دوره ریاست‌جمهوری او فرصتی مناسب برای روابط دو جانبه آمریکا و اوکراین برای رسیدن به سطح جدیدی از ارتباطات است.

در سال ۲۰۱۴، زمانی که ، یانوکوویچ، رئیس‌جمهور وقت اوکراین، قرارداد ادغام با اتحادیه اروپا را امضا نکرد، باعث اعتراضات شدید مردم بخصوص غرب‌گرایان شد. این قرارداد از سوی اوکراینی‌ها، به ویژه در کی‌یف پرطرفدار بود که در نهایت منجر به برکناری رئیس‌جمهور وقت اوکراین شد. روسیه پس از تصرف نظامی شبه جزیره کریمه، در مارس ۲۰۱۴ در این شبه‌جزیره یک همه‌پرسی برگزار و اعلام کرد بیش از ۹۶ درصد مردم این شبه‌جزیره از پیوستن به روسیه حمایت کردند. اما آمریکا و اروپا این همه‌پرسی را غیرقانونی دانستند و در پی آن باراک اوباما، رئیس‌جمهور وقت آمریکا، تعدادی از مقامات ارشد روسیه و بازرگانان مرتبط با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، و همچنین شرکت‌های دولتی روسیه را تحریم کرد.

 

از زمان انحلال اتحاد جماهیر شوروی، سیاست حمایت آمریکا از حاکمیت اوکراین در احزاب سیاسی همیشه مهم بوده است. دلایل مهمی برای حمایت واشنگتن از اوکراین وجود دارد. در سال ۱۹۹۴، رهبران آمریکا، انگلیس و روسیه تفاهم‌نامه بوداپست را امضا کردند که در آن به احترام به حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی اوکراین متعهد شدند که علیه این کشور زور استفاده نکنند. این تفاهم‌نامه کلیدی در تصمیم کی‌یف برای کنار گذاشتن نزدیک به دو هزار کلاهک هسته‌ای استراتژیک و موشک‌های استراتژیک و بمب‌افکن بود. این یک پیروزی بزرگ برای آمریکا و منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای بود.

نقش کلیدی بایدن در کودتای اوکراین

در شکل‌گیری کودتای اوکراین، آمریکا و به خصوص شخص جو بایدن نقش مهمی داشتند. علاقه بایدن به منطقه اوکراین به اولین دوره حضور او در مجلس سنا در دهه ۱۹۷۰ برمی گردد. او به امور اروپا توجه زیادی داشت و پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱، توجه خود را به کشور‌های شوروی سابق از جمله اوکراین معطوف و اعلام کرد که آن‌ها اجازه دارند به ناتو بپیوندند و از حمایت‌های اقتصادی و نظامی برخوردار هستند.

دقیقا پس از سفر بایدن در فوریه ۲۰۱۴ و ملاقات با معترضان ضد دولت اوکراین، در عرض چند ماه اعتراضات شدت گرفت و دولت طرفدار روسیه برکنار شد و رهبران غرب‌گرا جایگزین آن شدند. پس از تصرف شبه‌جزیره کریمه از سوی نیرو‌های روس در بهار ۲۰۱۴ اوکراین در بالای دستور کار دولت اوباما قرار گرفت. اوباما این مسئله را به معاون خود واگذار کرد و طبق اکثر گفته‌ها، بایدن این کار را با اشتیاق پذیرفت. ایک کارپنتر، مشاور سیاست خارجی و سیاست دفاعی بایدن، در آن زمان در این باره گفت: «اوکراین یکی از مهمترین یا یکی از سه اولویت‌های سیاست خارجی بود که ما روی آن تمرکز داشتیم.»

سیاست آمریکا در قبال اوکراین در زمان دولت ترامپ نقاط قوت خود را داشت. از جمله ارائه کمک‌های نظامی که دولت اوباما حاضر به ارائه آن نبود، ادامه داشت. تحریم‌های مربوط به اوکراین علیه روسیه حفظ و تقویت شد؛ و اقدامات بیشتری برای تقویت حضور نظامی ایالات متحده و ناتو در کشور‌های اروپای مرکزی در مرز غربی اوکراین انجام شد. اما از طرفی، ترامپ از انتقاد به ولادیمیر پوتین، که بیش از شش سال جنگ را به اوکراین تحمیل کرده بود، خودداری می‌کرد.

 

رئیس جمهور اوکراین از اولین رهبران جهان بود که به جو بایدن پیروزی او در انتخابات ریاست جمهوری را تبریک گفت. او در پیام تبریک خود گفت: «دوستی اوکراین و آمریکا در دوران ریاست جمهوری بایدن تقویت می‌شود. ما اکنون چشم انتظار همکاری‌های آینده هستیم. امیدواریم بایدن از پس این مشکلات برآید. آمریکا همیشه می‌تواند به اوکراین به عنوان یک دوست و شریک خوب اعتماد کند». در همین چارچوب، رئیس جمهور اوکراین در تاریخ ۲۵ فوریه اوکسانا مارکارووا را به عنوان سفیر جدید خود در واشنگتن را به عنوان قدمی برای بهبود روابط با دولت بایدن، منصوب کرد. مارکارووا، وزیر پیشین دارایی، به دلیل عقاید اصلاح طلبانه در آمریکا بسیار مورد توجه است.

برخی معتقدند که اوکراین می‌تواند به یک شریک مهم برای آمریکا در اروپای شرقی تبدیل شود. اما همه در اوکراین از ریاست جمهوری بایدن خوشحال نیستند. زیرا آن را با دوران اوباما یکسان می‌دانند و به عدم موفقیت دولت اوباما در جلوگیری از اشغال کریمه از سوی روسیه و عدم تمایل او به کمک نظامی به اوکراین اشاره دارند. در مقابل، دولت ترامپ موشک‌های ضد تانک جاولین را به همراه سایر کمک‌های نظامی به اوکراین فرستاد.

در همین رابطه به مصاحبه‌ای از اوباما اشاره‌ای داشته باشیم. اوباما در مصاحبه خود با جفری گلدبرگ از روزنامه آتلانتیک اذعان کرده بود: «در این حد که اوکراین برای روسیه مهم است، برای آمریکا نیست. اما آمریکا می‌توانست کمک بیشتری به کی‌یف کند تا در مقابل حمله کرملین مقاومت کند، بدون اینکه درگیر جنگ با روسیه شود.»

بنظر می‌رسد تیم اوباما و بایدن فهمیده‌اند که در دوران ریاست جمهوری اوباما نسبت به روسیه خیلی نرم بوده اند. بایدن دوباره اشتباه نمی‌کند. بایدن بسیاری از سیاست‌مداران برجسته اوکراین را شخصاً می‌شناسد و چالش‌های پیش روی این کشور را درک می‌کند.

چرا روسیه اینقدر به اوکراین اهمیت می‌دهد؟

یکی از دلایل ارتباطات فرهنگی عمیق دو کشور است. دلیل دیگر این است که اوکراین، منبع کشاورزی و قطب ترانزیت برای صادرات انرژی روسیه است، اما این موضوع چیزی فراتر از ژئوپلیتیک است. اوکراین تصور روسیه از خود را به عنوان یک قدرت بزرگ ایجاد می‌کند یا می‌شکند، همانطور که دان درسنر، دانشمند علوم سیاسی تافتز در سیاست خارجی گفته است: «اوکراین برای جاه‌طلبی‌های بزرگ پوتین بسیار مهمتر ازمسائل او در غرب آسیا است. روسیه بدون اوکراین یک کشور است، اما با اوکراین یک امپراتوری است».

حتی اگر پوتین نتواند اوکراین را وارد تمامیت ارضی خود کند، دوست دارد آن را از اتحادیه اروپا که به نظر وی باعث توطئه علیه روسیه میشود، دور نگه دارد. در واقع می‌توان گفت اوکراین عرصه تقابل غرب و روسیه است. به همین دلیل برخی از کارشناسان امنیتی به اوکراین به عنوان یک سپر دفاعی برای روسیه نگاه می‌کنند.

بایدن در مورد دو موضوع اصلی اوکراین بیش از ترامپ سر و صدا خواهد داشت: اصلاحات داخلی و تجاوزات روسیه. صرف نظر از تغییرات در کاخ سفید، پایه‌های روابط بین آمریکا و اوکراین محکم است. حمایت آمریکا از اوکراین از زمان استقلال آن در سال ۱۹۹۱ یکی از ویژگی‌های ثابت آن بوده است و حتی با وجود تلاطم سال‌های اخیر همچنان ادامه دارد. پیش‌بینی‌های جدید به این معنی خواهد بود که مقامات اوکراین دیگر نگران پیام‌های توییت رئیس جمهور در آخرشب یا اجرای منافع سیاسی آمریکا برای انتقام گیری‌های سیاسی شخصی رئیس جمهور نیستند.

منابع
(۲۶ فوریه ۲۰۲۱) آمریکا در کنار اوکراین خواهد ایستاد و الحاق کریمه را به رسمیت نخواهد پذیرفت
https://www.rferl.org/a/biden-ukraine-crimea/۳۱۱۲۳۷۲۹.html
استیون پیفر (۲۸ ژامویه ۲۰۲۱) /ریاست ترامپ در اوکراین
https://www.brookings.edu/blog/order-from-chaos/۲۰۲۱/۰۱/۲۸/the-biden-presidency-and-ukraine/
پیتر دیکنسون (۱۴ نوامبر ۲۰۲۰) اوکراین چه انتظاری باید از ریاست بایدن داشته باشد؟
https://www.atlanticcouncil.org/blogs/ukrainealert/what-can-ukraine-expect-from-a-biden-presidency/

ورلد استف (۲۳ ژانویه ۲۰۲۰) آیا ترامپ دوست بهتری برای اوکراین نسبت به اوباما خواهد بود؟
https://www.pri.org/stories/۲۰۲۰-۰۱-۲۳/trump-better-friend-ukraine-obama-was
والری پکر (۲۰ دسامبر ۲۰۱۹) روسیه چجور اوکراینی میخواهد؟
https://neweasterneurope.eu/۲۰۱۹/۱۲/۲۰/what-kind-of-ukraine-does-russia-want/

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جو بایدن شبه جزیره کریمه دولت اوکراین ریاست جمهوری رئیس جمهور شبه جزیره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۸۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیوید کامرون: اوکراین می‌تواند از سلاح‌های انگلیس برای حمله در داخل روسیه استفاده کند

وزیر خارجه انگلیس گفت: تسلیحات ارائه شده از سوی بریتانیا به اوکراین می‌تواند برای حمله به داخل روسیه مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش ایسنا، سخنان دیوید کامرون، وزیر خارجه انگلیس بزرگترین تعهد لندن از زمان آغاز جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲ اعلام شده است. در ژانویه، ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس ۳.۵ میلیارد پوند به عنوان کمک نظامی به اوکراین برای سال‌های ۲۰۲۴-۲۰۲۵ متعهد شد.

به نوشته گاردین، کامرون که روز پنجشنبه در کی‌یف با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین دیدار می‌کرد، گفت که انگلیس «تا زمانی که لازم باشد» کمک نظامی به ارزش بیش از سه و نیم میلیارد دلار در سال اهدا خواهد کرد.

دیوید کامرون گفت: اوکراین حق دارد از سلاح‌های انگلیسی برای حمله به داخل خاک روسیه استفاده کند، زیرا روسیه در داخل اوکراین حمله می‌کند... شما می‌توانید درک کنید که چرا اوکراین نیاز به دفاع از خود را احساس می‌کند.

وزیر امور خارجه انگلیس اعلام کرد که اهدای تجهیزات نظامی انگلیس به اوکراین شامل بمب‌های هدایت شونده دقیق، موشک‌های پدافند هوایی و تجهیزات برای ۱۰۰ تیم متحرک پدافند هوایی برای سرنگونی پهپادها و موشک‌های روسیه خواهد بود.

لندن هم‌چنین متعهد شد که تولید مهمات داخلی خود را با سرمایه گذاری ۱۰ میلیارد پوندی دیگر طی ۱۰ سال آینده دو برابر کند. کامرون می‌گوید: ما به‌تازگی تمام آنچه را که می‌توانیم در زمینه دادن تجهیزات اجرا کردیم. برخی از تجهیزات امروز در حالی که من اینجا هستم به اوکراین می‌رسد.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه نیز گفته است که اگر روسیه خطوط مقدم اوکراین را بشکند و کی‌یف چنین درخواستی را مطرح کند، مسئله اعزام نیروهای غربی به اوکراین «مشروع» خواهد بود.

رئیس‌جمهور فرانسه با این حال در مصاحبه با اکونومیست موضع خود مبنی بر «ابهام راهبردی» را حفظ کرد و گفت: من چیزی را رد نمی‌کنم، زیرا با کسی روبرو هستیم که چیزی را رد نمی‌کند.

روسیه روز پنجشنبه اعلام کرد که یک هفته پس از خروج نیروهای اوکراینی، روستای «بردیچی» را که در حدود ۱۲ کیلومتری شمال غرب آودیوکا قرار دارد، تصرف کرده است. در آخر هفته گذشته، الکساندر سیرسکی، فرمانده کل ارتش اوکراین گفت که سربازان از بردیچی و دو روستای نزدیک دیگر عقب نشینی کرده‌اند تا از «جان و سلامت مدافعان ما» محافظت کنند.

در همین حال کرملین ادعاهای آمریکا مبنی بر استفاده نیروهای روسیه از سلاح شیمیایی «کلروپیکرین» علیه اوکراین را رد کرد. مسکو همچنین از دور جدید تحریم‌های آمریکا - از جمله بر نهادهایی در چین و دیگر کشورهایی که بازرسان غربی با تلاش‌های جنگی روسیه مرتبط می‌دانند، انتقاد کرد.

رسانه‌های روسی و غربی در ماه‌های اخیر گزارش داده‌اند که چندین بانک چینی پس از هشدار به مشتریان روسی که ممکن است تحت تحریم‌های غرب قرار بگیرند، خدمات رسانی به آنها را متوقف کرده‌اند.

دولت چین هم اعلام کرد در واکنش به آنچه که «تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه» علیه روابط تجاری «عادی» می‌خواند، «اقدامات لازم» را اتخاذ خواهد کرد.

بسته تحریمی ایالات متحده نزدیک به ۳۰۰ نهاد در روسیه، چین و سایر کشورها را هدف قرار می‌دهد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بورل: موجودیت اوکراین به غرب وابسته است
  • ژنرال آمریکایی: پوتین با تجربه‌ترین دولتمرد جهان است
  • تاکید مجدد ماکرون بر طرح اعزام نیرو به اوکراین
  • مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد
  • دیوید کامرون: اوکراین می‌تواند از سلاح‌های انگلیس برای حمله در داخل روسیه استفاده کند
  • تحولات اوکراین|قصد بایدن برای حمایت غیرعلنی از کی‌یف
  • هشدار ۵۷ عضو کنگره آمریکا به بایدن درباره حمایت تسلیحاتی از تل‌آویو
  • افزایش فشار دموکرات‌های آمریکا به بایدن؛ «نگذارید اسرائیل به رفح حمله کند»
  • درخواست نمایندگان دموکرات از بایدن برای ممانعت از حمله به رفح
  • فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه