Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@13:09:40 GMT

همراهی مدیریت شهری توسعه گردشگری را به دنبال دارد

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۶۹۳۸۰

همراهی مدیریت شهری توسعه گردشگری را به دنبال دارد

ایسنا/فارس معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: هرکجا متولیان مدیریت شهری و محلی در کنار گردشگری قرار گرفتند شاهد نتایج موفقی بودیم و هرجا اصطکاک ایجاد شد، شهر و مردم متضرر اصلی خسارت‌های این حوزه بودند.

ولی تیموری در حاشیه بازدید از غرفه شیراز در چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع وابسته در تهران به ایسنا گفت: شیراز جایگاهی ویژه در حوزه‌های مختلف خصوصا گردشگری و صنایع دستی دارد و حضور شهرداری شیراز برای ارائه ظرفیت‌های گردشگری این شهر، به ارتقاء کیفی نمایشگاه امسال کمک کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تیموری همچنین با اشاره به شیوع کرونا و محدودیت های ناشی از آن گفت: باید بپذیریم که شرایط فوق‌العاده‌ای به دلیل حاکمیت بیماری کرونا ایجاد شده و نه تنها صنعت گردشگری ایران بلکه همه دنیا را تحت تاثیر قرار داده و سعی ما این است که با تدابیر منطقی از این دوره سخت عبور کنیم.

وی با بیان اینکه در سطح ملی طی یکسال گذشته تمام تلاش ما جلوگیری از تعطیلی واحدهای گردشگری بوده است، اضافه کرد: اگرچه امروز به دلیل بیماری کرونا پروتکل‌های بهداشتی رعایت می‌شود اما قبل از اینکه این ویروس بر صنعت گردشگری سایه افکند نیز، کارشناسان کنترل بهداشت و کیفیت در مراکز تاریخی مستقر بودند.

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاطرنشان کرد: اگرچه تلاش کردیم واحدهای گردشگری تعطیل نشوند اما خواسته یا ناخواسته رفت و آمدها محدود شده است.

وی در ادامه افزود: با نزدیک شدن به ایام نوروز، ستاد ملی مقابله با کرونا به این سمت رفت که سفرهای نوروزی علاوه بر اینکه تبلیغ نشوند، تعطیل هم بشوند اما با بررسی‌های بیشتر و با تنظیم دو پیش شرط، قول داده‌اند که فعالیت واحدهای گردشگری در ایام نوروز ١٤٠٠ ادامه یابد؛ ابتدا اینکه با حفظ و حراست از سلامت مردم مجددا به پیک نرسیم و دیگری رعایت پروتکل‌ها و توصیه‌های بهداشتی است.

تیموری همچنین از اخذ مجوز ویژه تورهای مسافرتی در ایام نوروز در قالب سفرهای برنامه ریزی شده خبر داد و گفت: دفاتر خدمات مسافرتی با برنامه ریزی قبلی امکان فعالیت در ایام نوروز با اسکان در مراکز کنترل شده دارند. او یادآور شد: با ارائه رزرو از مراکز اقامتی مجاز نیز امکان سفر افراد، خارج از قالب تورهای گردشگری وجود دارد.

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که اعتقاد دارد وقتی به یک مجموعه گردشگری مجوز فعالیت داده می‌شود، پیش از اینکه به استفاده گردشگر برسد به عنوان یک زیرساخت رفاهی مورد استفاده شهروندان آن شهر قرار خواهد گرفت، گفت: منافعی که از گردشگری و ورود گردشگر حاصل می‌شود، تنها در بازدید از یک مجموعه خلاصه نمی‌شود بلکه با ورود یک گردشگر کل زنجیره یک شهر اعم از مجموعه‌های اقامتی، حمل و نقل، بازار و تمامی صنایع وابسته به گردشگری به حرکت در می‌آید.

تیموری با بیان اینکه باید اجازه داد شهرها محل رفت و آمد گردشگر شود و برای تحقق این امر از درآمد حاصل از اماکن پر بازدید برای توسعه و تقویت زیرساخت‌های گردشگری و تاریخی دیگر شهرها بهره برد، گفت: به عنوان مثال؛ اگر از محل آرامگاه حافظ درآمدی ایجاد می‌شود، باید علاوه بر اینکه در خود مجموعه مورد استفاده قرار گیرد، برای حمایت از رشد، توسعه و تقویت آثار شهرهای کوچک هم استفاده کرد.

برجسته‌سازی صنایع دستی و هنرهای سنتی شیراز در جهان

معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور نیز تاکید کرد که با کسب عنوان شهر جهانی صنایع دستی توسط کلانشهر شیراز، باید تلاش‌ها به سمت برجسته سازی و معرفی این کلانشهر در صنایع دستی و هنرهای سنتی سوق یابد.

پویا محمودیان با بیان اینکه اخیرا شیراز عنوان شهر جهانی صنایع دستی را به خود اختصاص داد و این یعنی اگر تا کنون با جاذبه هایی همچون بناهای تاریخی، شیراز را معرفی می کردیم امروز باید تلاش کنیم با برنامه های منسجم و بلند مدت و از طریق صنایع دستی و هنرهای سنتی، چهره گردشگری شیراز را بین دیگر کشورهای جهان معرفی کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی همه باهم علیه کرونا چهاردهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی ایام نوروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۹۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود

حسن محمدی ادیب گفت: یک هزار آثار تاریخی ثبت شده ملموس و ناملموس در این استان وجود دارد که از این تعداد ۱۱۳ بنای تاریخی شامل پل‌ها ، خانه‌ها ، مساجد ، کلیساها و تپه‌های تاریخی که روی آنها بنا وجود دارد، شناسایی شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل افزود: در استان اردبیل ۱۶ خانه تاریخی وجود دارد که از این تعداد ۹ خانه تاریخی در دهه ۸۰ با اعتبارات دولتی تحت تملک دولت و اداره میراث فرهنگی قرار گرفته و هفت خانه همچنان در اختیار مردم و مالکان بناها قرار دارد.

او با اشاره به تخریب برخی از خانه‌های تاریخی اردبیل اظهار کرد: خانه‌هایی که همچنان در اختیار مالکان آنهاست به هر حال مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و قابل استفاده است اما برخی از خانه‌هایی که تحت تملک دولت بوده و طی سال‌های گذشته به طور کامل هم مرمت شده، به دلیل عدم رسیدگی در مرحله تخریب قرار دارد.

محمدی ادیب افزود: البته خانه‌های تاریخی زیادی در اردبیل وجود دارد که این خانه‌ها واجد ارزش تاریخی هستند ولی واجد ثبت نیستند و شاخص‌های مورد نیاز برای ثبت شدن را ندارند.

او در خصوص فرایند ثبت خانه‌ها و اصولا آثار تاریخی گفت: پرونده آثار تاریخی بر اساس اولویت‌های مدنظر شورای فنی برای ثبت به وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی ارائه می‌شود و این پرونده‌ها مورد داوری قرار می‌گیرند، پرونده خانه‌های دیگری از استان اردبیل برای داوری به وزارتخانه ارسال شده که به مرحله ثبت نرسیدند.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل با بیان اینکه تاکنون تعداد زیادی خانه تاریخی در سطح کشور ثبت شده است، گفت: وزارتخانه در شرایط فعلی بر روی ثبت مساجد و خانه‌های تاریخی کار می‌کند. پرونده ثبت ۵۴ کاروانسرای ایران هم در قالب یک پرونده جامع به یونسکو ارائه شده بود که کاروانسرای سنگی شاه عباسی صائین هم جزو این مجموعه است.

محمدی ادیب افزود: با توجه به محدودیت اعتبارات دولتی رویکرد وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استفاده از توان و ظرفیت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای احیا و مرمت خانه‌ها و بناهای تاریخی است که این رویکرد در استان اردبیل هم وجود دارد.

به گفته او، در این راستا پارسال به موضوع استفاده از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی شتاب داده شد و امسال هم اگر این روند ادامه یابد تمام خانه‌های تاریخی اردبیل تعیین تکلیف خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل تصریح کرد: پارسال چهار خانه تاریخی خادم باشی، شریعت، حمام اوچ دوکان و حمام پیرزرگر به سرمایه‌گذاران داده شد و امسال هم این روند ادامه خواهد داشت.

محمدی ادیب با بیان اینکه احیا و مرمت این خانه‌ها بر اساس نقشه اولیه و کاربری مورد تایید وزارتخانه خواهد بود، گفت: این خانه‌ها در گذشته متعلق به تجار و ملاکان بزرگ بوده که محل مراجعه مردم بوده است و مردم در این خانه‌ها رفت و آمد داشتند و الان هم با تغییرات مختصر همان کاربری مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

او با بیان اینکه تاکنون مرمت هفت خانه تاریخی اردبیل به طور کامل تمام شده است، افزود: هم‌اکنون خانه ارشادی اداره میراث فرهنگی شهرستان اردبیل است، خانه رضازاده به عنوان موزه شهدا و خانه صادقی به عنوان بوتیک هتل استفاده می‌شود ، خانه ابراهیمی نیز مجموعه اداری ستاد عتبات عالیات است و خانه مجتهدزاده هم قرار است به صورت مجموعه اقامتی مورد استفاده قرار بگیرد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • راه‌‌اندازی آنلاین‌شاپ صنایع دستی و سوغات محلی در طبس
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • دستگیری ۳ حفار غیرمجاز در قروه
  • برخورد جدی با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی
  • حمایت از تولید راه تحقق شعار سال جهش تولید
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • مهاباد به موزه جدید و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی نیاز دارد
  • ظرفیت های گردشگری گرمی در قالب جشنواره معرفی می شود
  • فروش صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود