Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار همشهری آنلاین، مسجد احمدیه، حوزه علمیه احمدیه و حسینیه مکتب‌الحسین از جمله اماکن دینی و فرهنگی شناخته شده شرق تهران است که با نام و یاد آیت‌الله فقید حیدرعلی جلالی خمینی از یاران بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، نماینده امام خمینی(ره) در شرق تهران و مامن معنوی مردم شرق تهران گره خورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با گذشت حدود یک ماه از درگذشت این استاد اخلاق، وضعیت تولیت این مسجد شاخص و مدیریت حوزه علمیه احمدیه مورد بررسی قرار گرفت.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا جلالی خمینی در گفتگو با همشهری آنلاین درباره وضعیت تولیت مسجد شاخص احمدیه، گفت: تولیت مسجد احمدیه تا سال ۸۵ برعهده شخص آیت‌الله جلالی خمینی بود اما از اوایل ۸۵، تولیت به بنده منتقل شد. از سال ۹۳ هم ایشان به دلیل آسیب‌دیدگی پا دیگر امکان ایفای نقش امام جماعت مسجد را نداشتند و به این جهت، اقامه جماعت را برعهده دو فرزند خود محمدرضا و مهدی جلالی خمینی، قرار دادند.

وی با بیان اینکه مسجد و حوزه علمیه احمدیه، موقوفه است؛ افزود: مدیریت حوزه علمیه احمدیه از طرف مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه منصوب می‌شود. حدود ۱۰ سال قبل، حجت‌الاسلام والمسلمین سرلک از سوی آیت‌الله جلالی خمینی به عنوان مدیر حوزه احمدیه معرفی شد و مرکز مدیریت هم نسبت به صدور حکم برای مدیر پیشنهادی، اقدام کرد. البته دو فرزند ذکور آیت‌الله جلالی خمینی در زمینه سرپرستی و گره‌گشایی از مشکلات حوزه کمک می‌کنیم.

تولیت مسجد و حوزه علمیه احمدی خاطرنشان کرد: آیت‌الله جلالی خمینی همواره به دنبال نهادینه‌سازی اسلام علمی بود و از طرفی هم با وجود اینکه همواره از مسئولان و خدمتگزاران ملت حمایت می‌کرد، اما هیچ‌گاه وابسته به دولت نبود و حوزه را با چنگ و دندان و جلب حمایت دوستداران امام و رهبری اداره کرد.

جلالی خمینی با اشاره به سابقه معرفی آیت‌الله جلالی خمینی از سوی امام راحل به عنوان امام جماعت مسجد احمدیه، گفت: آیت‌الله جلالی خمینی از سال ۴۲} از طرف حضرت امام(ره) به تهران آمدند. در آن زمان فقط ۳ مسجد در منطقه شرق تهران بود که شامل مسجد تازه احداث شده احمدیه و مساجد سمنگان و حجتیه می‌شد. امام خمینی(ره) در اقدامی کم‌سابقه، در نامه‌ای به مردم نارمک در حالی که این محله را «دارالسعاده» نامیدند، آیت‌الله جلالی خمینی را به عنوان امام جماعت مسجد احمدیه نصب کردند. آیت‌الله جلالی خمینی در دوران حیات خود، ۱۰ مسجد در شرق تهران تاسیس کردند.

وی در پایان درباره ترمیم هیات امنای مسجد احمدیه نیز اظهار کرد: هیات امنای مسجد از قبل پیروزی انقلاب تعیین شده بود و تا کنون هم تغییری نکرده است؛ هر چند که برخی اعضای آن به رحمت خدا رفته‌اند. اعضای که در قید حیات هستند همچنان عضو هیات امنای مسجد خواهند بود و بنا داریم تعدادی عضو جدید را هم به هیات امنا اضافه کنیم. در این رابطه گفت‌وگوهایی با رئیس امور مساجد مرکز و منطقه صورت گرفته است.

کد خبر 588025 برچسب‌ها اسلام - مسجد حوزه علمیه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: اسلام مسجد حوزه علمیه آیت الله جلالی خمینی مسجد احمدیه امام جماعت تولیت مسجد شرق تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۷۲۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آثار شهید مطهری باید به نسل جوان جامعه معرفی شود

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید عبدالهادی رکنی حسینی عصر دوشنبه در آیین تکریم و معارفه مدیر مدرسه علمیه خواهران الزهرا (س) گناوه با حضور مسئولان استانی و شهرستانی در سالن اجتماعات این مدرسه با تسلیت پیشاپیش ایام شهادت امام جعفر صادق (ع) اظهار داشت: همه باید تلاش کنیم تا در راستای مکتب امام صادق (ع) گام برداریم و وظیفه سنگینی که در این مقطع حساس تاریخی بر عهده ما به عنوان مشعل داران هدایت جامعه قرار دارد به نحو شایسته انجام دهیم.

امام جمعه گناوه با بیان اینکه امروز وظیفه همه ما به عنوان طلاب و حوزویان معرفی بیشتر امام صادق (ع) به جامعه است، افزود: دین اسلام مدیون زحمات و تلاش های علمی امام صادق (ع) و حوزه علمیه آن امام همام است که هزاران شاگرد و راوی پرورش داد و یک دانشگاه فرهنگی را ایجاد کردند.

امام جمعه گناوه افزود: امروز در تاریخ انقلاب اسلامی روز ملی خلیج فارس نامگذاری شده است و شهدای بسیاری از جمله شهید مهدوی و شهدای والامقامی در راه حفظ این آب و خاک جان خود را فدا کردند که امروز عزت و اقتدار و امنیت ما مدیون ایثرگری ها، فداکاری ها و ازخودگذشتگی های این شهیدان است.

وی با اشاره به هفته گرامیداشت مقام معلم و شهادت استاد شهید مرتضی مطهری افزود: استاد شهید مرتضی مطهری عالم و فیلسوف که از زمان خود جلوتر بود و سرانجام در اثر جهل مردم و گروه فرقان در سال ۵۸ به درجه رفیع شهادت نائل شد.

امام جعه گناوه یادآور شد: استاد شهید مطهری اسلام شناس، جریات شناس، زمان شناس و دشمن شناس بود و آثار این شهید والامقام برای نسل جوان راهگشا است.

حجت الاسلام رکنی حسینی با بیان اینکه امام خمینی (ره) به مطالعه آثار ارزشمند شهید مطهری توصیه فرموده و بر آنها صحه گذاشته اند، گفت: شهید مطهری از زمان خود قرن ها جلوتر بوده است و کتاب هایی نوشته که امروز پاسخ بسیاری از سوالات جوانان در این کتاب ها وجود دارد.

وی گفت: نسل جوانان باید با آثار و کتب شهید مطهری آشنا شود و این آثار بیشتر در جامعه و برای جوانان معرفی شود.

امام جمعه گناوه با بیان اینکه هدف انبیا و کتب الهی هدایت و راهنمایی بشر بوده است، بیان کرد: ما هم باید سعی کنیم بر حسب وظیفه ای که بر عهده داریم در این زمینه گام های موثری برداریم.

وی با تقدیر از زحمات و تلاش های بی شائبه مدیریت پیشین حوزه علمیه الزهرا (س) و آرزوی توفیق برای مدیریت جدید این حوزه، افزود: مدرسه علمیه دارای خیرات و برکات فراوان است و نمونه بارز آن را در دوران شیوع کرونا شاهد بودیم و امروز نیز این حوزه در برنامه های مهم از جمله طرح مهم نور در کنار نیروی انتظامی ایفا نقش می کند.

امام جمعه گناوه با بیان اینکه امروز حضور طلاب در همه عرصه ها، بسیار ارزشمند، پررنگ و پرمعنا است، گفت: وظیفه امرور ما حوزویان در امر فرهنگی بسیار سنگین است و اگر ما منفعلانه حرکت کنیم دشمن از این فرصت سوء استفاده خواهد کرد.

وی گفت: انقلاب اسلامی یک انقلاب فرهنگی بوده و اقتصاد و سیاست ذیل فرهنگ است لذا وظیفه ما در عرصه فرهنگ جامعه بسیار مهم و حساس است.

حجت الاسلام رکنی حسینی بیان کرد: بیش از هزار سال از عمر حوزه های علمیه تشیع می گذرد و این حوزه ها منشا خیرات و برکات زیادی در جامعه بوده اند.

وی با بیان اینکه باید معنویات را در بین خود بیشتر کنیم، گفت: اگر بتوانیم دو بال علم و عمل را در بین خود برجسته تر کنیم قطعاً با توفیق الهی وظیفه سنگین خود را به نحو احسن انجام خواهیم داد.

کد خبر 6092550

دیگر خبرها

  • آیت الله مطهری مسایل مربوط به حجاب را عالمانه بیان می کرد
  • نامه محرمانه ساواک درباره عروس بزرگ امام(ره)
  • دستور ساواک برای بازرسی از عروس امام (ره)+ سند
  • نیم قرن مجاهدت «فقیه مجاهد»/ از تاسیس شبکه ماهواره ای تا دانشگاه
  • وضعیت ترافیکی شهر تهران/ توقف درحاشیه معابر بزرگراهی ممنوع  
  • آخرین وضعیت ترافیکی معابر و بزرگراه‌های تهران
  • آثار شهید مطهری باید به نسل جوان جامعه معرفی شود
  • ناخدا صمدی: امام خمینی(س) اردیبهشت 58 فرمودند «ارتش باید بماند»/ پیش از آن پرسنل ارتش در پادگان‌ها امیدی به فردای خود نداشتند/ ابراهیم متقی: خلیج فارس یکی از حوزه‌های اصلی تهدید بوده، هست و خواهد بود
  • مطهری امام
  • تدارک ویژه حوزه‌های علمیه برای دهه کرامت در ۱۴۰۰ نقطه دنیا