Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-07@09:13:14 GMT

اقتصاد دیجیتال؛ کلید توسعه سیستان و بلوچستان

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۸۱۲۴۴

اقتصاد دیجیتال؛ کلید توسعه سیستان و بلوچستان

ّه گزارش همشهری آنلاین به نقل از روزنامه همشهری محرومیت و کمبود امکانات اساسی در سیستان‌وبلوچستان، تصویری است که در ذهن بسیاری از مردم شکل گرفته است. این در حالی است که اتفاقات اخیر در سراوان باردیگر توجه مردم و مسئولان را به سمت این استان معطوف کرد. اگرچه سیستان‌وبلوچستان از زیرساخت‌های ‌های‌تک، کارخانه‌های بزرگ و مگاپروژه‌ها محروم است، اما شناسایی مزیت‌های رقابتی استان و توسعه مبتنی بر اقتصاد خلاق و به‌عبارتی اقتصاد بی‌وزن، می‌تواند به‌تدریج تصویر محرومیت را از اذهان بزداید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرید شاهمرادی، مدیر کارخانه نوآوری زاهدان، در گفت‌وگو با همشهری بر این باور است که فناوری نرم که حوزه‌های فرهنگی و هنری، ازجمله گردشگری، صنایع‌دستی و گیم را شامل می‌شود، راهگشای توسعه استان خواهد بود.

 چه تعداد پارک علم و فناوری و واحدهای فناور در استان راه‌اندازی شده است؟

اکنون یک پارک علم و فناوری در استان راه‌اندازی شده که در ذیل آن چندین مرکز رشد و نوآوری فعالیت می‌کنند. این مراکز رشد و نوآوری در بعضی از شهرهای استان ازجمله ایرانشهر، چابهار و زابل هم فعال شده‌اند. همچنین هر مرکز نوآوری دارای تعدادی شرکت فناور و نوآور است که درمجموع در زاهدان 130شرکت راه‌اندازی شده. این در حالی است که در کل استان 160شرکت فعالیت می‌کنند. از 130شرکت زاهدان 30شرکت استارت‌آپی، 25شرکت خلاق، 22شرکت دانش‌بنیان و 53واحد و شرکت فناور مشغول فعالیت هستند. علاوه بر زاهدان، 30شرکت هم در دیگر شهرهای استان فعالیت می‌کنند که شامل 5شرکت خلاق، 4شرکت دانش‌بنیان و 21واحد یا شرکت فناور هستند.

 عملکرد پارک علم و فناوری استان را طی ساهال اخیر چطور ارزیابی می‌کنید؟

ما تقریبا آخرین استانی بودیم که پارک علم و فناوری در آن راه‌اندازی شد. به‌طوری که عمر پارک علم و فناوری سیستان‌وبلوچستان بیش از 5سال نیست و این در حالی است که عمر پارک علم و فناوری بعضی از استان‌ها بیش از 3برابر عمر پارک ماست. در همین زمان کوتاه توانستیم به آمار و ارقامی دست یابیم که با توجه به تمرکز این فعالیت‌ها در زاهدان راضی‌کننده است. تأکید می‌کنم که این میزان رضایت از آنجا که فقط شامل زاهدان و نه کل استان می‌شود، قابل توجه است چراکه سیستان‌وبلوچستان، استانی وسیع محسوب می‌شود و ما تقریبا از امسال برنامه‌های توسعه‌ای شهرستان‌ها را آغاز کرده‌ایم.

چه پیشنهادی برای توسعه اکوسیستم نوآوری در استان دارید؟

 اگر این اکوسیستم بخواهد شکل بگیرد نیازمند برنامه‌های ترویجی و آموزشی و پس از آن نیازمند مدل‌های توسعه مالی و سرمایه‌گذاری هستیم. ما اکنون شرکت‌ها را به مرحله‌ای رسانده‌ایم که احتمالا هفته آینده یک شرکت برای سرمایه‌گذاری روی شرکت‌های نوآور و خلاق استان اقدام خواهد کرد. تقریبا 2‌ماه دیگر هم بنیاد برکت برای سرمایه‌گذاری روی تعدادی از شرکت‌ها وارد عمل خواهد شد. همه تلاش ما این است که این برنامه در شهرستان‌های دیگر استان هم تکرار شود تا آن توسعه مورد نظر شکل بگیرد. رساندن شرکت‌ها به مرحله سرمایه‌گذاری در شهرستان‌ها نیازمند زمان است و ما هم مدعی نیستیم که توسعه استان در زمینه فناوری به سرعت اتفاق می‌افتد.

 وضعیت دسترسی مردم استان به اینترنت را در مقایسه با سال‌های گذشته چگونه ارزیابی می‌کنید؟

اگرچه همچنان پوشش اینترنت در بعضی از جاده‌ها و روستاها وضعیت مناسبی ندارد و توسعه پوشش‌دهی به کندی پیش می‌رود، اما واقعیت این است که در شهرها از وضعیت قابل‌قبولی برخورداریم. به‌عنوان مثال، وضعیت اینترنت زاهدان خوب است و «پایدار» ارزیابی می‌شود.

مردم استان تا چه میزان با فناوری و شرکت‌های نوآور و خلاق آشنایی دارند؟

بیشتر مخاطبان ما، دانشجویان، دانش‌آموختگان و فعالان حوزه کسب‌وکارهای دیجیتال هستند و بقیه مردم تقریبا با این حوزه ناآشنا هستند. مدل کسب‌وکار ما از نوع نوآورانه است و از کسب‌وکارهای معمول در شهرستان‌ها فاصله گرفته است. با این حال، در همین زمان کم، رسیدن به آمار و ارقامی که گفتم، مناسب ارزیابی می‌شود چراکه پیش از این هیچ ادبیات نوآوری در استان وجود نداشته است. بنابراین براساس شکل‌گیری تدریجی این ادبیات، بیشتر مخاطبان ما را همان 2گروه اول تشکیل می‌دهند و گروه سوم که سهم کمی را شامل می‌شوند، کسانی هستند که با این حوزه آشنایی مختصری دارند. البته با مدل صنایع خلاق، در حال ترویج این حوزه در میان مردم هستیم. به‌عنوان مثال، اکنون 30شرکت در تلاش هستند تا از طریق دیجیتال مارکتینگ و پلتفرم‌های اینترنتی، فعالیت خانم‌های خانه‌داری را که در حوزه صنایع‌دستی فعال بوده‌اند، توسعه دهند. بنابراین امیدواریم که به 3گروه قبلی، این گروه را هم اضافه کنیم.

مزیت‌های رقابتی استان هم تأثیری بر توسعه سیستان‌وبلوچستان می‌گذارد؟

تلاش‌های بسیاری انجام شد تا مزیت‌های رقابتی استان را شناسایی کنیم و شرکت‌های خلاق را به سمت فعالیت در این حوزه‌ها هدایت کردیم تا از این طریق بتوانیم به توسعه استان کمک کنیم. این حوزه‌ها شامل ترانزیت، کشاورزی هوشمند و فناوری اطلاعات هستند. همچنین روی یک مدل حمایتی مناسب برای این موضوعات تمرکز کرده‌ایم و بر پیشبرد آنها تلاش می‌کنیم. 

کد خبر 588169 برچسب‌ها استان سیستان و بلوچستان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان سیستان و بلوچستان سیستان وبلوچستان پارک علم و فناوری سرمایه گذاری شهرستان ها راه اندازی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۸۱۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان، مریم جلالی ضمن قدردانی از تلاش‌های انجام شده در نمایشگاه ایران اکسپو افزود: تولیدات صنایع‌دستی زنجیره‌هایی به‌هم پیوسته هستند که نباید صرفاً در حالت فرهنگی و ویترینی بمانند بلکه باید با برنامه‌ریزی های مدون و اقدامات جهادی هماهنگ، به ادبیات توسعه و کسب و کار نزدیک شود و در سطح ملی و بین‌المللی نقش آفرین باشد.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی ادامه داد: سیستان و بلوچستان نیز عزم جدی را آغاز کرده و امیدواریم از طریق صنایع‌دستی، گردشگری، شیلات و لنج‌سازی و آبزیان و سایر ظرفیت‌ها و دارایی‌هایی که این استان دارد بتوانیم یک عنصر هویتی ویژه‌ای را به وجود آوریم.

به گفته جلالی، ما نیز در معاونت صنایع‌دستی وزارتخانه در تلاش هستیم تا زنجیره اقتصادی صنایع‌دستی و معیشت عزت آفرین را برای تک تک فعالان حوزه صنایع‌دستی در کشور و فعالان این حوزه در سیستان و بلوچستان را به وجود آوریم.
او تاکید کرد: یکی از اقداماتی که به دنبال انجام آن هستیم ایجاد بازار ثابت عرضه و فروش محصولات صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در تهران و اقصی نقاط کشور است که پیگیر تحقق آن هستیم و در حال حاضر نیز وجود دارد اما نیازمند تقویت و گسترش است.
وی ادامه داد: ضرورت دارد تا محصولاتی که در اقلیم خاص خودش تولید می‌شود زیست بوم آنها نیز کامل و در سایر نقاط عرضه شود.

کد خبر 6096949

دیگر خبرها

  • برنامه ریزی برای ایجاد ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری در کشور
  • افزایش تولید نیمه هادی‌ها با استفاده از دوقلو‌های دیجیتال
  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • پیشرفت‌های خیره کننده ایران در حوزه سلامت مادران
  • صدور پروانه بهره برداری برای ۲ هزار و ۴۳۸ طرح سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • کنایه روزنامه جمهوری اسلامی به مولوی عبدالحمید
  • عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • حفاظت از داده‌های شخصی کاربران موجب رشد پایدار اقتصاد دیجیتال است
  • بزرگترین مولفه در توسعه سیستان‌و بلوچستان بحث امنیت است
  • کنایه جمهوری اسلامی به مولوی عبدالحمید: ادعایتان درباره مدارس دینی اهل سنت تکذیب شد /تروریست ها در انوارالحرمین پنهان شده بودند