Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  طلا فلزی کمیاب بوده، ارزش بسیار بالایی دارد و امروزه در ساخت جواهرات و ضرب سکه از آن استفاده می کنیم. 

۱- طلای خالص حالت چسبانکی دارد

طلای خالص می تواند بسیار کش بیاید و نشکند. برای مثال یک اونس طلای خالص می تواند تا ۸۰ کیلومتر بدون شکستن، کشیده شود. اگر این کار را با تمام طلاهای ناخالص دنیا انجام دهید می توانید ۱۱ میلیون بار دور زمین بچرخید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتربخوانید

حقایق گفته نشده درباره الماس‌های گرانبها

۲- نباید طلا را گاز بزنید

برخلاف باور عموم، گاز گرفتن طلا راه درستی برای تشخیص اصل بودن طلا نیست. سایر فلزات به اندازه کافی نرم هستند تا جای دندان روی آن ها بیفتد. شاید گاز گرفتن مدال طلا کار شایعی بین قهرمان های المپیک باشد اما از بازی های تابستانی سال ۱۹۱۲ مدال های طلای المپیک از آن فلز ساخته نمی شوند. مدال های طلای امروزی بیشتر از نقره ساخته می شوند. در المپیک ۲۰۱۶ ریو فقط ۱.۲ درصد طلا در مدال های طلا وجود داشت.

۳- جایزه نوبل با طلا ساخته می شود

جایزه نوبل همه ساله از طلا ساخته می شود. اما ۱۹۸۰ به بعد عیار این جوایز از ۲۴ عیار به ۱۸ عیار نزول کردند و با طلای ۲۴ عیار روکش شدند. هر جایزه نوبل ارزشی برابر ۸۰۰۰ دلار دارد.

۴- طلا می تواند تغییر رنگ دهد

طلا که به طور طبیعی به رنگ زرد است وقتی با بقیه فلزات ترکیب می شود رنگش تغییر می کند و استحکامش بالا می رود. طلای سفید حاوی نیکل یا پالادیوم است. طلای رز (Rose Gold) رنگ گرمش را از مس می گیرد. حتی طلای سبز رنگ نیز داریم که بخاطر نقره و بعضی اوقات روی و کادمیم رنگش عوض می شود.

۵- هزاران سال پیش از طلا در پزشکی استفاده می شد

رومیان باستان از طلا برای بریج کردن بین دندان ها استفاده می کردند. آن ها این کار را از اتروسکی ها یاد گرفته بودند. در قرن بیستم پزشکان با تزریق طلا که دارای خواص ضد التهابی است درد بیماران روماتیسم مفصلی را کاهش می دادند. امروزه از طلا برای کوچک کردن توده های سرطانی استفاده می شود.

۶- طلا برای حذف ناخالصی هایش به طور قابل توجهی داغ می شود

اصطلاح شمش طلا از کلمه جوشیدن (boil) در زبان لاتین می آید. ناخالصی های طلا در کوره با ۲۷۶۰ درجه سانتی گراد گرفته می شود

۷- در حال حاضر خزانه داری آمریکا ۱۴۷.۳ میلیون اونس شمش طلا در اختیار دارد

چیزی حدود نصفی از این شمش های طلا در Fort Knox (فورت ناکس، یک پایگاه ارتش آمریکا) نگه داری می شود. انباری که ۱۳۰ میلیارد دلار ارزش دارد. امنیت فورت ناکس بسیار بالاست. فقط یک رییس جمهور یعنی آن فرانک روزولت، از داخل این خزانه دیدن کرده است.

۸- بیشتر طلای جهان در چین استخراج می شود

چین در سال ۲۰۱۷ در تولید طلا از آفریقای جنوبی پیشی گرفت. اما بزرگترین کریستال طلای دنیا که شکل آن بسیار نادر است چندین دهه پیش در ونزوئلا کشف شد. این سنگ طلای نادر وزنی برابر با ۷.۷ اونس داشت.

۹- بعضی از طلاها از فاضلاب شهری استخراج می شوند

گرچه این منبع تعجب آور و ناخوشایندی است اما این هم از مکان هایی است که می توان طلا از آن استخراج کرد. در سال ۲۰۱۵ طی تحقیقی که روی تصفیه خانه ها انجام شد محققان در دانشگاه آریزونا به این پی بردند که فاضلاب تولید شده در طی یک سال ۲.۶ میلیون دلار طلا و نقره در خود دارد.

۱۰- ما تاکنون ۸۰ درصد طلای جهان را استخراج کرده ایم

تا الان ۸۰ درصد از ۲۴۴۰۰۰ تن طلای قابل استخراج، از معدن ها بیرون کشیده شده است. در زیر آب ها و اقیانوس ها نیز ۲۰ میلیون تن طلا وجود دارد اما چون استخراج آن هزینه بسیار بالایی دارد، کار استخراج آن تا به حال انجام نشده است.

۱۱- ما طلا را به فضا برده ایم

در لباس فضانوردان از طلا برای جلوگیری از تابش مادون قرمز استفاده می شود. ناسا ابزارهایی که باید خنک بمانند را با ورق طلا می پوشاند.

۱۲- پیریت، سنگ معدنی است که آن را طلای احمق ها می نامند

پیریت، سنگ کانی که بیشتر از آن به نام طلای احمق ها نام برده می شود، چون بخاطر شکل و ظاهرش که بسیار شبیه به طلاست خیلی ها با دیدن آن فکر می کردند معدن طلایی کشف کرده اند. از جمله کریستوفر نیوپورت که در دهه ۱۶۰۰ آن را با کشتی به لندن فرستاد. پیریت یک کشف ناامید کننده است و اغلب در کنار معادن طلای واقعی یافت می شود.

منبع: روزیاتو 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: طلا ف جالبترین ها عجیب ترین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۹۲۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر

سعید صمدی کارشناس صنایع معدنی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: در حوزه معادن بحث استخراج و اکتشاف و همچنین فرآوری وجود دارد. در بحث استخراج موضوع اساسی این است که هر چه از تکنولوژی‌های جدیدتر بهره گیری کنیم، هزینه تولید کاهش یافته و معدن ما رقابتی‌تر خواهد شد.

دبیر انجمن زغالسنگ ایران ادامه داد: استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته استخراج باعث می‌شود که بر بالا رفتن بهره وری در تولید، سطح ایمنی معدن نیز بالا رود. در مسئله استخراج به محض اینکه شیوه و تجهیزات نوینی به کار گرفته شود معدن مجددا شروع به کار خواهد کرد و لزومی ندارد که معدن ترک شود.

صمدی گفت: ذخیره معدن ممکن است به پایان برسد، اما پیر شدن معنای خاصی ندارد. در واقع با استفاده از تکنولوژی پیشرفته‌تر می‌توان تولید را اقتصادی‌تر کرد و به لایه‌های بیشتری از ذخیره دست یافت. به همین جهت ممکن است استخراج یک منبع با تکنولوژی قدیمی به صرفه نباشد، اما همان ذخیره را با تکنولوژی نوین بتوان با سود زاید الوصفی استخراج کرد.

وی در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر قیمت کامیدیتی‌ها در دنیا به شدت در حال افزایش است؛ به همین جهت بسیاری از معادنی که قبلا استخراج از آنها توجیه اقتصادی نداشت در حال بازگشت به تولید هستند. به عنوان مثال سابق بر این استخراج طلا با نرخ ۲ گرم بر تن اقتصادی بود، اما در حال حاضر با توجه به افزایش قیمت جهانی طلا، این نرخ به ۰.۵ گرم در تن رسیده است.

تاثیر تکنولوژی بر اکتشاف معادن

این کارشناس صنایع معدنی گفت: در بحث اکتشاف معادن هر چه تکنولوژی پیشرفته تری در اختیار داشته باشیم، سرعت پیشرفت امر اکتشافی نیز افزایش می‌یابد و هم هزینه‌های امر اکتشاف کاهش می‌یابد. متاسفانه در این زمینه به شدت دچار کمبود هستیم و از تکنولوژی‌های بسیار قدیمی استفاده می‌کنیم.

وی ادامه داد: جدای بحث اکتشاف جالب است بدانید که حدود ۸۰ درصد از معادن ایران در حال کار با تکنولوژی دهه ۳۰ شمسی هستند یعنی زمان که حتی خودروی پیکان نیز ساخته نشده بود. در بحث فرآوری منابع ایجاد شده نیز همین مشکلات وجود دارد و باعث می‌شود که بخش زیادی از منابع هدر برود.

دانش بنیان‌های حقیقی و معادن

صمدی گفت: متاسفانه دانش بنیان حقیقی در معادن بسیار نایاب است و اکثر آنهایی که ادعای دانش بنیانی دارند ماشین آلات را از چین وارد کرده و با مونتاژ در ایران ادعا می‌کنند که این ابزار و دستگاه را تولید کرده اند. اینکه تحقیق و توسعه معدن و صنایع معدنی در ایران تا این حد مغفول مانده است باعث تاسف است؛ چرا که ترنور معادن و صنایع معدنی در دنیا سالانه ۸ هزار میلیارد دلار است و ۱۰ درصد ذخایر معدنی در دنیا در اختیار ایران است.

وی ادامه داد: متاسفانه در تحقیقات و دانش فنی معدن و صنایع معدنی بسیار عقب هستیم. برنامه ریزی برای تولید دانش فنی و همچنین تعامل با جهان خارج برای واردات دانش فنی به خوبی انجام نشده است. ما مهمترین کشور معدنی غرب آسیا هستیم و از این رو در مجموع می‌شود گفت پیشرفتی که تا امروز در زمینه معدن کرده ایم اصلا معادل جایگاه ما نیست.

دبیر انجمن زغالسنگ ایران گفت:‌در سال ۲۰۱۳ تجارت جهانی برنامه‌ای تدوین کرد تا کشور‌هایی که توانایی بیشتری برای تامین مواد معدنی دنیا را دارند شناسایی شوند و در پایان نام سه کشور ایران و افغانستان و کره شمالی مطرح شد و به عنوان منابع معدنی دست نخوره مطرح شد.

لازمه‌های فعالیت توسعه ای در حوزه معدن چیست

صمدی تاکید کرد: اولین شرط ورود به حوزه معدن شفافیت است. در صنعت معدن دوره‌های برنامه ریزی ۵ ساله است و به نوعی می‌توان گفت که اگر از همین امروز کار بر روی منبعی را شروع کنیم باید بتوانیم برای ۵ سال آینده برنامه ریزی کرد. در کشور شرایط به گونه‌ای است که نمی‌توان قیمت نیروی انسانی و انرژی و ... را پیش‌بینی کرد و این موضوع اسباب ضعف این صنعت خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هفت کشف شگفت‌انگیز درباره سیاره عطارد
  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر
  • مرسدس جی کلاس برقی رونمایی شد؛ شاسی‌بلند چهار موتوره با گشتاور شگفت‌انگیز (+عکس)
  • کشف شگفت‌انگیز دانشمندان: این سیارک تکه‌ای از ماه است!
  • می دانستید چرا در بهار بیشتر خشمگین می شوید؟
  • ماینرهای قاچاق در نیکشهر کشف شد
  • کشف میلیاردی ماینرهای قاچاق در نیکشهر
  • (تصاویر) زمین شگفت انگیز را از بالا ببینید
  • فواید شگفت‌انگیز کرفس برای سلامتی: هر آنچه باید بدانید
  • خواص دارچین شگفت‌انگیز است؛ پیشگیری از خونریزی تا کاهش فشار خون