Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ــ جانشین معاون دادستان عمومی و انقلاب مشهد در مورد فعالیت و عملکرد برخی کمپ‌های ترک اعتیاد غیرمجاز در مشهد توضیحاتی داد. - اخبار استانها -

سیدرضا طباطبایی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهار داشت: بیش از 70 کمپ غیرمجاز ترک اعتیاد در مشهد را شناسایی و پلمپ کرده‌ایم و حدود 43 پرونده قضایی برای صاحبان این مراکز متخلف تشکیل داده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: جرم‌های مختلفی از جمله آدم‌ربایی، بازداشت غیرقانونی، وادار کردن به کار اجباری، عدم رعایت مسائل بهداشتی اولیه و ... توسط صاحبان این کمپ‌های غیرمجاز صورت گرفته است.

طباطبایی با بیان اینکه مسئله فعالیت کمپ های ترک اعتیاد در مشهد مدیریت شده است گفت: برخی از این کمپ‌ها گروه‌هایی به نام "اکشن" داشتند که با دریافت مبلغی که از خانواده و بستگان فرد معتاد، وی را با هر روش ممکن به کمپ ترک غیرمجاز اعتیاد منتقل می‌کردند که خوشبختانه جلوی این جریان گرفته شد.

جانشین معاون دادستان عمومی و انقلاب مشهد با اشاره به این موضوع که مراجعه به کمپ‌های ترک اعتیاد مستلزم شرایط معینی است، خاطرنشان کرد: پس از شناسایی کمپ‌های غیرمجاز با مواردی روبرو شدیم که حدود 4 سال و بدون دلیل در این مراکز نگهداری می‌شدند.

وی افزود: با ورود دادسرای ناحیه 9 مشهد به این مسئله توانستیم به طور کلی به موضوع کمپ‌های غیرمجاز ترک اعتیاد در سطح مشهد خاتمه دهیم و در حال حاضر هیچ گزارشی مبنی بر وجود این مراکز در شهر مشهد نداریم.

طباطبایی اظهار داشت: در کمپ‌های مجاز و دولتی ترک اعتیاد نیز در سایه بی‌توجهی و عدم نظارت نهادهای متولی، شاهد برخی اتفاقات ناخوشایند مانند کار اجباری مددجوها بودیم که به این مسائل هم ورود و دستورات لازم را صادر کردیم.

جانشین معاون دادستان عمومی و انقلاب مشهد گفت: طبق اعلام شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، تعداد معتادان متجاهر شهر مشهد 6هزار و 500 نفر است، اما شواهد و قرائن نشان دهنده آمارهای بالاتری است.

وی با بیان اینکه صدور مجوز کمپ‌های ترک اعتیاد بر عهده اداره کل بهزیستی است، افزود: مبالغ روزانه نگهداری مددجویان در کمپ‌های ترک اعتیاد اجباری یا ماده 16، توسط شورای شهر و شهرداری تامین، به بهزیستی تحویل داده می شود و توسط پیمانکاران این اداره صرف کمپ های ترک اعتیاد می گردد.

طباطبایی با اشاره به این موضوع که شرایط نگهداری مددجویان با کمتر از سن 18 سال در قانون پیش بینی نشده است، خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات اصلی ما در دادسرای ناحیه 9 همین مسئله است که برای آن تدابیری اندیشیده‌ایم؛ مددجویان با این شرایط سنی را در محلی جداگانه نگهداری می‌کنیم؛ همچنین در صورت نیاز و باتوجه به سن شان، این افراد را به بیمارستان ابن سینا یا بیمارستان اکبر مشهد اعزام می‌کنیم.

مقابله با اعتیاد در اولویت کاری مسئولان لرستان نیستبیش از نیمی از طلاق‌ها در کرمانشاه به اعتیاد مربوط است/ پرداخت 7 میلیارد تومان تسهیلات اشتغال به بهبودیافتگاناستاندار قزوین: در مبارزه با اعتیاد خطا از سمت مسئولان جایز نیست

جانشین معاون دادستان عمومی و انقلاب مشهد گفت: به طور کلی 3 نوع کمپ ترک اعتیاد داریم، که متاسفانه در حالت سوم که کمپ‌های غیرمجاز هستند، یک فرد بهبود یافته در خانه‌ای از مددجویان نگهداری می‌کند و با استفاده از انواع و اقسام روش‌های نادرست، مددجو را وادار به ترک می‌کند.

وی افزود: در نوع دوم و قانونی کمپ‌های ترک اعتیاد، که ماده 15 نام دارد، مددجو با مراجعه خودش تصمیم به ترک اعتیاد دارد که این فرآیند در دوره ای 15 روزه انجام می پذیرد و عملا فایده‌ای ندارد؛ زیرا حدود 6 ماه به طول می‌انجامد تا حداقل ثبات ذهنی به فرد مصرف کننده مواد مخدر صنعتی بازگردد.

طباطبایی با بیان اینکه در نوع سوم کمپ‌های ترک اعتیاد که ماده 16 نام دارد، این فرآیند به صورت اجباری انجام می شود، اظهار داشت: عمده مددجویان این مراکز معتادان متجاهر و افرادی هستند که در طرح های جمع آوری، شناسایی و دستگیر می شوند.

جانشین معاون دادستان عمومی و انقلاب مشهد گفت: برای برخی مددجویان که به ناچار راهی کمپ‌های غیرمجاز ترک اعتیاد می‌شدند، تدبیری تحت عنوان تبصره 2 ماده 16 اتخاذ کرده‌ایم؛ افرادی که معتاد متجاهر محسوب نمی‌شوند اما برای خانواده‌شان مشکل ساز هستند را با دستور قضایی راهی مراکز ترک اعتیاد ماده 15 می‌کنیم.

وی با بیان اینکه مراحل درمانی افراد رهایی یافته از مراکز غیر مجاز ترک اعتیاد، مورد رصد قرار می‌گیرد، افزود: این مددجویان را پس از تحویل به خانواده و بسته به نوع مشکلاتشان به مراکز درمانی مربوطه معرفی کرده‌ایم.

طباطبایی در خصوص شرایط کمپ های ترک اعتیاد ماده 16، پیش از ورود دادسرای ناحیه 9 به این مسئله اظهار داشت: این مراکز مجموعا با هزار و 411 نفر ظرفیت در قالب 10 مجموعه فعالیت داشتند؛ در حال حاضر با احتساب تعهد شهرداری مشهد، تعداد این مراکز به 18 کمپ با ظرفیت مجموعاً 3هزار و 180 نفر رسیده است.

جانشین معاون دادستان عمومی و انقلاب مشهد با بیان اینکه این مراکز را ملزم به استفاده از کادر درمان مجرب کرده‌ایم، ادامه داد: به ازای هر 100 نفر مددجو، یک روانشناس، یک نفر مددکار اجتماعی و یک پزشک متخصص در ترک اعتیاد در این مراکز فعالیت دارند.

وی افزود: یکی دیگر از اقدامات ما جهت ساماندهی مددجویان، فعال سازی مراقبت‌های بعد از خروج است؛ تحت این عنوان 92 نفر از این افراد در شرایط کنونی با حقوق روزی 100هزار تومان، مشغول به کار هستند. این اقدام ما در حالیست که عده ی کثیری از این مددجویان فاقد هویت بوده اند و برای افتتاح حساب بانکی جهت واریز حقوق شان با مشکلات زیادی مواجه بودیم.

جانشین معاون دادستان عمومی و انقلاب مشهد در پایان با اشاره به این موضوع که مشکلات اینچینی نیازمند حل ریشه‌ای است، گفت: از مردم درخواست می‌کنم اگر قصد کمک به معتادان متجاهر دارند، این اقدام را از طریق نهادهای متولی انجام دهند.

انتهای پیام/282/س

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کمپ های ترک اعتیاد کمپ های غیرمجاز ترک اعتیاد ماده 16

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۹۴۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‍ بازدید مدیر کل از نحوه فعالیت مراکز نیکوکاری درخدمت رسانی به نیازمندان خراسان شمالی

الهی راد در ابتدای این سفر با فرماندار شهرستان دیدار و به ارائه گزارش عملکرد خدمات امداد در این شهرستان پرداخت.‌ وی ضمن بازدید از روند خدمت رسانی به مددجویان در شهرستان راز وغلامان از دو مرکز نیکوکاری، چند طرح اشتغال در شهرستان  و از منزل یک خانواده یتیم نیز بازدید که مساعدت موردی و پیگیری طرح ساخت مسکن برای این خانواده انجام گرفت.‌    اهم اقدامات انجام گرفته در شهرستان: حمایت از دو هزار و ۷۴۰ خانوار با جمعیتی بالغ بر ۶ هزار و ۱۸۴ نفر.  توزیع ۱۱۶ سری جهیزیه بین نوعروسان در شهرستان. توزیع ۱۹۷ عدد لوازم ضروری زندگی. ایجاد ۳۱۱ نفر فرصت شغلی برای مددجویان با اعتباری بالغ بر ۳۱ میلیارد تومان. احداث ۲۸۹ واحد مسکن از محل تفاهم‌نامه‌ها. گفتنی است؛ برون سپاری امورات کمک به نیازمندان به مردم توسط مراکز نیکوکاری از اهداف تاسیس این مراکز است و از طریق این مراکز توسط مردم نیازمندان شناسایی و به آنها کمک خواهد شد. در شهرستان راز و غلامان ۸ مرکز نیکوکاری فعال هستند ./ خراسان شمالی _خبرنگار جام جم _اسدالله ابراهیمی

دیگر خبرها

  • زائرسرای «کرامت ۲» ویژه مددجویان کمیته امداد در مشهد افتتاح شد
  • مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت پلمپ شد
  • افتتاح زائرسرای ویژه مددجویان کمیته امداد در مشهد
  • پلمب مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت
  • مهرو موم محل غیرمجاز مامایی در اردبیل
  • پشت پرده «قلیان اکسیژن»؛ قلیان اکسیژن چیست و قیمت آن چقدر است؟
  • آغاز طرح بازگشت به زندگی سالم در مشهد
  • ‍ بازدید مدیر کل از نحوه فعالیت مراکز نیکوکاری درخدمت رسانی به نیازمندان خراسان شمالی
  • پلمب ٤ مرکز غیرمجاز تفکیک و جمع‌آوری پسماند خشک
  • پلمب ٤ مرکز غیرمجاز تفکیک و جمع‌آوری پسماند خشک در تهران