Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@06:24:33 GMT

بورس امروز ۱۳ اسفند ۹۹ + اخبار و وضعیت

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۹۸۹۴۸

بورس امروز ۱۳ اسفند ۹۹ + اخبار و وضعیت

در جریان معاملات امروز بازار بورس، ارزش معاملات بازار بورس برابر با ۴۴۸۲۰ میلیارد ریال بود که نسبت به روزهای گذشته کاهش داشته است و حجم معاملات برابر ۳.۹ میلیارد برگه سهم بود.

‌به گزارش خبرنگار ایمنا، ایمان کرمی، تحلیلگر بازار سرمایه، بورس امروز _یکشنبه ۱۳ اسفند ماه_ را اینگونه تحلیل می‌کند: شاخص کل بازار بورس امروز با کاهش ۸.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۳۰۰ واحدی به سطح ۱.۱۷۷.۹۷۶ واحد رسید و یک روز منفی دیگر را در کارنامه معاملاتی خود ثبت نمود شاخص کل هم وزن نیز با کاهش ۳۷۹ واحدی نسبت به روز گذشته در سطح ۴۳۱.۲۵۳ واحد قرار گرفت، به ترتیب شاخص کل بازار بورس و هم وزن کاهش ۰.۷ درصد و ۰.۰۹ درصدی را تجربه کردند.

ارزش معاملات بازار بورس برابر با ۴۴.۸۲۰ میلیارد ریال بود که نسبت به روزهای گذشته کاهش داشته است و حجم معاملات برابر ۳.۹ میلیارد برگه سهم بود. شاخص کل فرابورس نیز با رشد ۴ واحدی به سطح ۱۶.۹۸۴ واحد رسید و ارزش معاملات بازار فرابورس معادل با ۲۷۲.۷۴۸ میلیارد ریال بود و حجم معاملات برابر با ۱ میلیارد برگه سهم بود.

شاید برای شما سوال باشد که این حجم از معاملات در بازار فرابورس در چه بخشی در حال انجام است؟؛ زمانی که به زبانه بیشترین ارزش معاملات بازار فرابورس مراجعه می‌کنیم مشاهده می‌کنیم که این سهم به اوراق دولتی اختصاص پیدا کرده است.

بر اساس برخی از آمارها دولت در سال جاری ۱۷۰ هزار میلیارد تومان اوراق بدهی منتشر کرده است که محل صرف این اوراق در بودجه جاری دولت است که بر اساس برخی از نظرات کارشناسان این حجم از اوراق دولتی می‌تواند در آینده پیامدهای تورمی زیادی را در پی داشته باشد، زیرا در طرح‌های سرمایه گذاری با بازگشت سرمایه این هزینه‌ها اتفاق نمی‌افتد و این فضا در محل هزینه کرد بودجه جاری دولت است.

یکی از دلایل دیگر ادامه دار شدن اصلاح بازار همین فضای فروش سنگین اوراق دولتی است که بخش بسیار قابل توجهی از نقدینگی را به خود اختصاص می‌دهد عمده خریدار این اوراق نهادهای حقوقی بازار سرمایه هستند و زمانی که این کاهش خرید اتفاق بیفتد این صندوق‌ها منابع خود را در جهت بازار سرمایه به کار می‌گیرند.

اوراق دولتی

بیشترین تأثیر بر بازار بورس

بیشترین تأثیر در بازار فرابورس

بیشترین سطح عرضه و تقاضا در بازار بورس

بیشترین سطح عرضه و تقاضا در بازار فرابورس

نمادهای پر تراکنش در بازار بورس

نمادهای پر تراکنش در بازار فرابورس

اخبار مهم

خبر مهمی که شب گذشته منتشر شد این بود که محسن خدابخش، مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان گفته است که حدود ۶ میلیون نفر در سال ۱۳۹۹ ورود به بازار بورس داشته‌اند و از این بین حدود ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر دارای پورتفوی کمتر از ۱۰ میلیون هستند برای حمایت از این افراد یک اختیار فروش تبعی به تاریخ اردیبهشت ۱۴۰۰ به آنها تعلق بگیرد و اگر سبد دارایی آنها اصل به علاوه ۲۵ درصد بالاتر نبود، ما به تفاوت این مقدار به آنها پرداخت شود.

این خبر رویداد خوبی است اما باید توجه شود که سهامدارانی که به تازگی وارد بازار سرمایه شده‌اند این افراد با ابزار اختیار معامله آشنایی کافی ندارند و لازم است نحوه خرید و معامله این ابزار به این افراد معرفی شود؛ منابع این ابزار از محل صندوق توسعه بازار تأمین می‌شود.

تخصیص سهمیه صادرات به شرکت‌های فولادی در دست بررسی است. جلسه‌ای در این خصوص با مدیریت اردشیر سعدمحمدی امروز برگزار می‌شود. تأیید این مساله می‌تواند به متعادل کردن عرضه و تقاضا کمک کند.

قیمت شمش بورس کالا از قراضه ترکیه پایین‌تر است. (شمش ایران ۱۰.۳۰۰ - قراضه ترکیه ۱۱.۱۰۰) برخی از نمادهای فولادی که نسبت p/e مناسبی دارند و از لحاظ ارزندگی وضعیت قابل قبولی دارند.

فولاد مبارکه اصفهان با پی بر ای ۹.۹۵

فولاد خوزستان با پی بر ای ۷.۸۶

فولاد کاوه جنوب کیش با پی بر ای ۱۰.۶۳

فولادآلیاژی ایران با پی بر ای ۱۰.۷

فولاد ارفع با پی بر ای ۸.۴۲

فولاد هرمزگان با پی بر ای ۸.۵

شرکت‌های فولادی همگی نسبت پی بر ای زیر ۱۰ واحد دارند و همگی از لحاظ ارزندگی وضعیت بسیار قابل قبولی دارند اما به علت جو منفی بازار همچنان فروشندگان در آنها اقدام به فروش می‌کنند؛ لازم به ذکر است که نمادهای معرفی شده سیگنالی در خصوص خرید این نمادها نیست و صرفاً بررسی وضعیت این سهام می‌باشد.

نرخ فولاد جهانی همچنان رو به افزایش است و پیش بینی می‌شود نرخ‌های آینده فروش این شرکت‌ها همچنان بالاتر باشد؛ با ارائه گزارشات ۱۲ ماهه این شرکت‌ها برخی از آنها به سودهای بسیار خوبی می‌رسند زیرا زیر مجموعه‌های آنها سودهای خوبی شناسایی می‌کنند مانند فولاد مبارکه اصفهان و به صورت کلی کاهش ۲۰ الی ۳۰ درصدی نسبت p/e را خواهیم داشت که بسیار قابل قبول است امیدواریم که به زودی از این فضای منفی بازار فاصله بگیریم و مجدد بازار روند صعودی خود را آغاز کند.

برخی از اخبار مهم کدال

افزایش سرمایه فاذر (مدارک و مستندات، صدور مجوز)

در اجرای قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران (مصوب آذرماه ۱۳۸۴)، تقاضای افزایش سرمایه و انتشار سهام جدید شرکت صنایع آذرآب (سهامی عام) در این سازمان مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس رسیدگی انجام شده، مواردی حاکی از مغایرت با قوانین و مقرّرات مربوط در انتشار سهام ملاحظه نگردیده و افزایش سرمایه با مشخّصات زیر و با رعایت قوانین و مقرّرات مربوطه، از نظر این سازمان بلامانع می‌باشد.

سرمایه فعلی: ۱,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال

تعداد سهام قابل انتشار: ۱۱,۱۴۵,۶۳۷,۰۰۰ سهم

ارزش اسمی هر سهم: ۱,۰۰۰ ریال

مبلغ افزایش سرمایه: ۱۱,۱۴۵,۶۳۷,۰۰۰,۰۰۰ ریال

منبع تأمین افزایش سرمایه: ۱۱,۱۴۵,۶۳۷,۰۰۰,۰۰۰ ریال از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها

موضوع افزایش سرمایه: اصلاح ساختار مالی در اجرای مفاد ماده ۱۴ قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی (مصوب ۹۸/۰۲/۱۵ مجلس شورای اسلامی)

شایان ذکر است شرکت همچنین می‌تواند مبلغ افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی طبقه زمین به میزان ۵۵۵ ر ۷۲۷ ر ۱۰ میلیون ریال را تصویب و کل مبلغ افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی طبقه ساختمان به مبلغ ۸۴۶ ر ۴۶۹ ر ۶ میلیون ریال را در اختیار هیئت مدیره قرار دهد تا پس از رفع موارد مطرح شده در مجوز افزایش سرمایه، با در نظر گرفتن مفاد تبصره ۱ اصلاحیه ماده ۱۰ آئین‌نامه اجرایی تبصره ۱ ماده ۱۴۹ قانون مالیات‌های مستقیم، اقدام به انجام افزایش سرمایه از این محل نماید.

خاطر نشان می‌سازد انجام افزایش سرمایه، حداکثر تا ۶۰ روز از تاریخ این مجوز امکان‌پذیر خواهد بود. عدم انجام افزایش سرمایه در مهلت مقرر، موجب ابطال این مجوز گردیده و انجام آن مستلزم اخذ مجوز جدید از این سازمان خواهد بود.

همچنین مطابق ماده ۲۱ قانون بازار اوراق بهادار، ثبت اوراق بهادار نزد سازمان، به منظور حصول اطمینان از رعایت مقرّرات قانونی و مصوبات سازمان و شفافیت اطّلاعاتی بوده و به منزله تأیید مزایا، تضمین سودآوری و یا توصیه و سفارشی در مورد شرکت یا طرح مرتبط با اوراق بهادار، توسط سازمان نمی‌باشد.

افزایش سرمایه وتوشه (مدارک و مستندات، صدور مجوز)

شرکت سرمایه گذاری پارس توشه (سهامی عام) در این سازمان مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس رسیدگی انجام شده، مواردی حاکی از مغایرت با قوانین و مقرّرات مربوط در انتشار سهام ملاحظه نگردیده و افزایش سرمایه با مشخّصات زیر و با رعایت قوانین و مقرّرات مربوطه، از نظر این سازمان بلامانع می‌باشد.

سرمایه فعلی: ۱,۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال

تعداد سهام قابل انتشار: ۳,۳۰۰,۰۰۰,۰۰۰ سهم

ارزش اسمی هر سهم: ۱,۰۰۰ ریال

مبلغ افزایش سرمایه: ۳,۳۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال

منبع تأمین افزایش سرمایه: ۳,۳۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال از محل سود انباشته،

موضوع افزایش سرمایه: اصلاح ساختار مالی

خاطر نشان می‌سازد انجام افزایش سرمایه، حداکثر تا ۶۰ روز از تاریخ این مجوز امکان‌پذیر خواهد بود. عدم انجام افزایش سرمایه در مهلت مقرر، موجب ابطال این مجوز گردیده و انجام آن مستلزم اخذ مجوز جدید از این سازمان خواهد بود.

همچنین مطابق ماده ۲۱ قانون بازار اوراق بهادار، ثبت اوراق بهادار نزد سازمان، به منظور حصول اطمینان از رعایت مقرّرات قانونی و مصوبات سازمان و شفافیت اطّلاعاتی بوده و به منزله تأیید مزایا، تضمین سودآوری و یا توصیه و سفارشی در مورد شرکت یا طرح مرتبط با اوراق بهادار، توسط سازمان نمی‌باشد.

کد خبر 478868

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شاخص بورس امروز اخبار بورس امروز پیش بینی بورس امروز تحلیل بورس امروز وضعیت بورس امروز چگونه بود نقشه بازار بورس امروز وضعیت بورس امروز بورس امروز چگونه بود روند بورس امروز بورس امروز چگونه است علت افت بازار بورس امروز علت رشد بورس امروز بازار بورس امروز چگونه است شاخص کل بورس کاهش شاخص کل بورس افت شاخص کل بورس افزایش شاخص کل بورس تحلیل شاخص کل بورس روند نزولی شاخص کل بورس روند صعودی شاخص کل بورس شاخص کل بورس تهران تاثير بر شاخص كل اصلاح شاخص كل بیشترین تاثیر منفی در شاخص کل تاثير مثبت بر شاخص كل تاثير منفي بر شاخص كل شاخص کل هم وزن بازار بورس بورس بازار سرمایه بازار سهام شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق انجام افزایش سرمایه ارزش معاملات بازار مبلغ افزایش سرمایه بازار فرابورس ۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۰ ریال بازار سرمایه اوراق بهادار اوراق دولتی پی بر ای بازار بورس شاخص کل شرکت ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۹۸۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قانون جدید مالیات؛ زمینه ساز کتمان معاملات

تین نیوز

کارشناسان اقتصادی بر این باورند که طرح مالیات بر عایدی سرمایه که با هدف مقابله با سوداگری نه تنها مانع از سوداگری نمی شود؛ بلکه زمینه کتمان معاملات را فراهم می کنند؛ به نحوی که این طرح، بیشتر برخورد با معلول به جای علت است.

به گزارش تین نیوز به نقل از اقتصادآنلاین، نمایندگان مجلس در جلسه علنی چهارم اردیبهشت ماه امسال، در جریان بررسی ایرادت شورای نگهبان به طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی ماده ۱۲ این طرح را اصلاح کردند.

نمایندگان در جلسه علنی این روز، انتقال املاک، خودرو، طلا و ارز برای اشخاص غیرتجاری را مشمول مالیات بر عایدی سرمایه دانستند. در بخشی از اصلاحات انجام شده این طرح، آمده است: «عایدی سرمایه حاصل از انتقال اوراق بهادار یا کالای مورد معامله در بهابازار (بورس)ها و بازارهای خارج از بهابازار (بورس) از قبیل صندوق های کالایی، صندوق های املاک و مستغلات و گواهی سپرده سکه طلا، مشمول مالیات موضوع این فصل نمی باشد.»

به نظر می رسد هدف قانون گذار از اعمال سیاست های تنبیهی مالیاتی برای سرمایه مردم، هدایت آنها به سمت خرید اوراق بهادار باشد. اما چرا مردم کمتر تمایل دارند که پول خود را به چنین اسنادی تبدیل کنند تا از دارایی هایشان در بخش های مولد کشور استفاده شود؟ چه نیازی به اعمال سیاست های سختگیرانه و تنبیهی وجود دارد؟ آیا اساسا دریافت مالیات بر عایدی سرمایه با توجه به شرایط تورمی کشور اقدام درستی است و آیا تدوین چنین قانونی سوداگری را کاهش می دهد؟

خرید طلا و ارز برای مقابله با تورم

هادی حق شناس کارشناس اقتصادی در این رابطه به اقتصاد آنلاین می گوید: واقعیت مطلب این است که در این گونه قوانین به جای برخورد با علت، با معلول برخورد می شود. سئوال اساسی این است که چرا مردم به سراغ خرید طلا یا ارز می روند آیا غیر از این است که طلا و ارز؛ پناهگاه پول محسوب می شود، از این منظر که ارزش پول کم نشود.

حق شناس ادامه می دهد: مردم برای نگه داشت طلا و ارز، دچار مشکل هستند. آنها طلا و ارز می خرند وبعد آن را در صندوق امانات بانک می گذارند. در یکی دو سال گذشته وقتی یکی از صندوق های امانات دزدیده شد، ارزش طلا و دلار آن معادل یک ماه یارانه کشور در همان مقطع زمانی بود.

وی بیان می کند: به عبارت ساده تر مردم پولشان را تبدیل به دلار و طلا می کنند، برای اینکه در تورم ها آسیب نبینند، لذا مردم به دنبال پناهگاه هستند.

حق شناس درباره دلایل جستجوی پناهگاه توسط مردم توضیح می دهد: اقتصاد ایران یک اقتصاد تورمی است. در چنین شرایطی مردم به دنبال حداکثر سود هستند. اگر تورم ما زیر پنج درصد بود، مردم انگیزه ای برای خرید طلا و دلار نداشتند.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: به جای اینکه قانون گذار کسانی که طلا و دلار می خرند را با مالیات تنبیه کند، باید به دنبال این باشند که سیاست هایی را اتخاذ کنند که تورم کم شود.

وی درباره عدم تمایل مردم به خرید اوراق بهادار می گوید: مردم وقتی می بینند قیمت دلار بیش از 30 درصد رشد کرده است و این نرخ بیش از نرخ سود بانکی و اوراق بهادار است، چون آنها به دنبال حداکثر بازدهی هستند، به سمت خرید طلا و دلار می روند. اگر نرخ اسناد خزانه 50 تا 60 درصد شود، قطعا بخشی از پول ها از سمت دلار و طلا به سمت اسناد خزانه می رود.

حق شناس توضیح می دهد: در دو تا سه سال گذشته نرخ سود اوراق کمتر از نرخ بازدهی سکه و دلار بوده است. بنابراین اگر دولت نرخ اوراق را اصلاح کند، مردم خود به خود به سمت خرید این اوراق می روند اما در حال حاضر به جای اینکه با معلول برخورد کنند، با علت برخورد می شود.

مالیات ورود و خروج به بازار را کاهش می دهد

آلبرت بغزیان استاد دانشگاه تهران درباره طرح مجلس برای اخذ مالیات از ملک، طلا و ارز افراد غیر تجاری بیان می کند: نمی دانم چه استدلالی پشت این طرح است و منتظریم که نظرات طراحان را بشنویم. در این طرح بحث مالیات بر عایدی سرمایه مطرح است اما اینکه چگونه حساب شود و تورمی که به یک مجموعه کالایی خورده است را آیا باید مردم بپردازند یا نه، مشخص نیست.

وی تاکید می کند: مالیات قیمت ها را بالا می برد. ضمن آنکه می تواند تعدد یا رقم موجود در بازار را کاهش دهد، یعنی تعداد ورود و خروج به بازار را کاهش می دهد. ولی مسلما نارضایتی هایی درباره نحوه محاسبه و مشمولیت چه عددی در مالیات، ایجاد خواهد شد.

بغزیان می گوید: این نوعی مالیات از تورم است. می گویند که تاثیر تورم را هم حساب می کنند، اما حتی اگر این گونه باشد، اینکه در عمل چه اتفاقی رخ می دهد، مهم است. محاسبات می تواند خیلی سلیقه ای باشد و باعث نارضایتی اقشار مختلف شود و اجحاف ایجاد کند.

وی درباره تبعات اجرای چنین قانونی توضیح می دهد: شاید روی آوردن به کتمان اطلاعات معاملاتی یکی از تبعات چنین طرحی باشد. یا معاملات با پول ملی انجام نشود. باید دید خود طرح به چه صورت است.

این استاد دانشگاه تهران بیان می کند: اگر سیاست های بازدارنده وجود نداشته باشد، حالت سوداگری متوقف نمی شود اما باید عدالت مالیاتی برقرار شود. باید بدانیم از چه مبلغی از کدام سمت مالیات گرفته می شود. احتمالا رویه درست اعمال نخواهد شد زیرا نه تجربه ای در این رابطه داشته ایم و نه حالت سیستمی با اطلاعات کامل در کشور وجود دارد.

وی ادامه می دهد: بنابراین در چنین شرایطی تصمیم گیری وابسته به نظر کارشناس مالیاتی می شود و در این بین، فرد می تواند میان افراد مختلف تفاوت هایی قائل شوند.

بغزیان در ارتباط با وجود تجربه مشابه در دنیا می گوید: در دنیا به خاطر اینکه تورم مثل ایران ندارند و افزایش قیمت ها ناشی از رشد تورم نیست، حالت سوداگری در آنجا یک حدی دارد و افراد نمی توانند از یک میزانی بیشتر سود ببرند.

وی اضافه می کند: معمولا کالاهای دست اول معامله می شود و معاملات حاصل دست به دست شدن نیست. تجربه پرداخت مالیات بر عادی سرمایه و بازدهی در کشورهای دیگر وجود دارد ولی مسلما باید مهار قیمت ها رخ بدهد که بتواند این سیاست عملکرد خوبی داشته باشد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • بورس در سکوت
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • قانون جدید مالیات؛ زمینه ساز کتمان معاملات
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت