Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی نجفی نژاد روز چهارشنبه در همایش گرامیداشت روز ملی آب اظهار داشت: گلستان جزو استان های دارای سرانه پایین آب در کشور است و مقدار قابل توجهی از آب شرب ساکنان آن از ذخایر زیرزمینی تامین می شود.

وی بیان کرد: سالانه در بخش کشاورزی گلستان حدود ۲ میلیارد متر مکعب، در بخش شرب ۱۵۰ میلیون مترمکعب، در بخش آبزی پروری و محیط زیست هر کدام ۱۰۰ میلیون مترمکعب و در بخش های صنعت و خدمات استان هر کدام سالانه ۵۰ میلیون مترمکعب آب مصرف می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان افزود: با تداوم شرایط فعلی و بی توجهی به بهینه سازی مصرف تا چند سال آینده این استان به حدود ۶.۵ میلیارد متر مکعب آب نیاز خواهد داشت که تامین آن با توجه به افزایش دمای استان و محدود بودن منابع دشوار خواهد بود.

نجفی نژاد ادامه داد: گلستان آمار بارش سالانه مطلوبی دارد اما به دلیل پراکندگی محدوده بارش و سرعت آن، باران‌ها به بروز سیلاب منجر شده و به جای بهره برداری در مسیر رفع نیاز آبی، خسارت فراوانی به استان وارد می‌شود.

رییس دادگستری کل گلستان نیز در این جلسه بر ضرورت فرهنگ سازی برای رعایت الگوی مصرف آب تاکید کرد و گفت: مردم باید از مشکلات تامین آب و ذخایر آبی آگاه شوند تا از انگیزه لازم برای بهینه مصرف برخوردار باشند.

هادی هاشمیان به ممنوع کشت برنج در گلستان اشاره کرد و گفت: معرفی شیوه های جدید کشت این محصول مانند خشکه کاری شالی به جای روش سنتی قرقابی از جمله راه‌کارهای تداوم کشت این محصول در استان است.

وی از خشک شدن و وجود ریزگرد در خلیج گرگان، ساخت و ساز غیرمجاز در حاشیه رودخانه ها، تخریب اراضی منابع طبیعی و وارد شدن خسارت به محیط زیست و منابع طبیعی ابراز نگرانی کرد و خواستار اندیشیدن تدابیر لازم برای رفع آن شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان نیز در این جلسه با اشاره به وضعیت منابع آبی استان گفت: بخش عمده منابع آب گلستان با حدود ۸۷ درصد در بخش کشاورزی، ۱۰ درصد در بخش شرب و سه درصد در بخش صنعت مصرف می شود.

سیدمحسن حسینی افزود: میزان بارندگی سالیانه در گلستان ۴۵۰ میلی متر است و ذخایر آبی استان نیز بسیار محدود است و در این شرایط بهینه سازی مصرف در بخش های پرمصرف ضروری است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان نیز در این جلسه به ظرفیت گردشگری آبی استان اشاره کرد و گفت: این استان با داشتن سدها و آب بندان های فراوان ظرفیت زیادی در رونق گردشگری آبی دارد.

احمد تجری افزود: برای استفاده از این ظرفیت باید مشارکت بخش خصوصی را بیشتر به کار گرفت که با همکاری شرکت آب منطقه ای  طرح معرفی سد و آب بندان های گلستان برای جذب سرمایه گذار آغاز شده است.

در این مراسم موزه آب گلستان مورد بهره برداری قرار گرفت.

در این موزه ۳۰ شیء قدیمی مرتبط با آب، ۳۷ تابلو معرفی تاسیسات آبی و ۱۵۰ تابلو معرفی ابزار آب وجود دارد .

برخی کارشناسان گلستان را جزو چهار استان نخست کشور در مشکل کمبود آب دانسته و گفته اند که براساس نقشه ماهواره ای پدیده خشکسالی مهمان ۳۰ سال آینده این استان خواهد بود.

گلستان با بیش از ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت در ۳۰ شهر و حدود هزار و ۷۵ روستا دارد که امرار معاش بیشتر آنان به‌ویژه در روستاها به کشاورزی و باران برای سیراب کردن اراضی زیرکشت وابسته است.

برچسب‌ها دادگستری شرکت آب منطقه ای گلستان کم آبی ریزگرد گرگان خلیج گرگان برنج گلستان موزه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دادگستری شرکت آب منطقه ای گلستان کم آبی دادگستری شرکت آب منطقه ای گلستان کم آبی ریزگرد گرگان خلیج گرگان برنج گلستان موزه اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۰۰۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد 

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، دکتر محمدصادق خیاطیان با اعلام حمایت صندوق نوآوری از برگزاری رویدادهای علمی وفناوری در حوزه سلامت، از جمله کنگره کنسرژنومیکس، تصریح کرد: شکل گیری کمیته تجاری سازی در این رویداد، در کنار توجه به توسعه علمی اتفاق قابل ملاحظه ای است که می تواند در شکل گیری زیست بوم پیشگیری و درمان سرطان و سلامت کشور، اثربخش باشد و صندوق نوآوری و شکوفایی هم آماده تقویت و حمایت از استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان مرتبط با موضوع پیشگیری و درمان سرطان از طریق ارائه تسهیلات و حمایت های لازم و نیز اهدای جوایز به گروه هایی است که مورد تایید کمیته تجاری سازی در نمایشگاه یا جشنواره ایده تا استارت ‌اپ قرار می گیرند.

رئيس صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر اینکه سلامت از موضوعات راهبردی صندوق است، معاونت توسعه این نهاد، را مسئول همکاری های لازم با کمیته تجاری کنگره کنسرژنومیکس معرفی کرد .

 مصطفی زمانیان عضو هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این نشست با بیان اینکه بر اساس بررسی های انجام شده در دنیا طیف مختلفی از خیرین حوزه سلامت و حتی کسانی که با نیت انتفاع اقتصادی قصد مشارکت در بخش سلامت را دارند می توانند در مدل‌های تامین مالی پروژه های اجتماعی مشارکت کنند افزود : صندوق نوآوری و شکوفایی با استفاده از برخی از این مدل ها می‌تواند انگیزه ای را برای مشارکت خیرین و سرمایه گذاران حوزه سلامت به ویژه در زمینه پیشگیری و درمان سرطان فراهم کند.

در بخش دیگری از این نشست، دکتر مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان سلامت و رئيس کنگره کنسرژنومیکس درباره شکل دهی برنامه هایی که در دستور کار کنگره قرار دارد و جذب کمک نهادهای مالی برای برگزاری این رویداد، توضیحاتی ارائه کرد. 

همچنین سیدجواد مولا دبیر علمی کنگره کنسرژنومیکس، نحوه برگزاری این رویداد را تشریح کرد.

در ادامه این نشست، پرویز کرمی دبیر کمیته تجاری سازی کنگره کنسرژنومیکس ضمن تشکر از اهتمام صندوق نوآوری و شکوفایی در حمایت از شرکت های حوزه پیشگیری و درمان گفت: امسال برای نخستین بار در کنار موضوع و اهداف علمی کنگره کنسرژنومیکس، تلاش شده برای شکل دهی زیست بوم پیشگیری و شخصی سازی درمان و شبکه سازی در ان اقدام شود. 

دومین کنگره کنسرژنومیکس با محورهای تشخیص مولکولی، پزشکی شخص محور، درمان هدفمند و بیومارکرهای سرطان، از 2 تا 4 آبان ماه 1403 در تهران برگزار می شود. 

این رویداد در سه بخش علمی، تجاری سازی و مسوولیت پذیری اجتماعی، میزبان علاقه مندان خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد 
  • به عنوان یک مطالبه عمومی ایجاد یک سکو دائمی برای عرضه پوشاک عفیفانه ضروری است
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • بهسازی و رفع افت ولتاژ پست برق مالکریم در مسجدسلیمان
  • افزایش پایداری برق مسجدسلیمان با نوسازی پست «مالکریم»
  • مصرف بهینه آب در استان بوشهر ضروری است
  • یکپارچه سازی اراضی لرستان ضروری است
  • ۷ دلیل که باید انار بخورید