Web Analytics Made Easy - Statcounter

متأسفانه در استان چهارمحال و بختیاری با وجود اینکه قطب تولید بادام است ولی از نظر صنایع تبدیلی و فرآوری بادام وضعیت مناسبی ندارد. ضمن اینکه در حال حاضر اندک فرآوری بادام تولید شده در استان نیز به‌صورت خانگی انجام می‌شود و هزینه بالای صنایع تبدیلی بادام، مانع ورود سرمایه‌گذاران به این بخش شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  جهانبین نیوز؛ هرچند خاستگاه بادام، این آجیل با ارزش کشور ویتنام با دارا بودن سهم یک سوم تجارت جهانی آن است و پس از آن نیجریه در رتبه دوم قرار دارد، اما جالب است بدانید استان چهارمحال و بختیاری ما هم مهد تولید این گونه بادام است، البته اگر قصد خرید بادام در شهرکرد را دارید باید بگویید «بادام مامایی» می‌خواهم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



باغداران استان چهارمحال و بختیاری با وجود تولید سالانه 24 هزار تن انواع بادام به‌دلیل نبود زیرساخت‌های لازم مجبورند بادام مامایی را به‌صورت خام به دلالانی که در نهایت مقصدشان هند است، بفروشند و ارزش افزوده این محصول را که یکسال تمام برای تولید آن زحمت می‌کشند دو دستی تقدیم هندی‌ها کنند تا آنها بادام مامایی ما را فرآوری و با نام خود به سراسر دنیا صادر کنند.



کیفیت بادام سامان شهرت جهانی دارد

کمال اکبریان فرماندار شهرستان سامان در گفتگو با جهانبین نیوز ؛ اظهار داشت: حدود بیست هزار هکتار باغ در شهرستان سامان وجود دارد که بالغ بر ۵۰ تا ۶۰ درصد این باغات بادام می‌باشد و بدلیل اصلاح الگوی کشت وصرفه جویی در مصرف آب بدلیل نیاز بادام به آب کمتر در مقایسه با سایر محصولات به سرعت در حال افزایش است.

وی گفت: به دلیل صرفه اقتصادی بهتر و شرایط آب و هوایی شهرستان سامان برای برداشت محصولات بادام، مردم گرایش بیشتری برای تغییر باغات خود به بادام دارند.

فرماندار شهرستان سامان خاطرنشان کرد: تجار هندی تاکید دارند بادام سامان در دنیا بسیار عالی است و کیفیت این بادام با هیچ یک از انواع بادام‌ها در آمریکا و خصوصا کالیفرنیا وسایر کشورها قابل مقایسه نیست.

اکبریان تصریح کرد: اکنون حدود ۲۷ درصد بادام ایران را شهرستان سامان تولید می‌کند و به لحاظ کیفیت در کشور و دنیا، بادام مامایی شهرستان سامان بسیار با کیفیت است.

وی افزود: ۹۵ درصد صادرات بادام مامایی به هندوستان است و متاسفانه بخش عمده بادام در کارگاه‌های نجف آباد مغز می‌شود و سپس برای هندوستان صادر می‌شود.

فرماندار شهرستان سامان گفت: حدود ۵۰۰ الی ۶۰۰ نفر از مردم در کارگاه‌های نجف آباد که سرمایه گزاران اصلی آن از مردم شهرستان سامان می باشند مشغول به کار هستند.

وی با اشاره به ابهام در خصوص میزان تولید، ادامه داد: جهاد کشاورزی اعلام داشت ۸ هزار تن باید صادر شود اما در کل کشور ۲ هزارتن در خوشبینانه‌ترین حالت صادر شده و این ابهام است!

اکبریان بیان کرد: اگر ۹۵ درصد بادام مامایی صادر می‌شود پس این اختلاف فاحش از کجا نشات می‌گیرد، متاسفانه قیمت را تجار هندی تعیین می‌کنند، در زمان فروش قیمت را افزایش و در زمان خرید قیمت را کاهش می‌دهند.

وی افزود: این موضوعات باید بررسی شوند، از دوسال گذشته به دنبال برندسازی شهرستان سامان در خصوص بادام بوده و همچنین باید کارگاه‌های نجف آباد که در آنجا هستند را با کیفیت بهتر به شهرستان بازگرداند تا بادام از گمرک خود استان چهارمحال و بختیاری صادر شود.

فرماندار شهرستان سامان اظهار داشت: راه حل اصلی، پیگیری اولین شهرک تخصصی بادام در شهرستان سامان است و به زودی کلنگ‌زنی اولین شهرک تخصصی بادامِ ایران را در سامان خواهیم داشت.

وی با اشاره به اعتبار ۴ میلیارد تومانی برای زیرساخت شهرک تخصصی بادام، بیان داشت: پیمانکار گرفته شده و این شهرک به کسانی تحویل داده می‌شود که صادرکننده هستند و شاید در فاز بعدی به افراد دیگری هم برسد.

فرماندار شهرستان سامان بیان داشت: در تفاهم‌نامه‌ای با جهادکشاورزی و شرکت شهرک‌ها مبنی بر این شد افرادی که در حوزه صادرات هستند تایید شده و پس از آماده سازی شهرک، به آنها زمین تعلق گیرد.
 
وی افزود: به کسانی که زمین تحویل می‌گیرند فرصت یک ساله برای ساخت داده می‌شود و تا چند سال اول اجازه فروش ندارند، بادام شهرستان سامان نباید به سرنوشت گز بلداجی گرفتار شود که هنوز این گز به اسم گز اصفهان شناخته می‌شود.
 
اکبریان گفت: با صادرات بادام استان، چند هزار میلیارد تومان گردش مالی صورت می‌گیرد اما متاسفانه از این گردش مالی سود عاید هند و اصفهان می‌شود در صورتی که کشاورز و باغدار استان چهارمحال و بختیاری زحمت اینکار را می‌کشند‌.

به گزارش جهانبین نیوز؛ چهارمحال و بختیاری قطب تولید انواع بادام است که در مجموع حدود 14 هزار هکتار از سطح زیر کشت باغ‌های استان به بادام اختصاص دارد و سالانه حدود 24 هزار تن بادام در استان تولید می‌شود که بخش اعظم آن بادام مامایی است، 9هزار هکتار از باغ‌های بادام استان در شهرستان سامان واقع شده است ، حدود 5 هزار هکتار از باغ‌های بادام استان به کشت بادام مامایی یا همان هندی اختصاص دارد.



حداقل میانگین تولید بادام در شهرستان سامان باید 3 و نیم تن در هکتار باشد

غلامرضا چهلگردی سامانی رئیس شورای شهرستان سامان در گفتگو با جهانبین نیوز؛  گفت: شهرستان سامان در بحث تولید بادام حرف برای گفتن دارد، آماری که جهاد کشاورزی به عنوان تولید بادام ارائه می‌دهد به هیچ عنوان برای شهرستان سامان صدق نمی کند چرا که آمار سازمان جهاد کشاورزی میانگین تولید کشور واستان  است وبا توجه به اینکه کشاورزان شهرستان سامان تمام عوامل مدیریتی را به نحو احسن انجام می‌دهند و در زمینه باغداری وبه خصوص کشت بادام سابقه هزاران ساله دارند میانگین تولید بادام دراین شهرستان حداقل 50 درصد بیشتر از میانگین استان وکشور است که این امر می طلبد چند سال متوالی کیل گیری تولید بادام در چندین نقطه شهرستان انجام گیرد تا میانگین تولید دقیق شهرستان مشخص گردد.
 
وی بیان داشت: تولید بادام در شهرستان سامان بیش از اعداد و ارقامی است که جهاد کشاورزی ارائه می‌دهد، میانگین دو تن در هکتار میانگین بادام کشوری است که نباید این را به شهرستان سامان تعمیم داد.

 رئیس شورای شهرستان سامان خاطرنشان کرد: حداقل میانگین تولید بادام در شهرستان سامان بایستی حدود  ۳ و نیم تن در هکتار باشد و این آمار واقعی تر می‌باشد.

وی با اشاره به مشکلات صادرات بادام شهرستان سامان، عنوان داشت: از مشکلات اساسی در این خصوص بروکراسی ادارای، گمرک،امور مالیاتی،بهداشت وسازمان صنعت، معدن وتجارت  است که باعث فرار صادرکنندگان از استان وتمایل به صادرات بادام از گمرکات سایر استان‌ها می شود که این امر می طلبد ادارات مربوطه نسبت به ریشه یابی این مشکلات وهمکاری وتسهیل امور مربوط به صادرات بادام اقدامات لازم را بعمل آورند تا باعث جلب اعتماد صادر کنندگان وبرگشت آنها به استان شود.

چهلگردی خاطرنشان کرد: تولید در شهرستان سامان صورت می گیرد پس صادرات هم باید از استان صورت گیرد و موجب اشتغال در استان شود، در نجف آباد بیش از ۵۰۰ نفر برای صادر بادام سامان مشغول به کار هستند اما آن ۵۰۰ نفر می‌توانند از مردم همین استان باشند وکمک به حل مشکل بیکاری استان  شودکه رتبه اول بیکاری در کشور را کسب نکنیم.
 
به گزارش جهانبین نیوز؛ متأسفانه در استان چهارمحال و بختیاری با وجود اینکه قطب تولید بادام است ولی از نظر صنایع تبدیلی و فرآوری بادام وضعیت مناسبی ندارد. ضمن اینکه در حال حاضر اندک فرآوری بادام تولید شده در استان نیز به‌صورت خانگی انجام می‌شود و هزینه بالای صنایع تبدیلی بادام، مانع ورود سرمایه‌گذاران به این بخش شده است.


 
گمرک چهارمحال و بختیاری برای اصلاح ارزش معاملاتی بادام آمادگی دارد
 
مدیرکل گمرک چهارمحال و بختیاری گفت: این گمرک آمادگی دارد در صورت ارائه مستنداتی مبنی بر صادرات کمتر از ۱۸ دلار به‌ازای هر کیلوگرم بادام، ارزش معاملاتی این محصول را اصلاح کند.
 
اسماعیل الله‌دادی تاکید کرد:جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری آمار دقیق کلی و تفکیکی تولید رقم‌های مختلف بادام استان شامل مامایی و معمولی را به تناژ اعلام کند و میزان مصرف داخلی محصول بادام و تناژ صادرات آن باید مشخص شود تا بتوان مقدار صادرات آن از طریق گمرک را ارائه داد.
 
وی تصریح کرد: مشکلات صادرات حوزه بادام در آینده‌ای نزدیک و به‌صورت تخصصی در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی کارشناسی، آنالیز و اعلام خواهد شد.
 
به گزارش جهانبین نیوز؛ صادرکنندگان بادام استان معتقدند ارزش پایه صادراتی برای این محصول بالا است و گمرک چهارمحال و بختیاری آمادگی دارد در صورت ارائه مستنداتی مبنی بر صادرات کمتر از ۱۸ دلار به‌ازای هر کیلوگرم بادام، ارزش معاملاتی این محصول را اصلاح کند.



صادرات بادام از گمرک کم شده است

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: متاسفانه در صادرات محصول بادام استان آمار مختلفی داده می‌شود که با هم اختلاف دارد.
 
آیت‌الله احمدی تاکید کرد: یک کمیته کارشناسی در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی با کمک سازمان جهادکشاورزی، سازمان صنعت، معدن و تجارت و گمرک استان، آمار مربوط به تولید بادام را به‌روزرسانی و نتیجه آن را برای تصمیم‌گیری با هدف کاهش مشکلات صادرات این محصول اعلام می شود.
وی اظهار داشت: واحد آموزش اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز دوره‌های رایگان برای بادام‌کاران و صادرکنندگان این حوزه برگزار می‌کند.
 
احمدی تصریح کرد: صادرات بادام از گمرک‌های مختلف با ارزش صادراتی متفاوت، جزو مهم‌ترین مشکلات حوزه صادرات بادام است،که اکنون کمتر شده است.
 
رییس شورای اسلامی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: آماربرداری دقیق از محصول بادام در استان انجام شود تا بتوان به میزان تولید دقیق در این بخش دست پیدا کرد.
 
حسین‌علی رضایی تاکید کرد: مشکلات صادرات بادام از طریق گمرک هرمزگان، چابهار و سایر گمرکات خارج از چهارمحال و بختیاری شناسایی و سپس برای رفع آن تلاش شود.
 
وی افزود: برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی، علمی و کارشناسی برای بادام‌کاران و صادرکنندگان بادام می‌تواند روند صادرات این محصول استرتژیک در استان را تسهیل کند.
 
به گزارش جهانبین نیوز؛ در این میان محصولی که توانسته در ارتقای جایگاه کشاورزی استان در سال‌های اخیر نقش بسزایی را ایفا کند و سهم زیادی از صادرات و تولید ناخالص بخش کشاورزی استان را به خود اختصاص دهد، محصول بادام با تولید ۲۴ هزار تن در سال معادل ۲۰ درصد بادام باکیفیت کشور است که در ۱۲ سال اخیر به طور متوالی بیشترین تولید بادام آبی کشور را به خود اختصاص داده است.

بادام یکی از محصولات خشکباری مهم در ایران و سایر کشورهای جهان است که به سبب اهمیت ارزش غذایی، دارویی و بهداشتی بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

این موضوع سبب شده تا به واسطه صادراتی بودن محصول بادام، توجه به این کالا در برنامه‌ریزی‌های استان گنجانده شود و این فرصت خوبی را برای بهره‌گیری از مزیت نسبی چهارمحال و بختیاری از این موقعیت و تلاش برای تحقق توسعه‌یافتگی این استان فراهم کرده است.

با این وجود صادرات این محصول طی سال‌های اخیر از گمرک شهرکرد صورت نگرفته و برای این استان ارزآوری لازم را نداشته است.

بادام مامایی دارای مشخصاتی نظیر رنگ طلایی مغز که به مدت هشت سال در پوست چوبی و یک سال به صورت مغز بدون هیچ‌گونه آسیب و تغییر رنگ قابل نگهداری و انبارداری است.

میوه این بادام به طور ذاتی جفت مغز بوده و درصد کمی از آن تک مغز است و از میزان چربی بالایی برخوردار بوده است.

این نوع بادام از بین تمامی ارقام موجود قابلیت صادراتی بالایی دارد، این بادام به سبب ارزش صادراتی بالا اظهار گمرکی برای هر کیلوگرم مغز آن ۱۸ دلار است اما برای سایر ارقام بادام ۹ دلار و سه سنت است از همین رو کارشناسان معتقدند،اگر اظهار انواع بادام یکسان شود و تعهدات ارزی برای صادرکنندگان کاهش یابد از قاچاق و یا صادرات چندانی این محصول جلوگیری و صادرات آن از طریق گمرک تسهیل می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: استان چهارمحال و بختیاری فرماندار شهرستان سامان بادام در شهرستان سامان شهرستان سامان صادرات بادام تولید بادام مشکلات صادرات میانگین تولید بادام از گمرک جهاد کشاورزی صنایع تبدیلی بادام مامایی فرآوری بادام طریق گمرک بادام استان انواع بادام محصول بادام هزار هکتار نجف آباد هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۰۶۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت صنایع نظامی آمریکا به هزینه اوکراین

یک مقام وزارت دفاع آمریکا اعتراف کرد که ایالات متحده با تخصیص بودجه اضافی برای کمک نظامی به اوکراین، در واقع می‌تواند پایگاه صنایع دفاعی خود را با این هزینه تقویت کند و این واقعیتی است که قبلاً وزارت خارجه روسیه به آن اشاره کرده بود. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، بیل لاپلانت، معاون وزیر دفاع آمریکا در زمینه خرید و تامین فنی و لجستیکی در نشستی در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی در واشنگتن، اعلام کرد که تخصیص بودجه برای ارائه کمک‌های نظامی بیشتر به اوکراین به ایالات متحده اجازه می‌دهد تا پایگاه صنعتی دفاعی خود، از جمله در عرصه افزایش تولید مهمات را به طور قابل توجهی گسترش دهد.

لاپلانت سرعت فشرده بازسازی پایگاه صنایع نظامی ایالات متحده با کمک بودجه اختصاص داده شده برای کمک به اوکراین را مورد توجه قرار داده و افزود: «اکنون کارخانه‌های تولید مهمات در سراسر کشور، به عنوان مثال در تگزاس، بودجه لازم را دارند تا فعالیت خود را گسترش دهند و این در سایه بودجه مضاعفی است که ما توانستیم از کنگره برای اوکراین بدست آوریم.»

به گفته معاون وزیر دفاع آمریکا هم اکنون از 30 هزار تا 40 هزار مهمات 155 میلی متری در ماه تولید می‌کند. او همچنین یادآور شد که لایحه امضا شده توسط جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده برای تخصیص بودجه اضافی برای کمک به کی‌یف، تولیدکنندگان سلاح آمریکایی را قادر می سازد تا به نرخ تولید حدود 100 هزار مهمات در ماه برسند.

شب گذشته جیک سالیوان، مشاور رئیس جمهور آمریکا در امور امنیت ملی گفت که پول اختصاص داده شده توسط کنگره به مبلغ 61 میلیارد دلار برای حمایت از کی‌یف تا پایان سال کافی خواهد بود. 

روز سه شنبه مجلس سنای آمریکا لایحه های مربوط به ارائه کمک به اوکراین و اسرائیل که ماه‌ها موضوع بحث‌های داخلی در ایالات متحده بود، را تصویب کرد. 79 نفر به این پروژه رای داده و 18 نفر مخالف بودند. این اسناد بلافاصله توسط جو بایدن امضا شد. 

پیش از این ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز در خصوص تخصیص کمک‌های جدید برای اوکراین گفته بود، از دید حزب دموکرات، بدین ترتیب ارتش اوکراین حداقل می‌تواند تا انتخاب ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر، بدون تخریب  وجهه جو بایدن مقاومت کند. به گفته او،  جمهوریخواهان نیز منافع خود را در مشارکت بیشتر در درگیری اوکراین دارند. در واقع آنها به نفع صنایع نظامی بزرگ آمریکا لابی می‌کنند، که سهم بزرگی از بودجه اختصاص یافته برای اوکراین به جیب آنها سرازیر خواهد شد.

هشدار مسکو درباره شکست تحقیرآمیز آمریکا در اوکراینتحولات اوکراین| کاخ سفید: روند اوضاع به نفع کی‌یف نیستتحولات اوکراین| استفاده آمریکا از کی‌یف برای اهداف نظامی

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بروکراسی فلج‌کننده اداری مانع ورود تولیدکنندگان به اقتصاد می‌شود
  • روی هر مرغ بالای ۱۰ هزار تومان ضرر می‌کنیم
  • گردشگری، مردمی‌ترین سهم ما در اقتصاد است
  • اشتغال ۲۰۰ نفر در کهگیلویه و بویراحمد با بازگشت ۵۰ واحد راکد به چرخه تولید
  • تقویت صنایع نظامی آمریکا به هزینه اوکراین
  • مهیا بودن شرایط سرمایه گذاری در خوشاب
  • ضرورت تسهیل و رفع موانع تولید در تحقق شعار سال
  • تحلیل‌های غیر کارشناسی، امنیت سرمایه‌گذاری را از بین می‌برد
  • تحقق ثبات اقتصادی با کم شدن هزینه‌های دولت
  • برگزاری جشنواره شکوفه‌های بادام در شهر دژ کرد شهرستان اقلید