Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@09:38:58 GMT

ثبت جهانی دریاچه گهر لرستان در دستور کار است

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۰۶۲۲۶

ثبت جهانی دریاچه گهر لرستان در دستور کار است

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، علیرضا شهیدی در جلسه شورای عالی معادن لرستان افزود: با توجه به جاذبه‌های طبیعی، تاریخی، گردشگری و پدیده های منحصر به فرد زمین‌شناسی در لرستان، امیدواریم ثبت جهانی را در این استان با دریاچه گهر شروع کنیم.

وی تصریح کرد: بعد از تجربه ثبت جهانی ژئو پارک جزیره قشم، فعالیت هایی آغاز شده است تا در تمامی مناطق ایران که این ظرفیت وجود دارد اقدام مشابهی صورت گیرد که در این راستا بیش از ۳۰ منطقه در کشور شناسایی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: همچنین سازمان زمین شناسی در خصوص با بحث ژئوپارک ها، فعالیت های خیلی خوبی را در سطح ملی انجام داده است.

شهیدی با اشاره به اینکه سازمان زمین شناسی بحث شناسایی و پی جویی را انجام می‌دهد گفت: اکتشافات سیستماتیک از سال ۱۴۰۰ در کشور و لرستان که ظرفیت های بالایی دارد آغاز خواهد شد. 

وی خاطرنشان کرد: لرستان در منطقه خاصی از زمین شناسی قرار گرفته و همواره تحت تاثیرات مخاطرات خاصی است که می توان به جاری شدن سیل در سال گذشته، زلزله، فرو نشست و گرد و غبار اشاره کرد که  مطالعات ملی آن توسط سازمان زمین شناسی انجام می شود.

دریاچه گَهَر یک دریاچه کوهستانی است که در جنوب شرقی دورود و منطقه حفاظت شده اشترانکوه لرستان با ارتفاع ۲ هزار و ۳۵۰ متر از سطح دریا قرار گرفته‌است.

این دریاچه که به «نگین اشترانکوه» معروف است به سبب نداشتن راه ماشین رو تا حد زیادی از خرابی و آلودگی به دست انسان به دور مانده‌است و سالانه حدود ۷۰ هزار گردشگر از این منطقه بازدید می کنند.

برچسب‌ها سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور دریاچه گهر صمت لرستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور دریاچه گهر صمت سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور دریاچه گهر صمت لرستان اخبار کنکور سازمان زمین شناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۰۶۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب چه رودخانه‌هایی از کردستان به دریاچه ارومیه سرازیر می‌شود؟

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان گفت: آب رودخانه‌های سقز، آدینان، خورخوره، سرشاخه‌های ساروق و سرشاخه‌های سیمینه‌رود از استان کردستان به سمت دریاچه ارومیه سرازیر می‌شود.

آرش آریانژاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در کردستان اظهار می‌کند: آب رودخانه‌های سقز، آدینان، خورخوره، سرشاخه‌های ساروق و سرشاخه‌های سیمینه‌رود از استان کردستان به سمت دریاچه ارومیه سرازیر می‌شود.

وی میزان حجم جریان سطحی خروجی از استان کردستان به سمت دریاچه ارومیه در سال آبی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ را معادل ۱۲۸۴ میلیون مترمکعب اعلام می‌کند و می‌افزاید: حجم جریان سطحی خروجی از استان به سمت دریاچه ارومیه در دوره درازمدت ۱۵۶۲ میلیون مترمکعب است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان ادامه داد: حجم جریان سطحی خروجی از استان کردستان به سمت دریاچه ارومیه در سال آبی جاری تا پایان اسفند ۱۴۰۲ نیز معادل ۶۹۹ میلیون مترمکعب بوده است.

آریانژاد اضافه کرد: شرکت آب منطقه‌ای استان کردستان در چارچوب طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی مؤظف به اجرای طرح‌ها و پروژه‌هایی است که از محل اجرای آنها حجم معینی آب ذخیره شده و در راستای احیای دریاچه ارومیه به کار گرفته شده است.

وی یکی مهمترین این پروژه‌ها را انسداد چاه‌های غیرمجاز دانست و گفت: از ابتدای اجرای طرح تعادل بخشی تا پایان سال گذشته، ۹۸۴ حلقه چاه غیرمجاز مسدود شده که از این محل، حجم آبی به میزان ۱۴.۵۸ میلیون مترمکعب به آبخوان‌های استان برگشت داده شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان نصب و بهره‌برداری ۵۵۰ دستگاه کنتور هوشمند را نیز از دیگر اقدامات این شرکت دانست و تصریح کرد: اصلاح ۳۶۰ پروانه بهره‌برداری و ذخیره آب از این محل به میزان ۴.۸۳ میلیون مترمکعب، جلوگیری از اضافه برداشت ۳.۲ میلیون مترمکعب آب از محل چاه‌های مجاز از ابتدای اجرای طرح تا پایان سال ۱۴۰۲، انجام اقدامات لازم برنامه سازگاری با کم آبی و رهاسازی بیش از ۱.۲ میلیارد مترمکعب آب سطحی در سال به دریاچه سد شهید کاظمی (تعهد استان کردستان کمتر از یک میلیارد مترمکعب در سال است) از دیگر تعهدات و اقدامات این شرکت در راستای احیای دریاچه ارومیه بوده است.

کد خبر 748320

دیگر خبرها

  • نمایی از دریاچه طبیعی کیو خرم آباد + تصاویر
  • مسائل ثبت جهانی قلعه فلک الافلاک باید تا مردادماه نهایی شوند
  • بوی نامتبوع پسماند در منطقه آرادکوه
  • روند ثبت جهانی قلعه فلک‌الافلاک باید تا مرداد نهایی شود
  • کدام منطقه جهان بیشترین تاثیر تغییرات آب‌وهوایی را تجربه کرد؟
  • زریبار؛ بزرگترین دریاچه آب شیرین جهان، پذیرای گردشگران + فیلم
  • ساخت‌وساز در محدوده باغ گیاه‌شناسی به کجا رسید؟
  • سایه برج ها از سر باغ گیاه شناسی کوتاه می شود
  • آب چه رودخانه‌هایی از کردستان به دریاچه ارومیه سرازیر می‌شود؟
  • چاه‌های مسدود شده شهرداری قم فک پلمب شد